BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 10-10-2007

10 Octubre, 2007 07:20
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

10 octubre 2007

 

 

El titular del jutjat número 3 d'Amposta ha ordenat l'ingrés a presó de vuit dels detinguts en l'operació Aristocràcia contra una xarxa de tràfic d'haixix, que va tenir lloc aquest passat diumenge a la urbanització de Montsià Mar, al terme municipal d'Alcanar.

L'operació va permetre incautar més de 3.000 quilos d'haixix i va acabar amb la detenció de quatre agents de la Guàrdia Civil i dotze persones més (sis de nacionalitat marroquina i sis d'espanyola). Durant aquest dimarts, han declarat als jutjats d'Amposta aquests últims dotze detinguts: des d'aquest dimarts al vespre, quatre ja es troben internats a la presó de Tarragona, i quatre més, que ja han rebut l'ordre judicial, ingressaran al mateix centre penitenciari durant les properes hores per la imputació d'un delicte de tràfic de drogues. Durant aquesta nit han de declarar quatre detinguts més. Demà, dimecres, al matí, està previst que passin a disposició judicial els quatre agents de la Guàrdia Civil, als quals el jutge ha prorrogat la situació de detenció.ACN

 El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha inaugurat aquest dimarts al vespre el nou telecentre de l'Aldea, situat al Casal de Joves.

Aquest telecentre disposa de 8 ordinadors, un servidor, una impressora i un concentrador de ports. El telecentre disposa d'un dinamitzador que assistirà tots els usuaris que ho necessitin. Bosch ha recordat que 'els telecentres són essencials per tal de garantir la cohesió territorial i digital ja que actuen com a dinamitzadors TIC al territori'. Amb el de l'Aldea ja són deu els telecentres de la comarca del Baix Ebre. Els altres nou són a Deltebre, El Perelló, L'Ametlla de Mar, Benifallet, Tortosa, Camarles i l'Ampolla.ACN

 Prat de Comte recupera la destil·lació d'espígol per fer essències en la VI Festa de l'Aiguardent

El fet que la festivitat del Pilar sigui enguany divendres ha fet que l'organització de la VI Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte s'hagi atrevit a allargar el certamen a tres dies aprofitant el cap de setmana llarg. Enguany, com a novetat, s'afegeix el licor d'herbes a les dues varietats d'aiguardent que ja es comercialitzen durant la Festa: el blanc i el torrat; i s'han fet ampolles en miniatura amb les tres varietats pensades com a record de la festa i per a col·leccionistes. També per primer cop es recupera la destil·lació d'espígol per extreure'n olis essencials, que s'havia deixat de fer als anys seixanta, amb l'objectiu de potenciar l'ús dels alambins més enllà de l'aiguardent. La VI Festa estarà marcada enguany per les obres de la carretera que uneix l'Eix de l'Ebre (C-12) amb Horta de Sant Joan, i que obliguen a donar la volta per Gandesa i Bot per arribar a Prat de Comte.ACN

 L'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita confia que la presència d'experts reconeguts mundialment i la difusió de diferents experiències per a l'impuls del turisme sostenible en el marc de l'onzena edició de Forumed, el proper 23 d'octubre, serveixi per potenciar la competència col·laborativa, amb la creació de xarxes d'activitats turístiques complementàries per reforçar aquesta oferta.

Es tracta, segons ha explicat l'alcalde rapitenc, Miquel Alonso, que aquesta jornada serveixi com a reflexió i continuïtat de les iniciatives empreses al municipi de cara la potenciació del turisme sostenible i els productes de qualitat de les Terres de l'Ebre, amb l'organització de diferents jornades gastronòmiques. De fet, Alonso ha avançat que aquesta promoció conjunta podria donar fruits properament amb un acord d'exportació de productes perdurables del territori (vi, oli i arròs) a Austràlia.ACN

 El FC Barcelona es suma al centenari de Joan cid Mulet

Divendres 12 d'octubre, Joan Cid i Mulet rebrà un merescut homenatge per part del món del futbol ebrenc i català, amb l'organització d'una intensa jornada al camp de la Santa Creu de Jesús en la qual hi prendran part nombrosos equips del futbol base (pre benjamí, benjamí i aleví) del FC Barcelona ,del CF Jesús Catalònia, del C.D Tortosa i del Roquetenc.Aquesta iniciativa ha estat engegada des de l’EMD de Jesús i compta amb la col.laboració del C.F.Jesús Catalònia i el Consell Esportiu del Baix Ebre.

