BLOGUEJAN11 -SARAGATONA - 09-10-2007

23 Octubre, 2007 16:17
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

I si xalo !! Tot i que la xalera te un preu i el preu és el temps que he d' invertir ...poques coses son gratuïtes , veritat ?? Xalo de escriure un poc sobre els bloguers amb qui vaig parlant i aprenen de cadascun d' ells.Tot podem aprendre de tots.

Xalo d' aprendre a fer coses noves ,com ara penjar les entrevistes al nostre blog...però clar, com que la capacitat d'emmagatzematge es limitat , he tingut que aprendre un altre truc: l' ftp.  Ja veureu que els darreres posts us els podeu descarregar al vostre disc dur a part d 'escoltar-los . Aviso que en uns 7 dies s' esborraran els enllaços i si no us heu guardat l entrevista , ja no la podreu escoltar si no es demanat-me-la
Però be, parlem de la gratuïtat de la xalera . Mira tu per on , vaig a parlar-vos d' una coneixença ,d' una xalera  que , si , estranyament va ser gratuïta: l' actuació del grup Saragatona a les festes Majors del meu poble al 2006.
Era el dia del Planer Absent i el recent inaugurat Pavelló Polisportiu estava mes be orfe d' altres  planers i planeres que no foren els que tenim escampats per territoris mes o menys llunyans i que acudíem a escoltar el protocol·lari  discurs , mes o menys avorrit , de l' alcalde( avorrit per a mi ,clar)

En acabar ,es va obsequiar als assistents amb una actuació d' un grup de música i dansa tradicional de les nostres terres i que ens va sorprendre a tots, per la qualitat, plasticitat i professionalitat dels seus components.Eren Saragatona.Recordo que en acabar l actuació la gent es va posar d'en peu per aplaudir el grup.No es massa habitual aquesta efusivitat , al poble.

La prova de que va agradar va ser que enguany, 2007 , el grup va tornar i ja amb nom propi , no dintre de cap acte oficial , si no com a part de la programació festiva.I el Pavelló es va omplir.I la gent es va tornar a aixecar i els Saragatona van tornar a triomfar a un poble on la gent sol ser exigent a l' hora de premiar onomatopeicament qualsevol tipus d' espectacle.
            

            Dons be, la meua sorpresa va ser majúscula , quant ,  fa uns dies , dintre de la secció del Bloguejan ,  s`em va informar de que el grup tenia un blog on poder consultar les actuacions i altres esdeveniments del mateix  i que a mes s' em recomanava de que en parléssim per l' interès que podria tenir.I així va ser .Si voleu saber un poc mes de grup , no teniu mes que escoltar al Vicent explicant el perquè ,com i de quina manera d 'aquesta formació que comunica amb el seu art i amb les noves tecnologies.  http://www.santabarbara.cat/ftp/SARAGATONA.asf

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 23-10-2007

23 Octubre, 2007 08:32
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

23 octubre 2007

 

Comencen les obres de construcció del Museu del Mar a Les Casotes de la Ràpita
Aquesta setmana han començat les obres del projecte executiu del futur Museu del Mar, que convertiran l’edifici neoclàssic de Les Casotes en el primer museu públic de la història de la Ràpita. L’actuació permetrà adequar tant l’espai interior com l’exterior de l’edifici, recuperar una part de la nau del dipòsit per a usos complementaris, i canviar la fesomia de la façana principal amb una intervenció arquitectònica que la dotarà de grans finestrals i d’un enllumenat ornamental.
El projecte suposarà una inversió de 800.000 euros, el 50 per cent dels quals serà assumit per la Generalitat de Catalunya, a través del PUOSC, i la resta per l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.

 L’ASSEMBLEA DE CREU ROJA A DELTEBRE TÉ NOU PRESIDENT  

    EL COMITÉ LOCAL DE CREU ROJA VA ESCOLLIR MARCOS VENTURA COM A NOU PRESIDENT DE L’ASSEMBLEA A DELTEBRE. DESPRÉS D’ESTAR  DURANT MOLT ANYS VINCULAT A L’ENTITAT, ELS 5 ÚLTIMS COM A VICE-PRESIDENT, TÉ CLAR ON VOL ARRIBAR I EL PRIMER OBJECTIU UN NOU CONVENI AMB L’AJUNTAMENT I DEDICAR-SE NOMÉS AL MUNICIPI,LA CREU ROJA DE DELTEBRE, INTEGRADA PER MÉS DE 80 VOLUNTARIS, ES MANTÉ AMB LES APORTACIONS DELS MÉS DE 1300 SOCIS QUE PAGUEN UNA QUOTA DE 20 EUROS ANUALS I EL CONVENI AMB L’AJUNTAMENT DE DELTEBRE QUE ES VA SIGNAR ARA FA 4 ANYS, PENDENT DE RENOVAR, AIXÍ COM ELS DIFERENTS SERVEIS ARREU DEL TERRITORI. 

 El DOGC publica aquest dilluns el text refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tortosa després de més de vuit anys de tramitació.

D'aquesta manera, el nou planejament entra en vigor aquest mateix dilluns, i des de l'Ajuntament es farà un esforç per difondre'l entre la ciutadania. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha alertat que malgrat que el document ha generat 'expectatives' que no s'han acabat complint, seran 'estrictes' en el compliment de la normativa urbanística. Amb tot, el POUM deixa en suspens quatre importants plans parcials fins a disposar d'un pla d'emergències per inundacions que ha de redactar l'ACA. L'Ajuntament confia que aquests plans siguin actius a finals del 2008.ACN

 Aprofitant la celebració del centenari de la riuada que va inundar nombrosos pobles del curs baix de l'Ebre, el Ministeri de Medi Ambient ha donat oficialment per iniciades, aquest dilluns, les obres de restauració ambiental del meandre de Flix.
Les tasques han començat amb la demolició de l'estrep del marge esquerre del pont inacabat durant la II República i que ocupa una part de la llera del meandre. El projecte, amb un pressupost de poc més de 7 MEUR i que té un termini d'execució de 36 mesos (tres anys) preveu des de la consolidació de trams a les dos ribes, l'obertura d'un canal a l'illa central que permeti millorar la circulació de l'aigua i l'ampliació de la depuradora d'aigües residuals del nucli urbà. Tant l'Ajuntament de Flix com la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) han mostrat la seva predisposició a continuar negociant amb Endesa (concessionària dels embassaments d'aquest tram de l'Ebre) la definició d'un cabal ambiental per al meandre.AC


L'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer de les Terres de l'Ebre (AFATE) ha agraït a l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, que hagi fet públic que pateix un principi de la malaltia d'Alzheimer.  

Segons ha manifestat la presidenta d'AFATE, Ana Algueró, 'agraïm el gest de Maragall per la seva valentia i estem segurs que el seu anunci servirà de consol i suport per a moltes famílies que conviuen amb l'Alzheimer'.ACN

 El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), a través de l'empresa pública Regs de Catalunya SA (REGSA), ha tret a licitació les assistències tècniques per a la redacció de diversos projectes en matèria d'actuacions en regadius per un import total de prop de 800.000 euros.
Es tracta, en concret, de l'assistència tècnica per a la redacció del projecte constructiu del regadiu Xerta-Sénia, referent a la xarxa primària i xarxa de reg del sector 3, amb un termini de redacció de nou mesos, i un pressupost base de licitació de 490.000 euros.

 Marcelino Iglesias rebra dema al president de la Mancomunitat de pobles de la Taula del Sénia
El President del Govern d'Aragó Marcelino Iglesias reb al President de la Mancomunitat de la Taula del Sénia Evaristo Martí, acompanyat d'una representació de tots els Alcaldes, al seu despatx oficial a Saragossa. El motiu de la visita és per saludar-lo, plantejar-li temes d'interès per als pobles d'Aragó de la Mancomunitat (Vall de roures, Pena-roja i Beseit) i convidar-lo a una nova reunió en un d'estos 3 pobles.

 INCASÒL inverteix prop de 25 MEUR en la construcció de 247 nous habitatges protegits , 16 d'aquests a La Torre de l' Espanyol.
L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha iniciat el procés de licitació per a la construcció de 10 noves promocions .Les noves promocions d’habitatges es construiran als municipis de la Torre de l’Espanyol, a la Ribera d’Ebre; Callús, al Bages; Vielha e Mijaran, a la Vall d’Aran; Breda i Santa Coloma de Farners, a la Selva; Les Presses, a la Garrotxa; i Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. Aquestes obres suposen una inversió de 24,56 milions d’euros.

La Torre de l’Espanyol – 16 habitatges de venda a l’Eixample              

 Pressupost de licitació – 1,80 MEUR

Termini d’execució – 21 mesos
La promoció està situada en un solar de l’eixample de la Torre de l’Espanyol, entre els carrers de Portal i Balmes, cedida a l’Incasòl per l’Ajuntament.El projecte preveu la construcció d’un edifici de planta baixa i dues plantes pis amb 16 habitatges destinats a la venda. Tots els habitatges tenen tres dormitoris i la seva superfície útil oscil·la entre els 67 m2 i els 76 m2. La promoció també preveu la construcció d’un aparcament de 25 places.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara realitza dos noves accions d’arranjament dels seus parcs infantils.
Per una banda, s’han arreglat els gronxadors del parc situat enfront del centre cultural. Aquests, després del seu tancament i canvi de tots els gronxadors, que eren de ferro i van passar a ser de fusta, van patir una sèrie de desperfectes que ara s’han arreglat. També s’ha dut a terme el tancament parcial de les dos entrades al recinte.
Paral·lelament s’ha realitzat el tancament en fusta del pati del Centre Obert l’Oliveta, adjacent al nou Centre Municipal del Serveis Socials. Per a què aquest servei, dirigit als infants del municipi, pugui disposar d’un pati propi on poder dur a terme les activitats exteriors amb seguretat, s’ha aprofitat el terreny annex a l’edifici, que fins al moment no s’havia utilitzat. Montse Rodríguez, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Bàrbara es lamenta que s’hagin de dur a terme treballs d’arranjament dels gronxadors, que tot sovint són víctimes d’actes vandàlics i de destrosses dels mateixos.Properament, responent a la demanda de diverses persones del poble que s’han adreçat a l’Ajuntament planer, s’instal·laran dos bancs de fusta en front del nou Centre d’Assistència Primària de Santa Bàrbara.

 La Navegació de l’ ebre al museu del Montsià
L'ecomuseu del Montsià serà l'escenari aquest proper cap de setmana d'un interesant curs sobre la navegació a l'Ebre, les tradicions, les embracacions i la seva contribibució al desenvolupament del territori seràn tractats per especilaistes en el tema.

 La XI edició de la Mostra Estatal d’Agrupacions Teatrals de l’ONCE arriba el proper dimarts 23 d’octubre a les Terres de l’Ebre.
L’esdeveniment portarà als escenaris tres obres representades per Agrupacions procedents de  Cadis, Galícia i Castella Lleó. Les actuacions s’emmarquen en la celebració de la Mostra, que es porta a terme entre els dies 20 i 27 d’octubre a les comarques de Tarragona i Lleida.La Mostra TEATRONCE, de caràcter bianual, té per objecte impulsar la formació i manteniment de formacions teatrals de persones adultes, joves i infantils. Aquests grups estan formats majoritàriament per persones amb discapacitat visual i, encara que no són professionals, en molts casos aconsegueixen un alt nivell artístic i interpretatiu. En aquesta ocasió hi participaran 160 persones.

 Totes les funcions començaran a les 20 hores del vespre. L’entrada és de franc. El programa de representacions serà el següent:

 Amposta. El Teatre la Lira acollirà “Azos”, d’Euloxio Ruibal. L’Agrupació que la portarà a escena és VALACAR, de Galícia.

Móra d’Ebre. El Teatre Municipal serà l’escenari de “Diana está comunicando”, de José López Rubio, portada a escena per l’Agrupació BAMBALINAS, de Castella Lleó.

Tortosa. A l’Auditori Felip Pedrell es representarà “Doña Gil”, de Belén Pérez Daza, sobre el text de Tirso de Molina.

 Jesús homenatja un avi centenari
El proper diumenge, 28 d’octubre, un avi centenari resident a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús serà objecte d’un homenatge. Es tracta de celebrar els seus cents anys d’edat en un acte organitzat per la pròpia EMD, on se li farà lliurament de la Medalla commemorativa dels “Cent Anys de Vida”, per part del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, i on també assistiran l’Alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, Consell Municipal de la 3ª. Edat i Consell Comarcal del Baix Ebre.

El Sr. Ramon Estrada compleix precisament els cent anys aquest proper diumenge, fet que farà coincidir la festa d’homenatge amb el seu feliç i centenari aniversari

 

 

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BLOGUEJAN010 Manel Zaera - 8-10-2007

23 Octubre, 2007 07:26
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Un altre referent ebrenc : Manel Zaera .

No se si m' equivoco , però possiblement hagi estat un dels "pares" d' aquesta "febre" comunicadora que ens possibilita a tots , professionals i neòfits ,abocar al mon les nostres inquietuds periodístiques , literàries ..etc.
Manel ens explicava ,amb un cert rubor em va semblar ,que els seus inicis van ser justament amb l 'arribada del nou segle i coincidint amb tota la moguda antitransvassament.La xarxa era un bon lloc per expandir la denuncia del nus.
Com a enginyer en Informàtica per la UAB, postgrau en Direcció de Sistemes de la Informació en entorns de Programari Lliure per la UOC i  delegat del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya per a les Terres de l'Ebre ,entre altres , no va deixar passar l' ocasió per aprofitar-ho per be del territori...i així segueix.

Si o voleu comprovar ,podeu escoltar l 'entrevista. http://www.santabarbara.cat/ftp/manelzaera.asf

Comentaris | 0 RetroenllaçOs