BLOKEIJAN06 - DANI GIL 02 OCTUBRE -2007

16 Octubre, 2007 17:08
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Amb Daniel em vaig emportar mes d' una sorpresa.
La mes important , la qualitat humana . La mes domèstica , la proximitat de la seua vida personal amb el nostre poble. La mes admirable : la voluntat de superar reptes...qualsevol repte.Com el de parlar per la ràdio.

Daniel ens va passejar pel mon culte de les biblioteques ,de l' art o de la literatura i ens va regalar unes bones adreces , per seguir donat caliu a aquest incendi bloger que encetàvem a finals de setembre.Fins i tot ens va il·lustrar amb l' explicació del perqué del misteriós nom del seu blog http://bauenblog.info/

Ah ! i a ell li devem la bona sugerència de compartir  aquestes entrevistes mitjança aquesta modestissima pàgina bloger i els recursos tècnics per fer-ho.

Daniel...un gran tipo ! Escolteu-lo.

entrevista Daniel Gil- Bauenblog-02-10-2007.mp3

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

RITME JUVENIL

16 Octubre, 2007 10:09
Publicat per josepro, Gent d'Aquí

Elles son les més joves de la radio, fresques, desenfadades, atrevides…aquesta és la seva segona temporada  i poc a poc intenten aconseguir enganxar el públic més Jove les tardes dels dimecres.

 

Les dos comparteixen algunes aficions com la pintura, són presumides, els agrada l’esport, a una la gimnàstica rítmica, a l’altra el bàsquet, fer trencaclosques  de 5.000 peces , pintar dibuixos “manga”….

 

Tenen 13 anys però ja saben lo que volen ser de grans , una biòloga i l’altra vol estudiar a l’escola d’art. Són sinceres  un poc tímides, però quan agafen confiança prepareu-vos perquè poden arribar a ser explosives.

 

Volen estar a la moda en tots els sentits ,fans de grups com Pignoise, The Fray….són el futur de la nostra ràdio i a més ,li posen ganes, entusiasme i molt d’humor a les tardes de dimecres al seu programa  ” ritme juvenil “

 

Elles són Miriam i Saray , joves compromeses amb les activitats del poble, participatives i molt estudioses….per cert això que quedi entre nosaltres,  els agraden els nois amb bona planta, moderns, bon culet i molt masculins……nois, prepareu-vos  per quan aquestes siguin grans …..T.G.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 16-10-2007

16 Octubre, 2007 07:38
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

16 octubre 2007

 

 

L'Ajuntament d'Amposta ha aprovat aquest dilluns, en un ple extraordinari, les ordenances fiscals per al 2008, que suposen un increment global del 3,5% dels impostos i taxes, equivalent a l'IPC català.
Amb tot, una de les taxes que s'apuja molt per sobre de l'IPC és la d'escombraries pel sobrecost que suposa la posada en marxa dels contenidors soterrats a tota la ciutat. Aquest soterrament suposarà un increment del 33% en el servei, però l'Ajuntament ha decidit costejar el 8% per no gravar-ho tot sobre el contribuent. D'aquesta manera, la taxa s'apuja un 25%, tot i que es rebaixa en un 10% per als locals industrials i comercials.ACN

 Una dotzena de grups participaran en la 6a edició del concurs Ebre Musik 2007 que començarà aquest pròxim divendres.
Enguany, l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Tortosa ha decidit establir els concerts en un mateix espai, gràcies a la col·laboració dels propietaris de la sala Cool, habilitada per organitzar-hi actuacions musicals. A més, com a novetat, també s'ha optat per fer un únic concert per dia, i per incloure els diumenges en el calendari d'actuacions. 'Sabem que és una opció arriscada però creiem que podem contribuir a plantejar alguna oferta d'oci pels diumenges al vespre', ha assegurat el regidor de Joventut, Emili Lehmann. En aquesta edició, s'han presentat un total de 21 maquetes al concurs, i s'ha notat una davallada important de participants procedents de les Terres de l'Ebre.ACN

 L'equip de govern de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà aquest dimarts la proposta d'ordenances fiscals pel 2008 que preveu un increment del 14% de mitjana de la taxa d'escombraries.
La tinent d'alcalde d'Hisenda, Matilde Villarroya, ha justificat que aquest augment vol assimilar la taxa al cost real del servei. Amb tot, l'augment de la taxa anirà del 10% al 20% en funció de la categoria del carrer que hi ha estipulada amb l'objectiu de reduir les diferències actuals per carrers. Així, mateix les urbanitzacions de la Simpàtica i de Sant Josep de la Muntanya s'assimilen a la categoria 3 i tindran un augment substancial del 80% d'increment en la taxa d'escombraries. Malgrat la pujada generalitzada de la taxa, el govern tortosí també ha millorat les bonificacions ja existents en funció de la capacitat econòmica. Així, les persones que viuen soles i que cobrin menys de 9.000 euros anuals, i les famílies de dos o més membres amb una renda anual de menys de 12.000 euros, estaran exemptes de pagar les escombraries.ACN

 La Policia Local de Tortosa ha detingut aquest cap de setmana un veí de de la ciutat, J.M.M.A., de 30 anys d'edat, després d'assaltar un comerç i robar en l'interior de diversos vehicles.
La detenció es va produir a tres quarts menys cinc de les nou del matí de diumenge quan es trobava a l'interior d'un establiment comercial de l'avinguda Remolins, al qual va accedir trencant l'alarma i el vidre de la porta d'entrada. Alertats per un veí, agents de la Policia Local es van personar al lloc dels fets i van observar com el detingut, en veure als agents, va fugir corrent de l'interior de l'establiment. En ser detingut, els agents van escorcollar l'individu i van trobar-li la documentació de diversos vehicles i objectes electrònics. Els agents van comprovar que es tractaven d'objectes sostrets de l'interior de cinc vehicles i una motocicleta que havien patit un robatori en un pàrquing de Tortosa aquella mateixa nit.ACN

 El portaveu socialista a l'Ajuntament de Tortosa, Joan Sabaté, ha recriminat a l'equip de govern de CiU i ERC que les noves taxes de recollida d'escombraries incloses en la proposta d'ordenances que té previst votar aquest dimarts el ple gravi econòmicament els sectors de població 'més febles' de la ciutat.
Sabaté, que ja ha anunciat el vot contrari dels socialistes a la proposta, ha explicat que l'augment d'un 15% de mitjana de la taxa a tot el municipi encobreix un increment més important per als habitatges del nucli antic i les pedanies (un 23,89%), on s'agruparien els sectors econòmicament 'més febles' de la població. Per contra, consideren insuficient l'augment d'aquest tribut en les zones d'habitatges unifamiliars aïllats del nucli urbà, destinat a assumir les despeses de recollida i tractament de les restes vegetals (que ha atribuït a les tasques de jardineria). Els socialistes també han carregat contra l'increment d'un 4,5% del rebut de l'aigua perquè afecta linealment tots els trams de consum i deixa de penalitzar, particularment, els consums 'excessius' i 'sumptuaris'.ACN

 El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha reptat l'alcalde de la ciutat, el convergent Ferran Bel, a plantejar una proposta de traçat alternatiu del tram de la futura autovia de l'interior que eviti l'impacte ambiental sobre la zona de Font de Quinto, al nucli de Campredó, i que, al mateix temps, no afecti la 'situació estratègica' de Tortosa, tot evitant el plantejament d'un possible traçat més cap al sud, que coincidís amb el desdoblament de l'actual carretera N-340.
El portaveu socialista a l'Ajuntament, Joan Sabaté, ja ha donat per fet que en el ple de dimarts la seva proposta d'al·legar davant el Ministeri de Foment per traslladar més de dos quilòmetres al nord de Campredó el pas per l'Ebre de l'autovia no serà acceptada per l'equip de govern (CiU i ERC), que ha convocat un nou ple extraordinari a continuació per aprovar la seva pròpia moció. Sabaté, que ha qualificat el plantejament del govern com a 'buit de contingut' tot dubtant del seu objectiu final, ha reiterat que el traçat per la costa de Soldevila ja ha estat contemplat per Foment i no perjudica els interessos dels principals municipis del territori.ACN

 S'INAUGURA EL 2n CICLE ANUAL DE CONFERENCIES SOBRE TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓ "NITS A L'ÀTIC"
19 d'octubre a les 21:00 hores, xerrada inagural del 2n cicle anual de les " Nits a l'àtic ", organitzades per l'associació ATICTES.
Es realitzarà al Casal d'Amposta, C/ Carretera Simpàtica núm 6.

Es donaran crèdits de lliure elecció per a estudiants de la Universitat Rovira i Virgili. A la pàgina d'inscripcions hi ha tota la informació.

Aquesta activitat és reconeguda com a formació al professorat. Aquells professors interessats s'hauran d' inscriure.

 La Comissió  del Centenari del naixement de Joan Cid i Mulet (Jesús 1907- Ciutat de Mèxic 1982) va organitzar una jornada esportivo-festiva el passat divendres 12 d'octubre, que consistí en un torneig del futbol base (prebenjamí, benjamí i aleví) en el qual competiren equips delC.F Jesús Catalònia, el CD Tortosa, la UE Roquetenc i del FC Barcelona.
Els partits es celebraren durant tot el dia al camp de la Santa Creu de Jesús. Valorem molt positivament la participació del Barça, per l'honor que ens suposa tenir-los al poble de Jesús i en el marc del centenari d'aquest gran intel·lectual i historiador futbolístic.  

 Ulldecona: inauguració de la rotonda d’accés a la població i de la Fira Multisectorial    

 
Dia:          Divendres, 19 d’octubre de 2007 

Hora:                A partir de les 17.00 hores

Lloc:                 Ulldecona

 El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, es desplaçarà a Ulldecona i seguirà el següent programa:

A les 17.00 hores                Inauguració d’una rotonda a la travessera d’Ulldecona (TV-3319)

A les 18.15 hores                Inauguració de la Fira Multisectorial d’aquesta població.

A les 20.30 hores                Reunió al Pavelló Firal amb la Taula d’alcaldes del Sènia.


SORTIDA EXCURSIONISTA A LA FAGEDA DAURADA
La Secció Excursionista de la Societat Cultural Sant Josep i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús ha previst una sortida per al proper dissabte 20    de octubre. Us esperem a  les nou del matí al del Col·legi Daniel Mangrané, on les persones que vulguin, prendran la sortida per anar a  la Fageda Daurada. Intentarem de fer-hi un nou itinerari!, tot i que la passejada és una mica llarga, no hi ha gaire desnivell i els paratges que visitarem són idíl·lics. La durada del recorregut és de cinc hores.

 El Consell de Direcció del Govern a l’Ebre presenta un document de planificació d’accions al territori.
L’Administració territorial de la Generalitat a les Terres de l’Ebre fa mesos que treballa amb un document que recull totes les accions programades al territori i que permet els responsables fer-hi un seguiment.
En aquest sentit, per tal de donar a conèixer aquest Pla d’Accions demà dimarts, 16 d’octubre, un cop realitzat el Consell de Direcció, es presentarà als mitjans de comunicació. El delegat del Govern, Lluís Salvadó, en faran la presentació a les 11.30h a la seu de la Delegació del Govern.
osteriorment, l’intendent dels Mossos d’Esquadra de Tarragona i Terres de l’Ebre, Jaume Giné, aprofitarà la reunió dels responsables de l’Administració territorial per mantenir un primer contacte.

 Comença la poda de l’arbrat del casc urbà de Santa Bàrbara.
Coincidint amb l’acabament de l’estiu i amb l’arribada de la tardor i l’hivern comença a Santa Bàrbara la poda dels arbres que es troben en el casc urbà de la població, donant vida a carrers i places, una operació que s’allargarà fins a final d’any.La poda de l’arbrat de Santa Bàrbara té un pressupost de 14.700 euros i l’executarà l’empresa Ceratonia amb un plaç màxim de tres mesos aproximadament. Com a novetat de la poda de 2007, l’Ajuntament a través de l’empresa utilitzarà un sistema de trituració i compactació vegetal més respectuós amb el medi que els mètodes tradicionals de crema del residu vegetal. És una prioritat del govern municipal tendir cap a un poble cada cop més sostenible i que respecti el nostre medi, en aquest sentit, hi ha la previsió que durant l’any 2008 es redacti l’Agenda 21 planera.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs