PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC


GRAN BRETAÑA - Los arqueólogos apuntan destapar la aldea perdida de Crafta Webb (*)

noticies del mon - — Publicat per josep.m @ 09:39
The lost Crafta Webb
El Crafta perdido Webb
Los arqueólogos del consejo de Herefordshire están ayudando a destapar el misterio de la aldea perdida de Crafta Webb. El establecimiento anterior en la colina de Bredwardine creció rápidamente en el 1800s temprano como resultado de la caridad de George Jarvis. Jarvis dejó a £30.000 en la suya voluntad para ayudar a los pobres de las tres aldeas de Bredwardine, Staunton en la horqueta y Letton y éste condujeron a la aldea a población que venía más de 400 por el diecinueveavo siglo mediados de. Por el último vigésimo siglo, sin embargo, había apenas 150 residentes y nada se puede considerar hoy de esta aldea una vez que-pro'spera que una vez tenido su propio especiero, sastre y zapatero. La revolución Francis Kilvert, el vicario local famoso por sus cuentas de la vida de Victorian, Crafta visitado Webb para las conferencias regulares de la tarde de miércoles y mencionado la aldea en su diario entre 1877 y 1879.No-one sabe qué sucedió a la gente que vivió una vez en Crafta Webb, cómo él vivió y cuál era que eventual hecho les licencia y ésta es donde ha estado capaz el departamento del archaeology del consejo de Herefordshire a help.Christopher Atkinson, arqueólogo de la comunidad del consejo de Herefordshire, condujo a grupo de trabajo compuesto de miembros de la comunidad local y ella pasó varios días traz las características visibles restantes de las fundaciones incluidas Webb.

Publisher: Ian Morgan
Published: 18/04/2007 - 11:49:53 AM

 (Segueix)

L'ESPLUGA DE FRANCOLI - El nou edifici del Museu de la Vida Rural de l'Espluga estarà llest el 2008

noticies de C A T A L U N Y A - — Publicat per josep.m @ 08:23
El conseller Tresserras va participar ahir en la col·locació de la primera pedra


GISELA PLADEVEYA. L'Espluga del Francolí
Difondre i valoritzar la pagesia i el món rural entre les generacions del segle XXI. Aquests són alguns dels objectius que han impulsat la transformació i modernització del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. Un procés de canvi que es va iniciar ahir amb la col·locació de la primera pedra del nou edifici, annex a l'actual.

La pagesia és un llegat amb futur i així s'ha demostrat amb l'exposició d'eines i altres materials relacionats amb aquest món que des del 1988 s'exposen al Museu de la Vida Rural de l'Espluga del Francolí. Uns objectes de gran valor i tradició que val la pena conservar i anar ampliant amb el temps. Precisament, això ha propiciat que a les finques de cal Carreteret i cal Porta es comenci a construir d'aquí a poc temps un edifici molt a la vora de l'actual (que amb aquesta actuació guanyarà un total de 1.700 metres quadrats).

L'arquitecte Dani Freixes va idear el projecte que convertirà el museu en un espai que incorporarà els llenguatges museogràfics d'avui en dia. D'aquesta manera, es disposarà d'una nova escenografia que inclourà mitjans audiovisuals, sistemes interactius, sons i olors. D'altra banda, el més remarcable de l'interior de la nova construcció serà la presència de la llum natural, ja que es captarà a través de lluernaris i es transportarà fins a la planta baixa (on hi haurà la recepció, la botiga i la sala d'exposicions temporals). I, pel que fa a les temàtiques, es garantirà un lloc per a les explicacions relacionades amb el camp, la transformació principal de la producció, la conservació dels aliments i per deixar empremta de com era abans la vida tant al poble com a casa. Per acabar, els visitants hi trobaran un indret dedicat al substrat natural de l'Espluga i la Conca de Barberà, una mostra de pessebres i una altra d'escultures de Traité.


-


 (Segueix)

Powered by LifeType