BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" 29-01-08

29 Gener, 2008 07:20
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

29 Gener 2008

Ara també es poden escoltar les noticies de les TTEE al Blog de La Plana Ràdio
Complementant els serveis que l' emissora municipal de Santa Bàrbara vol oferir a oients i lectors a partir d' avui us oferirem també la possibilitat d' escoltar o baixar-vos sencer d' Internet "L' Informatiu Emute".
Aquest informatiu s' edita i presenta des de la nostra emissora amb la participació de les diferents redaccions de les Emissores Municipals ebrenques associades a EMUTE : Antena Caro, La Cala Ràdio ,Ràdio Delta , Ràdio Ràpita ,Amposta Ràdio ,Ràdio Joventut, Alcanar Ràdio , Antena Aldaia i La Plana Ràdio.
La primera edició d' aquest informatiu s' emet conjuntament per totes aquestes emissores cada dia de dilluns a divendres a partir de les 13'05 h. i la segona al criteri horari de cada una d' elles.
A La Plana Ràdio ,la repetició és al dia següent a les 8' 30 del mati i a partir d' ara també es podrà, com he dit abans , descarregar des de un enllaç ftp d' aquesta mateix pàgina.
L' intenció ,millor i ampliar el servei informatiu als nostres oients i lectors.
Redacció
INFORMATIU EMUTE-28-01-08

El nou dispensador d’ aigua per usos agrícoles encara no es pot posar en servei a Santa Bàrbara fins que  no es decideixi la manera de poder cobrar el servei.
Un any desprès de que  l’ Ajuntament de Santa Bàrbara  inaugurés el nou dipòsit  municipal d’ aigua potable , amb mes capacitat i allunyat poc mes d’ un quilòmetre del nucli urbà , el dispensador d ‘aigua que utilitzen els pagesos de la localitat per omplir  les botes ensulfatadores encara segueix  estan al  mateix lloc , es a dir al costat del dipòsit  vell , tot  i que la nova infrastructura contemplava  un nou dispensador que tot i estar construït encara no ha entrat en servei
El regidor d’agricultura afirmava que s’està treballant amb el canvi d’ubicació del dispensador d’aigua,  tal i com en un principi estava previst al costat mateix del nou dipòsit municipal. Roé  però comentava que encara hi ha pendent de concretar diversos aspectes del seu funcionament com per exemple la forma de pagament pel servei que fins ara es feina en moneda. Aquest model no és podrà utilitzar al nou emplaçament per trobar-se en un lloc deshabitat  i propici a patir robatoris. La regidoria d’ agricultura planera  s’ ha decantat per utilitzar fitxes. Un cop resolts aquests problemes tècnics es podrà començar a utilitzar aquest nou dispensador que evitarà les molèsties  acústiques que fins ara pateixen els veïns propers a la zona .
Roé comentava  que , de moment i un cop finalitzada l’obra , encara es deixarà el dispensador de l’antic dipòsit una temporada per veure el resultat que dona aquest canvi d’ubicació.Redacció

El Consell Comarcal del Baix Ebre i Ecologistes en Acció promouen l’estalvi i l’ús eficient de l’aigua a la comarca.
El Consell Comarcal del Baix Ebre i Ecologistes en Acció de Catalunya la demarcació territorial de les Terres de l’Ebre de l’Agència Catalana de l’Aigua i Ecologistes en Acció de Catalunya han presentat una campanya contra el canvi climàtic, la sequera i per l’estalvi i l’ús eficient de l’aigua a la comarca del Baix Ebre.
Aquesta campanya, que s’ha presentat al consell d’alcaldes del Baix Ebre, proposa, entre altres accions, la realització d’una ecoauditoria a l’edifici del Consell Comarcal i en algun dels edificis municipals de cadascun dels catorze municipis del Baix Ebre, que inclourà un estudi de tots els punts hídrics de l’edifici per comprovar el seu funcionament i analitzar l’aigua que es gasta per minut en cadascun d’aquests punts. L’estudi també inclourà diverses entrevistes amb els empleats i empleades de la neteja per valorar el consum d’aigua que fan en la seva tasca. Els resultats d’aquest estudi es remetran al consistori corresponent i també inclouran els consells i mesures de millora.
La campanya, que és pionera en l’àmbit comarcal a Catalunya, té un pressupost inicial de 25.000 euros, compta amb el suport de la demarcació territorial de les Terres de l’Ebre de l’Agència Catalana de l’Aigua, i preveu que els propis municipis, amb els seus recursos, puguin ampliar les seves actuacions. A més, en un futur, les actuacions de la campanya es podran ampliar als centres escolars o a les llars de jubilats.Redacció

