Sense comentaris...

12 Ago 2006

... Només visioneu el següent video:

Font on he tingut coneixement d'aquest video: onanar.cat


 

Diversos punts de vista sobre el conflicte Israel-Hezbol·lah i l,atac d'Israel sobre el territori sobirà libanès

12 Ago 2006

Bé, no tinc ganes d'opinar massa, doncs seria massa reiteratiu sobre altres articles que he publicat en aquest bloc, on ja expreso les meves opinions personals sobre els fets que donen títol a aquest article.

Primer, uns quants enllaços a articles i referències al Financial Times de Londres.

El primer enllaç és per a un article de l'articulista Edward Luce, des de Washington, titolat : "Bush 'creu que el conflicte és una guerra pel poder entre els Estats Units i l'Iran'". En aquest article es poden llegir opinions com aquestes:

Els observadors diuen que el Sr. Bush està motivat per dos instints per dirigir l'enfocament diplomàtic nord-americà.

El primer és l'instint visceral del president a donar suport a Israel enfront dels seus enemics, els quals ell veu en termes de democràcia envers totalitarisme. (...)

El segon és la creença del Sr. Bush que els combats entre Israel i Hezbol·lah és una guerra pel poder entre els Estats Units i el règim teocràtic de l'Iran, el qual és vist des de Washington com l'amenaça més important a l'estabilitat de la regió i més enllà. (...)

(...)

Mentrestant, els cada cop més marginats agents en política exterior més realista recalquen, sense fets fefaents, que Condoleezza Rice, Secretària d'Estat, va ser censurada per Mr. Bush aquest últim mes, quan ella es pronunciava per un ràpid alto el foc d'Israel.

(...)

"Síria sap qué és el que pensem", va dir (el Sr. Bush). Repúblicans crítics amb el Sr. Bush diuen que ell s'exposa a una guerra de majors dimensions a causa del seu refús a considerar mantenir converses amb règims no amics.

Per una altra banda, segons l'agència de notícies bosniana FENA, a la guerra del Líban, els grans perdedors són Israel i els Estats Units, segons es comenta en un altre article del Financial Times. Tal i com està publicada la menció en el portal Sarajevo-X, en motiu de les declaracions de que el final del conflicte està a prop (sic), aquest dissabte el Financial Times valora que si bé han perdut tots els contendents, els més perjudicats han estat Israel i els Estats Units.