BLOGUEJAN029 -FRIKOSAL - 7 Novembre -2007

27 Novembre, 2007 16:06
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

De vegades la mes innocent de les observacions ens pot portar a l 'error mes gran. Sense treure les coses de context i sense que ningú , i menys l' interessat , s' esveri, quant em van proposar de parlar d' un blog anomenat Frikosal , la meua primera percepció va ser la de que tindria que parlar amb algú mes be estrany.... friki.....Perdona Manel ( o era Francesc ??? )  ,però l' actualitat del terme  i el nom de la teua eina de comunicació personal , em van confondre.Un cop mes es feia realitat aquella  rància però encertada observació: les aparences enganyen.
Desprès de  l 'agradable conversa que manteníem per parlar del teu blog i en la que tu mateix em vas treure de dubtes respecte de l' alies triat per donar-te a conèixer , vaig poder sorprendrem , ja mes tranquil, al descobrir un quadern ple de continguts sensibles , tan gràfics , literaris com idearis. Fotògraf de la natura, inventor de paraules i instigador de percepcions perdudes , mes enllà de lo que a un li pot semblar veure.
En definitiva ,des de el nom del blog ,fins a molts dels seus continguts , no son lo que semblen ser.Com sempre , si voleu saber de que parlo  , no us queda altre remei que :                      ESCOLTAR L 'ENTREVISTA.

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 27-11-2007

27 Novembre, 2007 08:05
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

 

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

27 Novembre 2007

 

 

La marca Iberolei serà el producte monstianec que representarà a la Cambra de Comerç  de Tortosa en els actes de commemoració del seu Centenari , juntament amb la mel del Perelló, representant el Baix Ebre.
Diumenge al mati i en el marc de la Fira de l’ Oli Novell ,  Carlos Ripolles sotspresident del Comité Executiu dels actes del Centenari  de la Cambra ebrenca va presidir l ‘acte de presentació d’ aquesta proposta, acompanyat per l’ Alcalde de la localitat , el president de la Cooperativa Agricola del Camp que embotella aquest oli excepcional i altres personalitats.L’ intenció de la Cambra es proporcionar les comarques ebrenques amb alguns dels seus productes mes representatius i d’ una manera molt especial al decurs del a celebració d’ aquests 100 anys des de les 85 Cambres de Comerç que hi ha a tot el territori nacional , i molt especialment des dels seus sector d’ hosteleria i restauració.Redacció

 El Ple de l'Ajuntament d'Amposta ha aprovat una modificació de pressupost per la qual es consigna una partida de 525.000 euros en previsió de la resolució judicial que autoritzi la suspensió de pagaments de l'empresa adjudicatària de la concessió de l'escorxador municipal, Ganados y Carnes Martí, SL.
L'alcalde, Manel Ferré, ha explicat que l'Ajuntament recuperarà íntegrament aquesta quantitat i que és gairebé en concepte d'inversió perquè l'empresa concessionària va invertir en millores a les instal·lacions que estan quantificades pels tècnics i que 'els diners es recuperaran a partir de la nova adjudicació del servei d'escorxador'. Paral·lelament, el ple ha aprovat també una moció d'ERC i CiU reclamant la gratuïtat dels bitllets dels trens Regionals per als usuaris del territori que també s'han vist afectats pels talls de servei arran les obres per a l'arribada de l'AVE a Barcelona.

 

Per al proper dissabte, 1 de desembre, a Jesús s’està preparant una FIRA DE SEGONA MÀ.
Aquesta estarà oberta de les 10.00h fins les 19.00h a la Pèrgola del Pati de la Immaculada de Jesús.L’objectiu és la venda de diferents articles que siguin de segona mà per les diferents Entitats del Poble o per particulars, on els beneficis seran per la Marató de TV3.Redacció

La XXV edició del Festival de Patinatge Artístic de l’Aldea,  tindrà lloc aquest proper Dissabte 1 de Desembre i a partir de les 22.00 h al Pavelló Polisportiu Municipal de l’Aldea.
Segons l’ alcalde Dani Andreu,  aquesta és una bona  noticia per al poble de l’Aldea, ja que aquesta l’Entitat Aldeana  és la més representativa a nivell Nacional i Europeu, i el celebrar el seu XXV Festival de Patinatge ,tota una fita per aquest grup de nois i noies, que d’alguna manera col·labora per l’esport del  poble, i sobretot col·labora per a que el nom de l’ Aldea  estigui ben representat , més enllà de les nostres terres.El Show constarà de 2 parts , la primera estarà formada per una representació anomenada “Àngel de la Guarda”, una mescla de dansa i patinatge per representar la història dels Àngels i la seva decadència.Redacció

 Comencen els actes per recollir diners de la 7a Marxa de la Solidaritat de Deltebre
L’any 2009 tindrà lloc la setena edició de la Marxa de la Solidaritat que organitza l’IES Deltebre amb la col·laboració dels 3 col·legis del municipi i compta amb el suport de l’Ajuntament. El projecte a subvencionar en aquesta edició és la construcció d’una granja-escola al municipi de San Ramón a Nicaragua. Aquest suposarà el projecte més ambiciós a nivell pressupostari que ha realitzat la Marxa de la Solidaritat de Deltebre, per aquest motiu preveu dur a terme diferents activitats que els permetran poder assolir el pressupost marcat .
Redacció

 L'Associació de Veïns Delta de Deltebre va presentar el passat divendres unes 3.400 signatures en contra del POUM, aprovat inicialment per l'Ajuntament.
L'associació, constituïda per la inquietud i neguit que va provocar el nou planejament, presentarà dilluns 1.200 signatures més, així com un miler més de particulars afectats. En les al•legacions, els veïns rebutgen la ubicació d'un camp de golf que parteixi els dos nuclis urbans: La Cava i Jesús i Maria; així com la construcció d'un polígon al costat de les escoles. Tal com ha explicat el portaveu de l'Associació, Pasqual Chacón, 'aquest POUM ha estat fent des de fora i per gent de fora i volem un nou pla on puguin participar les entitats i veïns del municipi'.
ACN

 L’Alcalde de Deltebre denuncia foscos interessos al darrera les al.legacions presentades per la nova  associació de veïns del municipi.
Després que el passat divendres l
'associació de veïns Delta de Deltebre  presentés un total de 3.400 signatures en contra del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), aprovat inicialment per l'Ajuntament i que està en fase d'exposició pública l’alcalde de Deltebre, denunciava ahir en roda de premsa foscos interessos particulars al seu darrera recolzats per la responsabilitat impròpia de polítics que porten prop de 25 anys en el càrrec  i que a més van votar a favor d’aquest Pla d’Ordenació Urbana Municipal .L’ajuntament de Deltebre tancava  ahir el període d’al·legacions.Ara respondrà totes les presentades i després hi haurà una nova aprovació inicial i un nou període d’al.legacions tal i com marca la llei.Redacció

El Consell Comarcal del Baix Ebre i el Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre-Innova han posat en marxa un nou curs de “Soldadura-Manteniment d’Estructures Metàl·liques”. L’objectiu del curs és la millora de la qualificació professional i de la capacitat d’inserció laboral dels treballadors en situació d’atur.
Segons ha explicat el president de Baix Ebre Innova, Jordi Gaseni, “aquest curs respon a la demanda creixent de professionals soldadors que fan les empreses de la nostra comarca”. Gaseni ha afegit que “la major part dels participants a les anteriors edicions d’aquest curs s’han incorporat ràpidament al món laboral”.En aquesta edició del curs de soldadors, que té una durada de 424 hores, hi participen catorze alumnes, d’entre 20 i 40 anys. Les sessions del curs es realitzen a l’aula de soldadura del Viver d’Empreses, unes instal·lacions que compten amb la tecnologia i el maquinari adient per assolir la tècnica que se’ls demanarà a l’hora de desenvolupar el seu treball en l’àmbit empresarial.Redacció

 El dia 27 de novembre de 2007, a les 10.30 hores, al Consell Comarcal del Baix Ebre, es presentarà l’estudi “Cap a un model de desenvolupament local igualitari: diagnòstic de situació a la comarca del Baix Ebre”. Es tracta d’un informe diagnòstic sobre la situació de les dones als municipis de la comarca del Baix Ebre.
Aquest estudi és el resultat de la primera fase, “Elaboració una diagnosi de la realitat de les dones del Baix Ebre”, del conveni signat entre la Universitat Rovira i Virgili i el Consell Comarcal del Baix Ebre per a dissenyar el Pla de Polítiques de Dones de la comarca.Redacció

L’associació cultural 7 cervells de Jesús amb col.laboració amb la EMD de Jesús, organitzen el proper diumenge dia 2 de desembre la II trobada solidària de quads i motos per tal col.laborar amb la marató de TV3.
Aquest acte està enmarcat dins d’una programació d’activitats realitzades per totes les entitats del poble amb la intenció de solidaritzar-se amb la marató.Enguany s’espera la participació de més de 100 motos i quads. Les inscripcions començaran a les 08:00 a la pèrgola del pati de la Inmaculada.  La sortida serà a les 09:00 del mateix lloc. Durant el matí s’oferirà un esmorzar i obsequis a tots els participants.Una de les novetats més importants de l’acte es la presència de destacades personalitats del món del motor.
Redacció

L’atleta Jordi Anguera, la nedadora Anna Aïda Martí i el remer Javier González s’emporten els premis absoluts dels IV Premis Esportius Baix Ebre
El món de l’esport del Baix Ebre, en totes les seves disciplines, ha assistit aquest cap de setmana al lliurament dels IV Premis Esportius Baix Ebre, que organitza el Consell Comarcal i el Consell Esportiu del Baix Ebre amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria dels esportistes, clubs i entitats de la nostra comarca durant la temporada 2006-2007.
Més d’un miler de persones han participat en l’acte que ha omplert el pavelló polisportiu de l’Ametlla de Mar. El convidat d’honor d’aquesta edició ha estat Miguel Bernardo Bianqueti “Migueli”, exjugador del FC Barcelona.
Redacció

 La Comissió organitzadora del centenari de Joan Cid i Mulet està enllestint els darrers detalls de l'acte de clausura del centenari, que tindrà lloc dissabte 1 de desembre, a partir de les 18:30 hores, al saló de plens ”Jordi Brull i Martínez” de l'EMD de Jesús.
Hi ha prevista la realització d'un col·loqui que comptarà amb la participació de  diferents literats i artistes  que conegueren Cid i Mulet personalment durant els anys 1960 i 1970, i intercanviaren una nodrida correspondència .Han confirmat la seva assistència Sr.Massip , Sr.Subirats Piñana, Sr.Rocamora, Sr.Miravalls i el Sr.Sánchez Pastor , actuarà com a moderador Sr.Emigdi Subirats.També tindrà lloc la recitació de poemes sobre l'intel·lectual jesusenc, titulats "I en faig bandera", a càrrec de Vicent Pellicer i Emigdi Subirats,.Posteriorment a les 22:00 h s’estrenarà a la Sala Multiús de l’EMD el projecte de lectura teatral del Grup de teatre Planer “Pretenen emmudir les veus”.Redacció

 La Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre ha encarregat al catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, Germà Bel, un estudi que permeti determinar les perspectives econòmiques del territori.
En aquest sentit, el coordinador de l'estudi, Germà Bel, ha deixat clar que l'anàlisi es farà bàsicament a partir de les necessitats que determini els mateixos agents econòmics. 'Cal que la gent que crea ocupació, que arrisca, que competeix, digui com estan, cap a on van, i què necessiten per seguir creixent', ha concretat. Per fer aquest estudi, Bel comptarà amb un equip d'unes vuit persones més de la UB, de la URV, i de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. Està previst que l'anàlisi estigui acabada en menys d'un any.ACN


 L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat aquest dilluns que l'equip de govern ha decidit suspendre la tramitació de l'ordenança de civisme, i endegar un nou procés de redacció i aprovació de la mateixa que podria entrar en vigor el pròxim estiu.
Bel ha assegurat que l'ordenança, aprovada inicialment el passat mes de maig, contenia mancances jurídiques que no es podien solucionar a través de la resolució de les al·legacions com havien previst. L'alcalde ha assegurat que es farà una nova ordenança de cap i de nou més àmplia i participativa. Amb tot, Bel ja ha deixat clar que mai es podrà satisfer totes les aspiracions de les entitats i col·lectius de la ciutat.ACN

Santa Bàrbara tanca la XI edició de la Fira de l'Oli Novell, els Cítrics i el Comerç amb els objectius amplament assolits.

Segons una nota feta publica per l’ Ajuntament planer , el nombre de visitants a la Fira , com a un dels mesuradors de l' èxit de la mateixa ,  hauria estat mes que satisfactori.Especialment al fet de que degut al bon temps del cap de setmana, una bona difusió mediàtica i un ampli programa d’activitats paral·leles  han fet possible  atreure visitants de moltes poblacions de les Terres de l’Ebre, el nord de Castelló i de comarques veïnes com el Priorat o el camp de Tarragona.

Segons les mateixes fonts, les vendes directes a la fira superen en escreix les assolides per cooperatives i comerços l’edició anterior i es mostra com una fira consolidada i amb una gran projecció dintre del sector a les Terres de l’Ebre. En aquesta XI edició de la Fira de l’Oli s’ha venut un volum global d’oli novell de 10.000 litres.

Per a l' Ajuntament , la clau de l’èxit, un any més, rau en bona mesura a la dedicació que els planers i les planeres a través del seu Ajuntament, el comerç i les seves cooperatives, oferei xen als visitants: proximitat, qualitat i una fira on es pot veure el bo i millor d’una Santa Bàrbara en alça per la seva situació estratègica a les Terres de l’Ebre i el Montsià. La Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç organitzada i coordinada per l’Ajuntament de Santa Bàrbara i que té una dotació pressupostària per l’esdeveniment d’aproximadament 56.000 euros i és organitzada a través de la regidoria de fires i festes, que actualment coordina la regidora Judit Lleixà. Redacció
 

 


Comentaris | 0 RetroenllaçOs