TOT RECORDANT...CRACS CLUB

22 Novembre, 2007 17:28
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

Feia dies que no us parlava de “gent d’aquí” però estic a l’espera de que tinguem més capacitat al blog i no tenir que esborrar fotografies per penjar-ne d’altres, per la qual cosa retardo un poc aquest espai.

Tot i  això no puc evitar explicar-vos històries nostres, presentant-vos els nostres col·laboradors d’ara i els que en el seu temps ens han acompanyat.

Ells son uns “cracs” de la música, encara recordo quant feien el programa “Cracs Club” un espai amb humor, imitacions  i música de molta qualitat que ens va deixar un bon regust de ràdio feta amb l'experiència que els dos tenen.

Jordi Royo, va començar fa molts anys la seva trajectòria a Radio Juventud de Masdenverge  i la va continuar a Amposta Radio, en l’actualitat no treballa als mitjans tot i que no ha trencat els vincles, segueix a la Plana Radio oferint-nos els dimarts a les 8 de la tarda “Molt Personal” amb música al seu estil , amb l’experiència acumulada, tot i ser jove,  d’un professional i un sisè sentit per escollir i recordar temes de qualitat.

Qui també sempre ha tingut bona orella, ha estat el Josep Fortunyo, ell al igual que Jordi durant molt de temps va punxar música a les discoteques, és un especialista en la música dels anys 80 i tot i que ara no col·labora amb nosaltres per motius professionals el recordem amb molt de carinyo…..dos cracs que han format part del nostre àlbum fotogràfic, per al rècord…..T.G

 

P.D.  per cert Jordi és el de la vostra esquerra i Josep el de la dreta, per als que no els conegueu... 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 22-11-2007

22 Novembre, 2007 08:02
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

22 Novembre 2007

La Denominació d’Origen Terra Alta invitada d’honor a la Fira de l’Oli Novell, el Cítrics, el Comerç i la Gastronomia de Santa Bàrbara.L
  La iniciativa endegada l’any passat per l’Ajuntament de Santa Bàrbara d’invitar a una Denominació d’Origen per mostrar els seus productes en el marc de la fira de l’oli de Santa Bàrbara segueix enguany amb una D.O veïna i molt propera a les nostres terres: la D.O de vins de la Terra Alta. L’any passat fou la D.O dels formatges Idiazabal d’Euskadi (Gasteiz) la invitada a la X edició, amb una valoració positiva per part dels màxims representants de la D.O. de la seva assistència.
 
La D.O. “Terra Alta” arriba al 25é aniversari amb els millors indicadors de mercat des de la seva constitució. Al 2006 es va registrar un volum comercialitzat de 92,416.88 Hl (+19.74 % vs 2005) dels quals un 75% es corresponen als embotellats; un increment del mercat interior del 23.90 % i del 11.58% per al mercat exterior. Per primer any s’ha registrat un % de vins D.O. “Terra Alta” embotellats comercialitzats al mercat interior que supera en 16.1 punts la quota del mercat exterior. El vi D.O. “Terra Alta” compleix 25 anys amb un reconeixement del mercat interior mai assolit.
En el programa de la Fira, la D.O Terra Alta té previstes diverses cates i degustacions de vins dels diversos cellers que formen part d’aquesta D.O. Des de l’Ajuntament de Santa Bàrbara es valora positivament la resposta de la D.O Terra Alta per acompanyar-nos en aquesta edició de la fira, just quan es compleixen 25 anys de la seva creació i en un gran moment per als seus vins.
Redacció

 El director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, Pascual Ortuño, participà ahir  en la Jornada de Mediació Judicial de les Terres de l’Ebre, a la seu del Consell Comarcal, a Amposta, amb la conferència “El rol dels magistrats i dels advocats envers la mediació i presentació de la Llei de mediació familiar i comunitària de Catalunya”. 
En la jornada s’hi van abordar temes com ara l’experiència de la mediació als jutjats de família de Barcelona en el marc del projecte del Consell General del Poder Judicial sobre mediació, o els diferents operadors jurídics i la mediació.
El Departament de Justícia, a través del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, va signar un conveni amb el Consell Comarcal del Montsià per a l’obertura, a mitjan aquest any, del Servei d’Informació a la Mediació, que funciona dins del Servei de Mediació Comunitària del Consell, amb l’objectiu de facilitar la gestió pacífica dels conflictes dels ciutadans i ciutadanes de la comarca tant pel que fa a problemes veïnals com a problemes originats dins de l’àmbit familiar. Mitjançant el Servei d’Informació a la Mediació es deriven els casos al Centre de Mediació Familiar de Catalunya, el qual designa un mediador de la zona per tal de facilitar i apropar la mediació als ciutadans i ciutadanes del Montsià.Redacció

