BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 30-11-2007

30 Novembre, 2007 07:22
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

30 Novembre 2007

La Cambra de Comerç de Tortosa ha valorat aquest dijous els pressupostos de la Generalitat pel 2008 a les Terres de l'Ebre que, segons dades de la Delegació del Govern, s'apropen als 210 MEUR. El president de la Cambra, José Luis Mora, ha assegurat que es comença a detectar un canvi de tendència 'positiu' en la inversió de la Generalitat al territori que s'ha incrementat un 27% respecte l'any anterior. Amb tot, Mora creu que la inversió a les Terres de l'Ebre encara s'hauria d'incrementar pel dèficit històric que acumula el territori des de fa molts anys. Entre les actuacions prioritàries que fixa la Cambra hi ha el desdoblament total de l'Eix de l'Ebre (C-12), l'alliberament de peatges entre l'Ametlla de Mar i Ulldecona, l'impuls a la navegabilitat de l'Ebre, o la construcció de la central de mercaderies Logis Ebre.ACN

 La societat anònima municipal de gestió urbanística de l'Ajuntament de Tortosa (GUMTSA) ha aprovat un pressupost de 17.035.080 euros per a l'exercici de 2008, xifra que suposa un augment considerable respecte els anteriors exercicis (segons l'equip de govern municipal de CiU, l'empresa municipal mai havia superat el milió d'euros en execució d'obra des de la seva existència).
L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la presidenta de la societat i regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, han assegurat que aquest increment pressupostari respon a un 'canvi de filosofia' perquè la GUMTSA pugui assumir, a partir d'ara, l'execució de la major part de projectes urbanístics municipals de forma 'àgil' i 'eficaç'. Entre les inversions previstes per al 2008, figuren la rehabilitació i els habitatges a l'antiga cooperativa de Santiago de Remolins, la remodelació de l'antic magatzem de DACSA, els plans parcials dels Portal de Ciutat Centre i Nord, l'inici el polígon d'actuació del Barri del Castell, el Parc del Castell, el mercat de Ferreries i el condicionament de diversos carrers del nucli antic. L'equip de govern, a més, confia treure 1 MEUR en beneficis de les actuacions del GUMTSA.
ACN

Partint d'una iniciativa de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, l'Associació Excursionista La Picossa de Móra d'Ebre ha endegat una proposta que consisteix en assolir 50 cims de la comarca de la Ribera d'Ebre, per tal que els riberencs coneguin millor les muntanyes i paisatges de la comarca.
Tots aquells qui ho aconsegueixin rebran un trofeu i un diploma commemoratius. Inspirant-se en els 100 Cims de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), La Picossa de Móra d'Ebre ha ideat dur a terme una iniciativa similar amb 50 cims emblemàtics de la Ribera d'Ebre. Tal com ha explicat José Luis Ordovás, vocal de Camins de l'associació, l'ascensió a aquests cinquanta cims és una 'excusa per a que puguem conèixer millor les nostres muntanyes i el paisatge que les envolta'.
ACN

 Més d'un centenar de professionals dels mitjans de comunicació han participat aquest dijous a la 3a Trobada de Ràdios i Televisions Públiques i Locals organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que ha tingut lloc a l'Auditori Enric Granados de la capital del Segrià.
El director de l'ACN, Saül Gordillo, ha valorat positivament que a la trobada hagin assistit tots els 'operadors públics' en l'àmbit local i en aquest sentit ha remarcat que des de l'Agència es vol jugar un 'paper de trobada i un espai de reflexió' per a tots els participants. Així mateix ha destacat el paper de l'ACN en l'àmbit de la informació de proximitat als mitjans a través del 'periodista multimèdia' en un moment històric en què ja arriba l'encesa digital i la TDT ja esdevé una realitat.ACN

 El món del còmic s' insta.la avuia la biblioteca José Escudé Albesa de Santa Bàrbara
La biblioteca Municipal de Santa Bàrbara ha ampliat la seva secció de còmics infantils i per adults. Aquest mes de novembre s’han adquirit diversos lots de documents, en general llibres i DVD, que han entrat a formar part del fons bibliogràfic del que disposa la biblioteca municipal. A més a més, s’han instal·lat diferents cartells divulgatius sobre el món dels còmics per a què els usuaris puguin identificar més fàcilment aquesta secció.

Aprofitant aquest increment de la secció dels còmics, la biblioteca ha organitzat, per al dia 30 de novembre a les 18 hores, una xerrada-col·loqui anomenada el manga: un nou mon del còmic, a càrrec d’Antoni Guiral, reconegudíssim divulgador del món del còmic que porta treballant en la indústria del còmic espanyol des de fa quasi 25 anys, destaca com a crític/teòric del món dels tebeos, tasca que li ha estat reconeguda en la darrera edició del Saló del Còmic de Barcelona. 
Redacció

 

LA GENERALITAT CATALANA PAGA 5 ESTUDIS A LA MANCOMUNITAT DE LA TAULA DEL SÉNIA
El Servei d'Ocupació (SOC) de la Generalitat catalana ha notificat a la Mancomunitat una subvenció per un total de 49.100 € per finançar 5 estudis sobre: "Estudi de la Serra del Montsià", "Estudi de la plana de la Galera i serra de Godall", "Inventari del Patrimoni històric", "Exposició itinerant sobre el riu Sénia" i "Guia genèrica - museogràfica de la Taula del Sénia".
Redacció

 Deu restaurants participen a les XIV Jornades Gastronòmiques d’Alcanar .Tots els menús inclouen els cítrics i la galera
Des del proper dissabte dia 1, i fins al dia 9 de desembre, se celebren les XIV JORNADES GASTRONÒMIQUES organitzades per l’associació de restauradors d’Alcanar APEHTMA, dedicades a incentivar i potenciar la cuina del municipi sobre la base dels cítrics i de la galera, dos productes autòctons de gran qualitat que es troben ara en plena temporada.Fins a 10 establiments d’Alcanar, Les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja oferiran els seus menús elaborats per aquesta ocasió i que mostren el munt de possibilitats que ofereixen aquests productes ja sigui en la cuina tradicional, com en la més innovadora.
El preu dels menús oscil·la entre els 30 i els 60 euros amb l’IVA inclòs i s’hi pot degustar des d’unes galeres gratinades amb allioli de bolets, passant per un filet d’ànec amb base de naps confitats i salsa de taronja i foie, fins a tàrtar d’escurió embolicat amb carpaccio d’escamarlà.
La presentació de les Jornades va tenir lloc ahir dimecres, al Centre Cívic de la ciutat amb la presència d’uns 150 convidats.
Redacció

DIUMENGE TÉ LLOC EL DIA MUNDIAL DEL VOLUNTARIAT A DELTEBRE
AQUESTA JORNADA, LA DEL DIA MUNDIAL DEL VOLUNTARIAT,  ES CELEBRA ARREU DEL MÓN AMB L’OBJECTIU DE DONAR A CONÈIXER LES TASQUES QUE
COL·LECTIUS I ASSOCIACIONS DE VOLUNTARIS DUEN A TERME. UNA LABOR SOCIAL, HUMANA I AMBIENTAL MOLT IMPORTANT EN EL MÓN CONTEMPORANI QUE, SOVINT, PASSA DESAPERCEBUDA. L’ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DEL PARC NATURAL DEL DELTA DE L’EBRE, QUE ES VA CONSTITUIR LEGALMENT EL JUNY DEL 2001 I HA ESTAT COL·LABORANT DE FORMA ACTIVA I DESINTERESSADA EN MÚLTIPLES TASQUES RELACIONADES AMB LA GESTIÓ DEL PARC.Redacció

 Continuen els actes en homenatge al Carrilet
La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Deltebre continua amb els actes de commemoració del Carrilet enguany que es compleixen 80 anys de la seva arribada  al nostre poble i 40 del seu darrer viatge. Aquesta tarda a partir de les 7 i a la Sem Ramon Calvo tindrà lloc la conferència “Projecte de recuperació del Carrilet” a càrrec de Joaquim Salvia, que ha estat qui va tenir la idea de recuperar aquest trenet tan emblemàtic després d’un viatge a san Franscisco.Redacció

    
         
          
          
          
          
          
          
          
          
     

Comentaris | 0 RetroenllaçOs