BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 09-01-08

09 Gener, 2008 07:57
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

 

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

09- Gener 2008

 
El nou conveni laboral del Consell del Baix Ebre elimina els salaris inferiors als 1.000 euros

Els responsables de l'equip de govern i els representants del col·lectiu de personal laboral del Consell Comarcal del Baix Ebre han signat un nou conveni col·lectiu que, durant els pròxims quatre anys, ha de permetre millorar les condicions socials i, especialment, salarials dels 127 treballadors de l'ens. Entre els principals punts, l'acord preveu que l'ens destinarà aquest 2008 uns 65.000 euros més per als increments salarials (sense incloure l'IPC respecte l'any anterior) i ha de permetre suprimir els 60 salaris inferiors a 1.000 euros que existien fins ara. També preveu l'ampliació de la plantilla de personal en 29 persones (que es trobaven amb contracte temporal i passaran a tenir-lo fix) així com la creació de dos noves places, la millora de les compensacions per desplaçament o la fixació d'un període de cinc anys d'excedència amb reserva del lloc de treball.ACN

Aquest any 2008, celebrarem el 50è aniversari de la biblioteca José Escudé Albesa de Santa Bàrbara.                                                                                                          Per aquest motiu, s’han dissenyat un seguit d’actuacions per tal que tots els planers i planeres puguin gaudir d’aquesta celebració. L’objectiu principal serà apropar la biblioteca a tots els habitants del municipi, per tant, a banda de què es destinarà un dia per fer la festa de celebració d’aquest esdeveniment tan important per a la cultura planera, també durant la resta d’any s’aniran realitzant un seguit d’activitats per tal d’acomplir aquest principal objectiu. 
Sota la imatge d’un logotip que identificarà totes aquestes actuacions dissenyades i la resta d’activitats que s’han programat durant tot l’any 2008, els planers i les planeres s’aniran assabentant de les diferents actuacions, ja que es vol fomentar una major participació pensant en tots i cadascun dels habitants del municipi, agraint i recordant a totes les persones que al llarg de tots aquests anys han lluitat, en els diferents moments històrics i des de les seves respectives vessants, per a què avui puguem dir que Santa Bàrbara, ja fa 50 anys, que disposa d’un lloc on, a través de la informació, consulta i la resta de serveis que s’ofereixen, es poden satisfer totes les necessitats informatives. Redacció

La llar d'infants municipal La Gruneta d'Amposta comptarà amb 33 noves places el proper curs escolar 2008-2009.
Segons ha informat l'Ajuntament d'Amposta, l'ampliació es farà mitjançat la construcció de dues noves unitats per a aquesta llar d'infants que, gràcies a l'ampliació, tindrà una oferta total de 107 places. D'aquesta manera, a partir del curs 2008-2009, Amposta oferirà més de 200 places públiques de llar d'infants, 103 a la Sequieta i 107 de la Gruneta.Redacció

La Guàrdia Civil de Tarragona ha detingut, aquesta passada nit, 10 persones que havien descarregat més de 3 tones d'haixix a la platja de l'Almadrava, al terme municipal de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).
La droga estava distribuïda en més de 100 fardells que havien descarregat d'una embarcació de tipus planejadora, de nou metres d'eslora. En el moment de les detencions, l'embarcació, ja sense la droga, ha marxat amb els seus ocupants, però a dos quarts de dues de la matinada ha embarrancat a la Platjola de Sant Jaume d'Enveja (Montsià), on ha estat intervinguda pel servei marítim de la Guàrdia Civil. Amb tot, els seus ocupants han pogut fugir i en aquests moments continua l'operatiu de recerca per terra. ACN

El president de Vallombrosa Grup Empresarial, Mauricio Caroldi i l'alcalde de Flix, Pere Muñoz, han presentat al conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i al secretari d'Indústria i Empresa, Antoni Sóc, el projecte de construcció del Complex d'Energies Renovables Fotovoltaiques de Flix.
En la presentació, Caroldi va manifestar el seu objectiu de convertir aquest complex en una realitat en el camp de les renovables fotovoltaiques que serveixi de 'punt de referència per al desenvolupament d'un sector de gran importància per a Catalunya'. Segons la mateixa empresa, el conseller Huguet va manifestar el seu 'suport' al projecte de Vallombrosa, definint una línia de col·laboració en el camp de les renovables fotovoltaiques i confirmant així la disponibilitat de la conselleria per promoure (en el camp de les fotovoltaiques) la transferència tecnològica entre les universitats, centres d'investigació catalans i el departament de R+D de la companyia.ACN

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha endegat una campanya de sensibilització ambiental entre els nens ingressats al centre.
La iniciativa, emmarcada en la campanya 'L'hospital verd', ha repartit uns lots d'educació ambiental amb material pedagògic entre els xiquets ingressats a l'àrea de pediatria. L'objectiu és sensibilitzar-los en el respecte cap a la resta d'éssers vius i el medi ambient. En total, s'han preparat 25 carpetes de cartró reciclat que aguarden el material pedagògic i una carta adreçada als xiquets explicant-los el motiu d'aquesta iniciativa i la importància de tenir cura del medi ambient. Entre el material, s'inclou un conte editat per l'Associació Alberg d'Animals de les Terres de l'Ebre, que es dedica a la recollida d'animals abandonats; diferent material cedit per la Fundació Territori i Paisatge, per la Comissió Europea, i un altre conte publicat per la Fundació Affinity.

“ROBIN HOOD” PROPER ESPECTACLE DE LA TEMPORADA DE TEATRE INFANTIL DE “LA XARXA” A AMPOSTA.
El Grup Xarxa d’Amposta, integrat per l’Associació Sociocultural Tarambana, en conveni amb l’Ajuntament d’Amposta, a través de la seva Regidoria de Joventut, continua amb la programació de la novena temporada de teatre infantil a la capital del Montsià; així, la següent representació serà aquest proper diumenge, 13 de gener, a les 12.00 h del migdia, amb l’espectacle “Robin Hood” que anirà a càrrec de la companyia Veus Veus, a l’Auditori de la Unió Filharmònica.
L’obra és un espectacle musical cantat en directe adreçat al públic infantil però que també permet passar-s’ho a la població adulta.Redacció

El DAR finalitza la campanya 2007 del Pagament Únic
 El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha fet efectiu a 50.675 productors l’abonament de 162.906.228,26 euros en concepte de l’ajut al Pagament Únic, en aplicació del Reglament (CE) número 1782/2003 del Consell, de 29 de setembre, pel qual s’estableix disposicions comunes aplicables als règims d'ajut directe en el marc de la política agrària comuna.
La distribució del pagament per demarcacions territorials és la següent:

 DEMARCACIÓ                 BENEFICIARIS                IMPORT PAGAT (euros)
BARCELONA                         6.171               33.106.643,57
TARRAGONA                        8.174                8.369.698,72
TERRES DE L'EBRE               11.844              23.628.666,42
LLEIDA                              19.740              71.110.162,94
GIRONA                              4.746               26.691.056,61
TOTAL                              50.675             162.906.228,26

 El Pagament Únic és un nou règim que consisteix en un pagament anual que ve determinat pels drets assignats als agricultors en base a la situació de cada explotació durant el període de referència 2000-2002.
 Els pagaments, a càrrec de fons FEAGA, sumen un import total de 163.086.154,08 euros, ja que a la xifra corresponent al Pagament Únic cal sumar-li la prima oví-cabrum 2007 que s’eleva a 179.925,82 euros.Redacció

LLIURAMENT DELS PREMIS DE CONTES CURTS I POESIA RAMON FERRANDO I ADELL

La Societat Cultural  i Ecologista Sant Josep de Jesús, ha convocat els X Premis de Contes Curts i Poesia Ramon Ferrando Adell, en record d’aquest jesusenc que sempre va estar molt involucrat dintre del món del periodisme i que fou impulsor i fundador de diversos mitjans de comunicació de les nostres terres.
Aquest certamen està plenament consolidat, com ha demostrat el gran número de participants de tota Catalunya al concurs de poesia i la implicació dels IES de les nostres terres a la convocatòria dels contes curts.
Aquest any per celebrar el X Aniversari de la Convocatòria s’ha invitat a la Periodista, Sra. Pilar Poy, que va tenir molta relació professional amb Ramon, per a què es pugui fer una conferència sobre el periodisme.
El lliurament dels premis tindrà lloc el dissabte 12 de gener a les 19.00h. a l’edifici de les Escoles Velles de Jesús.Redacció

TORTOSA i ROQUETES, doble seu de  L'EBREBLOC 2008 .Les Terres de l'Ebre tenen actualment més de 270 blocs a internet
La nova associació de Blocaires Ebrencs , anuncia la propera celebració de la segona edició de l' EBREBLOC, que enguany es farà a Tortosa i Roquetes els dies 1 i 2 de febrer. La primera jornada es farà l'1 de febrer, divendres, a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, mentre que la segona jornada de l'Ebrebloc tindrà lloc l'endemà dissabte, 2 de febrer, a la Biblioteca Municipal de Roquetes. L'any passat, la biblioteca tortosina va ser l'escenari únic de la trobada de Blocaires Ebrencs, amb un èxit notable. Però enguany s'ha decidit duplicar l'escenari i repartir el programa en dues jornades diferents, amb l'objectiu de donar cabuda al nodrit programa d'actes i activitats que hem preparat. De la mateixa manera, aprofitaran per donar a conèixer la nova entitat, presidida per la blocaire Carme Pla.
La primera jornada de l'EBREBLOC 2008 estarà centrada en l'ús dels blocs com a eines educatives, tot i que també s'abordaran altres recursos que les noves tecnologies de la informació i de la comunicació posen a l'abast dels professionals de l'ensenyament.
El segon dia, en canvi, explorarem les relacions entre la classe política i la blocosfera, amb una jornada en què destaca una taula rodona en què participaran Joan Sabaté (PSC), Francesc Sancho (CiU), Pere Muñoz (ERC) i Jaume Forcadell (ICV). A més, també hem programat un taller sobre creació de podcasts, a càrrec del blocaire Jordi Abad , i una breu conferència sobre l'estat actual de la blocosfera al territori, a càrrec de Daniel Gil, i al conjunt de Catalunya, que ens permetrà comptar amb la participació de Marc Vidal, un dels blocaires catalans de referència.
En els últims dos anys ha acabat de consolidar-se a les Terres de l'Ebre un important moviment amb més de 270 blocs, llocs d'internet en què qualsevol ciutadà pot escriure i expressar-se lliurament.
Per conèixer amb detall el programa de l'EBREBLOC 2008 i contactar amb nosaltres, podeu visitar el portal www.ebresfera.cat o bé trucar-nos als telèfons

Carme Pla: 647 046 529

Daniel Gil: 696 025 101

Jaume Llambrich: 645 53 43 92

Gustau Moreno: 646 79 32 80 - Redacció

L'Ajuntament de Tortosa ha decidit fer una petita reordenació del trànsit al barri de Ferreries que afecta el carrer Comerç.
A partir d'aquest dimarts, el carrer Comerç deixa de tenir prioritat en la circulació del trànsit, el que suposa que tots els vehicles provinents de l'àrea del supermercat Sabeco i entorns hauran de fer dos stops a les cruïlles amb els carrers Migdia i Pompeu Fabra. Segons ha informat l'Ajuntament, aquest canvi de prioritats dóna major protagonisme al carrer Pompeu Fabra i al carrer Migdia, que s'ha obert recentment al trànsit i que compta amb un important fluxe de circulació, i que passen a tenir prioritat en la circulació de vehicles.ACN

L'Ajuntament de Tortosa, a través de l'Empresa Municipal de Serveis Públics S.L (EMSP), ha iniciat aquesta setmana les obres de sondeig de prospecció d'aigües subterrànies al Polígon Industrial Catalunya Sud per obtenir els recursos hídrics que permetin completar la dotació disponible procedent del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).
Actualment, les empreses instal·lades al polígon Catalunya Sud reben aigua del CAT, si bé la concessió atorgada esdevé insuficient per atendre les futures demandes de noves. Amb aquesta actuació, el consistori pretén obtenir l'aigua suficient per subministrar les empreses del polígon 'sense haver de recórrer de nou' al minitransvasament.ACN

L'Agrupació Centre Comercial de Tortosa lliura aquest dimarts al vespre els xecs de compra als 45 guardonats de la campanya de Nadal d'enguany per un valor de 18.000 euros.

Es tracta, segons l'entitat, del major premi econòmic entregat pels comerciants a les Terres de l'Ebre i un dels majors de la demarcació de Tarragona. Concretament, l'Agrupació té previst lliurar els 18.000 euros repartits en 45 premis, amb un primer premi per valor de 3.000 euros, dos de 1.500 euros, 4 de 1.000 euros, 8 de 500 euros, 10 de 200 euros i 20 de 100 euros. El sorteig, realitzat amb totes les butlletes que els usuaris podien omplir a les botigues durant les compres de Nadal, es va fer la setmana passada al carrer Cervantes de forma pública i va comptar amb l'animació del grup de música popular Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i d'una baldanada popular.ACN


ULTIMS DIES PER PODER PARTICIPAR AL 8È CONCURS DE FOTOGRAFIA PAISAGÍSTICA

LES ÀREES DE TURISME DELS AJUNTAMENTS DE L’AMETLLA DE MAR I DELTEBRE HAN ORGANITZAT CONJUNTAMENT LA VUITENA EDICIÓ DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA PAISAGÍSTICA EN EL QUAL POT PARTICIPAR QUALSEVOL PERSONA AFECCIONADA O PROFESSIONAL. EL CONCURS REPARTIRÀ 10 PREMIS ENTRE LES FOTOGRAFIES REALITZADES DINTRE DEL TERMES MUNICIPALS DE L’AMETLLA I DELTEBRE  PER UN IMPORT TOTAL DE 2500 € . ES POT PARTICIPAR AMB UN MÀXIM DE 4 FOTOGRAFIES PER AUTOR I EL TERMINI  DE PRESENTACIÓ FINALITZA EL PROPER DIVENDRES 18 DE GENER.
ELS PREMIS ES LLIURARAN EL DISSABTE 2 DE FEBRER A L’AMETLLA DE MAR. LES BASES DEL CONCURS AIXÒ COM MÉS INFORMACIÓ ES PODEN CONSULTAR AL PATRONAT DE TURISME DE L’AMETLLA DE MAR O A LA REGIDURIA DE TURISME DE L’AJUNTAMENT DE DELTEBRE.Redacció

LA REGIDORIA DE JOVENTUT DE L' ALDEA ORGANITZA UN CURS D’ANGLÈS BÀSIC PER ALS JOVES ALDEANS.
La  Regidoria de Joventut  de l’Ajuntament de l’Aldea , organitza un curs d’Anglès que començarà el proper 22 de Gener de 2008.
El Curs va adreçat per a totes aquelles persones interessades en adquirir tant un domini a nivell escrit com oral.
- El preu de la inscripció són 10 €
- Màxim 10 places.
- Inici del curs a partir del 22 de gener.
- Hores del curs: 24 h
- Data límit d’inscripció 17 de gener.

Al finalitzar el curs es lliurarà un certificat d’assistència.

Les inscripcions es poden fer a partir d’avui mateix al Casal de Joves de l’Aldea o ens poden enviar un correu electrònic a: casaldejoves@laldea.org o trucant al telf. 977451961 (de les 15 a les 21 totes els dies entre setmana).Redacció

Comentaris | 0 RetroenllaçOs