BLOGUEJAN44 L' ASGORFA 11-12-2007

08 Gener, 2008 17:12
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

No...no m' he oblidat de que teníem pendents encara algunes entrevistes per penjar al bloc.
El  parèntesi nadalenc ens obligava a atendre altres prioritats, però passada la febre  festiva es hora de tornar a tancar el cicle d' entrevistes amb els bloguers que van passar per "El Nostre Mati " el darrer trimestre de l 'any exhaurit.
En tot cas dir , que l 'espai Blogeijan l' he reprès des de el passat dia 7 ,ara solament  amb la lectura per als nostres oients d' algun dels articles que publiqueu i que em sembli adient per iniciar el magazzine. Suposo que no hi haurà problema per la vostra part perfer-ho.En cas contrari no dubteu en comunicar-m'ho.

I ara tornem a la Biblioteca.Aquell dia parlariem amb Marc Jornet .Un altre cop el nostre periple bloguer ens portava a parlar amb un bibliotecari,  i crec que era la  quarta vegada.  Un bibliotecari que per cert guarda a L'Asgorfa  virtual tot el seu potencial literari , crític i d' altres paràmetres que l' interessen i que li desperten opinió.Com que viu en un pis sense "Asgorfa" el blog es una bona alternativa per guardar com diu ell "bossos i fato".
Com anècdota comentar que la xerrada va ser pot ser la mes accidentada de les que hem tingut.Portar les criatures al cole. Passar la ITV .Que et facin una entrevista per la ràdio... son massa coses per poder-les fer amb la tranquil·litat i relax que requereix cada una ( per motius ben diferents ,clar) però també he de dir que això va ser lo que li va acabar de donar salsa a la nostra xerrada que us invito a escoltar...amb interrupcions iteuveanes incloses.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 08 -01-2008

08 Gener, 2008 07:45
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

 

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

08- Gener 2008

 El nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit a les carreteres de les Terres de l'Ebre ha baixat un 16,22% respecte el passat 2006, amb 29 accidents i 31 víctimes mortals (respecte els 33 sinistres i 37 morts de l'any anterior), segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT).
Malgrat això, les xifres continuen assenyalant la N-340 com un dels focus més importants d'accidents mortals: de fet, aquest tram de via va registrar onze morts, una tercera part de les víctimes d'aquest 2007. Els responsables de Trànsit i del Govern s'han felicitat per aquesta tendència general a la baixa, que certifiquen les dades respecte l'any 2000, amb una reducció del 45%. Malgrat tot, han recordat que es tracta d'un indicador que pot respondre a una conjuntura i han recordat als conductors la necessitat de no baixar la guàrdia i respectar les normes de circulació.ACN

Proper conveni de col.laboracio entre la Diputació i la Mancomunitat de la Tauladel Sénia.

En aplicació del Conveni signat entre el President de la Diputació de
Tarragona Josep Poblet i el de la Mancomunitat de la Taula del Sénia Alberto
Moragrega, s'han reunit per les 2 Institucions Octavi Bono, Jaume Antich,
Marta Farrero i Mar Albesa per començar a preparar un Conveni que serveixi
per contractar unes col·leccions fotogràfiques de qualitat per als pobles
catalans de la Mancomunitat, que servirien igual per a la Diputació, la
Mancomunitat i els Ajuntaments.
És un exemple de col·laboració entre Institucions.Redacció

El delegat del Govern, Lluís Salvadó, visita el primer nadó de 2008, Maria Mikaty Juan.
Salvadó, acompanyat de l’alcalde de Sta. Bàrbara, Jordi Boronat, visitaran el nadó al domicili familiar.
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, seguint la tradició, visitarà aquest dimecres, 9 de gener, el primer nadó d’aquest 2008 al domicili familiar a Santa Bàrbara.
Maria Mikaty Juan va nàixer a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa a la 01.24 hores de dia 1 de gener, convertint-se així en el primer nadó de les Terres de l’Ebre i alhora en la primera catalana nascuda aquest 2008. El part es va produir de forma natural i el pes fou de 3,200 quilos.
La Maria, filla dels planers Teresa Juan i Manel Mikaty, rebrà la visita del delegat del Govern, acompanyat de l’alcalde de la ciutat, a les 12.00h en un breu acte de benvinguda a la primera ebrenca del nou any.Redacció

Signatura del nou conveni col·lectiu del personal laboral del Consell Comarcal del Baix Ebre

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí; els membres de la taula negociadora, Jordi Gaseni, Jordi Folqué, i Ruben Lallana; els representants del comitè d’empresa, Samuel Ferré i Alejandra Bertomeu; i els representants sindicals d’UGT i de CCOO, signaran el nou conveni col·lectiu del personal laboral del Consell Comarcal del Baix Ebre 2008-2011.
La signatura d’aquest conveni tindrà lloc dimarts, 8 de gener de 2008, a les 12.00 h, i a la seu de l’ens comarcal.Redacció

Remodelació del casal d’avis de l’Ametlla de Mar
El Departament d’Obres i Serveis ha començat la remodelació d’algunes estructures del casal d’avis de l’Ametlla de Mar que es trobaven en estat de deteriorament degut al pas del temps i als efectes de la humitat, com ara tot el material construït amb fusta, és a dir portes i finestres, que se substituirà per alumini, a més de nous vidres per a les finestres amb un efecte aïllant de l’exterior.
D’altra banda, dintre de les obres de remodelació del casal, l’Ajuntament també va preveure una altra inversió de 10.000 euros per treballs d’adequació de la terrassa, en concret del nou enrajolat i de la instal·lació d’una barana de seguretat que fins ara no n’hi havia. Redacció

Monogràfic "Atenció diversitat escolar" a Tortosa.

L'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Ebre organitza el monogràfic
"L'atenció a la diversitat escolar", amb els objectius de conèixer i posar
en acció els mecanismes necessaris per tal de superar les dificultats,
utilitzant de manera competent els diferents recursos educatius que
facilitin l'ensenyament i l’aprenentatge en situacions de diversitat
escolar. Dies: 12 i 19 de gener de 2008 al Consell Comarcal del Baix Ebre
(carrer Barcelona, 152 Tortosa). Horari: de 9.00 h a 14:00 h i de 15:00 a
17:30 h. Inscripcions gratuïtes al Punt de Informació Juvenil del CCBE a:
carrer Nou del Vall, 9 Tortosa (telèfon 977 445 003).Redacció

INCASÒL inverteix 1,4 MEUR en la promoció del nou sector per a activitats econòmiques de Batea, a la Terra Alta

L’Institut Català del Sòl ha adjudicat les obres d’urbanització del sector Vall de Vinyes, amb una superfície total de 4,5 hectàrees
L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) urbanitzarà 4,54 hectàrees de sòl destinat a usos industrials i econòmics. Es tracta del nou sector Vall de Vinyes del municipi de Batea. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Cisteró SA per 1,49 milions d’euros i un termini d’execució de 11 mesos.
Aquesta actuació s’inscriu en el Programa de sòl promogut pels departaments de Política Territorial i Obres Públiques, i de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu cobrir la demanda de sòl industrial per potenciar la competitivitat del país i contribuir al seu equilibri territorial.
El nou polígon que promou l’Incasòl aportarà al municipi sòl industrial a preu de cost, dotat dels serveis necessaris per afavorir la implantació de noves indústries i renovar les existents, i estimular així la inversió al municipi, que ja ha esgotat l’oferta de sòl industrial.Redacció

L'Ajuntament de Tortosa ha rebut fa pocs dies una nova proposta alternativa de traçat de la variant de l'Eix de l'Ebre (C-12) de la Direcció General de Carreteres. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que no ha volgut concretar el detall d'aquest traçat, ha avançat que la proposta millora l'anterior però que encara no és 'l'òptima'. Bel ha deixat clar que qualsevol alternativa afectarà propietats i que en breu es debatrà amb la resta de forces polítiques l'EMD de Jesús, i la Plataforma Salvem lo Canalet. L'Ajuntament confia que el traçat de la variant es defineixi durant aquest mes de gener perquè la Generalitat vol sotmetre-ho a informació pública d'immediat.ACN

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa del 4 al 18 de gener la campanya 'Per un Nadal Sostenible', que té com a objectiu la recollida dels arbres de Nadal usats durant aquestes festes.
Amb aquesta intenció, el consistori ha habilitat nous punts de recollida de residus específics a les places Francesc Macià (al barri de Ferreries), Alfons XII, del Temple i l'Escorxador. Posteriorment, els arbres seran traslladats a una planta de tractament per reciclar-los com a biomassa.ACN

Santa Bàrbara homenatja als seus dos avis centenaris.

El passat 30 de desembre es va dur a terme un acte d’homenatge a dos persones del municipi que han complert 100 i 101 anys respectivament al llarg d’aquest any 2007.
Una , de la que ja vàrem en el primer informatiu del 2008  , és la senyora Cinta Cid Muria que va néixer el dia 28 de desembre de 1907, i el segon és la persona de mes edat del poble ja que el  senyor Juan Accensi Magí va néixer  el dia 4 de juny de 1906 , per tant enguany tindria que complir 102 anys.
Per tal de retre’ls-hi homenatge per la seva llarga vida, l’alcalde i els regidors i regidores de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, junts amb el director dels Serveis Territorial del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Sr. Adam Tomàs Roiget, es van desplaçar fins als seus domicilis on, a més a més de felicitar-los per la seva llarga vida, se’ls va fer lliurament de dos obsequis commemoratius.
Per una banda, des del Departament d’Acció Social i Ciutadania, se’ls va obsequiar amb la medalla centenària i la placa a una llarga vida, gravats amb el nom i l’any del naixement commemoratius del seu centenari.
L’Ajuntament de Santa Bàrbara, amb la complicitat de les famílies, va confeccionar un arbre genealògic de tots els membres de la família d’aquestes dos persones.
 Segons ens explicava la sra.  Ester , filla del sr. Joan Accensi, l’ avi està be de salut i llevat de moments puntuals , conserva una bona claredat mental que li permet cada dia participar activament de les tertúlies que s’ organitzen al seu domicili amb les visites d’ alguns veïns que el van a veure. Redacció


 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs