BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" 16-01-08

16 Gener, 2008 07:48
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

 

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

16- Gener 2008

 

El  portaveu del PSC a l’ ajuntament de Santa Bàrbara  es mostra molt a favor de l’implantació dels nous contenidors soterrats que aquests dies s’ estan instal·lant a la localitat.
Fernando Llombart a dit que no li pot semblar malament ,  ja que la proposta per l’ implantació d’ aquest sistema de recollida d’ escombraries va ser iniciativa de l’ alcalde de Godall i d’ ell mateix.
El regidor i conseller planer ha dit que  l’ incomoditat de tenir que caminar un poc mes per dipositar la brossa ,   es veurà compensat pel fet de que en un sol punt es podrà trobar tots els contenidors per reciclar les diverses matèries.
Un altra de les avantatges ha dit , és que es reduirà els punts de recollida , que passaran d’ un centenar a una vintena i per tant , també els possibles conflictes , tot admetre que la nova implantació d’ aquestes illes de contenidors pot no agradar especialment als veïns que en tinguin una prop , però aquesta molèstia es veurà compensada pel fet de que son molt mes nets que els actuals.Redacció

Els enginyers de la Confederacio Hidrogràfica del Xuquer  visiten diferents punts del riu Sénia
Després de la visita que la Mancomunitat de la Taula del Sénia va fer al President i al Comissari de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per presentar-los el Pla integral del riu Sénia, els Enginyers de la CHX han visitat diferents llocs del riu Sénia per estudiar possibles actuacions a dur a terme, fruit de l'acord a que es va arribar en la reunió que es va fer a València.Redacció

L' Ajuntament de l' Aldea participa en l' iniciativa juvenil europea anomenada "Rural Paparazzi".
 El projecte s’anomena Rural Paparazzi,i consisteix amb joves de Letònia,  Portugal ,Polònia i joves del nostre territori, per a que treballin amb xarxa, per poder conèixer les respectives cultures, a traves de la fotografia.
Cada mes un dels Països del programa farà una exposició  sobre una temàtica en concret.
Durant el  cap de setmana del 18 al 20 de Gener, l’Aldea acollirà 2 joves de cada País, per tal de començar amb el plantejament del projecte. Durant la seva estada hi haurà prevista una festa de benvinguda al Casal de Joves ,i una visita guiada pel terme de l’Aldea, tot organitzat pels mateixos joves del poble.
Aquesta iniciativa s’emmarca dintre del programa de la unió Europea Joventut en Acció 2007-2013, i rep el suport de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de l’Aldea, l Casal de Joves de l’Aldea ,i l’Associació Juvenil d’Ex- voluntaris Europeus Obre’t Ebre.Redacció

La Delegada a Tarragona , a la Ribera d' Ebre , de APIG (Associació de Perjudicats per la Incautació del Govern Franquista ) vol  aclarir que el seu nomenament es legal.
En una nota feta arribar a aquesta emissora i com a persona al·ludida en una de les noticies publicades a aquest mateix blog el passat dijous 10 de Gener , Mila Pla demana el dret a réplica per respondre , segons ella , a les inexactituts de la mateixa.
En la citada nota la sra- Pla comença explicant que :  " voldria deixar clar lo següent: Jo Mila Pla  resident a la Ribera d'Ebre, vaig ser nomenada delegada per Tarragona el dia 2 de Juny segons consta a l'acta que esta en poder de la secretaria Sra Macia. Per tan , allí consta el meu nomenament i que en tot moment ha sigut degudament  informada de la meva tasca realitzada per donar a conèixer dita associació. No  tinc res de que amagar-me, ans al contrari. Rectifico les meves paraules en contra de la nota de premsa que s'ha divulgat  aquests dies en contra meva, per tant, el dret a replica em correspon com a tothom.  Considero que he fet la meva feina ben feta i no cal que ningú se’n  faci responsable, per això ja estic jo mateixa.Redacció

Joaquim Nadal presidirà demà la reunió del Consell Rector de l’IDECE
El conseller de Política Territorial i Obres Publiques, Joaquim Nadal, presidirà aquest dimecres, 16 de gener, a les 11.00 hores, la reunió del Consell Rector de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).
Abans d’aquesta reunió, el conseller signarà el conveni per a la rehabilitació integral del Nucli Antic de Móra d’Ebre.
Així, a les 10.00 hores, el conseller i l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Josep Duran, signaran el conveni per a la rehabilitació integral del Nucli Antic de Móra d’Ebre. L’acte tindrà lloc a l’Ajuntament (Plaça de Baix, 1. Móra d’Ebre).
Posteriorment, a les  11.00 hores el conseller, acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, presidirà la reunió de l’IDECE. L’acte tindrà lloc a la seu de l’IDECE.Redacció

El Consell Comarcal forma persones amb discapacitat per a la seva inserció laboral en entitats locals del Baix Ebre
A finals del passat mes de desembre, el Consell Comarcal del Baix Ebre va iniciar un taller d’ocupació per la formació professional en l’ofici de telefonista/recepcionista, adreçat a vuit persones de la comarca, majors de 25 anys, amb un certificat de disminució igual o superior al 33% i en situació d’atur. L’objectiu d’aquest taller, que té una durada d’un any, és aconseguir una millor qualificació professional i la inserció laboral dels participants.
Per al desenvolupament d’aquest taller ocupacional, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha rebut un ajut de 158.700 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.
Els vuit alumnes del taller han signat un contracte de treball amb el Consell Comarcal del Baix Ebre i les sessions teòriques del taller es desenvolupen a l’aula d’informàtica de l’ens comarcal.Redacció

La consellera de Justícia i el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre signen un conveni per a l’obertura del Servei d’Informació a la Mediació Familiar
La consellera de Justícia, Montserrat Tura signarà avui dimecres 16 de gener, a les 17:00 h, a Móra d’Ebre, un conveni amb el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, per a l’obertura d’un Servei d’Informació a la Mediació Familiar, dins del marc del Servei de Mediació Comunitària del Consell, que va entrar en funcionament el passat mes de desembre. La consellera presentarà també el Pla Comarcal de Prevenció Juvenil. Tot seguit, la consellera de Justícia atendrà els mitjans de comunicació.
Pel matí, la consellera visitarà a l’Ajuntament de Gandesa i es desplaçarà a l’Institut d’Educació Secundària Terra Alta de Gandesa per fer una xerrada informativa sobre “la mediació de conflictes”. A continuació,  visitarà l’edifici judicial de Gandesa. Redacció

Fecotur ha sortejat els 3 viatges al Carib
El passat dissabte, 12 de gener, tenia lloc el sorteig dels viatges al Carib corresponents a la Campanya de Nadal i Reis de la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre. Els tres agraciats amb un viatge per a dues persones a la República Dominicana amb totes les despeses pagades sortien de les més de 50.000 butlletes participants, els agraciats han estat: Meritxell Carbó, Ma Cinta Franch i Jose Juan Tena.
D’altra banda encara hi ha places per poder anar al famós viatge de la Federació que tindrà lloc el cap de setmana del 9 de març a Roses.

I encara fent referència a la Campanya de Nadal i Reis, Fecotur en fa una valoració negativa, tot i que el conjunt de vendes no ha anat del tot malament, si que s’ha notat una contenció en la despesa  i un augment de les vendes d’articles de poc preu. Tot i això caldrà espera el període de rebaixes que finalitzarà el diumenge 2 de març amb el Mercadet d’Oportunitats.Redacció

Sant Antoni arriba diumenge a Jesus i Roquetes
El proper diumenge, 20 de gener, Jesús i Roquetes, celebraran conjuntament la tradicional Festa de Sant Antoni, a la Carretera de Roquetes a Jesús.
A les 9.45 h. es concentraran els cavalls i a continuació, desfilada pels carrers de Roquetes i Jesús.
A les 11.00 h., es celebrarà la missa en honor a Sant Antoni, la qual serà concelebrada pels Srs. Rectors de Jesús i Roquetes. La missa serà acompanyada per Toni Perulles amb el seu teclat.
A continuació es beneiran els animals i les coquetes i hi haurà degustació de productes típics (baldanes i coquetes)
S’obsequiarà als propietaris de cavalls i petits animals.
Tots els gossos han de portar bos.Redacció

Amposta acull dissabte el XVI  Campionat Territorial de Natació per a persones amb Discapacitat Intel.lectual
El proper dissabte  20 de gener a les 10 a la Piscina Municipal d'Amposta, es celebrarà el XVI  Campionat Territorial de Natació per a persones amb Discapacitat Intel.lectual, organitzat pel Ajuntament d'Amposta, ACELL (Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics) i la nostra entitat.
En aquest campionat participaran 141 esportistes de 8 entitats de la província de Tarragona i un club de Castelló. Des del Club Esportiu l'Àngel-APASA participaran 36 esportistes dels diferents serveis de l'associació i diferents edats (des dels 4 anys fins 51 anys ), és el club amb més representació esportiva. És el quart cop consecutiu que és realitza el campionat de natació a les nostres terres.
Mitjançant aquesta acte es fa un pas més endavant per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel.lectual, i és el fruit d'aquest projecte iniciat fa molts anys de l'esport com activitat rehabilitadora i normalitzadora que amb l'esforç de tots s' ha assolit.Redacció

Cens d’aus hivernants al Delta de l’Ebre

El Parc Natural va finalitzar divendres  el cens d’aus aquàtiques hivernants presents al Delta de l’Ebre. Aquest consisteix a inspeccionar les 32.000 hectarees del Delta: incloent arrossars, zones naturals i badies i comptar la quantitat d’aus, preferentment aquàtiques que utilitzen la zona per passar l’hivern . La realització i anàlisi dels censos no serveixen únicament per conèixer el nombre d’ocells que hi ha, que majoritàriament provenen d’altres països del continent, sinó que són uns bons indicadors de la composició de la fauna i de l'estat de conservació de les diferents zones on es fa el cens.
El Delta de l’Ebre és travessat per una de les principals rutes migratòries del món, al llarg de l’hivern, acull espècies que crien al centre i nord d’Europa i que es desplacen cap al sud per viure en climes més càlids on poden trobar més aliment. Amb el cens de l’any passat, es van comptabilitzar 228.907 ocells, corresponents a 85 espècies, de dotze grups diferents.Redacció

Jaume Forcadell, portaveu del grup municipal d’Iniciativa a l’Ajuntament de Tortosa, ha demanat avui en Comissió Informativa de Governació que l’equip de govern sol·liciti un informe al departament de Dret Local de l’URV per tal de garantir la legalitat de tots els seus preceptes.

A finals del passat mes de novembre, l’equip de govern de Tortosa va suspendre la tramitació de l’Ordenança del Bon Ús de la Via Pública en virtut d’un informe del departament de Dret Local de l’URV. Aquella ordenança, que havia estat aprovada inicialment pel Ple de l’Ajuntament al maig de 2007 amb informe favorable del Secretari de l’Ajuntament i el vot favorable de CiU, va haver de ser retirada.
En aquesta ocasió, i davant els dubtes sobre la competència de l’Ajuntament per tal de regular les condicions administratives per exercir l’activitat de locutori i els horaris d’aquests establiments comercials, Forcadell ha demanat que aquesta ordenança es tramiti amb les mateixes garanties: “No s’entendria que calgués l’informe de l’URV per a una ordenança i no per a aquesta altra, ja que els dubtes sobre la legalitat d’alguns articles són evidents i compartits pels representants de tots els partits de l’oposició”.  
Forcadell ha acabat valorant molt positivament “que es demanin aquestes garanties jurídiques complementàries quan s’han d’aprovar normatives que restringeixen la llibertat de determinades persones i col·lectius” i ha mostrat la seva confiança que l’Alcalde de Tortosa demanarà aquest informe “perquè sempre diu que vol fer bé les coses”. Redacció

El Departament de Treball de la Generalitat i l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Amposta han engegat conjuntament el taller ocupacional Llorer.
Aquest taller d'ocupació consta d'un mòdul de pintura i un altre de fusteria i acull un total de setze alumnes. L'objectiu d'aquesta iniciativa és la formació alternada amb el treball i la inserció laboral dels alumnes treballadors, i va dirigida a joves aturats a partir dels 25 anys. Durant els dotze mesos que ha de durar el taller, els alumnes es dedicaran a la recuperació dels edificis municipals, entre els que hi ha el Casal, la Biblioteca Comarcal, l'Escola d'Art i el Centre de Recursos pedagògics.ACN

Els candidats d'ERC a les eleccions generals per les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona han assumit com a principals compromisos programàtics l'oposició al transvasament de l'Ebre, el rebuig a situar un cementiri de residus nuclears en territori de la demarcació de Tarragona i, particularment, barrar el pas a un govern del PP a Madrid.

La formació republicana a les Terres de l'Ebre, serà representada a les llistes al Congrés (encapçalada per l'actual senador Lluís Aragonès) per l'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pelejà, en el número 3, i l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, com a primer reserva. El candidat amb millors perspectives d'anar a Madrid, però, serà l'alcalde de Flix, Pere Muñoz, que serà l'únic candidat republicà al Senat en el marc de l'acord de l'Entesa Catalana de Progrés (juntament amb PSC i ICV).ACN

L'equip de govern de l'Ajuntament de Tortosa (CiU-ERC) ha presentat aquest dimarts el Pla d'Actuació Municipal 2007-2011 complint així amb un dels compromisos dels respectius programes electorals.

El Pla, que inclou prop de 450 actuacions, és el full de ruta que el govern municipal es compromet a complir durant els quatre anys de mandat. El document detalla les actuacions per àrees i les temporalitza en l'any o anys que es preveuen duu a terme. Entre altres accions, cal destacar la rehabilitació de l'antiga comissaria del Cos Nacional de Policia per ubicar-hi els serveis socials, la creació de tres llars d'infants municipals, el Palau d'Aigües, una zona d'oci, dos aparcaments soterrats, la via verda, les escales mecàniques d'accés a l'Hospital, o el tancament i remodelació del Parc municipal Teodor Gonzàlez.ACN



Comentaris | 0 RetroenllaçOs