En resposta a Israel-Hezbol·lah

7 Ago 2006

Em permeto reproduir en aquesta entrada el que es podria anomenar "article" amb el que vaig deixar la meva opinió en l'entrada del bloc de la Carme Mas titulat "Israel-Hezbollah".

En la primera frase del teu article dius que es tracta d'un enfrontament entre Israel i les milícies libaneses de Hezbol·lah.

Però no es tracta només d'aixó... Per una banda hi ha aquest enfrontament que comentes. Però una de les parts, la que inicialment va ser la agredida, ha donat una resposta tan contundent a l'agressió que es pot dir que ha estat una resposta desproporcionada. I aquesta resposta de caires desproporcionats es pot considerar un atac a un estat veí que ha estat involucrat en una història que no li pertocava.

O sigui, a uns enfrontaments militars entre dues parts, hem d'afegir un acte bèlic d'un estat sobirà contra un altre estat sobirà.

La pregunta que em faig és, si l'estat libanés decideix utilitzar les seves (minses) forces militars per defendre el seu territori davant l'atac de les forces militars israelianes, es veuria com un acte de legítima defensa, o seria considerat un atac terrorista?

Per que en el teixit mundial en el que vivim, hi ha uns que parlen de legítima defensa, o fins i tot de guerra preventiva (sic), mentre que altres no tenen dret a utilitzar els mateixos termes... Aquí hi ha un doble raser, i amb aquest doble raser sempre hi haurà una part de la població mundial que tindrà uns drets que seran manllevats a la resta de la població, i amb aquest fet l'únic que s'assoleix és crear un món de primera classe i un món de segona classe, i aquest món de segona classe se li neguen les eines que el puguin equiparar al de primera classe, i aquestes diferències faran que sempre hi hagi el grau d'inestabilitat que ha provocat l'atac inicial de Hezbol·lah a l'Estat d'Israel , que ha acabat com ha acabat...

I recordem que no hem d'oblidar que l'atac original de Hezbol·lah segurament ha estat a causa de la política israeliana que ha practicat sobre el territori regit per l'Autoritat Palestina, igualment desproporcionat als problemes originals que han activat aquesta política de devastació, i que ara es replica en la política militar israeliana sobre territori libanès. D'aquesta manera, l'Estat d'Israel mai assolirà la pau, si no acaba practicant el mateix mal que ha patit el seu poble, el genocidi.

I la veritat és que la política actual de l'Estat Israelià contra els territoris regits per l'Autoritat Autònoma Palestina i per l'Estat Libanès semblen l'escenari previ a un genocidi total. La destrucció de les infraestructures i l'ofegament econòmic que està infligint l'Estat Israelià a Palestina i al Líban són en realitat un acte de genocidi econòmic i, sobretot, social de dues societats que estaven a punt de començar la recuperació (la palestina) o ja tenien força avançada aquesta recuperació (la libanesa), i que d'un dia per altre s'han trobat que els hi han manllevat el dret al desenvolupament i a la igualtat entre pobles.

... Aquest doble raser mundial és preocupant, i només ens portarà més problemes i cap solució.

I recordem que en l'actual política d'ofegament econòmic de l'Autoritat Palestina hi estan involucrats Israel i Estats Units, però també ho és la Unió Europea... I mireu com han acabat les coses... A més de convertir l'economia palestina en inviable, s'hi aplica la política de terra cremada... Demencial...

Publicat per vpa ( Opinió ) :: Comentaris (1) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
 • Facebook
 • Meneame
 • Twitter
 • Tafanera
 • Barrapunto
 • Tumblr
 • Fresqui
 • del.icio.us
 • E-mail
 • Google
 • Netvibes
 • digg