BLOC IMNOVA-PSC


INCENTIVEN EL TRANSPORT PÚBLIC O EL PRIVAT, A LA RIBERA D'EBRE? (17/09/2008)

POLÍTIC — Publicat per imnopsc @ 00:20

estació Móra la Nova      
            Estació de Móra la Nova 

De trens i estacions!!, 

La nostra població té un PLUS respecte a d'altres poblacions de la Ribera d'Ebre, gràcies a tenir una estació de ferrocarril, una estació que va ser important en el seu moment, i que en l'actualitat sembla mes aviat una molèstia per ADIF, que l'estació més important des de Casp a Reus. La nostra no és l'única estació de la comarca, per tant també gaudeixen d'aquest PLUS  les poblacions de Ribarroja, Flix i Ascó.

Fins ara totes les estacions disposaven de personal per cobrir les necessitats dels viatgers, tot i mancar-hi molts serveis. Doncs el passat mes de juliol CGT va descobrir el Pla d'Adif per les estacions de Ribarroja, Flix i Ascó..., reduir encara més el personal, i fins i tot eliminar-lo!!.

No es que ens sorprenguin les actuacions dels hereus de RENFE en la via de Zaragoza-Casp-Barcelona..., ja fa temps que ens redueixen els serveis i els combois.

ADIF sembla seguir una política de “costos”, com si fos una empresa privada, en lloc del que és: una empresa pública que paguem entre tots. Creiem que tot allò que és públic ha de deixar de banda els guanys i centrar-se en prestar el servei, realment creiem que els serveis públics han de ser, per naturalesa, deficitaris (sempre des de una òptica sostenible), doncs sempre haurien d'anar un pas més enllà del servei que estan obligats.

El nostre grup ha presentat una proposta de resolució al Plenari de Móra la Nova per que aquest recolzi, en nom de tota la població, qualsevol actuació d'aquests tres pobles dirigida a evitar la reducció de personal en les seves estacions. Ho presentem per solidaritat territorial, i evidentment perquè, potser, la propera estació ha reduir serveis o personal podria ser la nostra.

 

Ernest Blanch.

 

Reproduim la Proposta de Resolució:

A L'AJUNTAMENT DE MÓRA LA NOVA

Fernando Cantos Viñals, com a regidor portaveu del Grup Municipal IMNOVA-PSC-PM, fa la següent proposta de resolució per proper plenari:


El passat mes de Juliol, ADIF va anunciar la reducció del servei, i també la reducció de personal a 3 estacions de la Ribera d'Ebre, concretament a les estacions ferroviàries de Ribarroja, Flix, i Ascó.
Aquestes reduccions representen l'antítesi de la concepció del concepte "Servei Públic", doncs el que s'hauria de fer tant en les tres estacions esmentades, com a Móra la Nova, i les següents fins a Reus, és precisament ampliar els serveis de les estacions, i les freqüències dels trens. D'aquesta manera s'aconseguiria un Servei Públic útil. Actualment sembla que ADIF està per l'opció contraria, reduir a la mínima expressió la circulació de viatgers en favor de la de mercaderies.

Des de la nostra coalició sol·licitem:

1- Que la Corporació recolzi les actuacions que portin a terme els tres ajuntaments
de les poblacions esmentades.
2- Comunicar aquesta resolució als tres Ajuntaments esmentats, al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Consell Comarcal del Priorat, Consell Comarcal del Baix Camp, ADIF, Ministerio de Fomento.

Móra la Nova, 09/09/2008

 

 

 


Powered by LifeType