BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 29 -11-2007

29 Novembre, 2007 07:02
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

29 Novembre 2007
 

 L’ Agencia Catalana de Noticies organitza per tercer any consecutiu una Trobada de Ràdios i Televisions Públiques i Locals
L’ any passat aquesta trobada es va celebrar a Amposta .Enguany és Lleida la ciutat escollida per convocar els mitjans de Catalunya en una jornada
on els participants  analitzaran la situació actual del desplegament del sistema audiovisual local a Catalunya a partir de les experiències de diversos consorcis i la participació d'experts en l'àmbit.
D'altra banda, s’ avaluarà si s'han complert les previsions de la darrera trobada, el desplegament dels múltiplex i quina influència tenen els nous canvis tecnològics a les ràdios d'àmbit local.
L'Agència Catalana de Notícies (ACN), que organitza la trobada, pretén, doncs,
obrir el debat sobre quins fonaments cal establir per consolidar el nou panorama audiovisual del sector públic d'arreu de Catalunya.

Les Terres de l’ Ebre estaran amplament representades a aquesta Trobada on hi ha confirmat la seua assistència emissores com La Plana Ràdio de Santa Bàrbara Amposta Ràdio o La Cala Ràdio de l’ Ametlla de Mar , motiu pel que avui no emetràn el seu habitual Informatiu Emute que de manera conjunta emeten diariament des de cada una de les emissores ebrenques associades a aquesta organitzacio de ràdio municipal.Redacció

CiU i ERC es posen d’ acord  per donar suport a la manifestació contra el caos del transport ferroviari català.
El ple de l'Ajuntament d’Amposta celebrat el passat dilluns  va passar a aprovació diversos punts a l'ordre del dia entre els que destaca la moció conjunta de CiU i ERC per donar suport a  la manifestació del proper dia 1 de desembre per denunciar el caos en el transport ferroviari, a més d’altres temes d’interès ,  com ara dotar de nous serveis al mercat ambulant dels dimarts.Redacció

Exposició sobre el canvi climàtic a l'IES Montsià d'Amposta "El clima canvia, i tu?" mostra els efectes de l'escalfament global
Els dies 29 i 30 de novembre, l'IES Montsià, d'Amposta (Montsià) acollirà l'exposició "El clima canvia, i tu?", adreçat a l'alumnat de secundària. L'exposició explica com els fenòmens meteorològics més característics del canvi climàtic (temperatures extremes, inundacions per pluges intenses o sequera) són cada vegada més habituals a casa nostra, quines conseqüències comporten en el medi i en els animals, i quin impacte socioeconòmic i per a la salut tenen. També hi ha un apartat dedicat a la mobilitat i el transport i a les accions que cadascú pot fer per ajudar a mitigar-lo.

L'exposició, que a partir d' avui es podrà veure a l'IES Montsià, serà itinerant fins al 20 de desembre i s'instal.larà també en cinc escoles verdes més de cinc municipis catalans: el Vendrell, Lleida, Mataró, Molins de Rei i Ripoll. Aquesta exposició la poden visitar l'alumnat de l'escola verda on s'exposa la mostra i també el d'altres escoles verdes de la mateixa localitat o de localitats properes. El guiatge de l'exposició el fan les empreses assessores del programa d'escoles verdes en els diferents territoris. En cada una de les localitats, es calcula que visitaran l'exposició aproximadament uns 250 alumnes, és a dir, que en total l'hauran vista uns 1.500 alumnes.Redacció

Els alumnes del Verge de la Cinta visiten el veler Iber
Dilluns 26 de novembre, els alumnes del Centre d’Educació Especial Verge de la Cinta van visitar el veler Iber, un vaixell científic que recorre el litoral peninsular per fer-nos prendre consciència sobre la importància de la biodiversitat que es trobava atracat a L’Ametlla de Mar des del 26 al 29 de novembre. La visita va ser organitzada per l’Associació de voluntaris de La Caixa a Les Terres de l’Ebre amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

La visita es composava de dues parts. Un taller educatiu dirigit per monitors especialitzats en educació ambiental que, en aquest cas, submergien els nens al fons del mar en un camió que es transforma en aula mòbil per conèixer la problemàtica actual dels ecosistemes, quines espècies es troben amenaçades al litoral, o quin és l’estat dels boscos marins, entre d’altres, alhora que estudiaven algunes de les accions que es porten a terme des del programa ”la Caixa” a favor del mar. La segona part de la visita consistia en una visita in situ al veler científic.Redacció

La Directora de l’institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, Genoveva Margalef, presidirà l’acte de presentació del llibre Els Ports de Beseit
El proper divendres, 30 de novembre a les 19.30 h, tindrà lloc a la seu de l’IDECE la presentació del llibre de fotografies Els Ports de Beseit del fotògraf Mariano Cebolla i textos de Silvestre Hernàndez,  a càrrec de Ferran Aguilar, fotògraf de natura.
Presidirà l’acte Genoveva Margalef, directora de l’IDECE hi intervindran Pere Panisello, vicepresident de la Diputació de Tarragona i membre del Consell de Marca Terres de l’Ebre, i Joan Pallisé, director general de Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge.
En el transcurs de l’acte podrem gaudir d’una projecció fotogràfica que l’autor ens comentarà.
Redacció

La Comissió d'Urbanisme de Catalunya ha aprovat, per unanimitat, la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de l'àmbit del Parc de la Fira.
La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé, hi ha participat com a representant de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). Roigé ha atès els requeriments dels assistents sobre el model d'equipament que s'ubicarà en aquests terrenys i els motius pels quals s'ha triat aquest espai per emplaçar-lo.

La regidora ha fet una valoració molt positiva d'aquesta aprovació, en la mesura que suposa l'últim tràmit abans que l'Ajuntament de Tortosa pugui cedir els terrenys a la Universitat Rovira i Virgili (URV) abans d'acabar l'any. 'Suposa donar llum verda a la implantació del futur campus de la URV i podem procedir a fer la cessió dels terrenys per part de l'Ajuntament i que es puguin començar les obres al llarg de 2008', ha explicat.ACN

 El grup municipal de CiU a Deltebre ha denunciat aquest dimecres que el POUM del municipi és 'inviable', i han negat que hagin donat suport a aquest document.
La portaveu de CiU, Imma Juan, ha assegurat que CiU només va votar a favor, com la resta de grups, d'un document d'objectius i línies generals del POUM, però que en cap moment es va donar suport al pla tècnic, aprovat inicialment aquest estiu amb l'abstenció de CiU. Juan ha reclamat a l'alcalde, el republicà Gervasi Aspa, que canviï d'actitud, i l'ha convidat a crear una comissió de treball amb tots els partits polítics per fer un seguiment de les al•legacions presentades (unes 5.000) i millorar el la. 'Si no s'intenta cercar el consens es perdrà una oportunitat de millorar el planejament del poble', ha assegurat.
ACN

 L'àrea de prevenció comunitària de l'Ajuntament d'Amposta ha editat de forma renovada una guia sobre prevenció del consum de drogues (tant legals com il·legals) per informar i donar pautes d'actuació als pares per abordar la qüestió de forma efectiva amb els seus fills.
Amb el títol 'Drogues: què cal saber? Parlem-ne!!!', el consistori ha imprès uns 1.500 exemplars d'aquesta guia en sis idiomes diferents (català, castellà, romanès, àrab, xinès i francès) amb voluntat d'arribar a tot els col·lectius de la ciutat. Aquesta edició és una de les tres últimes actuacions impulsades per l'àrea de prevenció comunitària de l'Ajuntament d'Amposta, juntament amb la instal·lació de deu dispensadors amb informació monogràfica sobre diferents aspectes de la salut, el sexe i les drogues, així com el cartell per a la commemoració del proper Dia Mundial del Sida. El consistori té previst gastar en aquestes tres accions entre 8.000 i 12.000 euros.
ACN

 El portaveu del PSC i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, ha valorat positivament que l'actual equip de govern estigui decidit a donar un fort impuls per desenvolupar el Pla Integral del Nucli Antic (PINCAT), inclòs a la Llei de Barris.
Amb tot, Sabaté ha negat que el retard en l'execució del Pla sigui un problema de gestió, i ha recordat la complexitat que suposa actuar al nucli antic. Així, el regidor socialista creu que fa falta un document formal o norma escrita sobre els criteris d'actuació per evitar 'discrepàncies eternes' entre els tècnics de l'Ajuntament i els de Patrimoni de la Generalitat.ACN

 La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa celebrarà els seus cent anys de vida a partir del proper dia 8 de març de 2008 amb la voluntat de reivindicar activament la concreció política i administrativa de la vegueria de les Terres de l'Ebre.
Així, l'entitat cameral pretén situar en el plànol principal de les celebracions el component reivindicatiu, però sense deixar de banda els actes i la projecció econòmica del teixit industrial i productiu de les Terres de l'Ebre. En aquesta línia, la Comissió del Centenari constituïda està en aquests moments confeccionant un programa en el qual hi ha prevista a Tortosa la celebració del consell executiu del Consell Superior de Cambres espanyol; l'Assemblea General de Llotges espanyoles; un concert; una travessa nàutica commemorativa; i un viatge d'agermanament amb la població italiana de Rovigo (al Delta del Po), entre d'altres iniciatives.
ACN

 El portaveu del PSC i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, ha lamentat la decisió de l'equip de govern (CiU-ERC) de suspendre la tramitació de l'ordenança de civisme i fer-ne una de nova.
Sabaté ha reiterat la necessitat de la ciutat de disposar d'un instrument legal per actuar contra determinats comportaments incívics, i ha recordat que, fins i tot, el grup municipal de CiU va votar a favor de l'aprovació inicial de l'ordenança. Amb tot, Sabaté ha admès que l'ordenança podia ser millorable des del punt de vista jurídic però el que calia fer era aprovar-la definitivament i fer un debat per millorar-la sense fer-ne una de nova. El portaveu socialista ha lamentat que Bel hagi decidit fer 'marxa enrere' per fer un 'guinyo' a determinats col·lectius de 'radicalitat política'.ACN

 

Per segon any consecutiu, la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Bàrbara organitza la II Mostra de Cuina Intercultural, en la que hi participen els alumnes de les classes d’alfabetització i de català i castellà i que compta amb la col·laboració de l’Associació Dones Planeres.
La idea d’organitzar una mostra de la cuina dels diferents països que conviuen al municipi, va sorgir en el marc de les classes d’alfabetització que organitza el mateix Ajuntament. En aquella ocasió, es va realitzar una petita mostra en el sí de les festes majors. D’aquesta experiència, que va tenir un gran èxit de participació, va sorgir la idea d’ampliar la mostra a molts altres països i emmarcar-lo en els actes complementaris de la Fira de l’Oli.

En aquesta edició de la mostra, s’ha comptat amb la representació de 10 països i 15 cuineres i cuiners. Les persones que van venir a la mostra, van poder degustar, entre d’altres suculents plats, chipes de midó d’Argentina, gambes amb carbassa del Brasil, menjar blanc de Catalunya, mariquitas de Cuba, empanades de verd d’Equador, pastís de pastanaga dels Estats Units, koude schotel (amanida freda) d’Holanda, msemen del Marroc, croquetes de yuca de la República Dominicana i Sarmale de Romania.Redacció

 El mes de novembre de 2006 es van dur a terme unes sessions de benvinguda

i de formació sociocultural als municipis de Móra d’Ebre, Móra la Nova i

Flix, ja que en aquestes poblacions havia crescut notablement en el número

de persones nouvingudes empadronades. Per aquest any 2007, s’ha proposat

la continuïtat de les sessions de benvinguda en aquests tres municipis i

l’ampliació de les sessions a la resta de poblacions de la comarca.

 Amb aquestes sessions, adreçades a les persones immigrades estrangeres

empadronades des del gener de 2007, es pretén col·laborar a que les

persones nouvingudes aprofundeixin en el coneixement del seu nou entorn

més proper: el municipi i la comarca, així com en la societat d’acollida.

 L’objectiu de les sessions és apropar les institucions als ciutadans

nouvinguts i donar a conèixer la xarxa de serveis i recursos comarcals que

resten a la seva disposició en diferents àmbits, especialment en el de la

salut, l’educació i els serveis socials.Redacció

 

 

1 Comentaris | 0 RetroenllaçOs