BLOGUEJAN024 La Segona Perifèria - 29-10-2007

16 Novembre, 2007 18:54
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

D' entrada i per la resposta que va donar al meu correu de contacte , el Miquel ja em va semblar un paio "enrrolat".
No m' equivocava. A l' entrevista ja va començar fent-me referències al Quim Monzó i avisant que ,com el famós autor català, a ell també se li donava millor lo d' escriure que lo de parlar.Jo aquí ja no hi vull entrar.Podeu jutjar vosaltres mateix llegint el seu blog La Segona Perifèria o , podeu escoltar l 'entrevista on fins i tot el locutor ( jo) , s' entrebanca amb paraules massa complicades per un dilluns al mati.No us en rigueu, eh ! El meu iaio ja o deia..."en les coses mes senzilles esta la sabiduria mes gran."
Però tornem al Miquel. Reforçava la meua teoria de que tenia que ser un noi caxondo ,el fet de que al seu e.mail em  deia : "Benvolgut senyor Josep, serà un plaer parlar amb vostè per les ones. Em fot una mica parlar, prefereixo escriure, però què hi farem, oi?"
Es caxondeijava de mi amb lo de senyor Josep .??? I lo del plaer de parlar amb mi per les autopistes hertzianes  ???
Veureu que no.Que  La segona Perifèria es un blog amb un amplissim ,cult i elaborat contingut ,tot i que el seu autor ,entre altres defectes , confessa ser no massa dotat per a les noves tecnologies ,però en canvi si que te força aspiracions de traspassar aquesta primera perifèria (també literària) que seria Espanya , per arribar a la segona , la ciutat de Paris , on sembla que al segle passat es tenia que peregrinar si es volia triomfar en el mon de les lletres.
Miquel ,molta sort.Quan siguis tant famós com el Monzó, recorda't d' on et van fer una de les primeres entrevistes...

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 16-11-2007

16 Novembre, 2007 07:33
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

16 Novembre 2007

 

 La junta de seguretat local d'Amposta ha decidit prendre mesures per evitar episodis conflictius i incidents a la zona d'oci Tosses 21.
Tot i que la junta de seguretat creu que els incidents i episodis de violència no són preocupants pel nombre de persones que s'hi congreguen, s'ha acordat reforçar tant la presència policial com la vigilància privada dels locals d'oci nocturn del polígon. Així, a partir d'aquest cap de setmana i fins el 31 de gener, es desplegarà un operatiu policial específic per a Tosses en caps de setmana i festius. El dispositiu l'integraran agents de la Policia local d'Amposta, Guàrdia Civil, i Mossos d'Esquadra que es dedicaran tant a la presència estàtica com als escorcolls preventius de vehicles i persones.ACN

Un centenar d'estudiants s'han concentrat, un any més, aquest dijous al migdia a Tortosa per protestar contra el procés de Bolonya per l'educació, en el marc de la jornada de vaga convocada pel Fòrum Europeu d'Estudiants.
Convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, els manifestants han tallat el trànsit de l'avinguda de l'Estadi on han llegit un manifest i han improvisat una 'batucada' amb tabals i percussió. Els estudiants exigeixen la derogació de la reforma de la LOU, que el finançament de les universitats estigui garantit per l'estat i que s'aturi el que consideren un procés de privatització.ACN

Alcanar presenta la nova convocatòria d’Art Postal  NUC 2008
La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcanar ha presentat avui la tercera convocatòria d’Art Postal, que sota el títol de Nuc-2008, s’estableix al voltant de la temàtica PLATAFORMA CIUTADANA EN DEFENSA DE LES TERRES DEL SÉNIA. L’objectiu és relacionar l’art postal amb la problemàtica que suposa per al territori la construcció de la planta terrestre i l’aprofitament del dipòsit submarí de gas, esperant que la mostra serveixi d’altaveu de la gent d’un territori amb el futur amenaçat.
L’Art Postal és un moviment planetari d’intercanvi i comunicació a través del medi postal en el que hi participen artistes de tot el món.

NUC-2008 és objecte d’estudi de l’alumna de 2n de Batxillerat, Arantxa García Garriga, dins del que serà els seu treball de recerca que porta per títol “Art Postal a la Diocesi de Tortosa”. Amb totes les obres participants l’Ajuntament editarà un catàleg i un àlbum web
que s'enviarà a totes les persones que han participat en la convocatòria. El termini de presentació de les obres finalitza al voltant del 31 de desembre de 2007.REDACCIÓ

La Secció Excursionista de la Societat Cultural Sant Josep i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús ha previst una sortida per al proper dissabte 24 de novembre.
Us esperem a  les nou del matí al del Col·legi Daniel Mangrané, on les persones que vulguin, prendran la sortida per anar al balneari de Cardó, la font de la Ronya, els Martellets, la creu de Santos, la font del Romiguer i el balneari de Cardó, costa amunt, costa avall! Animeu-vos-hi! . La durada del recorregut és de cinc hores.
REDACCIÓ

 El proper dimecres, 21 de novembre, de les 18.00 a les 19.45 hores, i a la seu de la URV-CTE (Teodor González, 43, Tortosa), tindrà lloc la conferència "Manuel Porcar i Tió. El Banc de Tortosa", a càrrec del Sr. Emili Llorente , de la Universitat Rovira i Virgili.
Aquesta conferència s'emmarca dins del cicle "Personatges de la història social, política i econòmica del territori ebrenc al segle XIX", organitzat per la URV-CTE i l'Aula d'Art de la URV, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Tortosa.
REDACCIÓ

El proper   dilluns 19 de novembre  es presenta a La Ràpita la V Diada del Llagosti
La presentacio es fara al Restaurant Les Algues (al costat del pavelló firal) les 18:30h                        La presentacio de la Jornada anirà a càrrec de l’Alcalde  de Sant Carles de la Ràpita , Miquel Alonso i Herrera la Regidora de Turisme,  Rosa Anglés , el President  de la Confraria de Pescadors, Josep Tomàs Fèlix i Representants del sector de l’hostaleria i restauració rapitenca.
REDACCIÓ

 L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita convoca el proper dimarts, 20 de novembre, a l’acte de clausura de l’Escola taller “Els calafats”, destinada a la recuperació d’aquest ofici antic i subvencionada pel Servei d’Ocupació de la Generalitat .                                     
L’acte tindrà lloc al pavelló firal del municipi a les 13 hores i comptarà amb la presència del Director dels Serveis Territorials de Treball a les Terres de l’Ebre, Fermí Andrés, i l’alcalde del municipi, Miquel Alonso. Tots dos atendran a la premsa a les 13:10 hores .
REDACCIÓ

 El Govern de la Generalitat prorroga el Decret de Sequera
El conseller Baltasar explicarà aquest divendres, les mesures que es prendran

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Manuel Hernández, explicaran el proper divendres 16 de novembre la decisió de prorrogar el Decret de sequera fins el 31 de desembre de 2008, degut al descens de les reserves i a la manca de pluges en el que portem de tardor.
En aquest acte s'exposaran les mesures que es prendran per a fer un ús eficient de l'aigua orientat sempre a l'estalvi i també s'informarà de les obres previstes per a millorar la disponibilitat del recurs a tot el territori.
REDACCIÓ

CONFERÈNCIES SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC A CATALUNYA PROGRAMADES PEL PARC NATURAL DEL DELTA DE L’EBRE I EL MUSEU COMARCAL DEL MONTSIÀ
12a Setmana de la Ciència

Aquest any 2007, del 9 al 18 de novembre, es celebra la dotzena edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’07), organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i que aquest any dedica la seva temàtica principal al canvi climàtic. Com succeeix en cada edició s’elabora un ampli programa col·lectiu d’activitats de divulgació científica i tecnològica coordinat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i en el que participen entitats de tota Catalunya. Dins d’aquestes activitats, el Museu Comarcal del Montsià i el Parc Natural del Delta de l’Ebre han programat dos conferències que tracten el canvi climàtic des de punts de vista diferents

