DISCURS DE LA PORTAVEU DEL PSC, EN L’ACTE DE CONSTITUCIÓ DE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL DE TARRAGONA, 2007-2011

16 Juny, 2007 18:18
Publicat per bego, Política municipal

1 – Salutació i agraïments

 

Il.lm. alcalde..... (estic molt contenta de poder-te saludar així)

Autoritats

Companys de consistori

Sres. I srs. Bon dia a tothom

 

És un honor parlar en nom del Grup del Partit dels Socialistes de Catalunya

 

I vull que les meves primeres paraules siguin d’agraïment als 20.365 ciutadans majors d’edat que han dipositat la seva confiança en el partit que avui represento per governar la nostra ciutat.

 

És un agraïment que faig extensiu a tots els ciutadans, pensin com pensin, votin el que votin... Ens sentim compromesos amb tots.

 

I es una satisfacció fer-ho després d`haver arribat a un acord amb un altre grup – Esquerra Republicana de Catalunya – Un acord per constituir un govern de progrés per Tarragona, un govern plural però amb una sola veu.

 

L’escenari, avui, hauria pogut ser diferent, però tots hem coincidit en la necessitat de treballar plegats per una Tarragona forta, ambiciosa i avançada. Des d’aquí vull agrair als amic d’Esquerra el compromís que han assolit i dir-los que el camí que iniciarem plegats és apassionant.  

 

2 - Un nou projecte per Tarragona

 

Torno al motiu de la meva intervenció, l’explicació del vot del grup del PSC.

 

El nostre Partit es va presentar a les eleccions del passat 27 de maig amb un projecte de canvi i amb una candidatura encapçalada per Josep Fèlix Ballesteros que va obtenir la majoria de vots.

 

Avui nosaltres, els regidors i regidores del PSC no hem fet més que acomplir el mandat dels tarragonins als quals representem i representarem durant quatre anys.

 

Hem votat la persona que lidera una proposta i un conjunt d’homes i dones, un programa per rellançar aquesta ciutat i un equip disposat a dur-lo a terme.

 

És un canvi que avui ja ha començat.

 

HUMILITAT

 

Un canvi en les formes, amb un govern pròxim, que vol estar al costat de la ciutadania sense cap mena de supèrbia.

Molts ja sabeu que quan un general romà desfilava victoriós pels carrers de la capital de l’Imperi, darrera d’ell un servent s’encarregava de recordar-li les limitacions de la naturalesa humana.

"¡Mira darrera teu, deia,  Recorda que ets un home i no un Déu”  

Estic segura que el nou alcalde no necessitarà recordatoris, exercirà la seva autoritat amb humilitat, però també amb fermesa.

TENIR EN COMPTE TOTHOM

 

Hem votat també Josep Fèlix Ballesteros perquè sabem que representarà i fomentarà, allò que reclamava fa un temps des de La Vanguardia, l’escriptor tarragoní Jordi Tiñena quan deia:

 

“Francament, tenim el dret a esperar molt més dels polítics.

Tenim el dret a exigir-los que uneixin esforços per solventar els grans temes. No hi ha excusa possible.

És exigible que es respecti a tots els grups i es facin esforços per aprofitar les energies i les idees de tots i que els plenaris siguin un autèntic foro polític de debat, perquè aquest és el lloc on es pot i ha de sentir-se la veu dels ciutadans”.

 

Si el tingués davant li diria: Jordi, pots estar tranquil, aquest govern és inclusiu, hi cap tothom que vulgui treballar amb actitud constructiva i per l’objectiu comú de defensar els interessos de Tarragona davant de tot.

 

TRANSPARÈNCIA i GOVERN PROPER

 

El canvi també significa més transparència i més participació.

 

Els tarragonins sentiran com a propis els afers que en aquesta casa tractem, que seran molts i molt importants per a la seva vida i per la vida de la ciutat i establirem mecanismes per afavorir la participació ciutadana en la presa de decisions.

 

HONESTEDAT

 

I canvi significa governar amb una delimitació estricta entre els interessos públics i els privats.

 

Canvi també en els continguts. Perquè els temps són canviants i avui en l’era de la globalització encara més.

 

Perquè als tarragonins ens agrada recordar com Marcial recomanava Tarragona sobretot a l’hivern pel seu clima, o com Lluís Ponç d'Icart parlava amb tant d’entusiasme de la nostra ciutat al “ Libre de las grandesas de Tarragona “

 

És evident, però, que no podem recrear-nos en el passat. Les demandes dels ciutadans s’han modificat amb el temps i avui són més canviants que mai. 

 

Tenim el repte de desencallar els grans temes pendents a la ciutat, la façana marítima, la dotació d’espais per educació, la dignificació del patrimoni històric.....

 

El repte de situar Tarragona al món, d’exercir com a motor del territori, de treure partit de tot el potencial que tenim. 

 

El repte d’atendre els qui més ho necessiten perquè Tarragona serà cohesionada o no serà la ciutat que tots esperem.

 

El repte de garantir el progrés econòmic, sense el qual la cohesió social no és possible.

 

El repte de treballar per una Tarragona culta, ordenada, neta, amb més qualitat de vida.

 

El repte d’il·lusionar-nos a tots amb un nou tarragonisme més consistent i amb més valor afegit.

 

CAPITALITAT

 

Els diré només dues paraules que són claus en el full de ruta del nou govern: TARRAGONA CAPITAL. Josep Fèlix Ballesteros s`ho creu i el grup del PSC al qual represento també.

 

3. - Un equip sòlid

 

És un equip sòlid, amb empenta, amb idees i amb projectes clars.

 

Hem començat a treballar a fons i no baixarem el ritme, perquè hi ha molta feina a fer.

 

Tots nosaltres som conscients de les expectatives que hem generat i de les que ha generat Josep Fèlix Ballesteros, de la confiança que han dipositat en nosaltres i en ell milers de ciutadans i ciutadanes.

 

També per això l`hem votat. Perquè estem segurs que els ciutadans han percebut aquesta proximitat de la qual ell tant parla.

 

Aquesta confiança referma un compromís personal de l’alcalde i de tots els membres del grup que m’honora representar, amb Tarragona.....Tarragona, en primer lloc, però també un compromís amb els valors de justícia, solidaritat, honestedat i treball que els socialistes sempre hem defensat i que guiaran la nostra tasca a l’Ajuntament.

 

4. Final

 

Tots els membres del grup socialista tenim una gran il.lusió.

 

I els asseguro una cosa, treballarem incansablement per estar a l’alçada de les circumstàncies.

 

Per totes les raons exposades, el vot del grup del PSC ha estat per Josep Fèlix Ballesteros.

 

Li hem encomanat la gran responsabilitat i el privilegi de liderar el canvi que necessita la nostra ciutat.

 

Ni ell ni nosaltres us defraudarem

 

Moltes gràcies!

 

Tarragona, a 16 de juny de 2007

  

 

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs