BLOGUEJAN030 - ILERCAVONIA - 9-11-2007

28 Novembre, 2007 15:15
Publicat per josepro, General

    Crec que arribant a l' entrevista número 30 , la de Ilercavonia , val la pena deturar-se un moment.Fer una primera valoració de lo que per a mi a estat aquest exercici ,laboriós i arriscat ( pels motius que ja explicaré en el seu moment)de descobrir els continguts d' unes pàgines personals i publiques a les que un pot accedir-hi ,senzillament disposant d' una connexió a internet.Crec que el primer sorprès he estat jo per molts motius ,que tampoc explicaré , perquè això o guardo per al moment del comiat que arribarà amb l' acabament del present any.Si que puc avançar que he après dels meus interlocutors  molt i lo mateix desitjo per als nostres oients.
Coincideix  aquesta  reflexió i confessió amb la publicació de l 'entrevista al traiguerí Vicent Sanz ,al qui vull agrair , com a tots els que heu fet alguna referència als vostres blogs a aquesta modesta aportació.Vicent diu que l' entrevista li ha fet preguntar-se algunes coses respecte del moviment blogaire ,la seua força , us o intenció.Està be que una comunitat pugui pensar i expressar el seu pensament  sense cap lligam que no sigui estrictament altre que el seu  ,en el que un podrà o no estar d' acord ,però que no te cap condicionat extern o forani.Clar que ha de ser coherent.Com a minim amb el seu propi ideal i criteri respecte dels fets dels que s' expresa l' opinió o reflexió.
Vicent , entre moltes altres coses que ens va explicar a  L' ENTREVISTA ,  va justificar el nom de la seua personal eina  de comunicació .Ilercavonia ,un territori separat administrativament ,  però amb unes afinitats culturals i històriques ineludibles .Per això crec que aquest moviment blogaire es mes que un entreteniment per parlar de cap ego o interès particular.Es una  excel·lent eina per cohesionar i compartir  unes inquietuds comunes sense cap altra censura que la que un mateix s' imposi. La xerrada a La Plana Ràdio  i el blog d' aquest professor de Català ,crec que n'es una prova.
Vicent , m' alegra haver col·laborat a despertar aquest interès per analitzar el camí recorregut  i comprovar si portem la direcció adequada per arribar on ens hem proposat.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 28-11-2007

28 Novembre, 2007 07:54
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

28 Novembre 2007
 

Esta previst que per a l’any 2008 tant la deixalleria municipal com els contenidors soterrats estiguin en funcionament a la localitat de Santa Bàrbara .
De fet ja s’han començat a prepara les arquetes prefabricades per als contenidors soterrats que esta previst entrin en funcionament a principis del 2008 despres que prèviament les educadores ambientals del Consell Comarcal del Montsià facin a principis d’any una campanya de conscienciació porta a porta per tal de que la selecció es porti a terme correctament.
L’experiència de municipis com Sant Carles de la Rapita o Amposta ha fet que Santa Bárbara l’ùltim dels pobles on s’instal·laran els contenidors soterrats hagi tingut que canviar alguns llocs de la seva ubicació principal segons que explicava  Jordi Roe, regidor de Agricultura i Medi Ambient planer.
Redacció

L' Aldea recomana tenir en compte els productes ebrencs a l' horad' encarregar o confeccionar els lots de Nadal.
Com un altra de els accions de recolzament i promoció dels productes del Delta de l’Ebre que realitza la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de l’Aldea, ja que, es forma part de les obligacions que s’han assolit amb la inclusió del Delta de l’Ebre a la carta Europea de Turisme Sostenible es sugereig a la població que a l' hora de confeccionar o encarregar els tradicionals lots nadalencs es tingui en compte la varietat i qualitat dels  productes de les comarques de l' Ebre.
Segons Míriam Ferrando, Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de  l’Aldea. ”En els Darrers anys els agricultors i ramaders de les nostres comarques, han fet un gran esforç per millora la qualitat dels productes que surten de les seves explotacions, el qual s’ha vist recompensat per les crítiques que diversos gastrònoms han fet dels mateixos.
L’arròs del delta de l’Ebre ,les clementines, el vi i l’oli d la Terra Alta, l’Oli del Baix Ebre i Montsià, la mel, els musclos, les ostres, els productes de la Cooperativa Agrícola de l’Aldea, que els nostres pagesos han cultivat amb molt d’esforç son només alguns exemples d’aquest productes.
Redacció

 El Govern impulsa la restauració de diversos espais fluvials afectats pels incendis de l'estiu
Els treballs estan destinats a restaurar diverses zones afectades pels incendis del passat juliol a les comarques del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta
Aquests treballs, que tindran un pressupost superior a 187.000 euros, estan destinats a assegurar el correcte comportament hidrològic dels espais fluvials afectats. En aquest sentit, es retiraran de la llera les restes cremades per evitar que caiguin a l'espai fluvial, alhora que es facilitarà la regeneració natural de la ribera permetent-ne l'estabilització i ajudant també a la reducció de la velocitat de possibles crescudes i a la càrrega de sediment en suspensió.
Redacció

 Deltebre organtiza  un Mercadet de Nadal aquest proper Diumenge 2 de Desembre
Esta previst que s' inaugure a les 10 del mati de diumenge .Aquest  Mercadet de Nadal estarà ubicat a la plaça Mossèn Gabriel Zapater de Deltebre, amb 15 paradetes que oferiran tot tipus de productes relacionats amb el Nadal. Xocolatada, trenet i atraccions per las menuts fins les 8 de la tarda.
Redacció

El Consell Comarcal del Baix Ebre controla la qualitat del servei dels menjadors escolars
Per tal de fer un seguiment de la qualitat del servei de menjadors escolars, el president del Consell Comarcal, Andreu Martí, acompanyat pel conseller comarcal d’Ensenyament, Lluís Soler, pel gerent i tècnics de l’ens comarcal, s’ha desplaçat a diversos centres d’ensenyament secundari de la comarca per dinar amb els alumnes d’aquests centres.
Cal recordar que el Consell Comarcal del Baix Ebre gestiona el servei de menjador de sis instituts d’Ensenyament Secundari de la comarca -IES Joaquim Bau i IES de l’Ebre de Tortosa, IES Camarles, IES Roquetes, IES Blanca d’Anjou del Perelló, i IES Mare de Deu de la Candelera de l’Ametlla de Mar- i d’un centre d’atenció educativa preferent, el CEIP Remolins de Tortosa.
La Comissió de Govern del Consell Comarcal del Baix Ebre en la sessió de data 7 de juliol de va adjudicar el concurs per a la contractació del subministrament dels menús (dinar) als menjadors escolars dels esmentats centres a l'empresa Cuina Gestió, SL.
Redacció

 

El próximo día 30 de noviembre, los alumnos del “Curso Técnico sobre Restauración Ecológica de Canteras que organiza El Gremi d’Àrids y Ciment Català en colaboración con la Facultad de Bilogía de la Universidad de Barcelona, realizarán una visita a la cantera de CEMEX, “La Martinenca” en Alcanar (Tarragona).
Esta visita, que es una de las actividades que engloba el curso, servirá para exponer los resultados prácticos del proyecto Ecoquarry y el Manual de Buenas Prácticas para la restauración ecológica de canteras.Los alumnos, junto con los profesores llegarán a “La Martinenca” alrededor de las 11:30 h de la mañana, donde serán recibidos por Francisco Iniesta, Director de la fábrica de CEMEX de Alcanar. Después procederán a visitar la cantera.Redacció

La Universitat Rovira i Virgili presenta al Consell Comarcal l’estudi sobre la situació de les dones a la comarca del Baix Ebre
Amb l’objectiu de potenciar un desenvolupament local igualitari per a reduir les desigualtats entre dones i homes en els àmbits domèstic, privat i públic, el Consell Comarcal del Baix Ebre i la Universitat Rovira i Virgili han presentat l’informe diagnòstic sobre la situació de la dona a la comarca del Baix Ebre.
L’estudi presenta l’anàlisi de les dades estructurat en les següents àrees: població, educació, treball i ocupació, apoderament i participació, atencions per a la vida i urbanisme i accés als recursos, finalitzant amb unes conclusions i unes propostes d’actuació, per tal de fer front a les desigualtats observades.
Entre les dades aportades per aquest estudi destaca que a la comarca del Baix Ebre les dones continuen tenint sous més baixos que els homes, amb una diferència del 35,68%, i també es constata la b
aixa representació de les dones a l’àmbit polític perquè “els càrrecs de presa de decisions estan en mans dels homes”.
L’estudi també constata el
fet que els municipis més grans de la comarca, com Tortosa i Deltebre, no disposen de centres  infantils de titularitat pública i que la taxa mínima d'oferta de places públiques de 0 a 3 anys, és d’un 15%.Redacció

Comença el període d’encesa dels llums de Nadal amb mesures per preveure la contaminació lluminosa
La il·luminació ornamental instal·lada durant el període nadalenc està regulada per la normativa ambiental catalana de prevenció de la contaminació lluminosa. Aquesta normativa autoritza un màxim de 168 hores de funcionament d’aquest tipus d’il·luminació i estableix que, com a màxim, es pot engegar fins a les onze de la nit i entre l’últim divendres del mes de novembre i el 6 de gener.
És el tercer Nadal que s’aplica aquesta normativa, la qual permet mantenir la tradició d’il·luminar carrers i façanes amb mesura i respecte envers les persones i el medi ambient per prevenir la contaminació lluminosa i estalviar energia.
Les instal·lacions d’il·luminació ornamental han d’incloure sistemes de prevenció de la contaminació lluminosa (reguladors horaris, etc.) i sistemes d’eficiència energètica (fer servir làmpades de molt baix consum, el fil lluminós, les microbombetes, la fibra òptica, etc.). Els elements decoratius no lluminosos donen calidesa a l’ambient, no consumeixen energia i són respectuosos envers la biodiversitat.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha tramès a tots els ajuntaments de Catalunya uns cartells informatius sobre la prevenció de la contaminació lluminosa durant les festes de Nadal perquè el puguin utilitzar com a eina divulgativa entre la ciutadania. Els cartells aconsellen que, de nit, es tanqui la lluminària, recomanen estalviar recursos naturals i adverteixen que les petites accions també són decisives per ajudar a reduir els efectes del canvi climàtic.Redacció

 El Consell Comarcal de la Terra Alta ha finalitzat la instal·lació dels parcs infantils ubicats a les cinc estacions de la Via Verda de la Terra Alta (Arnes, Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Comte i el Pinell de Brai), actuació que ha estat inclosa al Pla de Dinamització Turística de les Terres de l'Ebre, amb un cost total de 13.332,98 euros.
Cada parc infantil està compost per un conjunt de torre amb acabat de caseta amb una rampa de fusta amb una petita passarel·la i amb un tobogan, un gronxador doble amb barres de fusta i un balancí de molla espiral amb dos seient i agafadors.
ACN

 Fira Amposta, el certamen multisectorial que la capital del Montsià acull des del 5 i fins el proper 9 de desembre, encara la seva 47 edició amb l'expectativa que sigui un dels últims que se celebra a l'actual pavelló firal.
L'equip de govern de l'Ajuntament d'Amposta i els responsables de la fira han anunciat que el consistori treballa ja en les bases del concurs d'idees que s'obrirà i adjudicarà l'any vinent, perquè comenci la redacció del projecte. Enguany, han assegurat, més d'una vintena d'expositors (d'unt total de 250) s'han quedat fora del certamen perquè l'organització no ha pogut ubicar-los a l'interior de l'actual pavelló, per manca d'espai. Fira Amposta ocuparà enguany un total de 30.000 metres quadrats, dels quals 4.500 coberts.
ACN

 L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reconegut aquest dimarts el 'retard' en l'estat d'execució del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (PINCAT), inclòs a la Llei de Barris, quan s'està a punt de finalitzar la segona anualitat.
Així, segons les previsions, a finals del 2007 s'haurien d'haver invertit uns 9 MEUR, el que representa un 45% del total del Pla (19 MEUR). La realitat, però, és que a data del 30 de juny, només s'han executat 2,4 MEUR, prop d'un 13% del total; i que a finals del 2007 no s'arribarà ni als 3 MEUR, menys d'un 30% d'allò que s'hauria d'haver executat. En aquest sentit, Bel ha assegurat que es vol 'recuperar el temps perdut' i que s'accelerà l'execució de projectes i programes durant el 2008.ACN

 El Govern diu que en 10 anys s'han de construir uns 30.000 habitatges de protecció oficial al Camp de Tarragona i a l'Ebre
La secretària d'Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Carme Trilla, ha dit que el Pacte Nacional per a l'Habitatge, signat el passat mes d'octubre, preveu la construcció d'uns 160.000 habitatges de protecció oficial a tot Catalunya, dels quals entre 30.000 i 35.000 es faran al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Trilla ha dit que les dades definitives se sabran el primer semestre de l'any que ve, després que s'hagi desenvolupat el pla territorial. La secretària d'Habitatge, que ha fet aquestes declaracions en el marc de la XI Jornada Monogràfica sobre l'habitatge que s'ha celebrat aquest dimarts a Montbrió del Camp, ha assegurat que es posarà 'gran èmfasi en el lloguer'.ACN


Comentaris | 0 RetroenllaçOs