El FC Barcelona s'ha afegit d'aquesta manera al centenari de Joan Cid i Mulet, la qual cosa és tot un honor i ajuda notablement a l'èxit del centenari.

 El dia 1 d’octubre  va començar la bibliocursa 2007 a la biblioteca José Escudé de Santa Bàrbara, essent la 10è edició d’aquesta activitat que es realitza el darrer trimestre de l’any.

 Durant els tres mesos que dura la bibliocursa, els participants han de llegir 20 contes per tal de superar aquesta cursa lectora. Cada vegada que es llegeix un llibre s'ha d'omplir una fitxa on hi ha preguntes sobre el llibre i, a canvi, el participant aconsegueix una enganxina. Quan es tenen 10 enganxines s'ha de deixar marcada l'empremta digital. Quan es supera el número 15 s'ha de penjar una medalla al carnet de concursant i finalment, tots els lectors que llegeixen 20 llibres abans del termini fixat aconsegueixen un diploma i un obsequi.

L'Ajuntament d'Ulldecona ha enviat una carta al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, reiterant el suport de l'ens local a la pràctica de la caça en barraca, de llarga tradició a les Terres de l'Ebre.

En la missiva, l'Ajuntament recorda que el ple municipal s'ha manifestat per unanimitat a favor d'aquesta modalitat de caça en diverses ocasions. Segons ha detallat l'Ajuntament, l'objectiu d'aquesta carta és donar suport al Departament de Medi Ambient en l'aprovació del Decret que legalitza aquesta pràctica. Precisament, el conseller de Medi Ambient s'ha de pronunciar aquesta setmana sobre aquest Decret, abans que divendres comenci la temporada de caça.ACN

 La Guàrdia Civil ha localitzat, al voltant de les quatre de la tarda d'aquest dimarts, el cadàver del treballador desaparegut al canal esquerre del riu Ebre i, amb l'ajuda del Grup de Recolzament d'Activitats Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat, l'han pogut treure de l'aigua.

El cos ha estat trobat a la zona de la font del Quinto, a Camp-redó, al municipi de Tortosa, segons han concretat els Bombers. L'operari, de 53 anys, veí de València i treballador d'una empresa subcontractada per Adif, havia desaparegut aquest dimarts a la matinada al canal esquerre quan feia el trajecte en una vagoneta entre Tortosa i Camp-redó.ACN

 El Servei Meteorològic de Catalunya informa que per quarta vegada en cinc setmanes una petita depressió en altura fa preveure un episodi de xàfecs i tempestes a Catalunya entre dimecres i dijous, que podrien ser forts i acompanyats de calamarsa o pedra.

Una bossa d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera s'ha desprès d'una extensa depressió situada al nord de l'Atlàntic i ha iniciat un camí que, finalment, farà que creui la vertical de Catalunya entre dimecres a la tarda i dijous. Aquesta petita pertorbació, que no tindrà un clar reflex en superfície, porta associada una temperatura d'uns 22 ºC sota zero a uns 5.500 metres d'altura. La trajectòria prevista d'aquesta depressió és de nord a sud, un recorregut poc freqüent que fa difícil concretar quina serà la zona més activa de la pertorbació.

 Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un menor a Horta de Sant Joan per haver apunyalat mortalment un jove de 23 anys al Prat de Llobregat.

Els fets varen passar la matinada del passat 17 de setembre al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat després d'una festa gitana. El detingut, de 16 anys i fill de pares xilens, va participar en una baralla i va apunyalar Manuel D., de 23 que va arribar mort a l'hospital. Després de diverses setmanes d'investigació els Mossos varen localitzat el detingut a casa la seva mare a Horta de Sant Joan. En l'operació també s'ha detingut la mare per tràfic de drogues. La víctima mortal era d'ètnia gitana i vivia al Prat.ACN

 Agents de la Policia Local i del Cos Nacional de Policia han detingut J.G.B, de 32 anys i veí de Tortosa, acusat del robatori en una perruqueria del carrer d’en Carbó ocorregut aquest dimarts.

Els fets han passat al voltant de la una de la matinada quan el detingut hauria trencat l'aparador del comerç i s'hauria emportat la caixa registradora. Els agents l'han pogut retenir al portal de casa seva, amb la caixa a les mans, disposant-se a llençar-la en un contenidor d'escombraries. Aquest individu ja va estar detingut la setmana passada relacionat amb robatoris similars en establiments del centre comercial de Tortosa.ACN

Aules d’ extensió universitària per a al gent gran de Deltebre

El campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili a través de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, organitza per quarte vegada a Deltebre, les Aules d’Extensió Universitària per a Gent Gran, amb la finalitat d’oferir una oportunitat a tot un sector de població adulta que manté viu el neguit de la formació i el conreu de la cultura més enllà de les necessitats professionals. Per aquest  curs 2007-2008, les AEUGG oferiran un programa dues conferències per mes (de novembre fins a maig) que serà els dimecres, de temàtica variada: psicologia, història,  salut, llengua, dret, nutrició

 

Sis centres  ebrencs es beneficien dels  Plans educatius d'entorn.                                   

El Govern ha aprovat destinar 9.387.480 euros als Plans educatius d'entorn que es porten a terme en 79 municipis catalans. Aquesta iniciativa és una proposta educativa innovadora per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels alumnes de 3 a 18 anys, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. El Plans pretenen, en últim terme, fomentar la cohesió social de l'alumnat i ajudar-los a assolir l'èxit escolar.
A les Terres de l’ Ebre , els centre educatius beneficiats per aquests plans son sis:

LOCALITAT                        CURS              IMPORT

Alcanar                             2005-2006                 49.064

Amposta                            2004-2005                 102.597

Deltebre                            2005-2006         59.903

L'Ametlla de Mar                      2005-2006                 38.233

Tortosa                             2004-2005                 129.771

Ulldecona                         2006-2007                 33.038


Es recullen 270 carretes plenes de brossa  gràcies a l’ iniciativa  dels Plans de Treball organitzats per la Mancomunitat de la Taula del Sénia

 Divendres 5 d'octubre a Mas de Barberans ha segut el final dels 2 Plans de Treball de neteja de rius i barrancs, que finançats pels Governs valencià i del català, s'han dut a terme als 19 pobles valencians i catalans que formen part de la Mancomunitat de la Taula del Sénia.
Els llocs netejats han segut molt variats: els qui toquen al riu Sénia, s’ha donat prioritat al riu; els qui tenen barrancs pel casc urbà, també; els voltants dels nuclis habitats; a alguns, ermites o àrees recreatives i/o mediambientals; però també ha segut molt destacada la neteja de llocs diversos dels termes municipals: lligallos, camins rurals, canals, etc.

En total es calcula que s’han recollit uns 270 tractors plens de materials de tota classe: plàstics, garrafes, electrodomèstics vells, runes, però també restes de poda i, sobretot, moltíssima brossa. Tot el material s’ha reciclat portant-se als llocs de recollida.


El CRAM instal·la a l’Ametlla un punt de suport contra una epidèmia que afecta als dofins de la Mediterrània.

L’Ametlla de Mar és un dels quatre punts de cobertura junt a Vilanova i la Geltrú, Premia de Mar i Palamós, per fer front a l’epidèmia de morbil·livirus, un virus que només afecta a mamífers marins de sang calenta.

 L’Associació Dones Planeres – Mestresses de casa comença el nou curs d’activitats i tallers amb les reformes del seu local finalitzades.

 Al llarg d’aquest estiu s’han dut a terme les obres de reforma i condicionament del local de l’Associació de Dones Planeres – Mestresses de casa, situat a la plaça Espanya núm. 19.Les obres han consistit en enmanisar tot el terra del local, que fins al moment consistia en una capa de ciment, dur a terme reformes als serveis sanitaris i pintar les parets i les portes del local. El passat diumenge, 30 de setembre, es va dur a terme a la seu de l’associació la presentació del nou curs, i es va aprofitar per ensenyar a totes les seves associades les reformes dutes a terme.

Cal recordar que aquest és un local que l’associació té en règim de lloguer i que l’Ajuntament Planer ha col·laborat en la reforma del mateix fent-se càrrec de pintar el local d’aquesta associació planera.

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs