BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 22-10-2007

22 Octubre, 2007 07:41
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

22 octubre 2007

 

 

Ecologistes en Acció ha commemorat aquest dissabte a la platja de l'Almadrava el 18è aniversari del greu accident que va obligar a tancar la central nuclear Vandellòs I.
L'entitat ecologista ha aprofitat l'acte per demanar el tancament de les tres plantes nuclears que encara resten obertes a Catalunya (Vandellòs II i Ascó I i II). Ha explicat que ja no seran necessàries perquè només amb l'energia que produiran les plantes de cicle combinat i els aerogeneradors projectats, se superarà el consum previst a Catalunya en el Pla de l'energia 2006-2015, confeccionat pel Govern. Ecologistes en Acció ha subratllat que, amb les nuclears en marxa, la creació d'energia serà el doble de la que Catalunya necessitarà. Han apuntat que això significa que el país serà la seu de plantes perilloses i contaminants que només beneficiaran les empreses propietàries, que es dedicaran a vendre l'energia sobrant a l'exterior.ACN


El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de dos tallers d'ocupació al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.
Concretament, s'ha aprovat demanar l'ajut de 157.935,38 euros per al desenvolupament del taller ocupacional 'Pla d'enjardinament municipal Baix Ebre II' destinat al manteniment de les zones verdes dels petits municipis del Baix Ebre, i la mateixa quantitat econòmica per al desenvolupament d'un altre taller ocupacional destinat a la formació de telefonista/recepcionista adreçat a persones amb discapacitats.ACN


Els representants dels partits polítics, convocats a una reunió per analitzar els pressupostos estatals a les Terres de l'Ebre, no han complert amb les expectatives que tenia la Cambra de Comerç de Tortosa per arribar a un consens territorial i esmenar-los.
La Cambra ha explicat el resultat de la reunió amb 'desencís' tot i que confia que es pugui reconduir. Segons ha explicat el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, els partits polítics no han assumit cap compromís en ferm. Amb tot, la Cambra s'encarregarà d'elaborar un document de mínims amb les necessitats del territori que farà arribar a totes les forces perquè el signin. 'Farem el possible perquè aquesta trobada serveixi per alguna cosa', ha manifestat Mora.ACN


L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha constituït els òrgans que ha de desenvolupar les accions de l'Agenda 21 i efectuar el seu seguiment.
En primer lloc, s'ha constituït un òrgan municipal, la Comissió de Seguiment, que vetllarà per la realització de les accions del Pla i el compliment de les tasques ordinàries. Aquesta comissió està integrada per quatre membres: la regidora de Medi Ambient, dos regidors de l'Ajuntament (el de Dinamització econòmica i Urbanisme i un de l'oposició) i un tècnic. Un altre òrgan constituït és el Consell de Sostenibilitat, que està format per la regidora de Medi Ambient, un regidor de l'oposició, un representant d'associació local, un representant dels agents econòmics locals, un representant de la Unió de Botiguers, i representants dels àmbits educatiu, esportiu i cultural locals. Aquest consell esdevindrà un espai de debat i reflexió i avaluarà els resultats assolits en l'execució, a més de proposar i impulsar dinàmiques de participació.ACN


El Ministeri de Medi Ambient ha iniciat aquest dijous les obres de restauració ambiental del meandre de Flix, una actuació que compta amb un pressupost de 7 MEUR i que està previst que s'executi durant els propers tres anys.
El projecte d'arranjament del meandre té l'objectiu de consolidar i rehabilitar aquest tram de riu i millorar la seva capacitat de desguàs. El Comissari d'Aigües de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Rafael Romeo, té previst visitar aquest proper dilluns l'inici de les actuacions sobre el terreny.ACN


El grup Vallombrosa invertirà 500 MEUR en la construcció d'una fàbrica integrada de material fotovoltaic i de plaques solars d'última generació al municipi de Flix.

La producció d'aquesta planta s'utilitzarà per a la generació d'energia solar. La construcció començarà al gener de 2008 i es preveu que estigui funcionant a mitjan 2009. Segons l'empresa, la planta de Flix, que serà la major d'Europa en el seu gènere: tindrà una extensió de 80.000 metres quadrats i produirà plaques de silici capaces de generar una energia de 100 megawatts anuals (MW/any). A l'estat espanyol, en aquests moments, es produeixen només uns 50 MW/any, i a tota Europa, uns 700 MW/any. La planta crearà a la zona uns 400 llocs de treball.ACN


Des de fa uns dies a algunes llibreries de Deltebre es pot trobar el Cd “Pluja de tardor” que ha editat recentment el veí d' aquesta localitat Josep Maria Bonet.

Es tracta d’un disc amb 10 temes de diferents estils musicals: country, swing, jazz, balades . La música i lletra dels temes són del propi autor llevat d’una “La Maria” que ha estat escrita per Baltasar Casanova que li va encarregar a l’amic Bonet per a la presentació del seu llibre “L’últim llagut del Delta”. N’hi han dues dedicades a la seva dona, una a la seva neta. D’altres com la cançó “Malenconia” l’autor recorda els recorreguts dels diumenges al matí de l’adolescència que feien amb els amics entre les 4 carreteres i el cinema Coliseum. En els seus anys de joventut Josep Maria Bonet ja va formar part d’un grup de Tarragona que va haver de deixar per estudiar la carrera de magisteri, professió que continua desenvolupant en l’actualitat. Va ser ara fa uns 2 anys que va decidir composar en les seves estones lliures a la garriga les cançons d’aquest disc.

La Mancomunitat de la Taula del Sénia presenta la XII Diada dels bolets i X Jornades Micològiques de Beseit.
El dijous 25 d’ octubre a les 10:30 a l'Oficina de la Mancomunitat a Vinaròs, l'Alcalde de Beseit i l'Associació Amics dels Bolets fan una Roda de Premsa per presentar el XII DIA DELS BOLETS i les X JORNADES MICOLÒGIQUES que es fan a Beseit aquest pròxim cap de setmana (27 i 28 d'octubre)


Inauguració de la nova rotonda a la travessera d’Ulldecona
El President de la Diputació de Tarragona Josep Poblet va inaugurar el passat divendres a la carretera de la Sénia, a la Comarca del Montsià, les obres finalitzades de la nova rotonda situada a la travessera d’Ulldecona. Es tracta d’una nova rotonda que ha reordenat el trànsit de la intersecció de la carretera TV-3319 d’Ulldecona a la Sénia, amb el vial d’accés al centre urbà del municipi per l’antiga carretera de la Sénia i amb el camí del Molí Nou. Aquest projecte, que ha representat per a la Diputació una inversió total de 521.427,73 euros, ha suposat una gran millora per als usuaris.L’obra ha consistit en la construcció d’una rotonda de 40 metres de diàmetre exterior i 8 metres de calçada anular.


Primeres activitats a Flix del centenari de la riuada de 1907 i de la plantada de la freixa Ajuntament de Flix, 19.10.2007
El passat dissabte, 20 d’octubre, va tenir lloc la primera de les activitats vinculades a la commemoració del centenari de la riuada de 1907 amb la II Baixada del Meandre amb Piragües que es desenvolupà al llarg del matí, organitzada per l’empresa Rogles Aventura, S.L., el Club Nàutic de Flix i l’Ajuntament de Flix. Es va fer un recorregut d’uns 5 Km al llarg d’un tram de riu, que s’inicià a prop de la presa de l’embassament.


Dilluns, 22 d’octubre, a les 19:30 h., i al Centre d’Interpretació Ca Don Ventura de Flix , es durà a terme una conferència sobre la riuada de 1907, que serà impartida per Albert Curto Homedes, director de l’Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l’Ebre.
Apart, durant aquests propers dies, es col·locarà una placa commemorativa a la Plaça de l’Església. Com ja s’ha comentat, a conseqüència de la pujada del nivell durant la riuada de 1907, el riu arribà fins aquest espai urbà de la població. A l’any següent, al 1908, al mateix indret on arribaren les aigües es plantà la freixa que actualment encara roman a la plaça, i que ha esdevingut un dels elements característics i emblemàtics de Flix.


Marc Ferré i Carla Arasa una parella jove planera que gaudeixen ballant.
En el marc de l’escola de ball Quick Dance de Santa Bàrbara, fa un any va néixer la parella de ball composada per Marc Ferré i Carla Arasa, tots dos planers que debutaren en el món del ball participant en exhibicions a les festes majors i en esdeveniments diversos ja fa anys i que avui dia competeixen a la categoria anomenada Youth-D.Carla i Marc han obtingut al llarg de tot aquest temps ballant junts classificacions destacades en el circuït semi-professional de ball de Catalunya. Així destaquen els tercers llocs del VIII Open Nacional Spanish 2006 de Salou o el tercer lloc en el 1r Open Santa Bàrbara i el VII trofeu de ball Ciutat de Tortosa (en la modalitat de llatins adults). Però és quan comença aquesta temporada que aconsegueixen els millors resultats i es projecten com a ballarins de futur de les Terres de l’Ebre aconseguint el primer lloc al V Open Pacha-Tube de Riudoms.


 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs