Un punt de vista


DE TAPES V 2.0 PRIMER ROUND

Gastronònic — Escrito por ebm @ 21:56

El passat divendres, dia 16, un petit nombre del colectiu de "discas" ( de fet eren dos, només ) van fer una incurssió a diversses tasques de la Tarraco, tapòdrom en ma, per tal d'anar recol·lectant segells.

Vam començar pel 20 à la Rambla, on vam degustar una tapa molt sofisticada, però minsa segons el meu punt de vista. El bacallà emulsionat no em va impressionar, però el pop sense Feira i el bombó de xocolata amb Petazeta si.  Tot acompanyat amb un vi blanc servit en una copa de veritat. Repeteixo: massa minsa la porció a degustar

Després d'una parada tècnica per punxada, vam continuar cap al Piscolabis, a la Plaça de la Font. El Trinxat, servit en un gotet de plàstic tipus "xupito" no va estar malament del tot. Acompanyat per una mitja-canya de cervesa de sortidor. El gotet s'acabava d'omplir amb una espècie de formatge fresc i una melmelada de maduixa ( crec recordar). Per a mi, el conjunt no era per tirar cohets.

Ja que erem allí, vam entrar al Sentits, que cau porta per porta. La tapeta consistia en mig panet de llavors en forma de rombe, cobert per un trinxat de tomaca i, entremig, bocinets de gamba i quelcom que podria ser anguila fumada. S'acompanyà el menjar amb un vi negre, i una cerveseta la meva acompanyant. Cal dir que aquesta tapeta em va fer entrar en el concurs ja que era la millor de les que haviem tastat fins aleshores.

Un cop a la Plaça de la Font, i veient que l'antic Lizarran estava de gom a gom, vam decidir anar cap a l'Auriga. La tapa d'allí, i repeteixo, sempre sota el meu punt de vista, va ser la pitjor de totes. Dintre d'un gotet de xupito entreguen dos lloms de sardina enrotllats, banyats en una salseta que segons expliquen, és de taronja. Acompanya la tapeta un vi de la URV. Be, doncs les sardinetes en qüestió tenien aparença i gust d'aigualit a la par de sosses. I la salseta no li vaig saber apreciar el gust de taronja...

En sortir, i aprofitant en carrer que feia baixada, vam fer cap al Pizza Nova del carrer Sant Domènech: Combinat de 7 petites porcions de Pizzes variades regats amb una copeta de Lambrusco Rossé. El conjunt estava prou arregladet, malgrat que no aporten res al mon de la gastronomia uns bocins de pizza de la carta.

I, en sortir d'allí, on ens van tractar molt bé pel fet d'anar amb les crosses, vam pujar el Major street per anar a tancar el " Gallo Moron ". I he de dir que, (repetint-me fins la sacietat, sota elmeu punt de vista) per mi la millor tapeta de la primera incurssió, tant per quantitat, com per sabor, com per presentació.  Una espècie de secret de carn, envoltat per una massa que podria ser entre pizza o empanadilla, però sense ser ni l'un ni l'altre, i cobert de formatge Roquefort gratinat. El maridatge el fa un vinet negre que no desentona en absolut.

Que després acabessim tancant el Moto entre els cafés i els Chartreuses no cal indicar-ho ja que no entraba en el concurs.

I l'un que no pot còrrer i l'altra que no pot aixecar la copa per brindar, doncs estem ben possats... Baldats societat limitada ... 

A veure si la segona incurssió resulta més prolífica que aquesta i aconseguim uns quants segells més per poder accedir a les votacions. De fet, si el diumenge arribo a tinde el tapòdrom, segur que alguna més hauria caigut ...

Powered by LifeType