 L’àrea de Joventut del Consell Comarcal ha presentat la programació dels cursos monogràfics, adreçats als joves de la comarca del Baix Ebre i que es desenvoluparan els propers mesos a la seu de l’ens comarcal.
Concretament, la programació comença amb el curs “La comunicació i les habilitats socials”. L’objectiu d’aquest primer curs és dotar als joves educadors d’eines, tècniques i recursos pràctics per millorar la seva comunicació dintre el seu món social. Les sessions d’aquest primer curs s’impartiran entre els dies 24 de novembre i 1 de desembre al Consell Comarcal, en horari de matí i tarda.Redacció

 Els Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) han programat la commemoració del 75è. Aniversari de les Normes de Castelló també a les nostres comarques.
Un aniversari que s’està celebrant arreu dels països de llengua catalana amb un cicle de conferències que s’iniciaren el 3 d’octubre a Alcoi i clouran el 20 de desembre a Castelló de la Plana.A les Terres de l’Ebre, la conferència es durà a terme aquest proper divendres, 23 de novembre, i anirà a càrrec del doctor en Filologia Catalana i professor la Universitat Rovira i Virgili (URV), a més de membre de la mateixa secció Filològica de l’IEC, Miquel Àngel Pradilla, amb el títol “Una llengua, una norma”.

Les Normes de Castelló, o simplement “Les Normes”, van ser signades el 21 de desembre de 1932, quan la reglamentació de la llengua, establerta per l’IEC, fou definitivament assumida pels escriptors i les entitats valencianistes, entre els quals el pare Lluís Fullana Mira o la Societat Castellonenca de Cultura, Lo Rat Penat i el Centre de Cultura Valenciana, ara l’actual valedor d’aquestes Normes és l’Associació Valenciana de la Llengua.Redacció

 S’inicia la recuperació de les terres de la nova dàrsena esportiva del port de la Ràpita
Ahir es va iniciar la recuperació de les terres contaminades de la nova dàrsena esportiva del port de Sant Carles de la Ràpita. Aquest projecte es preveu executar en un termini d’un mes i mig.
L’objectiu d’aquest projecte és portar a terme la recuperació del sòl contaminat de la nova dàrsena esportiva del port de Sant Carles de la Ràpita, sanejant la zona afectada que ocupa uns 2.000 metres quadrats de superfície. Així, les terres contaminades s’extrauran i es traslladaran als abocadors autoritzats perquè es realitzi una correcta gestió d’aquests residus.Els residus especials es portaran a un dipòsit controlat de classe III, situat a la comarca de l’Anoia i únic a Catalunya d’aquestes característiques.

Mentrestant, els residus no especials de classe II i els residus inerts de classe I es portaran a un dels dipòsits controlats que hi ha a la demarcació de Tarragona.Un cop s’hagin extret les terres contaminades, la zona afectada s’omplirà amb materials nets.Redacció

 El Pla d'Igualtat del Municipi de Flix ha estat escollit com a millor bona
pràctica per la URV dins el projecte Equal Igualdader.

La regidora de les Dones de l'Ajuntament de Flix, Neus Guiu (ERC),
assistirà com a ponent al Congrés Acció 3 que es realitzarà els propers 21
i 22 de novembre a Castelló.
Durant la ponència, Guiu presentarà la metodologia a treballar per tal de
redactar el Pla d'Igualtat de Flix, els objectius plantejats, i les
conclusions del treball.
El projecte Equal Igualdader és un projecte pluriregional, adscrit a la
iniciativa comunitària Equal cofinançada pel Fons Social Europeu, i
destinada a reduir els desequilibris entre homes i dones i donar suport a
l'eliminació de la segregació en el treball.
Redacció

La Diputació de Tarragona ha realitzat a les comarques del Baix Ebre i del Montsià les obres de reforç de ferm de la carretera TV-3421, de la Sénia a Roquetes per Mas de Barberans, seguint la campanya del Pla de millora de paviments del 2007.
El projecte, que ha significat una gran millora pels accessos principals als nuclis urbans de la Sénia, Mas de Barberans i Roquetes, ha representat a la Diputació una inversió total de 1.422.308,63 euros. Les obres han consistit en una regularització de l’antic ferm en mal estat, en la posterior reposició de la senyalització horitzontal i en el pintat de les corresponents marques viàries.Els Serveis Tècnics Territorials de la Diputació de Tarragona han dirigit el projecte, que ha estat executat per les empreses constructores M. i J. Gruas, i A.P.I., S.A.Redacció

 El govern municipal de l’ Ametlla de Mar  augmenta el pressupost 2007 en més d'un milió d'euros
Aquesta modificació a l'alça es va fer amb els vots dels regidors convergents que tenen majoria absoluta al consistori i els vots en contra de republicans, socialistes i el partit popular.
Redacció

 Les plataformes de les Terres de l'Ebre tornaran a sortir al carrer per dir que 'Ja n'hi ha prou' d'agressions al territori.
Cinc plataformes ciutadanes de les Terres de l'Ebre han decidit fer front comú per rebutjar les 'agressions' que, al seu parer, està patint el territori. L'aigua, la implantació eòlica, el magatzem de gas, i el cementiri nuclear seran els eixos centrals d'una mobilització que torna a cridar els ebrencs a sortir al carrer. La manifestació està prevista per la tarda del pròxim 15 de desembre a Tortosa, tot i que pel matí ja es faran alguns actes reivindicatius a diferents pobles del territori. El lema escollit és 'Ja n'hi ha prou', i la informació i concreció de la mobilització es debatrà en una assemblea prèvia que se celebrarà el pròxim 1 de desembre a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa.
Redacció

 L’associació AHIDA-TTE (ajut hiperactius i dèficit d’atenció-Terres de l’Ebre) ens complau comunicar que a partir del proper 14 de desembre oferirem servei d’atenció al públic tots els divendres .

Aquesta atenció s' oferirà amb el següent horari: de 10 a 12 i de 18 a 20 al Casal Hort de Cruells, c. Masia s/n de Roquetes. També es pot trucar al 635448575 o enviar un correu a: ahida-tte@hotmail.com
L' associació vol aprofitar per agrair el suport que en tot moment hem rebut de l’Ajuntament de Roquetes pel que fa a la organització de la I Jornada sobre TDAH (trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat) que vam celebrar el passat 27 d’octubre, així com a tots/es els ponents que van participar en la conferència i en la taula rodona posterior i, especialment, a tots i totes els assistents a l’acte ja que va ser molt ben acollit donada la gran afluència de públic que superar en molt les nostres expectatives.
Redacció

 OFICIALITZAT EL CANVI D’EMPRESA CONCESSIONÀRIA DEL COMPLEX ESPORTIU DE DELTEBRE
Dilluns es signava davant notari la fi del contracte de l'empresa Eucagest-2 com a concessionària de l'explotació de la piscina i el pavelló esportiu municipal, i el nou conveni amb l'empresa constructora FEU, SA (pertanyent al grup Trèbol), encarregada a partir d’aquesta mateixa setmana  de l'explotació del complex durant els propers 25 anys.  Després d’aquest pas la nova concessionària es troba realitzant la subrogació dels contractes amb els treballadors per immediatament comença les millores més urgents com són: el condicionament del parquet del pavelló, la reparació de la valla, la  millora de les insta.lacions exteriors així com una posada a pint de vestirdors i instal.lacions en general , tot plegat una invresió  inicial de 438.000 euros.
Redacció

 El Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA) ha anunciat aquest dimecres que ja està treballant en la convocatòria d'una manifestació a Amposta per la primera quinzena de juliol.
El lema de la mobilització serà 'Davant la crueltat, tolerància zero', i es vol implicar a la gent del territori que està en contra que en la celebració de correbous hi hagi maltractaments a l'animal. Així mateix, el PACMA ha anunciat que ha enviat una carta al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, sol·licitant-li una reunió per exposar-li el posicionament del partit sobre la celebració de correbous al territori. Al mateix temps, li demanen que 'ratifiqui o rectifiqui' les acusacions fetes fa pocs dies sobre les 'falsedats' que contenien algunes denúncies del PACMA.ACN

 La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, ha assegurat aquest dimecres a la tarda, arran d'una pregunta formulada per la diputada socialista Lluïsa Lizárraga, que el Ministeri ha elaborat un seguit de mesures de prevenció davant les obres de descontaminació de l'embassament de Flix i que el projecte i el pla d'emergència contemplen un seguit de mesures per garantir el consum d'aigua potable.
En aquest sentit, la ministra ha explicat que es preveu la construcció d'uns pous a Campredó per abastar d'aigua independent del riu Ebre als usuaris del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i als de Tortosa. 'Aquesta actuació estructural s'incorpora al projecte, tant pel fet que la presa actual és directa del mateix riu com per la nombrosa població atesa, prop de 500.000 persones en període punta', ha dit la ministra, que ha afegit que el projecte també inclou una presa alternativa per al municipi de Flix per la circumstància que la presa d'aigua es fa directament del riu. Pel que fa a la resta d'abastaments urbans, que actualment capten les seves aigües a través de pous que poden o no estar connectats amb el riu, i davant el fet que es poguessin veure afectats per una hipotètica contaminació durant les obres, la ministra ha assenyalat que el subministrament es garantiria mitjançant camions cisterna. Lizárraga ha mostrat la seva satisfacció per aquesta previsió del Ministeri que permet 'donar tranquil·litat a la població durant la realització d'aquestes obres'.
ACN

 Un cop acabades les obres de climatització de les instal·lacions, la Cooperativa de l'Aldea, Agrícola Catalana l'Aldea, ha decidit donar un pas més i diversificar al màxim la sortida que dóna als seus productes.
A més de la cartera de clients europeus, on marxa el 90% de la producció de la Cooperativa, l'any passat es va obrir una agrobotiga per vendre al detall. A partir d'aquesta setmana, i gràcies a la millora de les instal·lacions que permeten no trencar el cicle de fred dels productes, s'ha obert un nou servei destinat als majoristes i restauradors. En aquest petit mercat, a més d'oferir productes propis d'horta, també es poden trobar cítrics, fruita dolça, i fins a una varietat d'una seixantena de productes hortofructícoles de temporada.
ACN

 Agents del Cos Nacional de Policia de Tortosa han detingut quatre persones com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, receptació i robatoris amb força. Segons fonts del mateix cos policial, els detinguts, dos homes i dues dones amb edats compreses entre els 18 i els 32 anys, operaven des d'un immoble situat al carrer Sant Francesc de Dalt, del barri de Santa Clara, on van ser trobats diversos objectes robats, diferents quantitats de drogues i diners en efectiu. L'edifici estava sent objecte de vigilància per part de la Policia Nacional davant les sospites que s'hi podien produir activitats il·lícites com el tràfic de drogues i la receptació d'objectes robats que haurien acceptat com a cobrament dels estupefaents.ACN

 El passat dijous 15 de novembre, es va celebrar a Santa Bàrbara, la Jornada de Programari Lliure del Montsià, organitzada pels Ajuntaments de Santa Bàrbara, Amposta i La Sénia, per la Universitat Oberta de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers i Informàtics de Catalunya.
 Aquesta jornada s’emmarca en un cicle de tres conferències que relacionen el programari lliure amb l’educació, l’administració i l’empresa, i que va tenir, el dia 15 de novembre, el seu punt de partida a l’Infocentre de Santa Bàrbara.
  La primera jornada de Santa Bàrbara, dins del marc de l’educació i el programari lliure, va tenir una important participació amb les dos ponències que s’hi van realitzar. Per una banda, Jordi Serra va presentar el programa SELF (
Science, Education and Learning in Freedom), un projecte internacional que planteja proveir una plataforma per compartir i crear de forma col·lectiva, materials lliures per l’educació i capacitació del Programari Lliure i estàndards oberts.
  La segona ponència va córrer a càrrec de Ricard Faura, Cap de Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Faura va fer un repàs del paper dels Telecentres en l’ús i difusió del Programari Lliure a tota Catalunya, amb una notable valoració de la feina realitzada per l’Infocentre de Santa Bàrbara durant els darrers anys.

Avui dijous es farà la segona a Amposta i la propera setmana es clourà , també en dijous , a La Sénia. Redacció

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs