Declaració institucional del Govern en relació amb el trencament de l'alto el foc anunciat per ETA

07 Juny, 2007 00:49
Publicat per bego, Política en general


El Govern de la Generalitat de Catalunya expressa la seva condemna i rebuig al comunicat fet públic per la banda ETA, en què anuncia el trencament de l'alto el foc permanent en vigor des de març de 2006.

Un cop més, ETA frustra i defrauda les esperances de la immensa majoria de ciutadans que volen la fi de la violència al País Basc i a tota Espanya.

ETA ha anunciat que està disposada a continuar fent pagar a tota la societat un preu pel seu odi absurd.

Aquesta decisió dels terroristes resulta més macabra encara, a pocs dies d'acomplir-se 20 anys de la pitjor matança que el terrorisme d'ETA ha provocat, amb l'atemptat d'Hipercor, a Barcelona.

La societat catalana té ben present el record de totes les víctimes que el terrorisme ha provocat a Catalunya i a tota Espanya: des de l'atemptat de Vic, passant per l'assassinat d'Ernest Lluch, els regidors del PP, el policia municipal de Barcelona, Juan Miguel Gervilla, o el Mosso d'Esquadra Santos Santamaria, mort a Roses, fa poc més de sis anys, en el darrer atemptat mortal que hi ha hagut al nostre país.

Avui el Govern de Catalunya es reafirma i s'afegeix a la crida per la unitat de totes les forces polítiques democràtiques i de tota la societat. Una unitat que permetrà fer front amb serenor i fermesa als qui ara amenacen de nou amb més sang, amb més dolor i amb més patiment.

El Govern de la Generalitat expressa el seu suport al Govern espanyol, al Govern Basc i al conjunt de les institucions democràtiques i expressa la confiança en el respecte a l'Estat de Dret, la llibertat i la democràcia com a únic camí per assolir la pau, així com en el treball de totes les Forces i Cossos de Seguretat en la seva lluita contra el terrorisme.

Des de la convicció ferma en la superioritat moral dels valors democràtics, el poble de Catalunya ha manifestat reiteradament en el seu desig de pau i de llibertat.

Catalunya continuarà estant al costat dels ciutadans i ciutadanes bascos, i de tots els pobles d'Espanya, en l'anhel per un futur en pau i en llibertat.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

technorati tags: , ,