BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" 14-01-08

14 Gener, 2008 07:45
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

14- Gener 2008

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia s'estén a Vinaròs amb un nou grup local
La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia és una entitat que va néixer fa uns mesos a Alcanar per lluitar contra el projecte Castor d'emmagatzematge de gas, que el govern espanyol vol instal·lar a la veïna localitat de Vinaròs. La plataforma s'estén ara a aquesta localitat castellonenca a través d'un nou grup local que ja ha començat a treballar contra la criticada 'imposició de l'estat'. Els responsables de l'entitat a Alcanar han explicat que gràcies als nous integrants es podrà analitzar de més a prop la 'falta de transparència', la 'nocturnitat' i la 'desinformació' de la qual acusen l'Ajuntament de Vinaròs i, en concret, el seu alcalde, el socialista Jordi Romeu, 'un alcalde que sembla que no està gens interessat a informar els seus veïns sobre els perjudicis d'aquest projecte'.

Un menor de 14 anys ha resultat ferit greu amb cremades de primer i segon grau a les mans i l'esquena, el 20% del seu cos, en l'incendi a l'empresa Ebre Botó S. L. de Santa Bàrbara, dedicada a la fabricació d'articles de nàcar i polièster.
Els Bombers de la Generalitat han estat alertats de l'incendi al voltant de tres quarts d'onze del matí d'aquest dissabte. El foc ha afectat una sitja a l'exterior de la nau de l'empresa i ha estat extingit completament pocs minuts abans de les dotze del migdia. A l'interior de la nau, on no hi havia activitat, els bombers hi han trobat el jove ferit, juntament amb dos menors més.


La Mancomunitat de la Tauladel Sénia demana al Puosc diversos serveis de neteja per als 9 poble catalans.
La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha presentat una sol·licitud al Pla d'Obres i serveis de la Generalitat Catalana amb la finalitat d'establir uns "nous serveis de neteja viària als municipis catalans de la Mancomunitat". Els serveis són: "Reg a pressió mixt de vials" i "Neteja i acondiciament de camins" i s'ha demanat ajut per comprar els vehicles i així rebaixar els costos del Servei.

El dia 18 de gener a les 21.30 hores al Casal d'Amposta es realitzarà una nova xerrada de Nits a l'àtic
La incorporació de les noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació a la llar ha fet evolucionar el concepte tradicional de casa domòtica cap a un de més ampli i general com és el de "Llar Digital". El concepte "Llar Digital" integra una gran varietat de sistemes (Domòtica, Seguretat, Multimèdia, Comunicació, etc..). Aquesta integració i la capacitat d'accés a les xarxes de banda ampla, ofereixen una gran quantitat d'aplicacions i nous serveis que van des de la millora de la seguretat, el control de la despesa energètica, l'accés a capacitats multimèdia i de comunicació a qualsevol lloc de la llar, fins a serveis avançats com el control remot de dispositius o la telemedicina.Per aquest motiu el proper divednres s' organtiza al Casal d' Amposta aquesta nova xerrada sota el titol "Llar digital, futur o present ?" on intervindran , Raúl Tigel i Cardona. Estudiant d'Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes a la URV. Tècnic de Manteniment d'Informàtica Industrial a l'empresa Dapsa i Esteban Tigel i Cardona. Enginyer Superior Industrial Especialitat Mecànica per la UPC de Barcelona. Projectista de l'enginyeria Engitec, S.L.

Jornada divulgativa sobre l'impacte dels residus de l'embassament de Flix
La jornada tindrà lloc el dia 6 de febrer al Campus Tarragona Centre de la
Universitat Rovira i Virgili, durant tot el matí.
El Ministeri de Medi Ambient i l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat de Catalunya encarregaren a diversos organismes de recerca un estudi sobre l'impacte dels residus abocats a l'embassament de Flix en les aigües dels últims 95 km del riu Ebre (Consell Superior d'Investigacions Científiques, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, Universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Girona, Lleida, Rovira i Virgili, Politècnica de Catalunya i Grup de Natura Freixe). Els treballs també inclogueren els efectes sobre els organismes i ecosistemes presents en aquest tram, les activitats agrícoles que s'hi desenvolupen i la salut humana. Després de dos anys d'estudis, es volen comunicar els principals resultats assolits.