 La primera conferència d’aquest cicle es va realitzar el passat divendres dia 9 de novembre i hi van assistir unes 40 persones.
La segona conferència es realitzarà aquest divendres dia 16 de novembre a la Sala d’actes dle Museu del Montsià i sota el títol “Efectes del canvi climàtic en les poblacions dels grans insectes, el cas de les papallons i les libèl·lules”, correrà a càrrec de Constantí Estefanescu coordinador del projecte CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme), i Pere Luque biòleg del Museu Comarcal del Montsià i membre d’Oxygastra (Grup d’Estudi dels Odonats de Catalunya).
REDACCIÓ


El regidor del PPC de Sant Carles de la Ràpita , Pedro Hernández demanarà demà en el ple, a través d'una moció,  que l'Ajuntament doni seu suport a la iniciativa presentada pel seu Grup al Parlament de Catalunya, on s'insta al Govern de la Generalitat de Catalunya traslladar la seu oficia de la Direcció General de Pesca a   Sant Carles de la Ràpita.
El regidor popular, Pedro Hernández ha explicat que la
 proposta de resolució, presentada pel diputat Rafael Luna, té en compte la voluntat del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural ( DAR ) de descentralitzar els seus serveis i apropar-se al màxim al territori, tal i com a fet amb la ubicació de la seu oficial de la Conselleria a Lleida. En aquest sentit, el Partit Popular considera que Sant Carles de la Ràpita seria el lloc més adient ja que és un dels ports pesquers més importants. "El Port de Sant Carles de la Ràpita és un dels més importants de Catalunya i hem de reclamar que les administracions estiguin en el territori, volem que l'Ajuntament de Sant Carles se sumi a aquesta iniciativa", ha apuntat el regidor.
Durant el ple de divendres , el regidor Pedro Hernández proposarà també que se consensuï un nou pla de mobilitat pel municipi per tal de facilitar la circulació. "També volem que es porti a terme l'obertura del carrer Gorria a l'alçada de l'avinguda Pare Castro i que es canviï novament de sentit el carrer Méndez Núñez en direcció a la Plaça Carles III", ha afegit.

Per últim, el regidor del PPC, Pedro Hernández ha assenyalat que  el Grup Popular presenta 10 mocions, entre les que també ha destacat l'arranjament del camí de la Torreta, donar el suport a l'Associació Cinegètica de Barraquistes de Catalunya, entre altres.REDACCIÓ

 El Casal Popular Panxampla presenta aquest divendres 16 de novembre a les 20:30h el segon número de la revista Panxampla, al mateix Casal.
La presentació anirà a càrrec de l’il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch i l’alcalde de Marinaleda Juan Manuel Sanchez Gordillo, autor de la portada i d’un article del monogràfic, respectivament.

Aquest és el segon número de la revista Panxampla què va nàixer com a altaveu de les lluites socials de les Terres de l’Ebre, donant una visió local dels problemes però relacionant-los amb la realitat global que ens envolta. Al primer número de la revista revisàrem les principals amenaces que té el territori i analitzàvem el model de territori que s’havia imposat a estes comarques, producció energètica, indústria contaminant, abastament d’aigua i darrerament també un model turístic depredador.

Al segon número volem demostrar que un altre model és possible, que hi ha alternatives al model insostenible de creixement, que la manera d’entendre la gestió d’un territori ha de fer-se en funció dels interessos socials i no dels privats. I a més ho fem des de la pràctica amb articles que donen exemples de pràctiques que respecten la terra on vivim i la gent que hi vivim.
REDACCIÓ

PRESENTACIÓ DE LA XI FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ DE SANTA BÀRBARA I DE LES X JORNADES GASTRONÒMIQUES
El proper dimarts 20 de novembre de 2007  a les 10.30 h. a la seu de la Cambra de Comerç de Tortosa  es presentarà  la ONZENA FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ DE SANTA BÀRBARA I DE LES DESENES JORNADES GASTRONÒMIQUES i el programa de les activitats que es realitzaran durant la seva celebració, els dies 23, 24 i 25 de novembre.REDACCIÓ

Segon cicle de Cienma Intercultural a Sant Carles de la Ràpita
El Casal Cultural El Maset acollirà durant tres setmanes el segon cicle de Cinema i Immigració que organitzen conjuntament la Regidoria de Benestar i Família i la Regidoria de Cultura.
Les sessions seran en dissabte a les 18’00 hores i cal destacar que la novetat d’enguany serà que després de la projecció tindrà lloc un petit col·loqui en què els espectadors podran intercanviar comentaris sobre la pel·lícula.
D’aquesta manera el cicle començarà el dissabte 17 de novembre amb El largo viaje, seguirà el dia 24 amb Quinceañera, i clourà el dia 1 de desembre amb El señor Ibrahim y las flores de Corán.
L’entrada serà gratuïta, una bona forma de gaudir del millor cinema, del cinema més allunyat dels grans circuits comercials i que, per tant, és més difícil de poder veure a les nostres pantalles i, a més, conèixer altres formes de vida, de cultura… en definitiva, d’obrir-nos al món, a les persones i a intentar comprendre d’altres punts de vista de la nostra realitat.
REDACCIÓ

La companyia Delta Teatre de Deltebre representarà aquest dissabte l’obra “Susi o Susana” 
Aquest dissabte 17 de novembre la companyia Delta Teatre representarà la segona obra que ha preparat amb motiu d’aquestes 12enes, jornades locals de teatre. L’obra que es posarà a escena es diu “Susi o Susana” i ja es va poder veure per Festes Majors. Ara, a petició de molta gent es tornarà a representar.
L’obra “Susi o Susana” es representarà al saló parroquial Sant Miquel(C/Major) a les 10 de la nit d’aquest dissabte. La propera setmana amb motiu de l’homenatge al Carrilet la companyia Delta Teatre oferirà uns sainets relacionats amb aquest mitjà de transport desaparegut.
REDACCIÓ

 Deltebre serà escenari de la XX gran nit de la pesca catalana 
Aquest dissabte Deltebre acollirà la XX gran nit de la pesca. Aquest acte està organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat ha comptat amb la col.laboració de l’Ajuntament de Deltebre i servirà per premiar a persones i empreses catalanes que han destacat per la seva activitat a favor del foment de la pesca i que han contribuït a millorar el sector reconeixent les tasques que porten a terme amb aquesta finalitat. Entre els guardonats està l’empresa de Deltebre Angulas i Mariscos Roset SL i el rapitenc Enrique Puigcerver entre d’altres.REDACCIÓ

L'Associació de Perjudicats per la Incautació del Govern Franquista (APIGF) està iniciant un cicle de xerrades informatives a diferents municipis de les Terres de l'Ebre, per donar a conèixer l'associació i aconseguir que totes aquelles persones que van patir incautacions econòmiques durant el règim franquista se sumin a l'associació.
Aquest divendres a les set de la tarda celebraran una reunió a Móra d'Ebre. L'Associació va néixer l'any 2005 amb l'objectiu de defensar el dret de les famílies a les quals se'ls va incautar el diner republicà a partir de l'any 1939, per tal que es reconegui aquesta incautació que van patir i per reclamar via judicial la restitució, a les persones perjudicades o als seus familiars, dels diners incautats, amb el seu valor actualitzat a l'any en curs.
ACN

 

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha tret a concurs la redacció del projecte constructiu i execució de les obres de clausura de l'antic abocador de Tivissa.
El projecte global surt a licitació per un import de 657.853 euros, i l'adjudicatari tindrà un mes per a redactar el projecte i quatre mesos des de la signatura de l'acta de comprovació del replanteig per a l'execució de les obres, segons publica aquest dijous el DOGC. L'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha assegurat a l'ACN que el retard que ha acumulat la clausura de l'antic abocador ha obligat l'Ajuntament a negociar altres ubicacions per una futura planta solar.REDACCIÓ

 L'Associació de Distonía i Ictus de les Terres de l'Ebre, ADITE, ha organitzat aquest dissabte a partir de les 9:30 al Auditori Felip Pedrell de Tortosa, la celebració del Dia Mundial del ICTUS.
Diferents professionals en el camp de la medicina i responsables d' Administracions donaran informació sobre aquestes malalties, els tractaments i de quina manera és treballa desde l'associació ADITE. També en la mateixa jornada és parlarà de la nova llei de la Dependència.
REDACCIÓ

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs