BLOC IMNOVA-PSC


ASCÓ ESTUDIARÀ PRESENTAR LA SEVA CANDIDATURA A ACOLLIR EL CEMENTIRI NUCLEAR (18/10/2008)

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 16:58

Recordem les paraules del nostre alcalde Joan Sabanza en l'últim Plenari Ordinari, sobre el ATI (almacen temporal individualizado) que ENRESA té previst instal·lar a ASCÓ:

"La instal·lació del ATI no vol dir res més", responent a Fernando Cantos que suggeria un ATI convertit en ATC. "Un ATI no es pot convertir en un ATC".

Avui, pasades les 10h del matí, un company seu de partit, PRESIDENT de l'AMAC (Associació de Municipis Nuclears de Catalunya), i per tant en l'executiva d'aquesta associació d'alcaldes, executiva en que també està el Sr. Sabanza, ha declarat a l'ACN (Agència Catalana de Notícies), la seva disposició a presentar la candidatura d'ASCÓ per acollir al Magatzem Temporal Centralitzat, el CEMENTIRI NUCLEAR de l'estat espanyol.

Qui pot assegurar que el Sr. Sabanza no sabia absolutament res de les intencions de l'alcalde d'Ascó, company de partit, company i president de l'associació en que també hi és el Sr.Sabanza, company de la Comissió Directiva de l'AMAC...?

L'ACN disposa de la notícia en vídeo a la seva pàgina web, a youtube, i un resum en text que reproduïm a continuació, així com el vídeo de youtube.


A.C.N. (Agència Catalana de Notícies)


logo
L'alcalde d'Ascó no descarta la candidatura del municipi per acollir el cementiri nuclear
element divisor
Cristina Fornós // ACN // 18.10.2008 // 10.26 h  element divisor  
element divisor
Ascó (Ribera d'Ebre).- L'alcalde d'Ascó, el convergent Rafael Vidal, ha manifestat que l'Ajuntament estudiarà la presentació del municipi a la convocatòria per ser la seu del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. En una entrevista concedida a l'ACN, Vidal ha defensat la seguretat del MTC i ha afirmat que el consistori espera la publicació per part del Ministeri d'Indústria de les bases d'aquesta convocatòria, així com ha concretat que, si Ascó compleix els requisits, el consistori 'estudiarà' participar-hi tenint en compte els 'aspectes polític i social de la qüestió'. D'altra banda, Vidal ha demanat una anàlisi i actualització del Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA).


Aquesta setmana, vaig portar a uns companys de feina (tots de Reus i Tarragona), a l'enterrament del pare d'un altre company a Riba-roja. Des de Reus a Ascó tot bé, els companys anàvem xerran sobre aspectes de la feina, i d'altres converses de gent que fa temps que es coneix..., però al passar per Ascó, amb l'omnipresència de la torre de refrigeració, es va apagar tota conversa, solament deien "quina vergonya", "aquesta és la xemenia de les partícules"..., i d'altres comentaris semblants. Ara si al final, com així sembla, ens porten l'ATC  a Ascó, a la comarca..., no ens queixem si la Ribera d'Ebre acaba convertin-se en la comarca del "Cementiri Nuclear".

Cas de ser així, els nostres fills tindran dues opcions, quedar-se i viure de les subvencions nuclears, o sigui: obtenir feines mal pagades dels Ajuntaments i Administracions locals de la comarca, o buscar feina fora de la nostra comarca, el que significarà un progressiu despoblament i empobriment d'un territori que solament tindrà com a referència la indústria nuclear.

Moraleja: Tal com va dir en una ocasió un polític espanyol, aquí "no vindrà ni el TATO"!!  

Ernest Blanch
IMNOVA (Independents per Móra la Nova)

central nuclear Ascó

Central Nuclear d'Ascó 

 


Powered by LifeType