"ELS SOMNIS DE BENDY"

04 Octubre, 2007 13:27
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

Ella és el toc de distinció i de  “glamour” a la ràdio, tan aviat puja per les escales de la nostra emissora desprèn  aroma de roses i jasmí, aquestes amb les que és deixa envoltar a les seves presentacions literàries, perquè tot i que col·labora a la nostra emissora, ella és escriptora, presentadora de televisió, locutora de radio, poetessa,( la veritat és que no se d’on treu tant de temps perquè també és una mestressa de casa perfeccionista, sempre ho te tot com un fil d’or) ........envoltada  de personatges imaginaris ,  sap que la vida no és tan dolça com explica a alguna de les seves  novel·les.

Va començar a col·laborar fa més de 10 anys i tot i que no és del nostre poble també se l’estima, com estima tothom qui l’envolta, amiga dels seus amics, gran perfeccionista i detallista cura al mínim els detalls en tots els sentits,  fins i tot amb els punts i comes dels seus relats.

Es tant acurada que mai he vist guions més ben preparats que els que ella porta cada tarda de divendres al seu programa, un referent cultural de les Terres de l’Ebre, especialment de la ciutat on l’ha vist créixer i formar-se com escriptora.

Pels seus “somnis” han passat coneguts escriptors  , pintors de prestigi , gent del món de la cultura, especialment Tortosina, que coneixem cada tarda de divendres  al llarg de dues hores.

També s’ha deixat envoltar sempre de grans col·laboradors com  el locutor de radio  Josep  Àngel Odena o el conegut Conrad Durant, aquesta temporada l’acompanyarà el Doctor Emili López i l’historiador Ramon Miravall, en alguns dels seus apartats, que canvia cada temporada i amb la que sempre ens sorprèn.

 

Es una persona que no sol passar desapercebuda, sempre te un moment per a dedicar als altres i col·labora en diverses entitats , sense ànim de lucre així com també fa visites als ancians de la residència de Sant Miquel

Una altra de les seves passions és la família ,les sortides al cinema, els sopars de divendres, la veritat és que podria estar moltes hores escrivint sobre la Bendy Suarez,  però millor que l’escolteu tots els divendres als 100.6 de les 5 fins les 7 de la tarda...ella us espera amb els somnis més apassionats .T.G.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 04-10-2007

04 Octubre, 2007 07:54
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

04 octubre 2007

 

 

Demà s’inaugura a Deltebre l’exposició Oceànides 
Eugènia Canal Bedia, magistrada d’instrucció del jutjat núm 2 de Barcelona, és l’artista que presenta a partir de demà Oceànides (Formes de Formes)a la sala d’exposicions municipal de Deltebre. A través de 17 quadres pintats a l’oli, sobre tela i fusta,  Canal Bedia mostra una aparença ambigua de la matèria color,  la prespectiva més abstracta de l’aigüa al Delta de l’Ebre segons paraules de la mateixa artista. 

 L'Hospital Comarcal d'Amposta ha signat un conveni amb el Departament d'Educació per cedir part de les seves instal·lacions per impartir crèdits del cicle formatiu de grau mitjà d'auxiliar de cures d'infermeria.
El Departament aportarà 12.000 euros per al material i cicle formatiu, que imparteix l'IES Ramon Berenguer IV d'Amposta, i l'Hospital assumirà part dels crèdits del cicle i aportarà els professionals necessaris per a les pràctiques. Concretament, per als crèdits de benestar del pacient, cures bàsiques d'infermeria, higiene del medi hospitalari i tècniques d'ajuda odontològica. ACN

 La Cambra de Comerç de Tortosa ha denunciat aquest dimecres 'l'oblit' que, un cop més, pateixen les Terres de l'Ebre en els pressupostos estatals per a l'any vinent.
El president de l'ens cameral, José Luis Mora, ha denunciat que la inversió que es preveu a les Terres de l'Ebre no es correspon ni amb la població, ni amb l'extensió, ni amb el PIB que aporta el territori; i ha lamentat que es compti com a 'inversió' els 71 MEUR per la descontaminació de l'embassament de Flix. 'Nosaltres en som els perjudicats i ara resulta que ho contemplen com a inversió', ha insistit. Deixant de banda l'actuació a Flix, el govern espanyol destina a les Terres de l'Ebre només un 1,69% de tota la inversió que fa a la demarcació de Tarragona. Per esmenar aquesta situació, Mora ha reclamat als polítics del territori que aparquen 'els partidismes' i que intervinguin de manera contundent.

 Roquetes acull la 26a Trobada de Bandes de Música de Catalunya
Més de mil músics desfilaran pels carrers de la ciutat
Amb motiu del centenari de La Lira Roquetense, l’entitat cultural acollirà enguany la 26a Trobada de Bandes de Música de Catalunya, que se celebrarà a Roquetes dissabte dia 6 d’octubre.
De les 42 bandes que hi ha federades a Catalunya, trenta-tres ja hi han confirmat la seva assistència, la qual cosa comporta que 1.350 músics es donin cita a Roquetes en una diada que començarà al matí amb la recepció dels participants al local de La Lira.. La jornada, que enguany té lloc al municipi ebrenc per commemorar el centenari de l'entitat local La Lira Roquetense, inclou la celebració de l'assemblea general de la Federació Catalana de Societats Musicals, un dinar de germanor i una desfilada de totes les bandes participants pels carrers de Roquetes.

 El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha rebut el certificat de la Carta Europea de Turisme Sostenible
Aquest certificat és una acreditació de qualitat d'àmbit europeu que certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitzarà de manera sostenible. Es tracta d'una de les línies d'actuació més importats promogudes per la Federació EUROPARC (entitat que aglutina els parcs nacionals i naturals de 32 països europeus) i distingeix els espais protegits que han definit una estratègia i un seguit d'actuacions per fer compatible el desenvolupament sostenible del turisme amb les tasques necessàries de conservació i millora del patrimoni natural i cultural que es protegeix. Fins al 2006 només set parcs estatals comptaven amb aquest reconeixement, un dels quals era el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, pioner a l'estat.

 Uns 3.600 alumnes de primària i secundària que cursen estudis a 17 IES i 23 CEIP de les Terres de l'Ebre participen durant aquest curs 2007-2008 en el Pla Català de l'Esport a l'Escola
Aquest  Pla és un programa conjunt del Departament d'Educació i la Secretaria General de l'Esport que pretén potenciar la pràctica de l'esport entre els joves estudiants en horari extraescolar. En les experiències pilots prèvies a la seva posada en marxa, el programa ha aconseguit incrementar la pràctica de l'exercici físic entre els alumnes en un 60%, en alguns casos. Les Terres de l'Ebre, a més, s'han convertit en el primer territori de Catalunya en integrar tots els IES en la iniciativa i té l'única comarca del país (la Terra Alta) on s'aplica ja a tots els centres educatius de primària i secundària. El desplegament del Pla a les escoles estarà supervisat per la nova comissionada d'Educació, Montse Trullén, que s'encarregarà de visitar els centres, donar-los suport i resoldre'ls els dubtes al respecte.ACN

 Un camió i un turisme han xocat frontalment aquest dimecres al migdia a l'Eix de l'Ebre (C-12) a l'alçada d'Aldover, en direcció Xerta.
Els Bombers han rebut l'avís a les 12.25 hores i, segons les darreres informacions, el sinistre ha deixat dues persones atrapades. Segons fonts dels Bombers, els dos ferits estaven conscients, i mentre un ha estat evacuat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, l'altre estava sent atès per l'equip del SEM al lloc de l'accident. El camió implicat transportava pinso. Segons el Servei Català del Trànsit, la calçada ha quedat tallada i s'està donant pas alternatiu. ACN

 La Policia local de Tortosa ha obert un operatiu per desarticular una xarxa de persones que utilitzaven els seus habitatges al nucli antic per fer empadronaments massius a canvi de diners.
De moment, hi ha dues persones imputades de nacionalitat paquistanesa a qui s'acusa d'un delicte continuat de falsedat en document públic. L'operatiu continua obert a l'espera d'identificar altres persones vinculades amb aquesta xarxa d'empadronament il·legal d'immigrants. Els dos imputats, R.N.I. de 31 anys i C.A.S. de 29 anys, pretenien empadronar fins a 35 dones nouvingudes en un mateix habitatge del nucli antic de Tortosa.ACN

 La coordinació de joventut a les Terres de l'Ebre col.labora en el curs de GUIA DEL TERRITORI DE LES TERRES DE L'EBRE amb l'objectiu de preparar personal especialitzat en l'acompanyament dels diferents visitants de les nostres terres.
El Curs es desenvoluparà de forma teòrica i prèctica entre el 8 d'octubre
i l'1 de març de l'any vinnent. Es formarà personal per l'acompanyament
dels visitants a les quatre comarques de les Terres de l'Ebre, a nivell
d'espais naturals, culturals i històrics.
El preu de la matrícula es de 30 Euros i cal fer la incripció a:
Ecologia i Natura. Telf 977 74 29 00; 679 494 633 o al mail
aventura@ecologiainatura.com ROL

 
Celebració del 7è Cap de Setmana Ibèric a Vinebre i Tivissa. (26/09/2007)

Els propers 6 i 7 d'octubre té lloc el 7è Cap de Setmana Ibèric durant el qual s'organitzen activitats als poblats ibèrics de tot Catalunya.
A la Ribera d'Ebre es troben 2 poblats ibèrics: el de Sant Miquel a Vinebre, i el del Castellet de Banyoles a Tivissa.
L'ajuntament de Vinebre ha organitzat les següents activitats per tal de celebrar aquestes jornades:
El dissabte dia 6 hi haurà una jornada de portes obertes i visites guiades, en horari de 9 a 13 i de 16 a 18.30 hores de la tarda. També se celebrarà un berenar iber a les 18.30 hores. Per la nit, es realitzarà una baixada nocturna des del jaciment a Vinebre amb torxes o lots, que tindrà una durada aproximada de 30 minuts. Aquesta sortida es farà a les 20 h.
El diumenge dia 7, es tornarà a celebrar una jornada de portes obertes i visites guiades, en aquest cas, en horari de 9 a 13 hores.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tivissa, juntament amb el Museu d'Arqueologia de Catalunya, ha organitzat les següents activitats:
El dissabte dia 6 d’octubre de les 12.00 hores hi haurà una visita guiada al jaciment ibèric.
El diumenge dia 7 d’octubre, de les 10.30 a les 14.30 hores se celebrarà la Festa Ibera, amb diferents tallers per conèixer com vivien els ibers: cistelleria, obtenció de teixits, encunyació de moneda, fabricació de penjolls i amulets... A més, a les 11.00 hores, hi haurà una nova visita guiada al jaciment ibèric.
Tots els nens que participin de les activitats al poblat seran obsequiats amb un joc.ROL

Presentació de l´estudi Participació, política i joves a les Terres de l’Ebre
La coordinadora territorial de la Secretaria de Joventut a les Terres de l´Ebre, Montse Perelló, presentarà el proper divendres 5 d’octubre a les 12:00h l’estudi “Participació, política i joves. Una aproximació a les pràctiques polítiques, la participació social i l’afecció política de la joventut”. A l’acte també hi assistirà Isaac Gonzàlez, coordinador de l’estudi encarregat per la Secretaria de Joventut a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques.
L’acte tindrà lloc a la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre, on hi són convidats els representants polítics i professionals encarregats de dissenyar i posar en pràctica les polítiques destinades als joves de les Terres de l’Ebre.

 
7è Cap de Setmana Ibèrica la Moleta del Remei d’ Alcanar

 Dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre

L’Aunis i el medi natural de la Moleta del Remei

 Paisatge i recursos en temps dels ibers. Visita-demostració en què l’Aunis, una jove habitant del poblat, explicarà com era el paisatge quan el poblat va ser habitat, i quins recursos naturals s’aprofitaven.

Horari: 12 h    

Sobreviu en època dels ibers!

 Taller per a infants que permetrà que els més petits entenguin la dificultat d’obtenir els recursos necessaris en temps dels ibers.

Horari: 16:30

Segona edició dels Tallers Interculturals a la comarca del Montsià

 Els tallers interculturals a la comarca del Montsià s’imparteixen en el marc del Pla

comarcal d’Immigració, degut a la demanda dels centres escolars de continuar

amb aquesta formació complementària a l’alumnat de 1r a 4rt de primària i a la

voluntat del Consell Comarcal del Montsià de fomentar valors com el respecte i la

tolerància entre els xiquets i xiquetes que comparteixen i conviuen en l’espai de

l’escola. Els centres escolars que decideixen acollir-se a aquests tallers els

inclouen a la seva planificació en iniciar-se el curs escolar.

Aquest projecte està totalment subvencionat i per als participants és gratuït.

Aquest any s’impartiran a: Mas de Barberans, La Galera, Godall, Santa Bàrbara,

Freginals, Masdenverge i Sant Jaume d'Enveja. En aquesta edició hi ha un total

de 81 inscrits. Els tallers els imparteixen una educadora social i una monitora de

lleure.
L’objectiu principal d’aquests tallers és el de conèixer altres cultures per tal

d'aprendre de les diferències i compartir semblances culturals amb els xiquets i

xiquetes nouvinguts . El treball fomenta l'adquisició de valors com el respecte i la

tolerància, la solidaritat, la cooperació i el treball en equip. Alguns dels temes que

es treballaran en aquesta edició són: la cuina de les iaies del món, el poble

saharaui, la mort en diferents cultures, estereotips, religions del món. A més a

més es farà una desfilada de la humanitat, per tal de comprendre el desigual

repartiment de la riquesa, el no a les guerres i el no consumisme. El nadal

intercultural posarà un fi festiu a aquests tallers.

Neix a Santa Bàrbara l’ Associació aragonesa – planera.
Santa Bàrbara és una de les poblacions ebrenques que va acollir a partir dels any 60  una gran quantitat de veïns procedents de pobles del Baix Aragó, especialment de la província  de Terol. Aquest fet i l’ integració dels nou vinguts i de les  següents generacions , ja nascudes  al poble , va propiciar l ‘any passat  que un grup d’ aquest “altres planers” es reunissin en un dinar de germanor per celebrar la festa del Pilar.

Ara, i fruit d’ aquella primera trobada , enguany s’ ha estat gestionant la creació d’ una nova entitat  a la localitat que s’ anomena Associació aragonesa planera  i que tindrà la seua presentació oficial al decurs de la Segona Festa del Pilar que organitzaran a Santa Bàrbara el diumenge 14 d’ Octubre.

 Aquest mati a les 10 h. el col.lectiu ecologista ha  convocat una roda de premsa al col·legi de Periodistes de Tortosa  per presentar  a l’ iniciativa  ecologista d'obrir  una pagina web amb l' intenció de recollir signatures  contra la caça en barraca i filat , caça tradicional a les Terres de l’ Ebre.
Recordem que el passat 18 de setembre, va tenir lloc la presentació de la posició negativa de les entitats ecologistes SEO/BirdLife, GEPEC, IPCENA -Ecologistes de Catalunya i DEPANA, davant del decret regulador de la cacera amb barraca i el filat sotmès a exposició pública pel Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Fins a finals del mes passat , aquestes entitats i mitjança la seua pagina web ,havien  aconseguit per la campanya en contra de la legalització de la caça en barraca i filat la adhesió de mes de 15.000 persones i de 458 entitats



 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs