LA NOSTRA CUINA

08 Novembre, 2007 17:25
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

Ja torno a estar aquí, lo cert és que amb menys assiduïtat de la que voldria però la feina és la feina i el temps que puc dedica a escriure-us sobre la  gent d’aquí” és el que trobo en alguna estona perdura.....

No us penseu, fer entrevistes, redactar notícies, enregistraments de programes, atendre el telèfon, entra la música, programar el cap de setmana ...és veritat avui ho parlàvem amb un escriptor i en veuren’s en acció s’ha quedat atònit de tot el que fem,  però a les emissores municipals un locutor no només fa de locutor sinó que ens toca saber i fer de tot, però això avui no toca, avui em de parla de la nostra cuinera...

No tenim cuina però si una molt bona cuinera, a la ràdio, tots els dijous comparteix amb la nostra “estrella “ Gloria Espuny, tertúlia culinària a “la nostra cuina i fa unes receptes saboroses amb aquell regust de sempre i amb un toc de modernitat

Angeles Segarra va començar fa ja uns dos anys, era i continua essent una bona oient , entre les seves afeccions de tots és coneguda la que té per la cuina,  així que com aquí no deixem escapar a ningú que tingui traça,  la vam fitxar i ja la tenim aquí,  tots els dijous amb les seves llibretes ( que no estan exemptes de taques d’oli i grumolls de farina , com totes les bones llibretes de cuiners ) preparant-nos els canelons de carxofa, una sopa d’ametlla o unes típiques coquetes de sagí amb regust d’avellana......mmmmm que bo eh!!

Us regalo aquesta recepta tant típica nostra de les coquetes de sagí amb una variant l’avellana que li dona un gust diferent, recepta amb la que avui ha començat el seu programa ...anoteu.

 

Ingredients :  6 rovells d’ou, ½ kg. Sucre, ½ k. de sagí, 1 llima rallada, 150grs. d’avellana picada, farina la que entre, penseu que no ha de quedar moll.

Preparació : és mesclen els ingredients, els rovells amb el sucre i és va incorporant la resta, després s’estén la massa i amb les formes habituals (rodones, llunes, estels ) és fan les coquetes, es posen al forn i bon apetit !! 

Espero en properes ocasions i per als més llaminers poder-vos traslladar algunes de les bones receptes de cuina que te l’Àngeles, per a que les pugeu fer, però atenció m’heu d’explicar si el resultat ha estat del vostre gust...fins aviat.....T.G

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BLOGUEJAN020 - AIXÒTOCA- 23-10-2007

08 Novembre, 2007 16:02
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Aquell dia haguérem pogut tenir un seriós problema fisic.Com posar tot un equip de redacció a la nostra petita emissora ? ( uns 35 m2)
Com encabir al Marc ,Helena ,Eduard ,Dani ,Albert......Menys mal que a l 'altre costat de telèfon sen's va posar el "portaveu" ,el Jordi Mayoral ,redactor en cap " que surt a la tele" com diu el seu currículum.I ell ens va explicar el seu projecte ( Com xerra el Jordi eh ! )

Seguíem descobrint  possibilitats del mon blogaire i en aquest cas un blog organitzat i compartit per mes d' una persona per explicar noticies d' una manera seriosa ,però amb aquest toc d' ironia i xalera que tots tindríem que posar a les nostres vides.

Això Toca
,segons ells mateix s' autodifinien ,  és un web diària que tracta l'actualitat de forma irònica i satírica. No vol deixar indiferent i és un espai obert i participatiu. Complementa l'oferta digital en català.
Personalment i desprès de parlar amb el Jordi i "radiografiar" el continguts de la pàgina ,em sembla que a part d' informar d' una manera molt gràfica i personal ,es un treball d 'equip molt elaborat amb altres continguts (seccions) que els aixotoqueros es curren de veritat.Tenen clar que els seus lectors tenen dos opcions: enfadar-se o riure i , com el Jordi , crec que és millor la segona.

Llegiu-los i si voleu  ESCOLTEU-LO

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 08-11-2007

08 Novembre, 2007 08:14
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

08 Novembre 2007

 

 

La Setmana de la Ciència arriba al Parc Natural del Delta de l'Ebre
S'organitzen dues conferències sobre el canvi climàtic. El Parc col¿labora amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació en aquesta celebració des de l'any 1996

Aquest any se celebra la dotzena edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya (SC'07), del 9 al 18 de novembre, que està dedicada al canvi climàtic. Com succeeix en cada edició, s'elabora un ampli programa col¿lectiu d'activitats de divulgació científica i tecnològica, coordinat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, en el qual participen entitats de tot Catalunya.
Dins d'aquestes activitats, el Parc Natural del Delta de l'Ebre i el Museu Comarcal del Montsià han programat dues conferències que tracten el canvi climàtic des de dos punts de vista: la primera tracta sobre els programes que impulsa l'Administració des de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, del Departament de Medi Ambient i Habitatge; i la segona, el paper d'indicadors dels éssers vius, en concret les papallones i les libèl.lules.
Redacció

La Casa de l’ Aigua organtiza una xerrada sobre adopcions de trams de rius.
Aquest divendres dia 9 de novembre, com a activitat del projecte rius a les TTE, a les 18h fem una xerrada a la Casa de l’Aigua (Av. Generalitat 137, Tortosa) sobre adopcions de trams  de rius. Les adopcions són una iniciativa de custòdia del territori que permet el gaudi, el coneixement i la conservació dels trams custodiats.
Redacció

 Demanen a Renfe que es responsabilitzi del manteniment de l’estació
Els tècnics municipals han detectat les anomalies que provoquen les queixes dels usuaris i demanen a la companyia de transport ferroviari que faci les accions necessàries per tal de corregir-les.

Tècnics de l’Ajuntament han realitzat una visita al pas soterrat de l’estació de tren de la localitat per comprovar in situ la mala situació d’aquest lloc pel que fa a les males olors i la brutícia de la que es queixen els usuaris i els habitants del municipi.

L’avaluació efectuada durant la inspecció va detectar algunes anomalies que poden estar en l’origen de les queixes rebudes, entre elles, diferents fissures en el mur de formigó del pas soterrat per les que entra l’aigua, la brutícia de les reixes de recollida de les aigües i el deteriorament del revestiment del sostre.
Davant d’això, els tècnics municipals han demanat a RENFE que realitzin una inspecció de l’estat actual del pas soterrat perquè, ells mateixos, comprovin les males condicions en què es troba. Un cop revisat aquest espai, també se’ls hi demana que realitzin les actuacions que creguin oportunes per tal de solucionar les molèsties que, a dia d’avui,  provoquen sobre els usuaris i els habitants del municipi i acabar amb la deixadesa històrica que afecta el soterrani.
Redacció

Assemblea a Barcelona de l’Associació de Centres d’Acollida Turística de Catalunya

 Des de l’Ajuntament de Tortosa s’està treballant en la recerca dels terrenys adequats per ubicar-hi el nou centre turístic
El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, ha estat escollit vocal del comitè executiu de l’Associació de Centres d’Acollida Turística de Catalunya (CAT) en l’assemblea que es va celebrar el passat dimarts 6 de novembre. En aquesta assemblea, Forés ha proposat la variació de la temàtica inicial que s’havia previst per a Tortosa –la cultura Andalusí- per ampliar el concepte al de “ciutat cruïlla de les tres cultures” (jueva, cristiana i musulmana). El passat mes de gener, com ja es va fer públic en el seu moment, Tortosa va ser escollida per la Generalitat de Catalunya –juntament amb altres nou municipis del país- per ubicar-hi un dels deu centres turístics que han de funcionar com a oficines de Turisme de “segona generació”, un projecte pioner a l’Estat espanyol.

El projecte contempla la construcció, en cadascuna d’aquestes ciutats- d’un centre estructurat en mòduls de fins a 300 metres quadrats, i que funcionarà com a punt d’informació turística que podria incloure botiga, servei de guies turístics, bar-cafeteria i una sala audiovisual on cada ciutat podrà explicar, en base a una proposta concreta, la seva història i patrimoni cultural.Redacció

 El teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa acollirà aquest proper dissabte la conferència ‘300 anys de la Guerra de Successió’ que pronunciaran els historiadors Jaume Fernández, professor de la UdL, i Pol Messeguer, doctor per la UAB.
Aquesta conferència forma part del cicle de conferències ’Història, present i futur dels Països catalans’ organitzat per la Fundació Cultura arreu de Catalunya. Aquesta entitat, presidida per l’Oriol Junqueras, neix amb l’objectiu de fer d’altaveu de la història i la cultura dels Països Catalans. La conferència tindrà lloc dissabte 10 de novembre a les 19.30 hores al teatre auditori Felip Pedrell.En la conferència, els dos historiadors intentaran apropar-nos als Països Catalans i el seu encaix al món a partir dels esdeveniments històrics als que han estat sotmesos i les raons econòmiques, polítiques, socials i culturals.
Redacció

 Diumenge vinent, dia 18 de novembre, la nostra diòcesi de Tortosa celebra la

Campanya GERMANOR per tal d’impulsar una participació més solidària de

tots els cristians en el sosteniment econòmic de l’Església.

 A l’entorn de la  Campanya  Germanor, la  Delegació  Diocesana  d’Economia

presenta a  l’opinió pública els resultats  econòmics  corresponents a  l’exercici

ordinari del 2006, amb superàvit.

Novament, entre d’altres qüestions, el sosteniment econòmic de l’Església amb els nous acords amb Església-Estat ha esdevingut complex i esperançador. Aprofitant aquesta ocasió us informarem sobre la campanya que l’Església ha endegat per poder assolir els objectius necessaris per al seu sosteniment.També ara us volem informar que Mn. Gonell ha deixat el càrrec, el sr. Bisbe ha volgut ficar-me a mi, Víctor Cardona, com a Delegat de MCS. Aquell dia ens saludarem i ja des d’ara sapigueu que estic al vostre servei.Redacció

 Responsables del Consorci de Residus del Montsià, el Consell Comarcal i l'Ajuntament d'Amposta han analitzat i valorat de forma positiva la posada en marxa de la recollida selectiva mitjançant el sistema de contenidors soterrats a la capital del Montsià que es va fer efectiva a partir del passat 17 d'octubre.
Tot i no aportar dades concretes, han anunciat que a partir d'aquesta setmana reforçaran la campanya informativa amb l'objectiu de promoure l'ús del servei de recollida gratuït del paper i cartró comercial, evitar la confusió entre la facció resta i orgànica per part dels usuaris, així com incrementar la freqüència de recollida del vidre. Més enllà d'aquestes dificultats operatives inicials, el Consorci però haurà de fer front també en breu a la contractació d'una nova empresa perquè assumeixi la recollida selectiva, després que l'empresa Germans Pellisé, que tenia adjudicada aquesta tasca, va demanar rescindir el contracte arran la posada en marxa de la recollida selectiva amb contenidors soterrats.ACN

 El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha presentat aquest dimecres als agents econòmics i socials del territori els pressupostos de la Generalitat per al 2008. A més, Salvadó també ha donat a conèixer els projecte del Pla d'acció, en el qual està treballant el Consell d'Administració del Govern a les Terres de l'Ebre. Els agents socioeconòmics s'han compromès a aportar les seves propostes a aquest pla d'objectius del Govern.ACN

 El sindicat agrícola Unió de Pagesos (UP) ha denunciat la pèrdua d'1 MEUR pel sector citrícola català després del repartiment dels ajuts europeus que ha fet el Ministeri d'Agricultura. UP ha lamentat l'actitud del Departament d'Agricultura en la negociació d'aquest repartiment amb el MAPA que ha tornat a deixar els pagesos 'en una situació d'indefensió absoluta'. El sindicat ha retret al Departament que no hagi convocat una taula sectorial dels cítrics, tal com es va acordar, per debatre les propostes i donar una explicació d'aquesta distribució dels ajuts. UP reclama que s'apliqui un criteri territorial ajustat al volum de producció en la distribució dels ajuts, i no, com s'ha fet ara, basat en l'espècie de cítrics.ACN

 L'Ajuntament d'Ulldecona, a través de la Societat Privada Municipal Ulldecona Activa, SLU, ha licitat les obres d'urbanització de la tercera fase del polígon industrial de Valldepins, que suposarà la creació de 80.000 metres quadrats de superfície industrial al municipi.
El consistori, que en aquest cas s'ha convertit en promotor del polígon mitjançant convenis amb les empreses propietàries dels terrenys, confia que les obres puguin començar abans de finals d'any i quedar enllestides definitivament en un termini de dos mesos. Les parcel·les de titularitat municipal, segons ha precisat l'alcalde, Josep Lluís Millan, podrien ser emprades per a la instal·lació d'un viver d'empreses.ACN

 Els planers Marc Ferré i Carla Arasa, parella de ball del club Quick Dance segueixen  aconseguint èxits al Campionat de Ball de Catalunya.
El passat cap de setmana i a Constantí es va celebrar  el campionat en la seua modalitat de balls llatins on Marc i Carla van tornar a aconseguir el primer lloc de la classificació en la seua categoria. Les parelles de Santa Bàrbara , Raimon Gómez i Gemma Alegre van aconseguir la 4 posició  i Agustí Ferré jr. i  Sara Roè la tercera ,  en el mateix campionat en la categoria juvenil .Finalment els professors Rita Moya i Agustí Ferré pare, aconseguien la tercera plaça en la seua categoria.Redacció

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs