BLOC IMNOVA-PSC


EXIT DE PÚBLIC EN LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "EL ESPEJISMO NUCLEAR" (21/11/2008)

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 21:31

Fotografies corresponents a la presentació del llibre "El Espejismo Nuclear", de Marcel Coderch i Núria Almirón. De l'exposició del Portaveu de la C.A.N.C., Sergi Saladié, i de la presentació del DVD "Documents" sobre temes Nuclears a càrrec d'Ernest Blanch.

Més de 50 persones varen omplir la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Móra la Nova, en la presentació del llibre "El Espejismo Nuclear", a càrrec del Marcel Coderch, Doctor en Ingenieria Elèctrica e Informàtica pel M.I.T. (Massachusetts Institute of technology), Ingenier en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Barcelona. Actualment és Vicepresident de la "Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones". També Secretari de la "Asociación para el Estudio de Recursos Energéticos", i Analista en Geopolítica pel "Real Instituto Elcano", així mateix és Membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat. 


Fernando Cantos, regidor i portaveu del grup municipal d'IMNOVA-PSC a Móra la Nova, va ser l'encarregat de presentar als ponents.
El llibre de Marcel Coderch, no és un simple recull de dades, si no un relat bén estructurat, quasi novelat, de l'actual estat de l'energia, on és relaciona adequadament el passat, present i un probable futur tant de l'estat de l'energia com dels recursos del nostre planeta. En Marcel Coderch expossa de forma documentada i amb dades governamentals les conseqüències de seguir amb un creixement exponèncial com el que proposa l'energia nuclear. En la seva exposició, tambè va fer esment dels quatre problemes de l'energia nuclear (cost, perillositat, proliferació, i residus), centrant-se en el tema no resolt dels residus. Una exposició brillant que va provocar que s'esgotesin els exemplars del seu llibre a la venda en el mateix acte. El Marcel Coderch va demanar un Referèndum en els territoris nuclears, per decidir si els habitants volen tenir o no instal·lacions d'aquest tipus (Centrals o Cementiris) en el seu territori.

  Marcel Coderch, autor del llibre "El Espejismo Nuclear" 

 

 Sergi Saladié, Portaveu de la Coordinadora Anti-cementiri Nuclear
 de Catalunya


A més de la presentació del llibre, el portaveu de la Coordinadora Anti-.cementiri Nuclear de Catalunya Sergi Saladié, va fer una exposició de l'estat de l'Energia Nuclear a l'estat Espanyol, on va explicar la poca incidència que tindria el tancament programat de les Centrals Atòmiques, la injustícia que representen per la societat les Centrals Nuclears, donat la socialització de costos i la recaptació privada de la seva explotació.

 

 Presentació del DVD per Ernest Blanch i Fernando Cantos

 

 Projecció del Menú principal del DVD


Per últim es va presentar un DVD Co-Produit per IMNOVA-PSC i la C.A.N.C., en el que tant el Marcel Coderch, com el Professor Antoni Lloret i Orriols (Creu de Sant Jordi 2008, Doctorat en Ciències Físiques per les Universitats de Barcelona i La Sorbona, va estar en la Recerca en Física Nuclear d'Altes Energies al "Centre National de la Recherche Scientifique"  a París, a Estrasburg i a Ginebra), com el Doctor Eduard Rodríguez Farrè ( Metge especialitzat enToxicologia i Farmacologia a Barcelona, en Radiobiologia a París, i en Neurobiologia a Estocolm, va dirigir el "Departament de Farmacologia i Toxicologia del Consejo Superior de Investigaciones Científicas", i actualment és Subdirector del "Instituto de Investigaciones Biomèdicas August Pi i Sunyer" del C.S.I.C. a Barcelona), expossen les seves tesis sobre l'utlitat de l'energia nuclear per solventar el canvi climàtic, parlent sobre les consequències de l'accident d'Ascó I, i del Cementiri Nuclear. Un programa conduït per Ernest Blanch, i comentat per Sergi Saladié


Powered by LifeType