BLOGUEJAN027- Fotolog.com/iena 05 -11-2007

21 Novembre, 2007 16:55
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

 18 anys... possiblement la blogger mes jove que passa per aquesta secció.

La Laura ,tot i la seua joventut,  em va semblar una noia amb les idees força clares.A mes ,amb ella ens introduíem a una variant dels blogs : els fototblogs.

Laura vol dir coses amb imatges.Ja se sap : val mes una imatge que cent paraules.Em va sorprendre  aquesta noia torellonenca quant em va dir que  estava estudiant Dret Marítim !!!

Desprès de veure el seu http://www.fotolog.com/iena_ jo l' ubicava  mes en una carrera universitària  relacionada amb el periodisme o alguna rama de l 'art o de l' audiovisual, però no , la noia va per advocada....el do de la paraula com a mínim , Laura crec que ja els tens i el nostre agraïment per  deixar que "fotografiem" amb paraules un poc de les teus intimes inquietuds comunicadores ,també.
Molta sort.

ESCOLTAR ENTREVISTA

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 21-11-2007

21 Novembre, 2007 07:57
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

21 Novembre 2007
 

El Govern inicia els tràmits per encarregar la construcció de 7 de les comissaries,entre elles les 4 de l’ Ebre , que completaran el desplegament dels Mossos d'Esquadra a tot el territori l'any 2008
Aquestes noves comissaries es construiran a Amposta (el Montsià), Cambrils (el Baix Camp), Salou i Vila-seca (el Tarragonès), Falset (el Priorat), Gandesa (la Terra Alta), Montblanc (la Conca de Barberà) i Valls (l'Alt Camp).També es construiran comissaries a Tarragona (el Tarragonès) i a Tortosa (el Baix Ebre), però els tràmits per construir-les resten pendents d'acabar el procés administratiu endegat.L'acord del Govern autoritza ICF Equipaments SAU a encomanar l'empresa Gestió d'Infraestructures, S.A. l'execució de les actuacions necessàries per a la contractació de les obres i dels projectes de les 7 noves comissaries.D'aquesta manera el Govern, inicia els tràmits per a la construcció de les noves comissaries per a garantir el desplegament a les nou comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, on els Mossos d'Esquadra assumiran les competències de seguretat ciutadana, ordre públic i policia judicial l'1 de novembre del 2008.Redacció

 El Govern ha aprovat avui destinar 604.570 euros al finançament de les tasques de recerca ambiental, observació i docència de la Fundació Observatori de l'Ebre durant el període 2008-2011. D'aquesta manera, es continua la col.laboració entre les dues institucions iniciada l'any 1999, que ja s'havia renovat  al 2003.
En l'actualitat, l'Observatori està estructurat en quatre Seccions: Geomagnetisme, Ionosfera, Sismologia i Meteorologia, Clima i Activitat Solar. La continuïtat i la fidelitat de les seves observacions, de gairebé cent anys, fa que els seus arxius de registres tinguin avui un valor incalculable. A tall d'exemple, els arxius sísmics i els ionosfèrics són els més llargs d'Espanya, i els meteorològics s'estenen fins el 1880. Paral·lelament a l'obtenció d'aquestes dades, un grup d'investigadors treballa constantment administrant aquesta informació, i exigint que els fenòmens observats siguin els més adequats per als estudis científics i per a les creixents necessitats de la societat.
Redacció

El director general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, Pascual Ortuño participarà, dimecres 21 de novembre, a les 17.00h,  en la Jornada de mediació judicial de les Terres de l’Ebre, que es tindrà lloc a la seu del Consell Comarcal, a Amposta, amb la conferència “El rol dels magistrats i dels advocats envers la mediació i presentació de la Llei de Mediació Familiar i Comunitària de Catalunya.” 
En la Jornada participarà la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall així com diversos magistrats, jutges, mediadors i altres operadors jurídics de les Terres de l’Ebre i s’abordaran temes com ara “L’experiència de la mediació als jutjats de família de Barcelona en el marc del projecte del Consell General del Poder Judicial sobre mediació” o els “diferents operadors jurídics i la mediació”.Redacció

El proper dimarts, dia 27 de novembre de 2007, a les 10.30 hores, al Consell Comarcal del Baix Ebre, es presentarà l’estudi “Cap a un model de desenvolupament local igualitari: diagnòstic de situació a la comarca del Baix Ebre”.
Es tracta d’un informe diagnòstic sobre la situació de les dones als municipis de la comarca del Baix Ebre. La presentació anirà a càrrec de la Dra. Mercè Gisbert Cervera, vicerrectora de Política Docent i Convergència a l’EEES de la Universitat Rovira i Virgili, i comptarà amb l’assistència del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, del conseller comarcal d’Acció Social, Miquel Subirats, i de la coordinadora territorial de l’ICDs, Lola Santacatalina. També s’ha convidat a la presentació d’aquest informe als alcaldes i alcaldesses de la comarca del Baix Ebre i a les representants de les diverses associacions de dones de la comarca.Aquest estudi és el resultat de la primera fase, “Elaboració una diagnosi de la realitat de les dones del Baix Ebre”, del conveni signat entre la Universitat Rovira i Virgili i el Consell Comarcal del Baix Ebre per a dissenyar el Pla de Polítiques de Dones de la comarca.Redacció

 Un incendi destrueix la primera planta d'una casa del carrer Lluís Companys de L'Ametlla de Mar.
Encara que no s'han hagut de lamentar danys personals, a excepció de cremades lleus, la part de dalt de la casa ha quedat totalment destruida  i  els seus propietaris restaven al carrer a l'espera de la valoració del perit.
Redacció

 El Carrilet tornarà a Deltebre després de 4 dècades d’absència 
El Carrilet va compartir 40 anys d’existència al costat del municipi, des del seu primer viatge l’any 1927 fins el darrer el 1967 només interromput durant el conflicte de la Guerra Civil. Degut a la importància i significació el Carrilet sempre ha estat viu a la memòria dels habitants tant és així que un grup de gent del municipi l’Associació Amics del Carrilet ha estat molt de temps treballant al costat de l’Ajuntament per poder recuperar la memoria històrica. I sembla que l’esforç ha valgut la pena ja que s’ha adquirit per un preu simbòlic  l’automotor que va realitzar el darrer viatge, aquest serà transportat en breu a Deltebre per restaurar-lo mitjançant una Casa d’Oficis que s’iniciarà abans de final d’any.Després de tot el treball de recerca, ara cal porta-lo des de Miranda de Ebro fins a Deltebre amb un transport especial que encara falta acabar de concretar. Tot i això es confia tenir-lo aquí abans d’acabar l’any i llavors ja es podrà dir com la cançó dels Quicos  Torna el Carrilet!!
Redacció

 Amparo Pérez, candidata d’ICV per les Terres de l’Ebre a les eleccions generals
Amparo Pérez ha estat presentada  com la candidata ebrenca d’ICV a les eleccions generals. Pérez ocuparà el segon lloc de la candidatura encapçalada per Lluís Sunyé,  regidor d’Alternativa pel Gaià.  La presentació de Pérez s’ha efectuat en el marc de l’explicació  d’una nova campanya d’ICV , en aquest cas, en motiu del dia internacional contra la violència vers les dones. Pérez és la coordinadora de Dones amb Iniciativa a les Terres de l’Ebre; també és la segona tinent d’alcalde de Sant Carles de la Ràpita i regidora de cultura, mitjans de comunicació i habitatge. Membre del consell nacional d’ICV, està casada i és mare de dos fills. La candidata d’ICV s’ha mostrat satisfeta per la seva elecció com a membre de la candidatura i ha dit que “lluitarà per representar els valors d’ICV i la defensa del territori al Congrés dels Diputats.
Redacció

 Cinc plataformes ciutadanes de les Terres de l'Ebre han decidit fer front comú per rebutjar les 'agressions' que, al seu parer, està patint el territori. L'aigua, la implantació eòlica, el magatzem de gas, i el cementiri nuclear seran els eixos centrals d'una mobilització que torna a cridar els ebrencs a sortir al carrer. La manifestació està prevista per la tarda del pròxim 15 de desembre a Tortosa, tot i que pel matí ja es faran alguns actes reivindicatius a diferents pobles del territori. El lema escollit és 'Ja n'hi ha prou', i la informació i concreció de la mobilització es debatrà en una assemblea prèvia que se celebrarà el pròxim 1 de desembre a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa.ACN

L'Agència de Residus construirà una planta de compostatge en l'àmbit del Consorci de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta
El Consorci per la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta va signar el passat 15 de novembre un acord amb l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), i l'empresa Gestió i Recuperació de Terrenys, SL. (GRT), titular de l'abocador de Tivissa, amb l'objecte d'incrementar els recursos per tirar endavant el programa de foment de la recollida selectiva. En virtut de l'acord signat, l'Agència finançarà el Pla d'acció per a la gestió de residus municipals a la Ribera d'Ebre, Priorat i Terra Alta, i dels municipis de l'esquerra del riu corresponents a la comarca del Baix Ebre. Aquest compromís suposa que l'ARC construirà una planta de compostatge de la fracció orgànica dels residus municipals d'aquest àmbit, i una instal·lació de tractament mecanicobiològic de la fracció resta, també de residus municipals.ACN

 La diputada ampostina del PSC al Congrés dels Diputats, Lluïsa Lizárraga, preguntarà al govern espanyol sobre les mesures que durà a terme el Ministeri de Medi Ambient per garantir el consum de l'aigua de boca durant les obres de descontaminació del pantà de Flix.
Lizárraga farà aquesta pregunta durant la sessió de control al govern que se celebrarà aquest dimecres al Congrés dels Diputats.
ACN

 Experts en gestió de l'aigua i medi ambient participaran aquest dijous, 22 de novembre, a Amposta en una jornada sobre regadius, emmarcada en els actes de celebració que s'estan duent a terme pel 150è aniversari del Canal de la Dreta de l'Ebre.
La jornada comptarà amb la participació d'especialistes d'arreu del món que intentaran aprofundir sobre el present i el futur dels regadius en termes de gestió hidràulica i de sostenibilitat mediambiental. La inauguració de l'acte anirà a càrrec del delegat territorial de Medi Ambient, Víctor Gimeno, i serà clausurat pel director territorial d'Agricultura, Antoni Espanya.
ACN

 La Junta de Govern Local de Tortosa ha aprovat inicialment els projectes d'urbanització dels plans parcials 'Portal de Ciutat-Centre' i 'Portal de Ciutat-Nord', així com la reparcel·lació d'aquest últim.
Segons ha informat l'Ajuntament, l'empresa de gestió urbanística municipal (GUMTSA) és l'encarregada d'executar aquests projectes. La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha destacat la importància d'aquest acord ja que suposarà la urbanització de la principal entrada a la ciutat, on es podran instal·lar noves empreses.ACN

 ERC ha lamentat aquest dimarts el resultat de les votacions d'esmenes en el debat dels PGE celebrat la setmana passada al Congrés.
El diputat d'ERC al Congrés, Pep Andreu, ha denunciat que després d'aconseguir arribar a acords amb el PP i CiU per donar suport mutu a les esmenes de les Terres de l'Ebre, el PSC-PSOE les hagi rebutjat. En aquest sentit, tant Andreu com la diputada al Parlament, Marta Cid, han acusat el PSC de no haver estat 'capaç' de reconduir uns pressupostos estatals 'nefastos' per al territori. A més, han lamentat que els representants del PSC territorials no tinguin suficient 'pes polític' a Madrid perquè s'acceptessin esmenes sobre 'apostes estratègiques' pel territori.
ACN

 L’ Associació de Comerciants de Santa Bàrbara valoren molt positivament el resultat de la Desfilada de Moda que van organitzar aquest passat cap de setmana a la localitat.
La Presidenta de l’ entitat , Rosaura Fumadò  , es sentia molt satisfeta tant de la participació del públic en aquest acte , tot i les baixes temperatures de la nit de dissabte , com de la gran quantitat de col·laboradors/ models que la Desfilada  va tenir.
Es calcula que unes 600 persones van acudir a aquesta desfilada organitzada pels comerciants planers i que va servir per mostrar les darreres novetats tant en roba ,com en calçer , perruqueria , cotilleria o complements , entre altres ,que es poden  trobar als establiments de Santa Bàrbara.
La festa va acabar  amb ball amenitzat per un duet local i va servir com a preàmbul de la Fira de l’ Oli que s’ encetarà el proper divendres a aquesta localitat de la plana.Redacció

Comentaris | 0 RetroenllaçOs