EN PRIMICIA

30 Octubre, 2007 18:09
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

Ell ha estat una de les persones que més interès i ganes li ha posat al fet de ser col·laborador de la ràdio
Amb ell comparteixo els enregistraments  del seu programa actual, “en primicia”. Tot i només ser col·laborador, s’empren la tasca de locutor amb moltes ganes, si un dia no pot venir,  ja el tinc a primera hora del matí per fer l’enregistrament del programa ...és molt neguitós .

És tímid, té molta voluntat d’aprendre i de perfeccionar-se, se sap tots els noms de tots els cd’s que treuen els intèrprets llatins, els senzills que sonen en cada moment, les pagines web.... de veritat té una memòria primordial ( això si per al que vol )  és un gran afeccionat a la música, però la llatina i Catalana, no sol posar cap “músic estranger” al seu programa, un espai on és dedica a parlar de tota l’actualitat musical, dels concerts, i de les històries dels seus intèrprets preferits.

Combina la seva tasca de col·laborador de la ràdio , posant també la música els diumenges als jubilats del poble.

L’Àngel, és tal i com el seu nom indica, un Àngel, saluda a tothom, i tot i la seva visible timidesa,  algun cop fins i tot s’ha atrevit a portar els cabells com un fil d’or.

Per cert només el tinc fotografiat a les “teques” de col·laboradors que un cop a l’any fem amb tots els companys de la ràdio i és que ell , no se’n perd ni una és molt “llépol” .

En aquesta fotografia l’acompanya mossèn Toni Borràs també col·laborador quan estava a la parròquia de Santa Bàrbara i amb el Marc March un altre antic col·laborador.

El podeu escoltar tots els divendres a les 3 de la tarde, al seu programa, “en primicia” .....T.G

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

LA RÀDIO A LA FIRA DE L'OLI...

30 Octubre, 2007 16:36
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

Quant s’acosta el mes de novembre ja tots comencem a calentar els motors, per un dels esdeveniments al llarg de l’any més important per la nostra localitat, "la fira de l’oli Novell, els cítrics i el comerç" ,  que aquest any arriba a la seva 11ena. edició .

Per a la gent de la ràdio aquest també és una data  important, sortim de les quatre parets de la nostra emissora i  donem a conèixer, la nostra feina, els nostres col·laboradors….avui al “ gent d’aquí podrem veure un recull fotogràfic d’algunes imatges d'anys anteriors.

Tot comença amb la preparació dels espais on ens ubiquen cada any, intentem que siguin molt acollidors ….

El divendres al matí ja fem la ràdio des de el recinte firal, Gloria i Guillem compartint la tertúlia.

 

Els divendres per les tardes la Bendi Suarez, també porta els seus somnis al recinte firal, en la fotografia l’acompanyen alguns dels col·laboradors de la  temporada anterior.

 

Al llarg dels dies els col·laboradors també venen a ajudar-nos,quasi tots passen, alguns és queden, d’altres surten a fer entrevistes amb el casset, la Rosa Bonet,és una de les col.laboradores  que sempre sol participar activament .

 

No només s’ha de fer feina a l’estand de la ràdio , és vital recollir les impressions de la gent que ens visita ....en la següent fotografia el  Chico G.G en acció.

 

Les tertúlies dels dies de fira versen sobre temes molt variats,  el nostre director Josep Roig, entrevista alguns dels membres de la penya amics dels cavalls que participen amb moltes activitats paral·leles a la fira i que la fan si cap,  més activa.

 

També tots els anys la multiculturalitat del poble la  mostrem en una jornada gastronòmica, després ens ho conten a la ràdio,  fins i tot ens expliquen alguna recepta de cuina per als oients que segueixen els esdeveniments  pel nostre mitjà de comunicació.

 

Quasi tots els anys rebem la visita d’alguns polítics del territori, especialment el dia de la seva inauguració, va haver un any que fins i tot el Sr. Carod va venir a veurens.

 

No només ens venen a veure polítics també la gent de la cultura ebrenca, en la fotografia següent un dels pintors més estimats per la gent de la ràdio,  el Tortosí Jaume Rocamora i servidora de vostés.

 

I com no els  polítics del poble també solen venir per mostrar-nos les seves impressions, l’ex-alcalde Joaquim Martí i un dels ex-regidors que més impuls va donar a la fira Gerard Cid.

 

I per finalitzar el nostre reconeixement també per alguns membres de la brigada que treballen aquets dies molt activament perquè tot estigui a punt.

 

No ho penseu més de dos cops i si aquest any ens visiteu els dies 23 , 24  i 25 de novembre , veniu a saludar-nos us estarem eternament agraïts ........T.G.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BLOGUEJAN017 - EL BASAR DE LES ESPÈCIES - 18-10-2007

30 Octubre, 2007 16:01
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires


S' ha convertit en una mena d' obligació.La culpa és vostra.Dels bloguers que heu fet que això funcionés.Heu aconseguit transportar als nostres oients fins a l' altre costat de l 'espill i com al conte d' Alícia ,hem pogut conèixer altres realitats, formes de pensar, maneres d 'entendre la vida, inquietuds comunicadores, fórmules d' expressió.Això és un repte diari , tan de cara a vosaltres , amables blogues ,com per als oients  de la nostra  ràdio que s' ha acostumat a emprendre aquest viatge matinal al país de les Meravelles ( no se si el símil és molt apropiat..perque no vivim precisament al país de les meravelles , ni lo que us empeny a escriure sol ser  normalment simptomàtic ,però...)

He dit al principi que s' ha convertit en una mena d' obligació dirigir unes paraules personals a tots aquells que heu anant participant d 'aquest experiment radiofonic.Si que voldria aclarir  que l' obligació no és per quedar be en ningú ,ni tirar flors que ningú demana.L' obligació arrenca precisament de les facilitats que fins ara he trobat amb tot hom a l 'hora d' entrar  un poc en la vostra intimitat i que necessito explaiar .Agraïment perquè us he fet canviar horaris o fer un parèntesi en les vostres obligacions per estar amb els nostres oients cada mati a les 9 i 5 minuts...m' obligo perquè procuro ser una persona agraïda amb qui mereix agraïments.

Be, però i a tot això, que passa amb el nostre bloguer del dia.Al Jaume no el coneixia ...i si que el coneixia  (personalment vull dir) .Ell m' ho va aclarir i això demostra que es molt menys despistat que jo (que o sóc molt).Resulta que havíem coincidit  algún any a les festes majors del meu poble compartint amics comuns.
Un altre dia ens vam trobar a la presentació a les Terres de l' Ebre del llibre d' un altre , per a mi , gran bloguer : El Centpeus.Al final , unes setmanes després ,algú em recomanava el seu blog i que parles amb ell perquè era un basar de coneixences , El Basar de les Espècies.
No em va enganyar.La conversa fluida i amable amb Jaume em va portar  a descobrir departaments de la URV , racons de la fira de Frankfurt, un mon de fantasia literària o el tercer responsable d' aquesta increïble Ebresfera ,entre altres.
Jo crec , però , que lo millor és que escolteu l' entrevista...i Jaume ,com a tots gràcies , però a tu en especial per l 'assessorament tècnic per a que aquesta modesta pàgina que publiquem pugues ser vista per tots els que i entraven des de la referida  Ebresfera.

 

ENTREVISTA EL BASAR DE LES ESPÉCIES 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 30-10-2007

30 Octubre, 2007 07:48
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

30 octubre 2007

 

 

Divendres finalitzaven els actes del 10è aniversari de l’escola Riumar  

Els actes de celebració del desè aniversari del nou edifici de l’escola Riumar, que es va posar en funcionament el curs 1996-97 i s’inaugurava oficialment l’octubre de 1997, ja van començar el curs passat amb diferents activitats: recull de fotografies,  disseny d’un nou logotip, concurs de cartells i rodolins publicats a la revista del col.legi.... fins arribar a la clausura de celebració el passat divendres amb l’acte més oficial que va servir per recordar la història de l’escola a través d’un sainet teatral i  la projecció d’un audiovisual. El director del col.legi destacava que cal treballar mirant al futur i es mostrava satisfet de la nova aula de ciències que els han concedit des del departament d’ensenyament i que ja s’ha posat en marxa l’avantprojecte del un menjador escolar .  REDACCIÓ

 
La Federació del PSC a l'Ebre ha valorat positivament la 'discriminació positiva' que suposen els pressupostos estatals cap a les Terres de l'Ebre ja que representaran el 40% de la inversió que es fa a la demarcació de Tarragona. Amb tot, el PSC presentarà esmenes, per valor de 9,3 MEUR, amb l'objectiu de millorar l'aportació del govern espanyol al territori. Entre aquestes partides, destaquen els 5 MEUR per a l'execució de la variant de la N-340 a l'Aldea, actualment dotada només amb 100.000 euros. El president de la Federació i senador socialista, Joan Sabaté, ha assegurat que les esmenes del PSC 'no són un brindis al sol ni una carta als reis' com les d'altres grups parlamentaris o la proposta feta des de la Cambra de Comerç de Tortosa. ACN

