BLOC IMNOVA-PSC


EL MERAVELLÓS MÓN DE LES ESCOMBRARIES (11-10-2008)

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 17:12
EL  MERAVELLÓS MÓN DE LES ESCOMBRARIES        

De nou el nostre Ajuntament ens aproxima al bonic món de les escombraries,  ara sucarrades, donant suport el projecte de l'empresa "Mora la Nova Energia  S.L." i, com sempre,  ocultant la  realitat del mateix a la població.

Ho demostrem: Començarem pel manifestat pel nostre  alcalde al Diari de Tarragona, el dijous 21 d'agost de 2008: "...L'alcalde replica que la tecnologia  emprada a la planta de Móra la Nova no és la mateixa que l'utilitzada a  Castelló i tampoc és la mateixa empresa, no tenen res a  veure, especificà...".

Per parts:

a) La tecnologia no és la mateixa que l'utilitzada a CastellóFALS:

Butlletí d'informació Municipi de Móra Nova, primer  trimestre del 2002: "...A més tots aquest estudis científics universitaris, ens van  assegurar de la bondat del projecte amb la visita a les instal·lacions d'una  planta com aquesta, que l'empresa Poligas Ambiente S.L (EIE) te a Ribesalbes a  la província de Castelló..."

Contaminació a les aigues fluvials provocada per POLIGAS, segons l'Ajuntament de Ribesalbes 

Projecte tècnic registrat en l'Ajuntament(2008): "...No s'ha modificat la tecnologia a  utilitzar, que segueix sent la gasificació..."

b) Tampoc  és la mateixa empresa, no tenen res a veure. L'afirmació que no tenen res que veure és FALSA:

 

Informe  de l'empresa Axesor, basat en dades obtingudes del Registre mercantil. De  tals informes es pot verificar que cinc càrrecs de "Móra la Nova Energia S.L.",  són o han sigut càrrecs de "Poligás Ambiente S.L."; a més amb dues empreses tenen  el mateix domicili social (c/Lincon 11 de Barcelona) i el mateix auditor. Altra  empresa amb el mateix domicili social és "Garo Engeneering S.L" que forma part  dels òrgans socials de les dues empreses i a més té el 29% de les accions de "Móra la Nova Energia  S.L"; el restant 71% de les accions són de l'empresa URBASER, empresa coneguda  per moure's al món de la gestió de la brossa i explotació d'abocadors, com el  denominat “Juan Grande”; per cert, la gestió de macro-abocadors no la fan prou  bé, fiqueu al  cercador Google, les  paraules: “urbaser san bartolomé de tirajana”  i vereu que bonic. Més empreses del mon  de la brossa per a la Ribera D'Ebre, visca les escombraries.

Incendi en l'abocador de "San Bartolome de Tirajana" gestionat per URBASER. 

 

Veins de "San Bartolomé de Tirajana" manifestan-se en un Plenari de l'Ajuntament contra URBASER.

c) En l'últim ple el nostre alcalde va dir que l'empresa no era problemàtica i que donaria treball. FALS:

La planta és igual que la de Ribesalbes i a aquest poble només ha donat problemes;  com mostren algunes frases aparegudes en la premsa de Castelló: “Fiasco a la planta de Ribesalbes”, “La central de Ribesalbes crema plàstics enlloc de conventir.los en energía”,  “Vecinos de Ribesalbes ofrecen ayuda al alcalde  para cerrar Poligas”,  “Lo que debería ser una empresa modelo en el reciclaje de material plástico para su transformación en energía se ha convertido en la pesadilla de Ribesalbes (4000 vecinos) en la provincia de Castellón”, “Detenido el gerente de la empresa Poligás de Ribesalbes por vertidos industriales al Mijares”, “El alcalde exige el cierre definitivo de Poligás”, “La venta de la planta de Ribesalbes está estancada”. Per a més informació dels desastres de Poligás, planta gemela a la que Móra la Nova energía S.L quiere construir en Móra la Nova, poner en el buscador Google las palabras: “Poligas Ribesalbes”.
Per un altre costat, la empresa d’ informació empresarial Axesor a la que hem fet referència al començament informa que les pèrdues de Poligás, no té liquidessa; han augmentat de forma molt rápida any darrere any i que   tanmateix informa que les expectatives de futur tant de "Poligas Ambiente S.L" com les de "Móra la Nova Energia S.L." són molt dolentes.
En Resumen:  de treball estable res de res i problemes molts.

CONCLUSIÓ: més brossa per la Ribera d’Ebre,  més empreses brossaires,  més abocadors, més fums derivats de la incineració, tan sols ens falta la brossa nuclear i tot apunta a que ens la portaran, Oi Sr. Batlle?

 

Fernando Cantos 

IMNOVA-PSC

 


Powered by LifeType