CALENTANT MOTORS PER LA FIRA DE L'OLI

20 Novembre, 2007 17:36
Publicat per josepro, General

Comencem ja a encendre motors la Fira de l’oli, el cítrics i el comerç en la seva XI edició està al caure, esperem que el temps ens acompanyi i ens deixi gaudir durant aquest dies d’aquesta mena de festes d’hivern, que fem a Santa Bàrbara amb l’esforç de les entitats, dels comerços,  del poble..... especialment del poble i de la nostra gent, perquè sense la gent, per molta fira que tinguéssim no seria el mateix....

La plana ràdio com tots els anys també i serà present, per a que tots aquells que no es poden desplaçar, escoltin la fira per aquest mitjà de comunicació proper i pugin conèixer els protagonistes i activitats que s’hi realitzen, també com sempre via internet ( i si no hi ha cap problema) connectant-se a la pàgina web de l’ajuntament, hi ha un enllaç per escoltar-nos.

Tenim un magnífic recull fotogràfic del pas per la fira, però per motius de capacitat us haureu d’acontentar amb algunes que dies enrera ja vaig penjar en aquest mateix blog.....amics, coneguts, estimats..!! us esperem a la fira, no hi falteu......T.G.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BLOGUEJAN26 11 de Setembre -31-10-2007

20 Novembre, 2007 15:49
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires


Avui escoltareu a la Mireia i al Robert. Amb aquesta parella ,alhora , cibernètica i  sentimental , vaig tenir una nova experiència radiofònica : fer una entrevista a dos bandes.Normalment , la tecnologia  limitada de la nostra modesta emissora, no permet dúplex telefònics .Tenim una sola línia telefònica per a cada estudi i per tant, solament podem parlar per telèfon  amb una sola persona a la vegada.
La Mireia , desprès d' explicar-li el "problema" per a que poguessin intervenir els dos a la xerrada com demanava , em va donar la solució: parlarien els dos  , un des del telèfon i l 'altre des del supletori...i va funcionar.Ells pot ser no o sabien, però vam estar fent quelcom insòlit a la nostra ràdio: portar una conversa telefònica amb dues persones a la vegada.
Per mi també va ser una experiència, perquè has d' estar doblement atent o lo que diu l' un i l' altre i no solapar-te a l' hora d' intervindre.Observareu que , a la conversa , es nota un poquet...però el contingut de l' entrevista val la pena.
Amb tanta explicació tecnològica no us he dit que Robert i Mireia son coautors del blog 11desetembre. Jo pensava que era un nom reivindicatiu pel significat que aquesta data te per als catalans catalanes...però no : sorpresa, sorpresa....Te un significat mes romàntic que Robert  va explicar  i que jo us invito a descobrir escoltant aquesta xerrada a tres bandes i sobre tot recomanant-vos que entreu al blog amb el que els nostres bloguers d' avui  comparteixen algunes de les seues inquietuds  i  moltes altres coses , cada dia.

 

escoltar l' entrevista 

2 Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 20-11-2007

20 Novembre, 2007 07:49
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

20 Novembre 2007

 

El Consell Comarcal del Montsià commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones . Redacció
El president del Consell Comarcal del Montsià, Alfons Montserrat acompanyat de Marta Cid, presidenta de l’Àrea d’Atenció a les persones i d’altres autoritats del Montsià i de les Terres de l’Ebre, presidirà, el proper divendres, 23 de novembre, els actes commemoratius del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.

Aquesta commemoració inclou els actes següents:

19.00 h Inauguració de l’exposició “Dones en la memòria; cronologia d’un esforç”

L’exposició pretén donar la visió de la memòria històrica de la nostra comarca a través dels ulls de les dones. Concretament consta de 13 plafons amb fotografies de dones i homes treballant al camp, acompanyades per textos d’escriptores i escriptors del nostre territori.

19.20 h  Ponència a càrrec de M. Teresa Bertran i Torres, escriptora i autora del llibre Terres de Salabror. Títol de la ponència: “Les dones fan història: les dones arrosseres al final del segle XIX”

Aquest acte es clourà amb la lectura del manifest commemoratiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.

Setmana del 19 al 25 novembre 

A més a més de l’acte del dia 23 de novembre, el Consell Comarcal també ha previst organitzar parades informatives amb material de prevenció de violència i informació sobre el SIAD als mercats dels següents pobles:

DIMARTS

20 NOVEMBRE

DIMECRES

21 NOVEMBRE

DIJOUS

22 NOVEMBRE

DIVENDRES

23 NOVEMBRE

DISSABTE

24 NOVEMBRE

 

AMPOSTA

 

 

LA SÈNIA

 

ALCANAR

 

ULLDECONA

 

LA RÀPITA

 
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació presenta el CD: Tivissa, cançons i tonades de la tradició oral.

El Casal Cultural de Tivissa va acollir dissabte al vespre més de dues-centes persones en la presentació del llibre i CD Tivissa, cançons i tonades de la tradició oral. Aquest llibre i CD recull un seguit de cançons i tonades populars de Tivissa que van ser gravades entre 1971 i 1973, per diferents homes i dones i pel musicòleg Josep Crivillé i Bargalló. Al recull, s’hi poden trobar exemples de cançons de treball al camp, cançons infantils, nadales i cançons de bressol. A més, de l’estudi i interpretació d’aquestes cançons pels tres autors de l’obra: Josep Crivillé i Bargalló, Ramon Vilar i Herms i Josep Morán i Ocerinjáuregui.
Aquestes gravacions realitzades fa més de 30 anys han estat a la Fonoteca de Música Tradicional Catalana i ara recollides i explicades en un llibre i difoses en format CD dins de la col·lecció Documents testimonials - recerca directa de Cultura tradicional de la Generalitat de Catalunya.
Redacció

 La campanya 2007 per al control del mosquit ha estat la segona en nombre de tractaments de tota la història del CODE.
El CODE ha augmentat al 2007 en un 63% el nombre de tractaments, l’equivalent a un 60% més de superfície tractada

 Els focus productors de mosquits han estat els mateixos de l’any passat i han representat un total de 786,1 ha. En aquests focus s’han realitzat 7.474 visites suposant un 9,3% d’increment respecte al 2006. El nombre de tractaments realitzats sobre els mateixos suposa un rècord històric d’aquest organisme fins ara i han estat un total de 555 tractaments. Això suposa un increment del 63,23% respecte al 2006.
Pel que fa al total d’hectàrees tractades ha estat de 1.987. El segon any de més tractaments en la història de CODE després del 2002 que varen ser 2.560, suposant un increment del 60,8% respecte l’any anterior.
Aquest any té una característica diferenciadora i és el fet de haver de fer front a una infinitat d’inundacions degudes, no a pluges ja que l’any ha estat molt sec, però sí a repetides baixades de pressió atmosfèrica, d’aquí que l’esforç de tractament ha estat repartit al llarg de tot l’any, amb pics a
l’abril, juliol i setembre.
Redacció

 El Consell d’Administració del Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (Comebe), celebrat aquest matí de dilluns, 19 de novembre, ha adjudicat la tercera fase del projecte executiu del centre d’interpretació 115 Dies de Corbera d’Ebre a l’empresa “Stoa SCCL”.
El pressupost d’aquesta tercera fase és de 495.600€ i les obres tenen un període d’execució de 6 mesos a partir del moment de l’adjudicació.
El projecte executiu del centre d’interpretació 115 Dies de Corbera d’Ebre, amb un pressupost total d’1.000.000 € s’ha desenvolupat en tres fases, incloent-hi la supervisió de tot el projecte: la primera, que es preveu estigui enllestida a principis del proper mes de desembre, són les obres de condicionament de l’edifici que han tingut un pressupost de 266.402€ més un increment en l’execució de 50.600€; mentre que la segona fase de producció dels elements museogràfics, el vitrinatge, ha estat executada amb un pressupost de 226.240€ i ha comptat amb una aportació econòmica de 110.000€ del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre.
Redacció

 El concert Escoltant les compositores, acte institucional en commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones a les Terres de l’Ebre.
El proper diumenge, 25 de novembre, es commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, per això, s’han programat diversos actes a les Terres de l’Ebre des del dijous 22 i fins al dilluns 26.
L’acte institucional del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre es durà a terme el dissabte 24 a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa a partir de les 18.45h. Un acte, presidit pel delegat del Govern, Lluís Salvadó, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICDs,) Lola Santacalina, que comptarà amb una lectura del manifest a càrrec de l’escriptora de Xerta, Francesca Aliern, i amb el concert Escoltant les Compositores.
Redacció

 Celebrada a Deltebre la XX Gran Nit de la Pesca Catalana 
La Gran Nit de la Pesca Catalana, organitzada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DAR, ha esdevingut, amb el pas dels anys, un punt de trobada de tot el sector pesquer: pescadors, empreses, entitats i administració. Els guardonats, segons l’Ordre ARP/106/2005, han estat elegits per una representació de tot el sector pesquer: administració, confraries de pescadors i les Federacions Territorials de pescadors. Amb aquests guardons, el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural pretén reconèixer la tasca de les persones físiques i jurídiques, nacionals o estrangeres, que amb el seu esforç i la seva dedicació han contribuït al desenvolupament del món de la pesca, prestant serveis rellevants al sector o contribuint amb la seva exemplaritat professional i la seva cooperació als interessos del sector pesquer.
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, encarregat de cloure l’acte va animar al sector a seguir treballant com fins ara recordant-los que compten amb tot el seu suport.
Redacció

 El sismòmetre submarí ubicat a la costa de Tarragona ja està plenament operatiu, dos anys després de la seva instal·lació.
El 12 d'agost del 2005 es va instal·lar el primer sismòmetre submarí permanent de l'estat espanyol prop de la plataforma petrolífera Casablanca, a uns 50 quilòmetres de la costa de Tarragona. Un cúmul de problemes tècnics han impedit que el sismòmetre estigués plenament operatiu fins fa quinze dies, com ha confirmat el director de l'Observatori de l'Ebre, Miquel Torta. Aquest estiu es va haver de tornar a instal·lar el sistema perquè havia deixat d'obtenir dades sísmiques, que ja es rebien amb molt soroll, i des de fa dues setmanes ha començat a enviar els seus mesuraments via satèl·lit al Centre de Recepció de Dades de l'Institut Cartogràfic de Catalunya. El projecte té l'objectiu de millorar el coneixement de la sismicitat de la zona, densament poblada i industrialment molt activa.
Redacció

El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat la cessió gratuïta al Departament de Justícia dels terrenys per a la construcció del nou edifici judicial. L'espai escollit, de 491 metres quadrats, està situat entre els carrers Sant Felip Neri i la plaça dels Estudis, a tocar dels actuals jutjats.
Amb aquest pas, l'Ajuntament complirà el compromís assumit amb el Departament de cedir-li els terrenys abans de finals d'any, amb l'objectiu que durant l'any vinent o a principis del 2009 es puguin iniciar les obres. Paral·lelament a aquest tràmit administratiu, el Departament ja ha adjudicat la redacció del projecte constructiu a l'arquitecte Ramon Valls, el mateix que ja va dissenyar la Biblioteca Marcel·lí Domingo, equipament que queda al davant del futur Palau de Justícia.
ACN

 Detenen a Amposta un jove de 17 anys per tràfic de drogues
La Guàrdia Civil va detenir a les quatre d'aquest dissabte a la matinada un menor d'edat, de 17 anys i veí d'Amposta, per tràfic de drogues, segons ha informat el cos policial. El detingut va ser identificat al voltant d'un establiment d'oci a Amposta i li van decomissar un total de 91 pastilles d'èxtasi de color rosa i amb la lletra M que tenia guardades dintre d'un moneder. Estan valorades en uns 955 euros. La Guàrdia Civil va instruir les diligències pertinents, que seran traslladades a la Fiscalia de Menors.
ACN

La Plataforma en Defensa del’ Ebre demana que es declari el riu Ebre en estat permanent de sequera
Des de la Plataforma es demana un cabal mediambiental tal com s’ ha consensuat al territori. Segons s’ afirma des de la mateixa  Plataforma , el baix cabal que arriba a les Terres de l’ Ebre es culpa dels interessos de les hidroelèctriques que  mantenen   al 90 per cent les reserves d ‘aigua a embassaments com  el de Ribarroja. Ara volen demanar al Ministeri de Medi Ambient espanyol que acabi dictaminant el cabal mitja del riu mitjança la Confederació Hidrogràfica de l’ Ebre.Redacció

 L'IES Les Planes de Santa Bàrbara, al concurs Joves Reporters.
El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i Panasonic Espanya han posat en marxa el concurs Joves Reporters, en el que hi participen cent mil estudiants de dinou països d’Europa. Entre aquest hi haurà 200 alumnes de deu centres catalans, i entre aquests deu centres hi ha l’IES Les Planes de Santa Bàrbara. El principal objectiu d’aquest concurs de joves reporters és impulsar el coneixement de les noves tecnologies entre els més joves, així com fomentar la seva capacitat creativa i el treball en equip. Hauran de realitzar un vídeo amb una durada màxima de 4 minuts, que tingui com a tema de referència comú l'aigua i l'ecologia.Redacció

 

 

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs