BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" 15-01-08

15 Gener, 2008 08:22
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

15- Gener 2008

 
L’ alcalde de Santa Bàrbara passa balanç dels sis primers mesos de govern
Segons l’ alcalde , l’equip de govern ha treballat en quatre eixos bàsics: la potenciació de la identitat planera, la creació i planificació de noves infraestructures, la contribució a la millora de l’entorn i una major incidència en el dia a dia dels planers i les planeres.
Boronat comença destacant les rectificacions estructurals político-administraves importants que s’ han posat en marxa per modernitzar el servei a les persones.
Destaca de manera significativa la implementació del nou servei de teleassistència mòbil a través de la mancomunitat de la Taula del Sénia, que sumen a més dels 10 aparells conveniats amb la Creu Roja un total de 60 aparells per a disposició de planers amb situació de risc en edat avançada. El centre de dia i la residència per a la gent gran, i al fet de que en aquest sentit, s’han realitzat accions encaminades a la consecució d’aquest fi en un futur no molt llunyà.
En un altre ordre de coses i impulsant infraestructures provinents de l’anterior legislatura, aquests sis primers mesos de legislatura l’ equip de Boronat a tirat endavant , per una banda, l’important projecte d’arranjament del Passeig de la Generalitat, el tercer eix viari que creua Santa Bàrbara i que es convertirà en la tercera gran avinguda; la reforma de l’enllumenat públic que suposa una millora de la lluminària nocturna alhora que redueix el consum energètic amb els conseqüents beneficis mediambientals i finalment, la inclusió definitiva en el projecte de la variant sud de Santa Bàrbara en el marc de la millora que sofrirà la carretera T-331 en el tram d’Ulldecona a Tortosa.
En l’ àmbit cultural l’ alcalde destaca les obres de remodelació del Molí de Vallés (1a fase).
Jordi Boronat continua fent un exaustiu repas a les accions de govern que s’ ha vingut fent aquest primer mitrg any de legislatura dels que , entre altres , destaca  la implantació el 2008 del sistema de guals municipals, la neteja del  terme municipal, a través del Taller d’ocupació de la Taula del Sénia , el començament de la implementació del nou sistema de recollida selectiva a través del sistema de contenidors soterrats i la construcció de la deixalleria municipal als terrenys annexos al cementiri municipal, projectes provinents del Consell Comarcal del Montsià i que sens dubte marcaran una nova manera d’entendre la conservació de l’entorn a la Santa Bàrbara del futur no molt llunyà.Redacció

El Museu del Montsià organitza el curs “Turisme cultural: conèixer i posar  en valor el patrimoni local a les Terres de l’Ebre”
Aquest curs s’iniciara el dia 12 de febrer i  compta amb la col.laboració de diverses institucions que han participat per organitzar-lo com el consorci Lidebre, el Consorcio per l’execucio del pla de dinamitzacio turistica de les Terres de l’Ebre o  la Diputació de Tarragona,
El curs esta pensat fonamentalment per la gent que treballa al sector turistic del territori.
La matricula del curs es gratuita i te un limit de 25 places i consta de   108 hores teoriques i 33 hores practiques en sortides i seminaris els interesats poden demanar mes informacio al museu del montsia 977702954.Redacció

El Subdelegat del Govern de l'Estat a Castelló s' entrevista demá amb la Mancomunitat
Antonio Lorenzo, atenent la invitació que li va fer la Mancomunitat de la Taula del Sénia i aprofitant que el dimecres està a Vinaròs, visitarà a la Mancomunitat a la seua Oficina
a la plaça de Sant Antoni s/n 2n de VINARÒS. Això serà este dimecres a les 12:15 hores.
Els temes a parlar seran bàsicament els de carreteres. El Subdelegat informarà de la situació en que estan ara, tant la N-238 de Vinaròs a l'entrada de l'AP-7 Vinaròs-Ulldecona, com l'Autovia de l'interior en els dos trams (de Villanueva d'Alcolea a La Jana) (i de La Jana a l'Ametlla de Mar).Redacció

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ja disposa d’un reglament que regularà la venda exercida al Mercat de Marxants que té lloc tots els dilluns, dijous i dissabtes a la població. Aquest reglament, basat en El llibre Blanc del Departament de Comerç de la Generalitat, pretén donar seguretat jurídica als que participen al mercat, tant pel que fa al municipi com als venedors.
Aquest reglament que ara s’estrena posa per escrit els requisits que venedors ambulants han de complir per tal d’accedir a la seva plaça a l’exterior de les dependències del mercat municipal, com ara estar donats d’alta i al corrent de pagament de l’impost d’activitats econòmiques i a la seguretat social i disposar del carnet de manipulador d’aliments, entre d’altres condicionants.
Tanmateix, el reglament especifica altres qüestions que fan referència a les característiques de la parada i l’espai físic del lloc de venda i a la higiene i sanitat que requereixen aquest tipus d’infraestructures. A més, entre d’altres temes, s’apunta que l’Ajuntament designarà l’assentador, figura administrativa a qui correspon el control del mercat i la verificació dels titulars dels llocs de venda i de personal venedor. Altres funcions de l’assentador són ubicar els venedors als seus respectius llocs de venda, resoldre les incidències que puguin sorgir en la instal·lació i durant el transcurs del mercat, a banda de donar compte puntualment dels fets i incidències al regidor de Comerç.Redacció

Continua el degoteig incessant de voltors morts per col·lisió amb aerogeneradors

El passat dia, 2 de gener de 2008, va trobar-se mort un voltor, la causa de la mort assenyalava a la col·lisió amb un aerogenerador al parc eòlic de PEBESA , conegut com "Parc Eòlic Baix  Ebre" - on va trobar-se el cadàver, en estat deteriorat- es tracta del primer parc eòlic que es va construir a la zona, al terme municipal de Tortosa, a la Serra de Cardó-Boix. En el moment de la trobada es va donar avís als agents rurals, per tal que obrissin diligències i anessin a recollir el cadàver.
En una nota de premsa feta pública pel ecologistes, aquests esmenten que , de construir-se les Centrals de Tossa del Vent, Mola Pascual o Coll Ventós (per citar alguns exemples), la mortalitat de voltors contra els aerogeneradors, podria esdevenir catastròfica i no parlem de la població d’àligues cuabarrades i altres espècies de gran envergadura protegides. La mort d’aquest voltor, és una prova claríssima, del perill que representen els aerogeneradors per algunes espècies, i ens dona una idea del que pot passar, en indrets on les aus passen sovint.Redacció

La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha presentat una sol·licitud al Pla d'Obres i serveis de la Generalitat Catalana amb la finalitat d'establir uns "nous serveis de neteja viària als municipis catalans de la Mancomunitat".
Els serveis són: "Reg a pressió mixt de vials" i "Neteja i acondiciament de camins". La subvenció que s'ha demanat és el 95% del cost dels 2 vehicles necessaris per posar en marxa estos serveis, i així poder baixar els seus costos.Redacció

El Departament de Medi Ambient i Habitatge elabora el cens d'aus aquàtiques
Fins al dia 20 de gener el Departament de Medi Ambient i Habitatge elabora el cens d’aus aquàtiques i marines d’arreu de Catalunya. En els treballs, hi participen entre 275 i 300 persones, tant personal propi com voluntaris d’ONG, que censen fins a 130 zones on es localitzen els ocells, des de petites basses situades a l'Anoia o trams de riu al Bages, fins als espais més grans situats als aiguamolls de l’Empordà, el delta del Llobregat i el delta de l'Ebre.
 Amb el cens s’elabora un registre d’aus aquàtiques i també d’aus marines, com ara les gavines, fet que obliga a desplegar una metodologia complexa que només pot utilitzar personal especialitzat. L’any passat es van censar 509.853 ocells corresponents a 129 espècies.
 La majoria de les espècies censades enguany van arribar a finals de novembre i durant el mes de desembre de 2007, els mesos de més fred, que és el que porta els ocells europeus cap a Catalunya. Com a espècies rellevants, als aiguamolls de l’Empordà s’ha localitzat un ànec glacial; al delta de l'Ebre, dos cignes petits, i al delta del Llobregat, una oca riallera grossa, totes tres espècies molt escasses a casa nostra.Redacció

L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat actuacions de millora als parterres de l'avinguda Cristòfol Colom del barri de Ferreries.
Les obres suposaran la modificació i ampliació de la xarxa de reg automatitzat per goteig, sistema que resulta molt eficient en l'aspecte de l'estalvi d'aigua, segons l'Ajuntament. D'altra banda, els tècnics han procedit a la replantació dels jardins amb espècies típiques de la zona mediterrània. Finalment, s'han cobert els parterres amb un encoixinat de restes de poda triturades. Aquest procediment 'sostenible i orgànic manté la humitat, millora l'estructura del sòl i ajuda al control d'herbes', segons el consistori.

L'obra 'Stalin', dirigida i interpretada per Josep Maria Flotats, serà un dels principals reclams de la temporada gener-abril programada pels responsables culturals de l'Ajuntament de Tortosa al Teatre Auditori Felip Pedrell.
Al costat d'aquesta representació, la programació incorpora també propostes teatrals com 'A la toscana', de Sergi Belbel; 'Carta d'una desconeguda', de Fernando Bernués i amb Emma Vilarasau; o 'L'aigua', dirigida per Xicu Masó sobre una adaptació de l'obra de Jesús Moncada. Amb una inversió total de 30.000 euros i l'aplicació de descomptes de fins el 40% als espectadors fidels, el regidor de Cultura tortosí, Joan Caballol, confia que aquesta graella d'espectacles per al cicle d'hivern-primavera permeti incentivar l'afluència del públic tortosí i ebrenc a les representacions culturals al Teatre Auditori.

Durant el mes de febrer es posarà en funcionament la nova oficina d'expedició de DNI, passaports i documents d'estrangeria a Tortosa que permetrà evitar les llargues cues que es formen a la Comissaria del Cos Nacional de Policia.
Així ho ha anunciat el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Maria Abelló, que aquest dilluns ha presidit la Junta de seguretat local de Tortosa. El nou local, ubicat als baixos del número 21 del passeig de Ribera, tindrà una sala d'espera amb capacitat per a un centenar de persones, i permetrà expedir el nou DNI electrònic. Abelló ha confirmat que es farà un reforç de la plantilla de funcionaris encarregats d'aquest servei i s'adaptarà l'horari en matí i tarda per facilitar els tràmits als usuaris.

Un operatiu de la Guàrdia Civil de Tarragona, en servei de vigilància fiscal per la costa, ha permès frustrar, aquest dilluns a la mitjanit, el desembarcament d'un carregament de 3.100 kg d'haixix (en 101 fardells) a la platja de la Marquesa, al terme municipal de Deltebre.

Segons la subdelegació del govern central a Tarragona, el comís s'ha produït arran d'un servei de vigilància sobre la zona costanera per evitar l'entrada d'aquests carregaments per via marítima, quan, cap a un quart d'una de la matinada, han detectat a la zona de la platja de la Marquesa, al costa del Delta de l'Ebre, la presència d'una furgoneta i una embarcació pneumàtica semirígida tipus 'planejadora', amb diverses persones desembarcant el que presumiblement són fardells d'haixix. Fet aquest descobriment, els agents s'haurien dirigit cap al lloc a la recerca dels sospitosos els quals, en adonar-se de la presència policial, haurien abandonat la mercaderia i haurien fugit amb la llanxa mar endins, sense que, de moment, hagin pogut ser detinguts.

Ecologistes en Acció de Catalunya ha presentat al·legacions contra el Pla Especial Urbanístic aprovat inicialment per l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i que recull la reforma del sistema de refrigeració de la central nuclear Vandellòs II.
Segons la denúncia de l'agrupació ecologista, el projecte no indica com es farà l'abastiment d'aigua un cop entri en funcionament el nou sistema de refrigeració. Segons declaracions a l'ACN de la portaveu del grup d'aigua, Eli Forés, el gran temor és que aquesta aigua acabi sortint del Consorci d'Aigües de Tarragona, ja que 'seria la pera' perquè estem en un període de sequera molt greu i es necessita l'aigua per al consum personal. Forés ha explicat que l'alternativa més lògica per al subministrament d'aigua dolça a la central és que la mateixa empresa construeixi una dessaladora i es faci càrrec de tots els costos d'aquesta instal•lació.

Deltebre recupera el Carnestoltes
Després de molts anys de celebrar només el Carnestoltes infantil la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Deltebre i les àrees de Joventut i Cultura ja tenen a punt el que serà la tornada del Carnestoltes a Deltebre. Tal i com marca el calendari el dissabte 2 de febrer serà la festa grossa al Centre Cívic amb l’actuació de l’Orquestra Mágia Negra, amb molts premis per a les diferents disfresses i diumenge continuarà la tradició amb le carnestoltes infantil, tot amb entrada gratuïta tal i com avança el regidor de festes de Deltebre.Redacció

L’ ajuntament de Godall millora  l’ entorn de la Font de l’ Arboç
Els treballs s’ efectuen gràcies al conveni signat pel consistori amb el Ministerio de Medio Ambiente espanyol amb coordinació amb el seu homònim català.
Les obres consisteixen en la pavimentació amb pedra de la plaça i les conduccions d’ aigua que hi arriben des de la serra i l’ adecuació dels bancs a l’ entorn.
El pressupost per fer aquestes obres puja 60 mil euros..
L’ obra , segon explicava l’ alcalde de Godall Francesc Miro , es vol complementar un futur , amb la senyalització dels senders de la Serra de Godall per crear un itinerari turístic per la Serra i que passant per diferents punts d’ interès del terme , arribi fins l ‘ermita de la Pietat.Redacció

Les diferents associaons de veins d'Amposta han creat una federació amb l'objectiu de ser mes forts a l'hora de demanar millores per els seus barris.Redacció

Comentaris | 0 RetroenllaçOs