BLOC IMNOVA-PSC


PROGRAMA 30' DIUMENGE 30/11/2008- UN DEBAT INCÒMODE

General — Publicat per imnopsc @ 17:07

El 30 minuts de diumenge 30 de novembre encara el debat sobre les nuclears.

Finlàndia està construint la primera central nuclear a Europa després de dècades. Però el sobrecost ja és del 50 per cent sobre el pressupost inicial.

Nicolas Sarkozy s'ha convertit en l'ambaixador polític de l'energia nuclear per tot el món, firmant acords de cooperació per construir reactors amb països com ara la Xina, l'Índia, Algèria o Tunísia.

L'Agència Internacional de l'Energia recomana tenir-la en compte, i la indústria nuclear assegura que s'obre un gran futur. Però els detractors diuen que tot plegat són només campanyes publicitàries.

I mentrestant, les centrals d'Ascó i Vandellòs passen per un dels pitjors anys de la seva història, ja que acumulen més de la meitat dels incidents de totes les plantes espanyoles.Aquest diumenge, 30 minuts encara el debat nuclear, un debat incòmode, que genera opinions radicalment enfrontades, ple de contradiccions, de mitges veritats i amb l'opacitat del món nuclear com a escenari. Per contextualitzar aquest debat, un equip del programa s'ha desplaçat a tres llocs clau.

Primerament, a Ascó, un poble amb forts lligams econòmics amb la planta i habituat a conviure amb ella malgrat els últims incidents.

També a Burgos, on la central de Santa María de Garoña, la més antiga de l'estat en operació, està a punt d'acabar la seva vida útil. El fet que el Ministeri d'Indústria decideixi tancar-la o, en canvi, renovar-li el permís d'explotació, donarà una idea de quin futur tenen les altres nuclears espanyoles. Però el govern de Zapatero, de moment, no vol ensenyar les seves cartes.

30 minuts també ha visitat diversos complexos nuclears de França, el país europeu que ha apostat de manera clara per l'energia nuclear. Ho ha fet de la mà d'Areva, l'empresa estatal francesa que encapçala els defensors d'un renaixement de l'energia nuclear.

La crisi energètica i el canvi climàtic són el marc del debat. I el finançament d'aquestes inversions, més especialment en un context de crisi econòmica, un altre focus de controvèrsia.


SEGONS FONTS BEN INFORMADES, NO ELS VAN DEIXAR ENTRAR NI A ASCÓ NI A VANDELLÓS!!. PATÈTIC.

Powered by LifeType