Menú crispetaire per la setmana de l'11 al 17 de gener (by Esther)

11 Gener, 2008 06:42
Publicat per bego, Cinema

Bon Any Nou, estimats “cinèfags”, Setmana dureta, oi que sí? Doncs tant o més dureta serà en termes cinematogràfics i haureu d’acontentar-vos menjant els canelons que van sobrar de la setmana passada.

Quan parlo de canelons dels bons, dels de l’àvia,  em refereixo a American Gangster de Ridley Scott. Segur que oscaritza en Denzel Washington. No penseu que ja ho sabeu tot sobre  la màfia perquè aquí se’ns explica amb mestria quines són les noves tècniques per triomfar en el món de l’hampa. Narració i estructura clàssiques per  a una pel·lícula que ens pot sorprendre.

Les estrenes comercials de la setmana es salven gràcies a un plat que de tan acurada presentació no acaba d’assolir el punt ideal de cocció. Es tracta d’Expiación, basada en una novel·la d’Ian McEwan. Un conte moral sobre les poc diàfanes barreres que separen veritat de falsedat i com l’escriptura és un acte de construcció del jo que transforma el passat.


I, altre cop, hem de tornar a recórrer a les delícies asiàtiques per poder omplir la panxa. Tenim cicle asiàtic a Caixa Tarragona el dimecres 16 a les 20 h. Podreu fer un menú degustació  xinès,   cuinat a l’estepa  de Mongòlia amb La Boda de Tuya que va guanyar l’Os d’Or  a la darrera Berlinale.  Es una història d’amor incondicional i de la lluita d’una dona contra l’adversitat.


Les delícies autòctones són altre cop al TCC. El divendres a les 21 hores a l’Antiga Audiència,  En la ciudad de Sylvia de José Luís Guerín ens mostra de manera clara com convertir-nos en uns exquisits voyeurs diletants, “la veuràs però no la cataràs”. Si creieu que el cinema és com la cuina de l’Adrià un instrument per la creació i els nous sabors no us heu de perdre aquesta oportunitat.


El diumenge, també al TCC, tot i que la cuina alemanya no és fàcil de tastar per aquestes contrades, tenim un “strudel” anomenat Això és ritme. Ens explica com 250 joves berlinesos de races diferents es van implicar en un projecte pedagògic de la Filharmònica de Berlín i gràcies al seu esforç se’n van sortir. Si sou d’aquells que els agrada escoltar paraules com esforç, sacrifici i passió no us la podeu perdre.


BON PROFIT!!!!

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

technorati tags: , ,