El govern municipal d'Amposta rebutja donar presència i veu als plens al president de la Federació d'Associacions de Veïns
Els vots de l'equip de govern de CiU a l'Ajuntament d'Amposta han servit per tombar una moció del PSC (que comptava amb el suport d'ERC) perquè el consistori considerés com a interlocutor preferent la recentment constituïda Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, donant presència i veu (però no vot) al seu president en els plens municipals. La proposta socialista ha desencadenat una llarga discussió sobre la voluntat de l'equip de govern de propiciar la participació ciutadana en els assumptes consistorials al mateix temps que sobre possibles conflictes interns a la mateixa Federació. El ple d'aquest dilluns ha servit també per aprovar la llista d'obres que l'Ajuntament sol·licitarà al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) així com avançar en la tramitació de tres parcs solars.ACN

Els propers dies 8 i 9 de febrer de 2008 se celebraran les XVIes Jornades Pedagògiques de l'Anglès del Montsià, adreçades als professionals de l'ensenyament de la llengua anglesa en general.
La presentació anirà a càrrec de  de la Directora de Serveis Territorials del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre, na M.Àngels Rojas Castaño i, com en edicions anteriors, han estat organitzades pel Grup de Mestres d'Anglès del Montsià, en col·laboració amb el Servei Educatiu del Montsià - CRP i diverses entitats i editorials vinculades al món de la didàctica de l'anglès.
Les ponències s'han organitzat paral·lelament en una doble sessió, adreçada a primària i secundària respectivament. La inscripció és totalment gratuïta i  l'activitat està contemplada dins del Pla de Formació de Zona del Dep. d'Educació, per la qual cosa s'ha de formalitzar la inscripció tot trucant al CRP del Montsià ( 977 70 42 83 // 977 70 46 30 ), abans del 6 de febrer de 2008, o bé via telemàtica a través de l’XTEC. Les Jornades es realitzaran a les dependències del CEIP Miquel Granell d'Amposta. Redacció

El director del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i del Montsià (Code), Raül Escosa, va ser guardonat divendres amb el premi Micro Obert 2007.El Micro Tancat 2007 ha recaigut en la Subdelegació del Govern de l'Estat a Tarragona.
Els periodistes i comunicadors de les Terres de l'Ebre van celebrar divendres a Tortosa la seua festa anual, en el marc d'un sopar en què també va fer-se un reconeixement a la trajectòria professional d'alguns companys. En primer lloc, la demarcació de l'Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya va lliurar una placa al periodista Josep Gonell, qui s'acaba de jubilar del seu càrrec com a responsable de mitjans de comunicació del bisbat de Tortosa. També va rebre una placa el periodista tortosí Josep Bayerri, que també s'ha jubilat de la seua feina com a funcionari del Departament d'Educació. A més, el Col·legi de Periodistes de les Terres de l'Ebre també va voler homenatjar a títol pòstum el periodista Marco Antonio Soria, que va morir l'any passat. Les filles i el net de Marco Antonio Soria van recollir una placa que recordava la seua llarga experiència com a professional del periodisme a les Terres de l'Ebre. Finalment, la junta del Col·legi de Periodistes a les Terres de l'Ebre també va homenatjar totes aquelles persones que van fer possible la creació de la demarcació ebrenca del Col·legi, ara fa cinc anys. Van recollir la placa Joaquim Rambla, primer president de la demarcació de l'Ebre del Col·legi de Periodistes, i Josep Maria Arias, qui era el president de la demarcació de Tarragona en aquella època.
 D'altra banda, el director del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i del Montsià (Code), Raül Escosa, va ser guardonat divendres amb el premi Micro Obert 2007, que atorguen conjuntament el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) a les Terres de l'Ebre i l'Associació de Comunicadors de la Regió de l'Ebre (ACRE). El guardó Micro Obert té l'objectiu de fer un reconeixement públic i simbòlic a totes aquelles persones i institucions que durant l'any 2007 han ajudat els periodistes a fer una informació veraç, millor contrastada i per tant més plural. De la mateixa manera, amb el premi Micro Tancat els professionals de la informació i de la comunicació del territori volen donar un toc d'atenció a totes aquelles persones o institucions que, durant el mateix període, no han destacat per una política comunicativa transparent o cordial. El Micro Tancat 2007 ha recaigut en la Subdelegació del Govern de l'Estat a Tarragona. La previsió és donar els guardons Micro Obert i Micro Tancat 2007 durant un acte institucional que es farà el 14 de març, en què també s'aprofitarà per lliurar els premis del 2006 al sindicat agrari Unió de Pagesos (Micro Obert) i al director dels serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge, Víctor Gimeno (Micro Tancat).Redacció

La Regidoria de Joventut de l 'Aldea organtiza una festa per als joves del municipi  de edats compreses entre els 8 i 13 anys.
L' Ajuntament de l'l' Aldea a preparat per als  joves del Casal una festa per al Carnestoltes de l’Aldea del proper dia 2 de febrer de 2008.
Desprès de la sortida de la Rua de Carnestoltes ,organitzada per la Regidoria de Cultura i Festes per als més petits, la Regidoria de Joventut organitza una festa, per als joves del Casal de Joves de l’Aldea.
La seva festa de Carnestoltes, tindrà lloc entre les 17 i les 20.00 h.
Els mateixos joves es portaran el menjar, prepararan els cartells i la decoració del Casal, posaran música ,faran Pinyates, jocs i molta gresca que s’espera per aquest proper 2 de Febrer.
El jurat del concurs de disfresses del Casal estarà format per la Regidora de Joventut de l’Ajuntament de l’Aldea, la Tècnica de Joventut i un jove del Casal.
Als premiats al concurs de disfresses, se’ls oferirà una foto emmarcada, amb un marc realitzat per ells mateixos.Redacció

Es presenta l' oli 2007 de les Oliveres Mil.lenaries del Maestrat i del Montsià .Coop. Clot d'en Simó i Porta i Ferré SAT són els productors
Ahir es van fer 2 Rodes de Premsa , una a Ulldecona i l' altra a Vinaròs per presentar la producció d'Oli d'Oliveres Mil·lenàries produit al territori de la Taula del Sénia: al Maestrat per Clot d'en Simó i al Montsià per Porta i Ferré SAT.
comercialitzaran enguany prop de 8.000 ampolles de mig litre d'oli d'oliva extra verge recollit d'oliveres mil·lenàries de la zona. Es tracta d'una iniciativa que pretén alhora protegir i donar un valor afegit al patrimoni agrícola monumental que representen les finques d'oliveres mil·lenàries de la zona de la Mancomunitat de la Taula del Sénia  Segons els seus productors, l'oli (que es ven a un preu d'entre 12 i 18 euros l'ampolla de mig litre) està trobant una important acollida, especialment, entre els especialistes, gastrònoms i establiments d'alimentació de gama alta.
A més dels Alcaldes A LA PRESENTACIÓ ,van estar alguns productors i es va fer una cata d'oli de les dos marques, sol, i acompanyat dels llangostins de Vinaròs.Redacció

La Diputació de Tarragona estarà present un any més a la Fira Internacional de Turisme (FITUR), considerada el principal aparador del sector turístic nacional i internacional, conscient de la importància que tenen les accions promocionals per a donar a conèixer el sector turístic del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.
La 28ena edició de FITUR, que enguany se celebra a Madrid del 30 de gener al 3 de febrer, engloba l’oferta més complerta de serveis i destinacions turístiques d’arreu del món. En aquest marc, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, que gestiona les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre, comptarà amb un estand propi integrat dins de l’àrea de Catalunya. Aquest espai integrarà 18 participants de la Costa Daurada   i 2 participants de les Terres de l’Ebre (les oficines de turisme d’Amposta i de la Terra Alta).Redacció

Presentaran a Deltebre l’estudi sobre la situació de les Dones a la comarca del Baix Ebre
La vicerectora de Política Docent de la URV, Mercè Gisbert serà l’encarregada de presentar dijous a Deltebre l'informe diagnòstic que han elaborat sobre la situació de la dona a la comarca del Baix Ebre, amb dades concretes sobre el municipi. Les dones de la comarca del Baix Ebre tenen més formació acadèmica que els homes, una formació, però, que no es tradueix en una «millor ocupació», segons un estudi realitzat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el Consell Comarcal del Baix Ebre. En aquest sentit, la taxa d'atur femení és més elevada i la diferència salarial entre homes i dones és del 35,68%. L'estudi també posa damunt la taula la falta de places de llars d'infants públiques, no en tenen ni Tortosa ni Deltebre. A més l’estudi també constata que la distribució de la població (76.368 habitants) és gairebé al 50%, tot i que amb una lleugera superioritat d'homes.
La presentació tindrà lloc aquest dijous, 31 de gener, a les 7 de la tarda al saló de plens de l’Ajuntament de Deltebre.Redacció

El projecte d'un aparcament soterrat a la plaça del mercat d'Amposta ha començat a caminar després que aquest dilluns al migdia el ple de l'Ajuntament hagi aprovat, amb els únics vots a favor de l'equip de govern de CiU, la concessió d'obra pública mitjançant concurs la seva construcció, vinculada a l'explotació dels aparcaments en zona blava.
El plec de condicions d'aquest concurs inclou, a més, la construcció d'un segon aparcament soterrat a la plaça davant de l'hospital comarcal de la ciutat en un termini màxim de deu anys. Tot i que els grups municipals a l'oposició han valorat positivament la construcció de l'aparcament a la zona del mercat, tant PSC (que s'ha abstingut) com ERC (que ha votat en contra) han criticat contundentment l'equipament previst davant l'equipament sociosanitari per considerar que suposarà la desaparició de l'actual parc enjardinat i la hipoteca futura d'un espai de la ciutat que no consideren idoni per emplaçar-lo.ACN

El Consorci de la Serra de Llaberia i l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb l'objectiu de constribuir i potenciar la preservació d'aquest espai d'interès natural.
A través del conveni, l'ANAV fa una aportació econòmica de 27.200 euros que es destinarà a la compra d'un vehicle tot terreny per dur a terme les tasques de conservació i estudi del territori que fan els tècnics del Consorci. El president del Consorci, Òscar Serrano, com a màxim representant de la institució i els directors de la Central Nuclear d'Ascó, Rafael Gasca i de la Central Nuclear Vandellòs II, César Candás, han estat els encarregats de signar l'acord.ACN

El pròxim 24 de febrer, Amposta tornarà a celebrar la Festa de la Carxofa, una trobada que vol promocionar la gastronomia del territori i que enguany arriba a la seva 12a edició.
En la diada, que es farà al pavelló firal, hi haurà sis tastos de diferents receptes de carxofa que els visitants podran degustar al preu de deu euros. Com a novetat, enguany també hi haurà una degustació d'ostres del Delta amb una copa de cava, que permetrà ampliar la promoció dels productes del territori. La 'carxofada' serà la cloenda de tot un mes dedicat a aquest producte estrella de la cuina ampostina en el que els restaurants de la ciutat celebren les V Jornades Gastronòmiques de la Carxofa.ACN
 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs