BLOKEIJAN01 - GUSTAU MORENO - 25 Setembre - 2007

05 Octubre, 2007 12:36
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Be crec que toca parlar-ne.
De fet , el mateix rebombori que a aixecat el posar en marxa la nova programació de La Plana Ràdio ,pràcticament no ens deixa gaire temps per experimentar coses noves., recursos que tenim a l 'abast però que no utilitzem per no saber com fer-ho.
Fa dos dies que estic cartejant-me  amb els de Tinet per veure com puc "penjar" al bloc les entrevistes que realitzem cada mati entre el col·lectiu bloquer del país...i de moment amb un resultat crec que satisfactori.
No entraré a comentar res mes, perquè no tinc temps.....finalment desprès de aprendrem la lliçó que pacientment m' han ensenyat els tinetaires , puc posar al bloc les entrevistes.....Tan fàcil que és.....quant o saps  , clar !!.


Be , sempre que pugi i a part dels post que penjo cada dia amb els titulars de les  noticies ebrenques i dels que penja la meua companya Tere per descobrir-nos qui son els Personatges que  col·laboraren a la ràdio planera , aniré posant les entrevistes que vaig fent cada dia  als bloquers a l' hora d' encetar El Nostre Mati (Magazine de les 9 a les 13'05).

El primer ,com no podia ser d' altra manera va ser el Gustau Moreno...La Marfanta , a qui vull agrair que fora ell qui trenques el gel.
Ara , això ja va un poc mes rodat .També naturalment a tots els que aneu acceptant l' invitació i als propers que espero o féssiu. Realment està resultant una experiència molt agradable i que alguns oients (sense falsa modèstia ,m'atreveixo a dir ) ja m' han lloat quan em troben pel carrer .És l 'avantatge de tenir una audiència reduïda però propera...je..je.je

Josep Roig

Entrevista Gustau Moreno-La Marfanta-25-09-2007.mp3

PD.- Incloure també de tan en tan , els posts que alguns heu anant penjat a la vostra pàgina parlant de l 'experiència.Gràcies.


Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 05-10-2007

05 Octubre, 2007 07:50
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

05 octubre 2007

 

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha rebut el certificat de la Carta europea de turisme sostenible, una acreditació de qualitat d’àmbit europeu que certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitzarà de manera sostenible.             La Carta europea de turisme sostenible als espais protegits és una de les línies d’actuació més importats promogudes per la Federació EUROPARC (entitat que aglutina els parcs nacionals i naturals de 32 països europeus) i distingeix els espais protegits que han definit una estratègia i un seguit d'actuacions per fer compatible el desenvolupament sostenible del turisme amb les tasques necessàries de conservació i millora del patrimoni natural i cultural que es protegeix. El procés per aconseguir la Carta es va iniciar l’estiu de 2006, amb la creació del Grup de Treball i el Fòrum Permanent, per constituir el dossier de candidatura. Després que el Parc lliurés aquest dossier , el febrer d’enguany,  un auditor d’Europarc va visitar el territori per verificar i comprovar, sobre el terreny, els documents que conformaven el dossier. Finalment, a l’inici de setembre, la Federació va comunicar al Parc que havia superat el procés d’avaluació i el va convidar a assistir al lliurament oficial dels certificats en motiu de la Conferència Anual i l’Assemblea General 2007.

 La Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) ha donat el vistiplau a la requalificació de tres zones de terrenys destinades a la instal·lació de polígons industrials. La requalificació més important és la del polígon de les Camposines, a la Fatarella (Terra Alta), que afecta 48 hectàrees de sòl urbanitzable industrial. El polígon és una important proposta de l'Incasol amb vuit municipis de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre per construir una àrea d'activitat econòmica en una zona estratègica i cruïlla amb l'Eix de l'Ebre (C-12) i la N-420. Urbanisme ha aprovat la modificació puntual de les normes subsidiàries del planejament definitivament, tot i algunes consideracions tècniques. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, ha explicat que amb la requalificació feta ja es podrà presentar el Pla Parcial que, segons ha avançat, està gairebé redactat.ACN

 Tortosa, Mas de Barberans i Rasquera donaran impuls a l'artesania de les Terres de l'Ebre
Els alcaldes dels ajuntaments de Tortosa, Mas de Barberans i Rasquera han signat aquest dijous un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar el projecte 'La Pauma de les Terres de l'Ebre' i amb la finalitat de participar activament en el foment de l'artesania catalana. Així, i des del prisma del pensament neonaturalista –que pretén aplicar la recerca i el disseny al producte artesanal- es buscarà la creació d'objectes que aportin un aire nou a l'artesania de sempre, adaptant-la als temps actuals, tot despertant l'interès del consumidor a través del seu atractiu comercial.ACN

 Un total de 36 ajuntaments, dels 52 municipis de les Terres de l'Ebre, han donat el tret de sortida a la futura televisió pública del territori.
Aquest dijous s'ha constituït el Consorci que ha de gestionar la nova televisió, un ens que neix amb la voluntat d'adherir a la resta de municipis i a altres institucions del territori. L'alcalde de Móra d'Ebre, Juanjo Duran (ERC), ha estat escollit president del Consorci, i ja ha anunciat, com a primer pas, l'encàrrec d'un reglament d'organització i disseny de com ha de ser la televisió pública de les Terres de l'Ebre. Des de la Generalitat, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha qualificat 'd'històric' l'acte d'aquest dijous perquè permetrà reforçar l'espai comunicatiu del territori i reforçar la identificació de les quatre comarques en un projecte únic. El secretari de Comunicació del Govern, Albert Sàez, ha estat l'encarregat de cloure aquest acte de constitució que permetrà, segons ha detallat, avançar en el desplegament de la TDT a les Terres de l'Ebre.ACN

El Parc Natural del Delta de l'Ebre alliberarà demà, divendres 5 d'octubre, i el pròxim dimarts 9 d'octubre, 3.500 bavoses de riu (Salaria fluviatilis), fruit de la reproducció en captivitat feta al Centre Ictiològic durant el 2007.
L'alliberament es farà a les 12 h a l'Avant Canal de Xerta.
Al riu Ebre hi ha una de les poblacions més importants de bavosa de riu de tota la península ibèrica. Al delta es troba distribuïda pels canals de rec, sempre que disposin de suficient velocitat d'aigua i un mínim substrat al fons.
La bavosa és una espècie amenaçada, les poblacions de la qual han sofert una forta regressió en els últims anys, principalment per la degradació dels seus hàbitats, afectats per problemes com la regulació de l'aigua i la manca de cabal, la contaminació, l'alteració del fons de grava i l'augment d'espècies introduïdes. El Parc Natural del Delta treballa des de l'any 2003 en el programa de recuperació de l'espècie, dintre del qual destaquen les actuacions de cria en captivitat i el reforç de les poblacions salvatges.

En 15 dies , 20.000 adhesions de particulars i 600 d’entitats contra la caça en barraca i filat
Diferents grups ecologistes,  Gepec, juntament amb SEO/Birdlife, Depana, Ipcena, Ecologistes de Catalunya o l'Associació Ornitològica de les Terres de l'Ebre, Picampall, impulsaven a meitat del passat mes de setembre una  campanya internacional contra la legalització de la caça en barraca i filat.
Ahir en roda de premsa els contraris a aquesta modalitat de caça  tradicional les Terres de l’ Ebre ,es mostraven satisfets de la repercussió mundial que ha tingut la crida ,ja que fins al moment han aconseguit 20 mil signatures de particulars i l ‘adhesió de 600 entitats. Aquestes van ser lliurades ahir en un disquet a la seu central del Departament de Medi Ambient a Barcelona. Junt amb les signatures van donar un manifest en el qual reclamen a Medi Ambient que no aprovi el decret que pretén legalitzar aquesta pràctica cinegètica amb unes normes i condicions
Així les coses i segons que admetia el mateix director dels serveis territorials de Medi Ambient a l'Ebre, Víctor Gimeno per a principi de temporada segur que no estarà aprovat .La campanya tindria que començar el proper dia 14.

 L'Associació Cinegètica de Barraquers de Catalunya,  desconvoca la roda de premsa  per presentar el Concurs de Reclam bucal
Segons una nota de la mateixa associacio i en vista de que encara no tenen clar l’efectivitat del Decret de la Generalitat sobre la caça en barraca , ahir decidien desconvocar la RODA DE PREMSA que en un principi era per al dia 6  de octubre a les 5 de la tarde com venia al programa d'actes del CONCURS DE RECLAM.

 Comencen a preparar-se les pastes, cocs i dolços de la VI Festa de l’Aiguardent
Es preveu incrementar la producció de cocs a causa de la bona acollida que van tenir a l’edició anterior de la festa.
La VI Festa de l’Aiguardent de Prat de Comte posa els motors en marxa. Si bé ja fa uns dies que s’està elaborant l’aiguardent de la festa a l’antiga destil·leria, demà es posarà en marxa l’antic forn de pa i es prepararan les pastes que tradicionalment s’hi elaboraven. El forn de llenya s’ha d’encendre dos dies abans de la primera cocció per a que adquireixi la temperatura idònia. La cúpula del forn indicarà que això és així quan les lloses que la formen agafin una tonalitat blanquinosa.

 Aquets divendres s’inaugura a les 20:30 h. al Museu del Montsià, l’exposició monogràfica “Un amor de Terry. Principi i final d’una trajectòria” del guanyador de la passada edició del Premi de pintura Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2006, Telmo Moreno.
L’exposició està organitzada per l’Ajuntament d’Amposta, amb la col·laboració del Museu Comarcal del Montsià i el patrocini del Departament de Cultura de la generalitat de Catalunya.
L’objectiu de l’exposició es donar evidencia als processos de construcció de la imatge que hi han darrera d’una obra, d’una exposició i fins i tot d’un artista. A través de l’ús d’obres no especialment concebudes per això esbossa la figura d’un artista i d’una trajectòria que encaixen dins d’allò que es reclama en l’art, es a dir: coherència, adscripció a unes certes tendències de pensament “rellevants”, un cert atractiu derivat d’una biografia o d’un rigor singulars... tot el seguit de qüestions que legitimen i institucionalitzen la pràctica artística.

 Aquest diumenge es celebra la Festa del Tossal del Tres Reis
El diumenge 7 d'octubre es celebra la FESTA DEL TOSSAL DEL REI, cim del massís dels Ports on s'ajunten les 3 Comunitats Autònomes: València, Catalunya i Aragó. A més dels 3 pobles (La Sénia, La Pobla de Benifassà i Vall de roures) també col·labora la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Enguany han estat convidats també els presidents de les tres Diputacions autonòmiques.

 L’associació Progat organitza un mercadet d’ oportunitats per ajudar als animals necessitats                                                                                                                  L’ intenció es recollir fons per ajudar a les persones que a diferents municipis de les Terres de l’ Ebre tenen cura de les colònies de gats de carrer fent-se càrrec de les despeses d’ alimentació o esterilització.El mercadet tindrà lloc aquest diumenge 7 d’ Octubre a la zona del bar del Coll de l’alba a Tortosa i si trobaran coses de segona ma.


Comentaris | 0 RetroenllaçOs