 
El ple de l'Ajuntament d'Amposta ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics municipals, una proposta d'al·legacions per modificar el traçat de l'autovia de l'interior per evitar afectacions al nucli tortosí de Campredó, consensuada verbalment amb la resta de municipis afectats (Tortosa, l'Aldea i Sant Carles de la Ràpita).
L'acord emplaça el Ministeri de Foment a situar el punt de creuament de l'Ebre uns 500 metres riu avall del previst en el projecte actual, situant-lo entre la planta de Padesa i la Torre de la Carrova, que evitaria també l'afectació de l'autovia sobre uns ullals i dos jaciments arqueològics. El consistori ampostí demana també una millora dels accessos a la nova autovia des del marge dret de l'Ebre. D'altra banda, el ple ha acordat també condemnar les agressions homòfobes al polígon d'oci Tosses 21, tot consensuant la convocatòria d'una junta local de seguretat per trobar solucions a la violència en aquesta zona, conjuntament amb els empresaris. L'equip de govern ha rebutjat també una moció d'ERC per eliminar i substituir de la ciutat els noms feixistes per considerar que aquesta mesura requereix l'acord dels veïns afectats. ACN

 
L'Incasol i vuit ajuntaments de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre han constituït aquest dilluns el consorci que ha de gestionar el nou polígon de les Camposines, a la Fatarella.
Aquest sector d'activitats econòmiques tindrà 48 hectàrees, el 80% de les quals ja són de l'Incasol, i està previst que les obres d'urbanització comencin durant el tercer trimestre del 2008. Un any més tard, a finals del 2009, s'espera que ja es puguin comercialitzar parcel·les. El secretari per a la Planificació Territorial del Departament de PTOP, Oriol Nel·lo, ha aprofitat l'acte d'aquest dilluns per 'negar' que s'hagi pensat en aquest polígon perquè aculli el cementiri de residus nuclears, com s'havia especulat per part d'alguns grups ecologistes i opositors a la instal·lació. ACN

 
Els grups ecologistes GEPEC i Seo/Birdlife han denunciat que les tasques de desbrossament que el Departament de Medi Ambient du a terme a la zona de la vall que condueix a l'àrea de lleure de la Franqueta, dintre del Parc Natural dels Ports i inclosa en la Xarxa Natura 2000, ha causat danys en la vegetació i els marges de pedra seca de la zona. Els treballs, que segons els ecologistes executa l'empresa Forestal Catalana amb el vistiplau de la delegació territorial de Medi Ambient i Habitatge a les Terres de l'Ebre, estaven planificats com a mesures contraincendis però haurien estat considerablement condicionats pels tècnics del Parc Natural. Uns condicionants, asseguren ara els ecologistes, que no s'han acabat complint. Ara reclamen la paralització immediata de les actuacions, la reposició dels danys i la depuració de responsabilitats. ACN

 
Extingit el foc produït en una videnda deshabitada del nucli antic de Tortosa

Els bombers de la Generalitat han extingit el foc que ha començat a cremar aquest matí al voltant de les 10.00 hores en un habitatge del carrer Sant Lluis, de Tortosa, situat al barri de Santa Clara en el nucli antic de la ciutat. Les flames que ràpidament han començat a ser visibles ha alarmat els veïns i degut a les dificultats dels Bombers per accedir-hi, l’actuació ha comportat també la presència dels agents de la Policia Local i Policia Nacional. La casa afectada pel foc estava deshabitada però, de forma preventiva, la Policia ha hagut de dessallotjar els veïns dels edificis colindants, que a hores d’ara ja han tornat a les seves respectives llars. 

L’habitatge que ha cremat té tres plantes i el foc ha afectat de forma important dues habitacions de la primera planta, si bé els tècnics municipals han assegurat que l’estructura de l’habitatge no ha quedat afectada i que per tant no hi ha perill de col·lapse. En l’extinció del foc han participat dues unitats dels Bombers de la Generalitat. La Policia investiga ara si el foc ha pogut ésser provocat i es posarà en contacte amb els propietaris de l’immoble per instar-los a netejar els desperfectes i tapiar o tancar degudament l’accés a l’habitatge per assegurar-se que no s’hi pot entrar. REDACCIO

 
La Diputació de Tarragona enllestirà en les properes hores les obres de reparació del ferm de la carretera que uneix Tortosa i Roquetes, una de les més transitades i malmeses de la ciutat. Es tracta d’uns treballs d’arranjament puntuals que permetran millorar la calçada i evitar els grans bassals d’aigua que s’acumulaven per la pluja.

Aquesta reparació puntual és prèvia a les obres d’urbanització que s’iniciaran l’any vinent i que comportaran la millora del ferm, la creació de voreres, la instal·lació d’arbrat, enllumenat i un carril bici. Aquesta actuació, que té un pressupost aproximat d’1,5 milions d’euros, ha sofert un retard en el seu començament perquè el projecte inicial es limitava a la millora del ferm i es va decidir refer-lo per tal d’ampliar l’abast de la intervenció. REDACCIO

 

Els dies 30 i 31 d’octubre l’Escola d’Aqüicultura de l’IES Els Alfacs de La Ràpita serà l’amfitriona de la segona edició de la Trobada d’Escoles d’Aqüicultura de tot l’Estat espanyol, que reuneix professors i tècnics aqüícoles de tots els centres de secundària que inclouen aquests estudis en el seu currículum.
La sessió inaugural d’aquest trobada es durà a terme demà dimarts, 30 d’octubre, a les 11.00 hores i anirà a càrrec del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, acompanyat del director de l’IES Els Alfacs, Lluís Sanmartí, el sotsdirector general de Planificació i Organització de la FP, l’alcalde de La Ràpita, Miquel Alonso i la directora dels SSTT d’Educació, Marian Rojas.

 La direcció de l’IES Els Alfacs aprofitarà també aquest esdeveniment per lliurar una placa commemorativa a la professora Mercè Millán, pels seus 25 anys impulsant aquests estudis. D’altra banda, l’acte clourà amb dues ponències a càrrec de Carles Domènech, responsable de l’Àrea de Formació de la DG d’Ensenyaments Professionals i de Jesús Gómez, tècnic del DAR a les Terres de l’Ebre REDACCIÓ

 
Roda de premsa per presentar el Balanç de l’implantament del primer cor artificial
Eduard Castells, cap del servei de Cirurgia Cardíaca, i Nicolás Manito, facultatiu especialista del servei de Cardiologia, faran balanç demà dimarts 30 d’octubre a les 11.00 hores, a la Sala de Juntes de l’hospital, de l’implantament del primer dispositiu d’assistència ventricular a Espanya (cor artificial).Després de quatre mesos de funcionament, el dispositiu d’assistència mecànica ha estat retirat amb una operació també pionera a l’Estat espanyol. En l’acte també hi serà present la Sra. Maria Cinta Barberà, la pacient operada. REDACCIO

 
“La Danserie de l’Arxiduc” clou la 27a edició del Festival Felip Pedrell
La música dels compositors de la casa d’Àustria interpretada pels integrants de l’agrupació Vespres d’Arnadí va cloure la nit del diumenge 29 d’octubre la 27a edició del festival Felip Pedrell amb el seu espectacle “La Danserie de l’Arxiduc”, una proposta que incorpora, a més de l’apartat purament musical, elements de teatre i dansa. 
Vespres d'Arnadí agrupa els instruments més usats a les capelles reials de finals del XVII i principi del XVIII, resultant molt idònia per a la interpretació del repertori instrumental barroc, i especialment adequat per a la reinterpretació de nombroses partitures que ens han arribat en tractats per a un sol instrument, o, en el millor dels casos, melodia i baix. La decoració d'aquestes peces realça novament l'interès actual per aquest patrimoni, apropant al gran públic una pràctica històrica més que demostrada. REDACCIO

 

El PP de Santa Bàrbara no està d ‘acord amb la supressió de la bonificació del 50 per cent en els impostos d’ obres amb que , fins ara , s’ incentivava la recuperació de patis per fer-hi vivendes
El PP de Santa Bàrbara no està d’ acord amb  la decisió de l’ equip de govern planer de suprimir la bonificació del 50 % en  els impostos sobre construccions i llicencies d’ obres amb la  que fins ara s’incentivava   les obres fetes al centre de la població per recuperar cases velles  o patis.

Xavie Boqué , el portaveu popular a l’ ajuntament de Sta. Bàrbara explicava que tot i aprovar la decisió de bonificar en un 75 %  d’ aquestos impostos els joves menors de 36 anys que vulguin fer-se una casa , recrimina l’ eliminació de l ‘anterior així com la que primava l’obra industrial.Boque també ha mostrat  la seua preocupació pel fet de que els plens es radien solament cada dos mesos ,ja que s’alternen mensualment els plens ordinaris i extraordinaris ,radiant-se solament els primers El regidor popular creu s’ haurien de radiar tots ,perquè precisament als extraordinaris es tracten temes importants per a  la població com son  l’ aprovació dels impostos municipals o els pressupostos.

El regidor popular d’ altra banda ha volgut mostrar el seu agraïment a l’ equip de govern per iniciatives com la de la creació del Mapa d’ Instal·lacions Esportives que contempla entre altres la construcció d’ una piscina coberta ,un dels punts que portava al  programa electoral el PP


 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs