BLOGUEJAN019 - BLOGUEJAT - 20-10-2007

07 Novembre, 2007 15:39
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Oh my God! Ara aquests camins incerts de la cibernètica  em preparaven un altra sorpresa.

El meu esperit no se si podia suportar tantes emocions. Això és feia gran i cada cop mes viatger. Algú m' enviava  a l' altre costat de l' Atlàntic. Pot ser prop de la Gran Maçana , a l’ Avinguda 5 o al domicili d'un català a Nova York.

L' experiència es difícil d' explicar amb poques paraules ,però us  o puc sintetitzar  dient que el primer escull que teníem que superar era el de les 6 hores de diferencia que hi ha entre la ciutat dels gratacels i Les Terres de l' Ebre.

Clar el programa s' emet en directe a les 9 del mati. A la City les 3 AM...que fotiem.???  Be cal que escolteu l 'entrevista i o sabreu.

 Lo cert és que la xerrada amb el Salvador Macip em va descobrir en primera persona aquesta mena de personatges que em vist a la tele als programes del Calzada i comprovar que,  a part dels que  en ha presentat en els seus viatges, el Mikimoto, hi ha molts altres catalans amb inquietuds.

Gràcies al Salvador vam saber que  aquí a la península no som tan diferents als americans i que per exemple , el lampista a Nova York , pot tardar tant a acudir a arreglar l ‘aixeta del bany com pot tardar al Guinardó.

Molts de tanks yous , Salvadó. I vosaltres si voleu descobrir racons de la ciutat dels gratacels , no deixeu de consultar el seu bloguejat .

 

escoltar l' entrevista 


Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 07-11-2007

07 Novembre, 2007 07:50
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

07 Novembre 2007

 

 

Inauguración Oficial del Taller de Empleo Tierra de Encuentros
Este Proyecto de la Mancomunidad de la Taula del Sénia tiene una duración de 12 meses para un total de 32 alumnos-trabajadores en 2 grupos (16 de cada): “Ayuda a domicilio” y “Dinamización de servicios de guías turísticos”. Además hay 5 personas en la parte de formación que son: 1 Director, 2 Profesores, 1 Monitor y 1 Ayudante.

La subvención se reparte en 2 conceptos:

1. Subvención para gastos de formación y funcionamiento  231.629 €

2. Subvención para gastos salariales de los alumnos            407.291 €

El Proyecto tiene un ámbito interegional que abarca los 22 pueblos de la Mancomunidad (ahora 24) y, por tanto los alumnos y los profesores serán de los mismos. Los municipios donde se impartirá la formación son: Alcanar, Càlig, Morella, La Sénia y Ulldecona. Y, además, todas las prácticas de las 2 especialidades se realizarán, según las prioridades, por los diversos pueblos de la zona.

El día 2 de noviembre de 2007, a las 07:30 empezó la formación en los siguientes lugares:
- Càlig (Centre de Cultura), "Guías turísticos" (8 alumnos)

- Morella (CISE), "Ayuda domiciliaria" (8 alumnos

- Alcanar (Serveis Agraris), "Guías turísticos" (8 alumnos)

- Ulldecona (Casal Jove), "Ayuda domiciliaria" (8 alumnos)

El día 6 de noviembre de 2007 en Alcanar (en los Serveis Agraris) es la Inauguración Oficial que preside el Subdirector General del INEM Felipe Gismera.Redacció

 El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, inaugura avui dimecres, 7 de novembrei a les 16.00 h. la 5a edició de les Jornades d’Infermeria “Seguretat clínica: Objectiu de tots”, que es duran a terme a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.
L’objectiu d’aquestes jornades és proporcionar un marc on els infermers i infermeres de les nostres terres puguin intercanviar les seves experiències científiques i professionals en les diferents àrees de treball. En aquest sentit, va adreçat tant a professionals del sector com també als alumnes d’Infermeria de les Terres de l’Ebre.
Redacció

Turisme de Catalunya patrocina una sèrie sobre gastronomia, cultura i turisme a la televisió pública PBS dels Estats Units
L’actriu Gwyneth Paltrow, Mark Bittmann, reconegut crític gastronòmic del New York Times; Mario Batali, prestigiós xef i restaurador italoamericà, i l’actriu catalana Claudia Bassols, estan rodant aquests dies els dos capítols dedicats a Catalunya.
“Spain... On the road Again”, títol de la serie, consta de 13 capítols que s’emetran durant el 2008 en franja de prime time. Aquesta setmana s’està duent a terme el rodatge dels capítols de la sèrie a les Terres de l’Ebre
Aquest projecte permetrà continuar posicionant Catalunya als Estats Units i acostar al públic nordamericà l’oferta turística, cultural i gastronòmica del país.
Redacció

La regidora del PPC a Ulldecona i Presidenta comarcal del Montsià, Isabel Salas ha lamentat avui el doble joc que fan socialistes i republicans amb el tema de la caça en barraca.
El Partit Popular va presentar una moció en el ple d’ahir donant suport a aquesta tradició de les Terres de l’Ebre i tant el partit socialista com els republicans van votar en contra, aquestes són les contradiccions de l’esquerres”, ha assenyalat Salas.
Segons Isabel Salas amb l’aprovació d’aquesta moció es volia transmetre el nostre suport de l’Ajuntament d’Ulldecona a l’Associació Cinegètica de Barraquers de Catalunya; demanar al Departament de Medi Ambient de la Generalitat que treballi conjuntament amb l’Associació per tal de formular un reglament tal com diu la llei 12/2006 de juliol. Per últim, en aquesta moció es demanava a l’Ajuntament d’Ulldecona que posi en marxa un sistema de suport a les tradicions de les Terres de l’Ebre a l’abast de tots els ciutadans.
La regidora del PPC, Isabel Salas ha assenyalat que “és incomprensible l’actitud d’aquests partits que tenen un posicionament en funció del lloc i del moment, això és inadmissible”. “Des del Partit Popular demanem a socialistes i republicans un posicionament clar en defensa de les tradicions d’aquest territori”, ha puntualitzat Salas.
Redacció

La Policia Local de Tortosa ha detingut un ciutadà d’origen paquistanès per un presumpte delicte d’estafa immobiliària.
Aquesta detenció es produeix setmanes després que els agents constatessin l’existència d’un habitatge al nucli antic de Tortosa ocupat per diferents persones subsaharianes que pagaven 300 euros mensuals de lloguer al detingut, que era l’antic propietari de l’immoble.  Aquest pis, ubicat al carrer del Bou, al barri del Rastre Tortosa, va ser venut pel presumpte estafador, el passat mes d’abril, a un altre ciutadà paquistanès resident a Barcelona. Tanmateix, l’antic propietari, ara detingut, va continuar cobrant el lloguer als ocupants de l’immoble fins que el propietari actual ho va descobrir i els va intentar fer fora. Aquests fets han pogut ser denunciats arran de les tasques d’inspecció realitzades per la Policia Local per tal de contrastar les dades del padró municipal.
Redacció

 El responsable territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Jesús Auré, ha presentat aquest migdia les inversions de la Secretaria General de l’Esport als ens locals de les Terres de l’Ebre
La Secretaria General de l’Esport ha repartit enguany entre 25 municipis de les Terres de l’Ebre i els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià un total de 107.925€, entre els 9 subprogrames de la convocatòria.
Entre aquests, el responsable territorial de l’Esport destacava el subprograma adreçat als municipis de menys de 5.000 habitants “perquè permetrà recolzar activitats de caràcter poliesportiu destinades a col·lectius d’edats molt diverses i alhora permetre la contractació de tècnics esportius que puguin dirigides aquests programes”.
En el cas dels consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià rebran una inversió de 12.000€ cadascun, amb els quals podran incorporar la figura d’un llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, que serà l’encarregat de redactar plans d’activitat comarcal que fomentin la pràctica esportiva. La incorporació d’aquest tècnic, que podrà ser immediata, permetrà al Consell Català de l’Esport tenir una major incidència en el territori.
Pel que fa al Consell Comarcal del Montsià rebrà, a més a més, 5.000€ per iniciar un programa de qualitat en l’àmbit dels escacs per consolidar el treball que ja porten a terme els diversos clubs de la comarca. Aquest programa compta també amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs.
Redacció

 El Consell Comarcal del Baix Ebre i el REBÉ analitzen el nou sistema de gestió de residus per la comarca
El Consorci per a la gestió dels residus municipals del Baix Ebre-REBÉ continua desenvolupant les tasques necessàries per la implantació d’un nou sistema de recollida de la brossa als municipis de la comarca per afavorir el reciclatge.
Per aquest motiu, una nombrosa delegació de membres del REBÉ, formada pel president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, el president del Consorci per a la gestió dels residus municipals del Baix Ebre-REBÉ, Dani Andreu, alcaldes i regidors de la comarca, i tècnics del consorci, han participat en una jornada informativa i formativa sobre el nou sistema de recollida de la brossa que es preveu implementar als municipis del Baix Ebre durant el primer semestre de l’any vinent. També han participat a les sessions de treball el director de l’Àrea Municipal de l’Agència Catalana de Residus, Josep Simó, i diversos directius i tècnics de les empreses especialitzades en aquest nou sistema.
La jornada s’ha desenvolupat a les instal·lacions que l’empresa Urbaser té a Sant Joan Despí i a Barcelona. Els participants han presenciat una demostració pràctica del sistema d’instal·lació dels contenidors, del funcionament dels camions que realitzen la recollida als contenidors soterrats i de superfície, i del camió utilitzat per la neteja dels contenidors.
Redacció

 El Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa un curs de formació en l’atenció especialitzada a malalts d’Alzheimer, destinat a instruir dotze persones aturades per incorporar-se al món laboral.
El curs de formació en l’atenció especialitzada a malalts d’Alzheimer, organitzat per l’àrea de Promoció Econòmica de l’ens comarcal, té una durada de 304 hores, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i els fons social europeu, i finalitzarà el mes de març de 2008. Aquest curs es desenvolupa a l’aula d’informàtica de la seu del Consell.
El principal objectiu d’aquest curs, que utilitza una metodologia teòrico-pràctica i les noves tecnologies, és capacitar els alumnes per atendre les principals necessitats del malalt d’Alzheimer en els diferents àmbits de la seva vida diària. El professorat d’aquest curs està integrat per professionals que treballen en l’àmbit sociosanitari de la comarca.
Redacció

 TELLING STORIES  , CONTES EN ANGLÈS A JESUS
El proper dissabte, 10 de novembre, dins de la programació cultural de tardor a l’Entitat Descentralitzada de Jesús, s’inicia de nou el Cicle de Telling Stories que tant bona rebuda va tenir l’any passat. Aquest any està programat que les sessions es duguin a terme en dissabte a les 17:30 h. al Centre Parroquial de Jesús.
Es tracta d’una activitat participativa en la que els xiquets i xiquetes intervenen directament en la dinàmica proposada conversant en anglès. En acabar el conta contes es proposa una activitat manual de reforç del treball realitzat.
Per començar el Cicle s’oferirà el conte:
Brown bear, brown bear: What do you see? A càrrec de Clara Curto.
Redacció

 L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona han acordat invertir enguany 829.566 euros en la promoció turística de les Terres de l’Ebre. D’aquesta xifra, 126.000 euros els aportarà l’IDECE i 703.566, la Diputació de Tarragona.
L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, organisme autònom del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, té, entre d’altres funcions, la d’impulsar plans de promoció de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre que potenciïn la tasca de les entitats del territori i que afavoreixin la coordinació de totes les administracions que hi actuen.
D’altra banda, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona és un organisme autònom de la Diputació que promou, coordina i dóna suport a les accions de foment del turisme amb els agents públics i privats de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre.
Igualment, tot i que l’IDECE és propietari de la marca turística Terres de l’Ebre, la Llei de turisme de Catalunya atribueix a les diputacions provincials la promoció de les marques turístiques del seu àmbit territorial. La necessitat d’establir mecanismes de coordinació entre aquests organismes ja va motivar la signatura, l’any passat, d’un conveni de col·laboració amb un import total de 676.000 euros.
Ara, el conseller de PTOP i  president de l’IDECE, Joaquim Nadal, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han signat un segon conveni de promoció del turisme a les Terres de l’Ebre dotat amb prop de 829.566 euros. D’aquesta xifra, 126.000 euros seran aportats per l’IDECE, mentre que el Patronat de Turisme tarragoní invertirà 703.566 euros.
Redacció

L’Ajuntament de Tortosa sol·licita dos nous tallers d’ocupació per formar jardiners i auxiliars d’ajuda a domicili
L’Ajuntament de Tortosa ha sol·licitat al Servei d’Ocupació de Catalunya del Departament de Treball de la Generalitat dos nous tallers d’ocupació que tenen per objectiu afavorir la inserció i qualificació professional de persones en situació d’atur i majors de 25 anys. Concretament, els dos tallers sol·licitats per l’Ajuntament de Tortosa són un d’enjardinament i condicionament d’espais verds i l’altre, d’auxiliar d’ajuda a domicili. Cadascun tindrà vuit places i els participants rebran classes de formació teòriques i pràctiques. Els tallers es realitzaran en el Centre de Formació Ocupacional de l’Ajuntament de Tortosa i per a la seva execució l’Ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya una subvenció de 320.752,96 euros.
Redacció

 La plataforma ciutadana en defensa de les Terres del Sénia ha manifestat a través d´un comunicat de premsa el seu desacord amb les declaracions del conseller d´innovació Josep Huguet.
Recordem que el conseller  va manifestar en la seua visita a les nostres comarques el passat 26 d´octubre que la planta de gas és compatible amb el turisme a Alcanar.
Redacció

 Dia del pescador i oficis del mar de L'Ametlla de Mar
Durant tota aquesta setmana, La Cala té el seu propi estand en el Saló Nàutic de Barcelona. Amb el nom El Dia del Pescador i els Oficis del Mar de l'Ametlla de Mar, l'espai s'ha cuidat fins al més mínim detall per donar una imatge real del poble, tan del seu passat com del present.
Redacció

 Santa Bàrbara comença les obres de la  seva Deixalleria Municipal.
La reunió bilateral entre l’Ajuntament de Santa Bàrbara i el Consell Comarcal del Montsià dóna els seus fruits i un mes després s’adjudiquen les obres de construcció de la deixalleria municipal a l’empresa montsianenca Contregisa i comencen immediatament les obres després de la signatura de l’acta de replanteig entre l’empresa i l’administració.
La deixalleria estarà situada en uns terrenys annexos al cementiri de propietat municipal, el cost de les obres de la infraestructura seran de 80.976,63 euros amb un termini d’execució de tres mesos. Està previst que la nova deixalleria entri en funcionament el proper any 2008.
Per la seva banda, l’Ajuntament ja té enllestits els treballs de preparació del terreny, que ha aprofitat per adequar i projectar diverses accions d’arranjament a la zona, a més de dotar d’electricitat la deixalleria, que serà subministrada a través de panells fotovoltaics, seguint la política empresa pel nou consistori de fer de Santa Bàrbara un poble més sostenible i contribuir amb aquestes petites accions a conservar el nostre entorn global.
Tant l’alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat com el regidor de Medi Ambient, Jordi Roé coincidiren a valorar positivament l’esforç de les dos administracions en l’implementació d’aquesta infraestructura tant important per al municipi, reiterant una vegada més que a partir del 2008 els planers i les planeres ja no tenen excusa per dipositar les deixalles en el lloc que pertoca.
Redacció

 ICV I JOVES D’ESQUERRA VERDA PRESENTEN UNA CAMPANYA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC A LES TERRES DE L’EBRE   
Jordi Jordan, coordinador de Joves d’Esquerra Verda – la branca juvenil d’ICV- al territori ha explicat que la campanya “Contra el canvi climàtic + esquerra verda” consistirà en la proposta de mocions als diferents ajuntaments ebrencs per tal que s’impliquen en la potenciació a nivell local de mesures en contra del canvi climàtic. Alguns exemples d’aquestes actuacions, segons Jordan, serien “l’increment del transport públic, la creació de sòl urbà compacte i no dispers, l’eficiència energètica i potenciació de les fotovoltaiques, entre d’altres”. Segons Jordan, des d’ICV i des de JEV “s’està treballant en aquest sentit perquè tant l’estat com la Generalitat incrementin els combois ferroviaris entre BCN i Tortosa, es creï una xarxa ferroviària interna de l’Ebre o arribin les inversions necessàries, per part de l’estat, a l’hora de protegir el Delta de l’Ebre”.
Redacció

 La companyia Delta Teatre de Deltebre enceta les 12es jornades de teatre. 
Des d’aquest dissabte 10 de novembre i fins al 24 tindran lloc aquestes jornades de teatre amb un total de 3 representacions totes a càrrec de la cía Deltateatre. Entre les obres hi ha: Sopes de frigola, Sussy o Susana i Homenatge al Carrilet, enguany que es compleixen 80 anys de la seva arribada a Deltebre i 40 del darrer viatge .Les representacions tindran lloc al saló parroquial Sant Miquel(C/Major) a les 10 de la nit, la primera aquest dissabte amb l’obra Sopes de frigola.
Redacció

 La regidoria d’ Hisenda de l’ Ajuntament de Santa Bàrbara justifica la concreció de la bonificació del 75 % de l’ impost de construcció i rehabilitació únicament per als  menors de 36 anys.
La bonificació del 75 % de l’ impost de construcció i rehabilitació aprovada per l’ equip de govern planer  dintre del paquet d’ Ordenances Fiscals  per al 2008  va generar en alguns sectors de la població  un sentiment  discriminatori  respecte a altres ordenances  de la mateixa àrea  urbanística vigents al municipi fins ara.
Concretament  es lamentava la supressió d’ una bonificació del 50 % per actuacions similars i que afectava fins ara ,  no solament als veïns d’ aquesta franja d’ edat ,si no a tot la població que vulgera obrar  dintre el casc urbà
.
Jordi Llorens ,regidor d’ Hisenda del municipi de la plana , ha sortit al pas d’ aquests dubtes  explicant ,  entre altres raonaments ,  que aquesta mesura s’ havia pres per evitar possibles suspicàcies especialment entre el sector immobiliari , ja que la bonificació estava pensada exclusivament per a particulars. Llorens , tot i això , no descartava tampoc la possibilitat de que es poguera restituir de nou la bonificació genèrica per a tot hom , cas de que hi hagi una demanda real.Redacció

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs