BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 07 -01-2008

07 Gener, 2008 07:46
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

07- Gener 2008

 

Comença un nou any  informatiu a La Plana Ràdio
Tornem a iniciar la tasca informativa des de aquesta pàgina que pretén ser una perllongació dels nostres Butlletins Informatius radiats coincidint amb els  punts horaris de les  09, 10 i 11 h. del mati , repetits per la tarda a les 16, 17 i 18 hores.

Aprofitem per desitjar-vos un bon any 2008 i agrair el vostre interès per saber que passa a les nostres terres , triant per fer-ho  qualsevol de les finestres obertes a  La Plana Ràdio: aquesta mateixa pàgina , el Butlletins horaris referits abans o L’ Informatiu Emute que podeu escoltar en una primera edició a les 13’ 05 hores cada dia de dilluns a divendres i que repetim a les 8’ 30 del mati , al dia següent.

Tant de bo que puguem oferir-vos en aquest 2008 , que recent estrenem , un bon grapat de noticies bones.

Josep Roig Cardona

Director 

 El Ministeri de Foment ha adjudicat a l'empresa Serveis Integrals d'Enginyeria i Arquitectura SL (Siena SL) la redacció del projecte constructiu de la variant de la N-420 a Corbera d'Ebre.
El pressupost del projecte és de 223.880 euros. La variant tindrà un tram de 33,9 quilòmetres i permetrà separar el trànsit generat per la població terraltina, d'aquells de mig i llarg recorregut, incrementat la seguretat vial de la zona.

El portaveu del grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Tortosa, Jaume Forcadell, ha estat el primer en pronunciar-se sobre l'aposta del govern municipal de reprendre les negociacions amb els Germans Operaris per comprar l'antic col·legi Sant Josep, ubicat al barri del Rastre al nucli antic.
Forcadell ha assegurat que des d'ICV es donarà suport al govern en l'adquisició del col·legi per habilitar nous equipaments al barri, però ha rebutjar l'aposta de l'equip de govern de construir 150 pisos en una part del complex educatiu. Els ecosocialistes demanaran al govern que estudiï alternatives que facin 'viable' la compra dels Josepets sense haver d'enderrocar cap de les naus del complex.

La planta de CEMEX a Alcanar ha obtingut la certificació OSHAS 18001 pel seu sistema de prevenció de riscos laborals. Aquest registre confirma que el sistema de gestió implantat per la cimentera, i en el qual treballa des del 1997, compleix amb tots els requisits de la certificació.
Segons ha informat CEMEX, és la primera empresa del sector a l'estat espanyol que aconsegueix aquest reconeixement per a tots els seus centres de treball. Durant el passat 2007, CEMEX ha aconseguit reduir en un 20% l'accidentalitat en el treball.

Rosa Queral publica el llibre “Aigua als genolls”
La deltebrenca i professora de la URV Rosa Queral coordinadora de les dues ultimes edicions dels cursos “Dones i salut” acaba de publicar “Aigua a genolls. Les dones del delta”, un llibre de 167 pàgines il.lustrat amb 63 fotografies que explica la vida i el treball de les dones al Delta de l’Ebre al llarg de la història.
Més endavant Rosa Queral té previst publicar un nou llibre sobre la feina a la llar de les dones, una feina de vegades poc valorada i molt sacrificada si aquesta s’ha de combinar amb una activitat laboral.
El llibre “Aigua a genolls” es pot trobar en algunes llibreris de les Terres de l’Ebre. El Parc Natural del Delta de l’Ebre, Arrosaires del Delta i l’Ajuntament de Deltebre ja n’han adquirit alguns exemplars.

Balanç de la sinistralitat de 2007 a les Terres de l’Ebre.
El delegat del Govern, Lluís Salvadó, la directora dels Serveis Territorials d’Interior, Pilar Andreu, i el cap del Servei Territorial de Trànsit de Tarragona del SCT, Eusebi del Olmo, presentaran les dades d’accidents a la xarxa viària ebrenca durant el proppassat any.
Durant el transcurs de la roda de premsa,  dilluns 7 de gener, a les 17.30h es presentarà el balanç de la sinistralitat de l’any 2007 a les carreteres i autopista de les Terres de l’Ebre.
Al mateix temps, s’exposaran les campanyes i mesures de prevenció adoptades pel Servei Català de Trànsit i la previsió per aquest 2008, amb l’objectiu d’aconseguir reduir al màxim la mortalitat a les carreteres.
La roda de premsa, que comptarà també amb els responsables de Trànsit dels Mossos d’Esquadra al territori, es durà a terme a la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre.

La regidoria d’urbanisme de l’Ajuntament de Santa Bàrbara realitza petites accions de millora de les barreres arquitectòniques del municipi per millorar l’accessibilitat a edificis públics municipals.

Temps enrera es varen crear els accessos al nou CAP de la població facilitant, a través d’una rampa, l’accessibilitat al mateix a persones amb poca mobilitat, recentment s’ha millorat l’accés a través de la vorera de l’entrada a l’església parroquial de Santa Bàrbara.
 La regidoria d’urbanisme i també la de serveis socials han mostrat el seu particular interès en anar realitzant petites accions d’aquest tipus que se’ns dubte milloren la qualitat de vida de les persones amb poca mobilitat del municipi.

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs