BLOGUEJAN047 - LA GARROFA - 14-12-07

24 Gener, 2008 12:03
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Si ahir  albiràvem el final de festa bloguer amb la música de la Banda avui tanquem capítol aixoplugant-nos al recer d’un arbre tan volgut per aquestes “tarraconesis” terres com és el garrofer.
La Garrofa , per ser mes exactes .La garrofa , fruit del garrofer , arbre originari de la regió mediterrània de Síria i Palestina i instal·lat còmodament a bona part del litoral català .Lo garrofer arbre de vida llarga i d'entrada en producció lenta, ja que no comença a donar fruits fins al sisè o el setè any.
En canvi Lo Garrofer del que parlem en aquest final de “collita”  , “plantat”  a Montroig del Camp per l ‘amic Joan Reverter ha donat prompte fruits ,encara que no sempre del gust de tots els seus congèneres.
Joan explica , entre moltes altres coses , a l’ entrevista que podeu escoltar AQUI, que tot va començar per la inquietud per expressar la seua opinió respecte allò que el motiva de lo que passa al poble on resideix. Garrofes en definitiva que en algun moment no van caure massa be al morral de segons quin traginer .
Això el va animar a seguir , convertint-se  ara en  un  Butlletí Virtual on s’ expressa , s’ informa, es comunica etc , i amb un pes tant específic entre el veïnat que l’ ajuntament , fins i tot el te “fixat” com a entitat ,segon expressa el Joan  en un dels seus darrers escrits.
Dons com ell diu, aquí ens quedem, baix el garrofer , mirant com pengen ...i jo afegeixo...esperant que caiguin.

Gràcies a tots pel temps dedicat  i prompt.... novetats .

Josep Roig Cardona

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" 24-01-08

24 Gener, 2008 08:00
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

24 Gener 2008

 

La Regidoria de Serveis Socials de Santa Bàrbara comença a tramitar l’ implantació d’ nou servei de tele assistència anomenat “Mobiletels”
Aquest nou servei va dirigit especialment a les persones d’ edat avançada però també a tot aquell usuari que tingui una mobilitat reduïda o condicionada com per exemple malalts alzehimer.
Es tracta d’ un aparell paregut a un telèfon mòbil però d’us molt mes simple i que l’ usuari pot portar penjat al coll i amb el que pot demanar ajut en un moment determinat solament prement un botó.
El cost be cofinançant mitjançà un conveni gestionat des de la Mancomunitat de la Taula del Sénia i gràcies al qual l’ usuari no ha de pagar mes que el cost del manteniment , uns sis euros l’ any i 10 euros mes de  fiança de l’ aparell que se li lliura i que li son retornats en el moment que ja no el necessita.
Les persones interessades de la població , poden passar ja , a partir d’ aquesta setmana , per la seu de Serveis Socials per informar-se de les gestions a realitzar a per poder accedir al servei.
De moment la regidoria a adquirit 50 d’ aquestes “Mobiletels”.Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua construeix l'estació depuradora d'aigües residuals de Vinallop

L’Agència Catalana de l’Aigua està desenvolupant la construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Vinallop, al terme municipal de Tortosa, a la comarca del Baix Ebre.
 Els treballs, que van començar el mes de juny i és previst que es duguin a terme en dotze mesos, disposen d’un pressupost de més de 797.400 euros, finançats en un 80% amb fons de cohesió europeus.
La instal·lació tindrà un cabal de disseny de 75 m3/dia i donarà servei al nucli de Vinallop.Redacció 

UNIÓ DE PAGESOS RECLAMA AL DEPARTAMENT QUE NEGOCIÏ JA EL ‘SOBRE NACIONAL’ PER GARANTIR LA RENDA DELS VITICULTORS CATALANS
El Ministeri d’Agricultura només ha aconseguit 213,8 milions d’euros, amb la nova OCM, per cobrir unes mesures per a les quals abans disposava de 450 milions
Unió de Pagesos de Catalunya reclamava ahir  al Departament d’Agricultura, en roda de premsa, que comenci a negociar ja, amb el Ministeri d’Agricultura, la partida que correspondrà a Catalunya del ‘sobre nacional’. El ‘sobre nacional’ és la part que té assignada l’Estat del pressupost de la nova reforma de l’Organització Comuna de Mercat (OCM) de la Vinya i el Vi de la Comissió Europea. Redacció

Alcanar reb mes de 66.000 visites i consultes turístiques.
L’oficina municipal de turisme d’Alcanar ha fet públiques les xifres de consultes de l’àmbit turístic rebudes en el nou equipament informatiu instal·lat el passat mes de maig. En total han estat més de 66 mil les consultes efectuades demanant diferents tipus d’informacions.Redacció

Duran i Lleida presideix la constitució del comitè electoral de CiU a les Terres de l'Ebre cridant a la mobilització poder aconseguir el tercer escó de la demarcació de Tarragona que seria per a Inma Juan
El candidat de CiU al Congrés per Barcelona, Josep Antoni Duran i Lleida, ha presidit aquest dimecres la constitució del comitè electoral de CiU a les Terres de l'Ebre. Duran ha demanat als dirigents ebrencs 'mobilització' per convèncer l'electorat de la importància d'anar a votar el pròxim 9 de març. El líder d'Unió ha assegurat que d'aquesta mobilització dependrà poder aconseguir el tercer escó de la demarcació de Tarragona que seria per la candidata de les Terres de l'Ebre, Imma Juan. Duran ha manifestat que aquí la batalla no està entre CiU o el PP sinó entre CiU i PSC. 'Ens juguem el tercer escó amb el PSC i en aquest cas la tercera diputada, i amb tots els respectes no hi ha color entre les dues candidates', ha sentenciat comparant Juan amb la socialista Lluïsa Lizárraga.ACN

Acte cloenda del Centenari d’Artur Bladé i Desumvila 2007 a les Terres de l’Ebre.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, presidirà l’acte de cloenda del Centenari de l’escriptor Artur Bladé i Desumvila, acompanyat de l’alcalde de Benissanet, Fidel Ciurana; el fill de l’escriptor, Artur Bladé i Font, i del membre de l’Associació Cultural Artur Bladé, Albert Pujol.
L’acte de cloenda a les Terres de l’Ebre tindrà lloc aquest dijous, 24 de gener, a les 18.30h a la seu de la Delegació del Govern, que comptarà amb uns breus parlaments dels organitzadors del centenari i la presentació del documental “Artur Bladé, la memòria de l’Ebre”, dirigit per Santi Valldepérez.
Amb tot, hi ha prevista la celebració d’un acte de cloenda del Centenari d’Artur Bladé i Desumvila a nivell nacional al Palau de la Generalitat, tal com anunciava el Vicepresident del Govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu celebrat a Tortosa, aquest dimarts 22 de gener.Redacció

El Consell Comarcal del Baix Ebre atorga el V Premi “Projecte Jove 2007”

El Consell Comarcal del Baix Ebre us convoca a l’acte de lliurament del V Premi “Projecte Jove 2007, que es farà aquest proper dijous 24 de gener, a les 19.00 hores, a la seu del Consell Comarcal.
A l’acte assistirà el president del Consell Comarcal, Andreu Martí,  el president de la comissió comarcal de Joventut, Francesc Gas, i la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló.
El Premi “Projecte Jove 2007”, cofinançat pel Consell Comarcal del Baix Ebre i la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, té la finalitat de guardonar les millors iniciatives juvenils endegades per persones físiques o entitats sense ànim de lucre de la comarca del Baix Ebre. La dotació total d’aquest premi és de 3.200 euros, distribuïts amb un primer premi de 2.000 euros, un segon premi de 900 euros i un tercer premi de 300 euros.
En l’edició d’enguany s’han presentat deu projectes a la convocatòria. A les edicions anteriors els guanyadors han estat l’Observatori de l’Ebre de Roquetes (2003), la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa (2004), Set Cervells de Jesús (2005), i Creu Roja Joventut de Tortosa (2006).Redacció

Cardona denuncia el boicot y retraso premeditado de la autovía Vilanova-La Jana por parte del gobierno autonómico del  PP
El grave y preocupante retraso en la aplicación de la Ley de Dependencia por parte de la Generalitat Valenciana en la comarca del Maestrat y los obstáculos que el gobierno autonómico está provocando contra el proyecto de construcción de la autovía Vilanova-La Jana, han sido los temas más destacados de una reunión celebrada el martes 21 de enero en Canet Lo Roig. Este encuentro de trabajo, convocado por el senador socialista Joan Baptista Cardona, reunió a alcaldes y portavoces municipales de las localidades que integran la comarca del Baix Maestrat.
Al mismo tiempo Cardona denunció que la Generalitat Valenciana del PP mantiene bloqueado el estudio de impacto ambiental correspondiente al tramo de la Autovía Vilanova-La Jana, lo cual está retrasando el inicio de unas obras de vital importancia para las poblaciones del interior de Castellón. Redacció

Salut busca l’exfumador de l’any 2008
El Departament de Salut participa conjuntament amb la Xarxa Europea de Línies Telefòniques d’Ajuda per Deixar de Fumar (Quitlines), en la primera edició de l’Exfumador Europeu de l’Any 2008 (European Smokefree Quitter of the Year 2008), que s’organitza en 13 països més de la Unió Europea. El premi que otorga aquesta iniciativa en l’àmbit europeu són unes vacances per valor de 15.000 euros, i el finalista de Catalunya gaudirà d’un viatge a Amsterdam per assistir a la cerimònia de lliurament el setembre de 2008.
La col·laboració es concreta en la recollida de testimonis reals d’exfumadors o persones que estiguin en procés d’abandó del tabac i que puguin animar altres persones a deixar de fumar. Per aquest motiu, des del Departament de Salut s’anima a qualsevol persona  que hagi deixat de fumar o ho estigui deixant-ho que expliqui la seva experiència emplenant directament el formulari editat per aquest motiu. Tant se val el temps que fa que ho van deixar (recentment o fa més temps) ni el mètode emprat però, en tot cas, la persona participant ha d’haver deixat el tabac abans del 31 de gener de 2008. Redacció

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, mitjançant decret d’alcaldia publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya amb data 9 de novembre, ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya la inclusió en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2008-2012 cinc actuacions en el següent ordre de prioritats.
Per al 2008, es preveu començar l’actuació per tal de portar a terme la depuració i aprofitament de les aigües residuals del Polígon Industrial Les Creuetes i del Complex Esportiu municipal per un valor de 800.000 euros. Com a segona prioritat per a l’exercici 2009 es té l’actuació per a la xarxa separada de pluvials a les escales del carrer Àngel per a la millora del clavegueram de l’estació de bombeig de la plaça del Canó per més de 150.000 euros. A l’any 2010, es vol que comencin les obres del Centre Social a la urbanització Tres Cales per 208.000 euros. Seguint en ordre de prioritats, en quart lloc, i per un valor de quasi 350.000 euros, està previst començar les obres de la xarxa d’intercepció i evacuació de les aigües pluvials del carrer Major del nucli urbà. I, per últim, al 2012, s’espera que es puguin fer les obres de canalització de les aigües pluvials del parc Lo Pinar i de La Rambleta al nucli urbà. El cost d’aquestes obres ascendeix a quasi 200.000 euros.Redacció

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) considera que el Govern està magnificant la situació de crisi generada per la sequera que viu el país durant els darrers mesos i l'ha acusat, a més, de gestionar la situació de forma contradictòria atesa la disparitat d'interessos i polítiques dels diferents departaments que conformen l'executiu.
Així, al marge de recordar que es tracta d'un episodi que es viu cíclicament a les zones de clima mediterrani, l'entitat antitransvasament ha alertat de la contradicció que suposa fer recaure la responsabilitat de l'estalvi en els ciutadans però evitar en tots els casos aturar o limitar activitats que condicionen greument la disponibilitat d'aigua potable com la cria de porcs a la Catalunya interior o la proliferació de grans urbanitzacions a la costa. D'aquesta manera, la PDE ha volgut sortir al pas d'una situació que, assegura, pot acabar derivant en una confrontació 'electoral, política i territorial' i amb l'aparició en de nou escena d'una nova amenaça de transvasament de l'Ebre.ACN

El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha iniciat aquest mes de gener, coincidint amb el tancament de comportes dels canals, la campanya anual de rescat de peixos que han quedat atrapats a la xarxa de reg.
De moment, ja s'han rescatat més de 4.500 quilos de peixos atrapats als canals a zones com la descàrrega de Sant Jaume, el pont del Lligallo, el sifó de Jesús i els Erms Salats. Aquesta actuació permet als tècnics del Parc conèixer l'estat de les diferents espècies autòctones i introduïdes, i recuperar les raboses de riu, en perill d'extinció. La campanya acabarà el mes de març i la tècnica utilitzada per rescatar els peixos és la pesca elèctrica, que consisteix a aplicar una descàrrega elèctrica a l'aigua que els immobilitza momentàniament.ACN

L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat aquest dimecres els treballs de substitució dels llums dels fanals de l'avinguda Generalitat, entre els ponts de l'Estat i del ferrocarril.
La renovació de l'enllumenat es fa tant per millorar la il·luminació de la principal artèria viària de la ciutat com per aconseguir un estalvi energètic addicional. Els nous llums permetran una reducció de 150 wats per hora i per fanal. Aquests treballs, que duraran un setmana, afectaran parcialment la circulació viària. El regidor de Serveis, Joan Sanahuja, ha explicat que s'ha decidit canviar l'enllumenat després de detectar que en algunes zones d'aquesta important via faltava llum.ACN

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa ha recollit un total de 925 litres d'oli reciclat en gairebé un any en el 'Punt Verd' que hi ha instal·lat a la casella número 29 del mercat municipal.
Aquest espai complirà el proper mes de febrer el primer any de funcionament, dedicat a l'emmagatzematge i recollida de residus, especialment d'olis fregits domèstics. Aquestes restes d'oli es destinen després a la producció de biodiesel, que s'empra com a combustible ecològic. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa, Valentí Marín, ha destacat la bona resposta de la ciutadania davant aquesta iniciativa.ACN

L'Ajuntament d'Amposta ha tret a licitació la contractació del servei de recollida del paper i el cartró comercial a la ciutat mitjançant concurs obert.
El contracte té una durada prevista inicial de quinze anys, prorrogables fins a un màxim de 25, i el pressupost base de sortida del concurs per a la prestació del servei són 38.000 euros anuals. Les empreses interessades podran presentar les seves ofertes dintre dels propers 26 dies naturals, a partir de demà, dijous, a les oficines de l'Ajuntament d'Amposta. L'empresa adjudicatària haurà de dipositar una fiança del 4% del preu total de l'adjudicació.ACN

LA FEDERACIÓ DE COMERÇ I TURISME DE DELTEBRE HA SORTEJAT ELS VIATGES AL CARIB .
Amb l’objectiu d’incentivar la compra durant la campanya de Nadal-Reis la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre sortejava entre el clients 3 viatges per a dues persones amb tot inclòs a a la República Dominicana. Els 135 comerços participants en la campanya van repartir prop de 50.000 butlletes que són les que el passat dissabte entraven al sorteig.
Per primer cop des que va començar la iniciativa el 1989 es canviava el tradicional sorteig de 200 viatges de cap de setmana per aquests, però degut a la seva popularitat n’han preparat un a Roses el proper dia 9 de Març on poden anar s  associats i acompanyants que vulguin.
I encara fent referència a la Campanya de Nadal i Reis, Fecotur en fa una valoració negativa, tot i que el conjunt de vendes no ha anat del tot malament, si que s’ha notat una contenció en la despesa  i un augment en les vendes d’articles de poc preu. Tot i això caldrà espera el període de rebaixes que a Deltebre finalitzarà el diumenge 2 de març amb el Mercadet d’Oportunitats.Redacció
Comentaris | 0 RetroenllaçOs