BLOGUEJAN45 - DE L' HOLOZÉ ESTAN - 12-12-2007

21 Gener, 2008 12:54
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Disculpes ,disculpes i disculpes als amics bloguers que encara no havien trobat a aquest blog,  la referència a la seua participació  en aquest espai que vam experimentar el darrer trimestre del 2007 i que ens va permetre conèixer els "pares" de les 47 criatures que vam presentar als oients de La Plana Ràdio.
Resolts els problemes per trobar espai on penjar tanta entrevista, avui seguirem amb la que tocava :De l'Holocè estant ,obra de l' amic Marc que a mes de descobrir-se ell i el contingut de la seua pagina virtual ,va posar remei a la meva ignorància respecte al significat d 'una paraula tant desconeguda com la que li dona titol.No se si molta gent sap que l' holozé és el nom de l 'època que vivim actualment i que abasta els darrers 10 mil anys de l'historia de l' humanitat. Quan d' aquí a uns milers o milions d' anys mes , s' estudii l' home el segle 20 o del 21, nosaltres serem homes i dones de l' holozé...botons tu !!!
Un nom tan complex i senzill a de correspondre forçosament a un home complex i senzill a l' hora com el Marc.Membre de Softcatala , investigador geòleg i comunicador de temes tant diversos com el que fa referència als milions de catalans que erem al 2007 ,els articles en català que podeu trobar a la viquipedia o la manera de que el vostre ordinador no faci soroll, per nomenar lo mes recent de lo que ha "entrat" el nostre protagonista.
Gràcies Marc , també a tu com a tots , per la teua col·laboració a l 'espai radiofònic ,  però en el teu cas i afegeixo també un agraïment extra  per  la paciència  davant el retard en fer palès i públic  aquest modest reconeixement .

Escoltar Entrevista 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" 21-01-08

21 Gener, 2008 08:04
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

 

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

21- Gener 2008

La Plataforma de Defensa de l’Ebre i  Plataforma d’Oposició als Transvasaments
afirmen que mai col·laboraren en un enfrontament territorial.

Segons que informen les dues entitats en una nota de premsa conjunta ,després de la reunió mantinguda aquest cap de setmana al Santuari de Ntra. Senyora dels Àngels representants de la Plataforma de Defensa de l’Ebre (PDE) i de la Plataforma d’Oposició als Transvasaments (POT), han revisat les darreres propostes que fan referència a la gestió de la sequera i volen denunciar que:

1) A l’empara de la gestió de la sequera, s’estan replantejant grans obres d’infraestructa que encobriran més transvasaments de l’Ebre a Barcelona o a València, més degradació dels rius i més desequilibri territorial.
2)  Parlar dels transvasaments de l’Ebre i del Roine o de transportar aigua en vaixell, vingui d’on vingui, és retrocedir a situacions passades.  Actuacions que, com tothom sap, lluny de solucionar problemes sols afavoreixen polítiques especulatives sobre l’aigua, les persones i el territori.
3)  La sequera no està provocada solament per la manca de pluja, sinó per la mala gestió.   És una contradicció que es demanin mesures d’estalvi d’aigua a la població i no es facin actuacions tan elementals com revisar els plans urbanístics, revisar les xarxes d’abastament urbanes gironines i de l’ària metropolitana de Barcelona i recuperar la bona qualitat de l’aigua dels aqüífers.
Aquesta és la Nova Cultura de l’Aigua que necessita el país, un país modern, equilibrat i que mantingui un gran nivell de qualitat de les aigües, que en definitiva és una bona qualitat de vida.
5) Advertim que mai col·laborarem en un enfrontament territorial i que treballarem conjuntament per a què la racionalitat prevaleixi en la gestió dels nostres rius que són patrimoni de tota la societat.Redacció

 El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs d'una empresa i condemna l'Ajuntament de Santa Bàrbara (Montsià) i la societat mercantil Moypri a indemnitzar-la conjuntament amb 58.275 euros pels desperfectes ocasionats el 19 de novembre del 1999 quan van caure les carpes que havien d'acollir la Fira de l'Oli Novell d'aquell any.
Tot i que la corporació va argumentar que la caiguda havia estat culpa del fort vent que bufava a la zona, el tribunal considera que existeix un informe municipal sobre el deficient estat de la instal·lació per fixar les carpes al terra, com també la manca de cargols en els ancoratges o la seva poca profunditat.ACN

El recinte firal de Móra la Nova acull els dies 26 i 27de gener de 2008 la sisena edició de la Fira Intercomarcal de l'Oli.
Al llarg d'aquests dies es podran visitar fins a una quarantena d'expositors provinents de les comarques de la Ribera d'Ebre, Priorat i Terra Alta.
Durant els dies de la Fira, i a l’entrada del Pavelló firal, hi haurà instal·lada una exposició amb el títol següent: "L’origen de l’olivera. Etnoarqueologia dels paisatges garriguencs".
El dimarts dia 29 de gener es realitzarà un “Curs de Tast comentat de diferents varietats d’oli d’oliva verge”. Aquest curs estarà dirigit per tastadors professionals del Pannell de Tast Oficial d’Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya on es pretenen conèixer les diferents particularitats dels olis de les nostres comarques.

 El Parc Natural del Delta de l'Ebre presenta els primers els resultats del cens d'aus que ha assolit màximes històriques
 El Parc Natural del Delta de l'Ebre presenta dilluns, 21 de gener, els primers resultats del cens d'aus aquàtiques i marines elaborat enguany i mostrarà com s'han efectuat els treballs per comptar les diferents espècies d'ocells. Les anàlisis preliminars del cens indiquen que aquest ha estat un hivern molt positiu durant el qual s'ha comptabilitzat el màxim nombre d'exemplars en comparació amb els últims anys.
La presentació de les dades es farà a les 11 h a l'Ecomuseu del delta, a Deltebre.Redacció
 
 Avui es presenta a Godall la  Guia Turistica Carnaval Godall

La guia turística del carnaval de Godall és bàsicament una eina de promoció turística i un nou impuls dels carnavals realitzada per l'Ajuntament de Godall amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.  Aquest treball de recerca ha estat realitzat per Elena Franch després de més d'un any de treball consultant moltes fonts bibliogràfiqes, fotogràfiques i testimonis de la gent del poble. El document vol donar a coneixer un dels carnavals més afamats de les terres de l'Ebre, a més de ser una eina de consulta i interpretació de la història dels carnavals de Godall, al llarg de més d'un segle ininterromputs únicament en el periode de la guerra civil 1936-1939. El disseny ha estat fet per Albert Vidal tenint molta cura dels matissos i colors combinant l'antic i el nou dels carnavals.Redacció

24 de gener: Cloenda del Centenari Artur Bladé i Desumvila 2007

El proper dijous 24 de gener se celebrarà l'acte de cloenda del Centenari
Artur Bladé i Desumvila 2007.L'acte tindrà lloc a les 18.30 h, a la seu de la Delegació del Govern de
Tortosa.
Tot seguit, es presentarà el documental «Artur Bladé, la memòria de
l’Ebre», dirigit per Santi Valldepérez.Redacció

El delegat del Govern, Lluís Salvadó, apadrina Maria Mikaty Juan, primer nadó de 2008 a les Terres de l’Ebre.
La seu de la Delegació del Govern acollirà la festa d’apadrinament de la primera nena ebrenca i catalana d’enguany.
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, seguint la tradició, apadrinarà el primer nadó d’aquest 2008, Maria Mikaty Juan, en una festa de benvinguda el proper dilluns, 21 de gener.
La festa que, com a novetat, se celebra aquest any, a la seu de la Delegació del Govern a les 20.30h, comptarà amb la presència també de tots els col·laboradors, que acompanyaran la Maria i la família Mikaty Juan en el moment de l’apadrinament.
La Maria, filla dels planers Teresa Juan i Manel Mikaty, ja va rebre la visita del delegat del Govern en el domicili familiar el passat 9 de gener, juntament amb l’alcalde de Santa Bàrbara, la seva població natal.
Maria Mikaty Juan va nàixer a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa a la 01.24 hores de dia 1 de gener. El part es va produir de forma natural i el pes fou de 3,200 quilos.Redacció

La Secció Excursionista de la Societat Cultural Sant Josep i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús ha previst una sortida per al proper dissabte 26 de gener.
Us esperem a  les nou del matí al del Col·legi Daniel Mangrané, on les persones que vulguin, prendran la sortida per anar a la font Nova, font del Vall de l’infern, la Coscollosa i font Nova. La durada del recorregut és de 3 a 4 hores( si molt convé, la podem allargar una mica i atansar-nos a la moleta d’Alfara). Redacció
L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa acull fins al proper 15 de febrer l’exposició de pintura “Música Callada”, de l’artista Rafel Garrit.
Aquest artista de Vinaròs i exalumne de l’Escola d’Art i Disseny de Tortosa ens ofereix una mostra formada per un conjunt d’obres elaborades amb la tècnica oli sobre tela, de format mitjà, on s’hi reivindica l’expressió del pigment.
El títol de la mostra, “Música callada”, obeeix a una composició del músic Mompou, inspirada en el discurs filosòfic de Sant Joan de la Creu. L’artista utilitza aquesta idea per les  seves propostes, en obres íntimament lligades al temps de la creació i a la seva praxis.
Aquesta exposició, que forma part de la programació cultural del curs acadèmic 2007-2008 de l’Escola d’Art de Tortosa, es podrà visitar fins el proper 15 de febrer.Redacció

Fins al primer de Febrer es pot veure a La Galera l' exposició " Pintura figurativa i
realista " de Jesús Carroza.

La Sala 2 de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera, el Museu galerenc
que disposa de dues sales, una de permanent, dedicada a la terrissa i els terrissers de la Galera i la Sala 2,  dedicada a exposicions de caràcter temporal i on va canviant la temàtica, cada mes o dos mesos presenta fins a començaments de Febrer , concretament des del 13 de gener i fins l'1 de febrer l' exposició: *Pintura figurativa i realista " de Jesús Carroza.
L'horari* per visitar el Museu, és:  de dimecres a divendres de 9'30  a 13'30 hores i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores.Redacció

Inaugurada la Residència de gent gran i Centre de Dia "L'Onada" de Deltebre  
La consellera d'Acció Social i Ciutadania inaugurava divendres al migdia la Residència de gent gran i Centre de Dia "L'Onada" a Deltebre,  un equipament de titularitat municipal que el seu departament ha subvencionat al 50 % amb 1.567.000 euros per fer les obres de la primera fase. El centre ofereix 96 places residencials i 30 de centre de dia, però un cop s’enllesteixi definitivament la capacitat total serà de 120 places. La Residència de gent gran és un edifici d’una única planta que s’integra perfectament a l‘entorn totalment innovador.
La Residència ofereix serveis d’estada temporal, menjador social, unitat de diagnosi i tractament de demències, teleassistència, acompanyament extern, hidroteràpia i spa, taller de memòria i estimulació, grups de suport a les famílies, assessoria i orientació familiar i animació estimulativa, entre d’altres..Redacció

La Diputació de Tarragona ja compta amb un edifici al centre històric de Tortosa on ubicar-hi els seus serveis centrals a les Terres de l'Ebre.
L'acord per al lloguer de l'immoble s'ha tancat aquest mateix divendres i les obres per condicionar-lo trigaran aproximadament quatre mesos. Es tracta d'un edifici 'emblemàtic' ubicat al carrer Montcada de la capital ebrenca i de construcció modernista. Aquesta és una de les primeres accions del nou govern de la Diputació de Tarragona, que es marca com a prioritat per al proper mandat la 'descentralització' de l'administració i la 'proximitat'. És una de les línies estratègiques que seguirà la Diputació en els propers quatre anys i que s'inclouen en el pla que ha dibuixat l'ens supramunicipal per al període 2007-2011 i 'més enllà', de fet, fins al 2025.ACN

El govern municipal de l'Ajuntament de Tortosa (CiU-ERC) han tirat endavant l'aprovació de l'ordenança que regula els locutoris a la ciutat només amb el recolzament del grup del PP.
Amb tot, els tres grups de l'oposició, PP, PSC i ICV, han expressat 'dubtes seriosos' sobre la legalitat d'alguns preceptes de l'ordenança com és la distància entre locutoris o les incompatibilitats d'ús d'aquests establiments. El govern municipal ha rebutjat la petició d'ICV de demanar informes jurídics complementaris que ofereixin més garanties sobre la legalitat de l'ordenança, i ha seguit emparant-se amb el dictamen favorable fet pel secretari de l'Ajuntament. Finalment, el PSC s'ha abstingut ja que comparteix la necessitat de fer una ordenança d'aquest tipus, mentre que ICV hi ha votat en contra.ACN

El director dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Ismael Roldán, ha declarat aquest divendres al matí que durant aquest 2008 es farà el projecte de reforma i ampliació de l'Hospital de Móra d'Ebre i de creació d'un heliport, de manera que l'any vinent ja es podrien iniciar les obres.
Roldán ha participat en l'acte de celebració de les primeres 1.000 hores de vol de l'helicòpter medicalitzat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) amb base a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, que actua a les comarques tarragonines i al sud de Lleida. Aquesta base es va inaugurar l'octubre del 2003 i des d'aleshores ha anat incrementant de manera significativa els seus serveis.ACN

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, es va reunir dijous amb representants del sector de l'arròs del delta de l'Ebre i va acceptar la seva petició de mantenir en 40 hectàrees la unitat mínima de conreu ambiental.

Amb aquest decisió, Agricultura desestima la seva proposta inicial de reduir aquest concepte a 30 hectàrees, com estava previst en l'esborrany de l'Ordre que concretarà aquests ajuts. D'aquesta manera, els propietaris amb un major nombre d'hectàrees rebran un major import. La mesura forma part de les ajudes agroambientals previstes en el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013.ACN

Una persona ha resultat ferida en quedar atrapada al seu cotxe després d'haver col·lidit amb un altre vehicle, en el punt quilòmetric 1105,5 de la N- 340.

L'accident s'ha produït prop del terme municipal de Perelló, cap a un quart i mig de nou del matí d'aquest divendres. Els bombers de la Generalitat han enviat dues dotacions per dur a terme les tasques d'excarceració del ferit.ACN




 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs