BLOC IMNOVA-PSC


EL MOVIMENT DEL SR. PAPASEIT DE MIRAVET-GRUP VEÏNAL DE LA RIBERA D'EBRE

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 19:45

El divendres passat (09/04/2010) vaig ser present a l'Assemblea quel dit "Grup veïnal de la Ribera d'Ebre", va muntar al Casal Municipal de Móra la Nova. Una assemblea que en teoria estava organitzada per aquest grup veïnal, però que en l'auto-presentació de la ponent, la Sra. Silvia Rueda (ENRESA), se li va escapar l'agraïment al Sr. Alcalde de Móra la Nova per l'organització de l'acte.


 La ponent d'ENRESA, Sra. Silvia Rueda.

L'acte va aplegar unes 100 a 120 persones, que varen asistir a una espècie de "Publi-reportatge" d'Enresa comentat per la ponent, Sra. Silvia Rueda. Un servidor, al torn de preguntes, va fer unes quantes precisions, es parlava de 300 empleats, quan la Resol·lució de la Secretaria de Estado de Energia, diu que solament un 60% són del territori (la ma d'obra poc o gens qualificada), així doncs vaig tenir que intervenir per "recordar-li" aquest petit detall que redueix a 180 treballadors la ma d'obra local dels primers 5 anys (el 60% de 300 és 180), que va reconeixer... La ponent va seguir amb el tema del "Parque Empresarial" i les seves maravelles, en la meva intervenció li vaig fer dos preguntes: la primera si ENRESA tenia experiència en Polígons Industrials o Parcs Empresarials, al que va tenir que reconeixer que no en tenia, la segona va ser un recordatori sobre el Polígon d'Ascó (Parc de Bombers, Cementiri, camp d'esports...) i una definició que ella mateixa va utilitzar: "la percepción del riesgo", vaig argumentar que cap empresa amb cara i ulls invertirà al costat d'una instal·lació nuclear, tal i com es pot veure al actual Polígon Industrial Asconenc, així com si tenien contats els llocs de treball que es destruirien a conseqüència d'aquesta "percepció de risc"...,  ella va respondre tirant pilotes fora..., la ponent també es va referir a l'experiència d'ENRESA en Magatzems Nuclears a "El Cabril", al que li vaig preguntar que en pensava del que manifesten els Alcaldes d'aquell territori en l'Article del "Cinco Dias" del 22/02/2010 en que posen a parir la instal·lació per la poca feina que els ha portat, i la quasi nula repercussió econòmica del territori..., la ponent va negar la major, i va dir que gràcies a "El Cabril", aquell territori no està despoblat, i per finalitzar li vaig fer una pregunta, reconéc que un pel insidiosa: Si aquelles ximeneies del ATC serien tan segures com la d'Ascó-I quan va tenir l'episodi de l'escapament de partícules..., la ponent va jurar i perjurar que la instal·lació era més segura que la Nuclear.

Fins aquí tot va anar mes o menys bé, el cas és que el moderador era un tal Josep Papaseit i Pallejà, regidor de CiU de Miravet, aquest senyor dic desprès de dir que als del Grup Veïnal els havien insultat, amenaçat..., tanmateix com li va passar a ell amb el tema de l'Enron (va fer un llarg recordatori sobre l'ENRON,...mira igual que Sabanza en els Plenaris), va i al final de la xerrada i ja en la cloenda de l'acte va dir en referència a la lluita antinuclear per les centrals d'Ascó (finals dels 70 i començaments dels 80) que "l'alcalde d'Ascó Joan Carranza s'en va anar d'Ascó amb les alforjes (o la sarrona, o la saca, en fí feia referència a un paquet) ben plenes, que això ho sabia tota la comarca, i eren fets contrastats", jo li vaig replicar, sense micro, que no era de rebut parlar així d'una persona que ja no està en aquest mon, replicant-me ell que també es parlava de Franco i no passava res..., com si fós el mateix!!..., 'casualment' desprès d'això un dels HOLLIGANS del Grup Veinal hem va acussar, fàlsament, d'haver insultat al Sr. Papaseit, i vaig ser increpat per un altre dels HOLLIGANS, al sortir de l'acte.

Tot i que jo, particularment, respecto a tot aquell que sigui partidari del SI al MTC per la raó que sigui, dic que respecto la seva opció però, evidentment, no la comparteixo..., considero que si aquest Grup Veïnal no es dota d'altres representants, una persona tolerant amb un missatge entenedor i amb arguments vàlids, els seus integrants de "bona fe" es veuran contaminats per la "mala fe" d'aquests subjectes (Papaseit, Holligans, i d'altres amagats), que, probablement, no persegueixen els mateixos objectius que els seguidors de "bona fe", gent del meu poble i de la meva comarca que no considero ni enemics, ni contraris, ni adversaris, solament gent que ha estat convençuda amb informació sesgada, retallada e interesada. Ojo! que en aquest tema, és molt fàcil quedar-se amb la informació que et prometi feïna i diners ràpits i fàcils, i a més si t'ho diu una física d'ENRESA, doncs encara té més credibilitat..., però si aquesta física d'ENRESA és part interesada, que ho és, no dirà cap dels inconvenients que pugui tenir la instal·lació. I OJO!, la Silvia Rueda es va fer un fart de dir que ENRESA té experiència en desmantel·lació de centrals nuclears, però solament ha fet la de Vandellòs-I, sense tocar el reactor!!..., la de "JOSE CABRERA", tot just l'han començat a desmantel·lar..., de quina experiència parlen??, tenen experiència en Parcs Empresarials?..., CAP..., en Centres Tecnològics?..., el de Vandellòs-I, que consta d'un Museu, un centre d'interpretació, i poca cosa més. Com veiem l'experiència és molt limitada!!.

A continuació os deixo un article de "LA VANGUARDIA" del 25/11/1984 en que relata la situació d'Ascó una vegada ha acabat i comença l'explotació..., aquest article ha de ser entès com un exemple del que pot TORNAR a passar a Ascó, una vegada hagin passat els 5 anys de construcció del Cementiri Nuclear.


 S'ha de pitjar el link petit que surt a la pàgina següent!!

I si a més voleu saber com s'organitza un acte informatiu sobre el Cementiri Nuclear, amb informació prèvia, i un debat amb un engenyer del SI (Jordi Bruno, doctor en ciències químiques, director de la Càtedra d'Enresa a la UPC), i un del NO (Marcel Coderch, doctorat en el Massachussets Institut of Technologies, Vicepresident del Mercat de les Telecomunicacions) doncs cliqueu sobre els 11 enllaços ordenats:

Vídeo nº-1 Presentació de l'Acte, i començament de l'exposició d'ENRESA

Vídeo nº-2 de l'Acte a Vinebre(segueix Silvia Rueda)

Vídeo nº-3 de l'Acte a Vinebre (segueix Silvia Rueda)

Vídeo nº-4 de l'Acte a Vinebre (fi Silvia Rueda, presentació del debat, Jordi Bruno)

Vídeo nº-5 de l'Acte a Vinebre (Segueix Jordi Bruno, comença Marcel Coderch)

Vídeo nº-6 de l'Acte a Vinebre (Segueix Marcel Coderch)

Vídeo nº-7 de l'Acte a Vinebre (Preguntes del públic)

Vídeo nº-8 de l'Acte a Vinebre (Segueixen les preguntes i respostes de Coderch)

Vídeo nº-9 de l'Acte a Vinebre (Segueixen les respostes de Coderch i respostes de Bruno)

Vídeo nº-10 de l'Acte a Vinebre (Segueixen respostes Bruno+segona intervencio Rueda)

Vídeo nº-11 de l'Acte a Vinebre (Segueix intervenció de Rueda i final)

Vídeos del Canal de Youtube tiolluiset ©

El resultat de la consulta de Vinebre, va esser de 111 vots en contra del MTC, 12 vots a favor del MTC.

Ernest Blanch


Powered by LifeType