Visita de la consellera Tura
La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura,
visitarà el proper 16 de gener a les 17 hores la seu del Consell Comarcal
de la Ribera d'Ebre, on signarà el conveni de mediació familiar i
presentarà el Pla Comarcal de Prevenció Juvenil.

L'acte comptarà amb la presència del president del Consell Comarcal de la
Ribera d'Ebre, Josep Solé; Federico Diego, director dels Serveis
Territorials de Justícia a les Terres de l'Ebre, i altres autoritats
comarcals.

Presentació del VII Campionat d’Espanya de remergòmetre i la IV Regata Internacional de Llarga Distància.
Tortosa acollirà per primera vegada aquests dos importants esdeveniments esportius de nivell estatal i internacional, que tindran lloc el 19 i 20 de gener respectivament.
Les competicions estan organitzades per la Federació Espanyola de Rem, Federació Catalana de Rem, el Club de Rem Tortosa i compten amb la col·laboració de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre i l’Ajuntament de Tortosa.
Per tal de donar a conèixer tot el relacionat amb aquests actes, la presentació  tindrà lloc el proper dimarts 15 de gener a les 12.30 h a la seu de l’IDECE i anirà a càrrec de la directora de l' IDCE Genoveva Margalef. 

 L’exposició itinerant Art Jove a les Terres de l’Ebre arriba a Amposta.
S’hi mostra l’obra dels participants al certamen, impulsat per la Secretaria de Joventut per promoure la difusió artística dels joves del territori

La coordinadora de Joventut a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, i el director de Serveis d’Acció Social i Ciutadania a Terres de l’Ebre, van inaugurar ahir dijous, l’exposició itinerant Art Jove a les Terres de l’Ebre a la sala d’exposicions de Caixa Tarragona d’Amposta.
Aquest concurs, que es realitza des de fa quatre anys, pretén fomentar la creació i difusió artística de joves d’entre 18 i 35 anys de la demaració oferint-los un espai per donar a conèixer les seves creacions, independentment de les temàtiques o les tècniques artístiques utilitzades. La Coordinació Territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre compta, en aquesta edició, amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació i de Caixa Tarragona.

MASIA TINET:  NOU ALLOTJAMENT RURAL EL 19È AL MUNICIPI DE DELTEBRE 
Després de quasi 4 anys les passades festes de Nadal obria les portes al públic un nou allotjament rural “Masia Tinet” , situat al Barri Lepanto de Deltebre, una zona envoltada d’arrossars però a la vegada de molt fàcil accessibilitat. La masia  a més de les 6 habitacions, que curiosament tenen noms de diferents varietats d’arròs del Delta,   consta d’una petita recepció amb agrobotiga, terrassa, cuina, menjador, sala d’estar,  sala de lectura i un hort. A destacar de l’allotjament el seu mobiliari, ja que majoritàriament es tracta de peces molt antigues que han estat restaurades pels mateixos propietaris de la casa i que  es combinen amb element moderns.

L'Ajuntament de Miravet està preparant, amb motiu de la commemoració al centenari del naixement del poeta miravetà Roc Llop i Convalia, una sèrie d'actes per recordar i reivindicar la figura de l'escriptor, encara molt desconegut però amb una important vàlua literària.
L'objectiu del consistori és finalitzar aquest 2008 havent aconseguit que la societat conegui qui va ser Roc Llop i quina és la seva obra. A més, el pròxim estiu es publicarà 'Roc Llop i Convalia, l'exili d'un poeta miravetà', obra guanyadora del XIIIè Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila, que tracta l'obra i la vida de l'escriptor.

El secretari d'Indústria i Empresa de la Generaliltat, Antoni Soy, ha avançat aquest divendres des de Tortosa que el projecte de Centre de Difusió Tecnològica del Moble a la Sénia serà aprovat pel Govern el proper mes de febrer i que el procés de la seva construcció podria finalitzar dintre d'aquest mateix 2008.
Soy ha fet aquest anunci després de rebre fortes crítiques per part del sector d'empresaris del moble senienc i representants sindicals de les Terres de l'Ebre sobre en el marc del col·loqui posterior a la conferència que ha pronunciat a la Cambra de Comerç de Tortosa. D'altra banda, el secretari d'Indústria i Empresa ha explicat que el Govern està en aquests moments negociant amb diferents empreses la seva possible implantació a les Terres de l'Ebre tot i admetre que les deficiències en infraestructures i serveis als polígons industrials no afavoreixen l'arribada d'inversions. Unes mancances que s'ha compromès a transmetre a l'Incasòl.

Dissabte 12 de Gener , es va organitzar a Santa Bàrbara una sortida a peu pel terme municipal.
L' activitat lúdica ,cultural i esportiva va comptar amb mes de 35 participants. Destacar que la participant mes gran tenia 74 anys i la mes jove no arribava als 10.
El recorregut va ser gairebé sempre pel límit del terme amb els veïns de Tortosa, Roquetes, el Mas de Barberans i La Galera .Es va rebre explicacions sobre l 'antic camp de futbol de Rosselló, els noms de les diferents partides  per on es passava , els dipòsits del Deume, les fites que queden de l'antic amollonament del poble quant va aconseguir el seu propi terme municipal fa 180 anys i la llegenda local dels fets ocorreguts al llco anomenat  "la costereta de León"
Destacar que a meitat del camí Fermin lo Pulit i Víctor Monforte ens van preparar una reconstituent xocolatada que  va donar anims als caminants per acabar els 15 kilometres i mitg de l 'excursió  que varen recorrer amb un temps real de marxa de 3 hores i 29 minuts.
Als participants se'ls va lliurar un plànol de la part del terme recorregut, igual que es farà en les properes ,un total de 4 per acabar de fer tot el terme municipal.D' aquesta manera, qui hagi assistit a totes tindrà al complet un plànol de partides i camins en que es divideix aquest.
La propera sortida s' ha programat per al dia 9 de Febrer.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Volta al Terme (1)

14 Gener, 2008 07:07
Publicat per josepro, General

Dissabte 12 de Gener , es va organitzar a Santa Bàrbara una sortida a peu pel terme municipal.L' activitat lúdica ,cultural i esportiva va comptar amb mes de 35 participants. Destacar que la participant mes gran tenia 74 anys i la mes jove no arribava als 10.
El recorregut va ser gairebé sempre pel límit del terme amb els veïns de Tortosa, Roquetes, el Mas de Barberans i La Galera començant  pel camí de Potret , barranc de Lledó ,camí de Mitanplana, carretera del Mas ,camí del Pelos.Es va rebre explicacions sobre l 'antic camp de futbol de Rosselló, els noms de les diferents partides  per on es passava , els dipòsits del Deume, les fites que queden de l'antic amollonament del poble quant va aconseguir el seu propi terme municipal fa 180 anys i la llegenda local de "la costereta de León"
Destacar que a meitat del camí Fermin lo Pulit i Víctor Monforte ens van preparar una reconstituent xocolatada que ens va donar anims per acabar els 15 kilometres i mitg de l 'excursió  que varem recorrer amb un temps real de marxa de 3 hores i 29 minuts.
Als participants se'ls va lliurar un plànol de la part del terme recorregut, igual que es farà en les properes ,un total de 4 per acabar de fer tot el terme municipal.D' aquesta manera, qui hagi assistit a totes tindrà al complet un plànol de partides i camins en que es divideix aquest.
La prOpera sortida s' ha programat per al dia 9 de Febrer.

Si voleu aqui podeu veure  L 'ALBUM DE FOTOS 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs