BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 03-10-2007

03 Octubre, 2007 07:24
Publicat per josepro, General

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

                                                      03 octubre 2007

 

 

Iniciativa a Tortosa , proposa un model de festes  concentrat i participatiu i plantegen unes festes de cinc dies de durada i amb una oferta musical variada i de qualitat.
La formació roig-verda ha obert el debat al voltant del model de festes amb una proposta que es fonamenta en una reducció de la seva durada (cinc dies, de dijous a dilluns), i la concentració dels actes en set espais repartits de forma equilibrada pel nucli urbà de la ciutat.

 

Jaume Forcadell ha destacat que es tracta d’una proposta per a encetar el debat i ¡ garantir que l’any 2008 Tortosa tindrà unes festes a l’alçada del que la ciutat mereix. De la mateixa manera, ha assegurat que farà arribar la seva proposta al regidor de festes de l’Ajuntament i la sotmetrà a l’opinió de la societat civil.

 

 

AQUEST CAP DE SETMANA EL PARC NATURAL DEL DELTA DE L'EBRE CELEBRARÀ EL DIA MUNDIAL DE LES AUS. 
AQUESTA DIADA ES REALITZA CADA ANY DE FORMA MULTITUDINÀRIA ARREU DEL MÓN, AMB L'OBJECTIU DE DIVULGAR I DONAR A CONÈIXER ELS VALORS ORNITOLÒGICS DELS ESPAIS NATURALS, EL CONEIXEMENT DELS OCELLS I LA NECESSITAT DE LA SEVA PROTECCIÓ.

CONCRETAMENT AL DELTA DE L'EBRE S'HAN ORGANITZAT TOT UN SEGUIT D'ACTIVITATS. EL DISSABTE ES PODRÀ VISITAR EL CENTRE DE RECUPERACIÓ DE FAUNA SALVATGE DEL CANAL VELL O BÉ PARTICIPARAL CONCURS D’IDENTIFICACIÓ D’AUS. A MÉS TAMBÉ HI HAURÀ L’ANELLAMENT CIENTÍFIC D’AUS.  DIUMENGE, COM JA ÉS TRADICIONAL,  S'HABILITARAN DIVERSOS PUNTS D'OBSERVACIÓ ALS MIRADORS DEL DELTA ON ES DISPOSARÀ DEL MATERIAL I DE PERSONAL ESPECIALITZAT QUE INFORMARAN A LA GENT INTERESSADA I MONITORITZARAN L'OBSERVACIÓ DELS OCELLS.

 

El diputat del PP al Congrés, Francesc Ricomà ha valorat els Pressupostos Generals de l'Estat de l'any 2008 amb afectació a les Terres de l'Ebre tot lamentant que 'el denominador comú d'aquestes xifres sigui el de la marginació vers aquestes comarques'. Ricomà ha assenyalat que l'única inversió 'digna de ser remarcada' arrriba a través de l'empresa pública 'Aguas Cuencas Mediterráneas' (Acuamed), on es consignen 146 milions de euros per actuacions associades al riu Ebre.ACN

 

El regidor de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Tortosa, Emili Lehmann, ha presentat aquest dimarts el projecte 'Jove Intercultural 2007'
El projecte és una iniciativa engegada des de l'Ajuntament de Tortosa amb el suport de la Secretaria General d'Immigració de la Generalitat de Catalunya que aspira a promoure el coneixement mutu entre joves autòctons i joves immigrants, partint de la realitat multicultural existent a la ciutat. Algunes de les comunitats immigrants que poden formar part del projecte en aquesta edició de 2007 son Marroc, Paquistan, Romania, Equador, Argentina, Xina, Anglaterra, Senegal, Malí o Rússia.ACN

 

 

El port de Sant Carles de la Ràpita ha rebut aquest dimarts el mercant de bandera holandesa Scheldediep, carregat amb 4.200 tones d'adob procedent de Finlàndia.
Es tracta del vaixell amb major volum de mercaderia que ha arribat enguany al port rapitenc, un enclavament que dóna entrada i sortida a les mercaderies de les Terres de l'Ebre i un 'important dinamitzador econòmic per al territori', segons Ports de la Generalitat.ACN

 

 

La Policia Nacional detecta una estabilització en la tendència a la baixa dels fets delictius denunciats a Tortosa i Roquetes
Després del descens en un 20% de les denúncies entre els passats 2005 i 2006, el nombre de casos delictius denunciats al Cos Nacional de Policia (CNP) a les ciutats de Tortosa i Roquetes s'ha pràcticament estabilitzat durant el que portem de 2007, amb un increment dels casos al voltant d'un 1% respecte el mateix període de 2006. Aquesta tendència s'hauria deixat notar, especialment, en els assalts a comerços. Així ho ha assegurat el comissari del CNP a Tortosa, Juan Carlos Cerón, en l'acte de celebració del patró del cos, on ha recordat que aquest proper 2008 serà l'últim any que el CNP assumeix les competències de seguretat ciutadana a la zona abans del desplegament dels Mossos d'Esquadra. Cerón també ha confirmat que el cos disposarà aviat d'un nou local de més de 400 metres quadrats al passeig de Ribera de Tortosa per poder descongestionar la tramitació de documents a l'actual comissaria.ACN

 

 

ERC ha anunciat aquest dimarts que presentarà esmena a la totalitat dels pressupostos estatals pel 2008 on les Terres de l'Ebre tornen a ser 'el gran forat negre de Foment'.
El diputat republicà al Congrés per la demarcació de Tarragona, Pep Andreu, ha qualificat 'd'incomprensible' les partides que Foment ha concedit durant aquesta legislatura a les Terres de l'Ebre, i ha anunciat que presentaran esmenes on es reclamen 36 MEUR per obres del territori. A més d'aquestes esmenes als pressupostos de Foment, ERC reclama, com a novetat, una estació transformadora de la línia de 400.000 volts, a l'entorn del polígon Catalunya-Sud, als termes de Tortosa i l'Aldea. La diputada al Parlament, Marta Cid, ha detallat que l'objectiu d'aquesta estació és treure'n profit d'una línia d'alta tensió que ja creua al territori, i dotar els polígons industrials del subministrament necessari per ser competitius.ACN

 

 

 Comença la 1a. Fase de les obres d'arranjament del Passeig de la Generalitat de Santa Bàrbara
Aquests dies  han començat les obres d’arranjament de la 1a fase del Passeig de la Generalitat a Santa Bàrbara . El projecte va ésser realitzat pels serveis tècnics d’arquitectura i enginyeria de la Diputació de Tarragona amb la col·laboració de l’Ajuntament planer. Adjudicada a l’empresa Contregisa per un import de 440.604,07 euros aquesta primera fase consisteix en la instal·lació dels serveis bàsics: xarxa de clavegueram, pluvials o l’aigua potable etc. El finançament d’aquesta primera fase es reparteix entre diverses administracions: l’Ajuntament de Santa Bàrbara, l’Agència Catalana de l’Aigua o la Diputació de Tarragona.
Els treballs van començar al Setembre  per la part sud del Passeig, tot i així, quan s’hagi de tallar el Passeig s’articularan vies alternatives a la circulació. Recordem que aquest passeig és l’antiga carretera que unia Santa Bàrbara amb La Sénia i és el tercer gran eix viari que creua la població.

La segona FASE consistirà en la pavimentació, la xarxa de mitja/baixa tensió, les comunicacions i el gas, el cablejat de l’enllumenat públic i per acabar la senyalització, el mobiliari urbà i la jardineria. Aquesta segona fase, el projecte de la qual ja està realitzat, costarà 1.191.131,08 euros i serà finançat també entre vàries administracions i els veïns afectats.
L’alcalde de Santa Bàrbara i responsable de l’urbanisme planer, Jordi Boronat ha destacat la importància de l’obra que prové del treball realitzat per Joaquim Martí la legislatura anterior i que convertirà el Passeig de la Generalitat en una infrastructura viària digna alhora que dotarà de serveis tota la zona d’influència preparant-la per ser desenvolupada urbanísticament.

 

El Secretari de Mitjans de Comunicació, Albert Sàez, clou l’assembla constitutiva del Consorci de la TDT de les Terres de l’Ebre.                                                                Aquest dijous, 4 d’octubre, el Secretari de Mitjans de Comunicació del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Albert Sáez, aprofitarà la visita de treball programada a les Terres de l’Ebre per assistir a la constitució del Consorci de la TDT a les Terres de l’Ebre.El responsable de la Secretaria de Mitjans de Comunicació serà l’encarregat d’oficiar la cloenda de l’assemblea constitutiva d’aquest nou Consorci de la Televisió Digital Terrestre pública a les Terres de l’Ebre.

 

 

El proper divendres dia 5 d’octubre a les 19.30 hores s’inaugurarà a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (a Móra d’Ebre).
L’exposició “El retorn dels documents confiscats a Catalunya”. L’acte anirà a càrrec del Sr. Ramón Alberch i Fugueras, subdirector general d’Arxius del Departament de Cultura i Mitjans de Coimunicació de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Joan Josep Duran, alcalde de Móra d’Ebre, i el Sr. Josep Solé Arnal, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
L’exposició restarà oberta de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 i
de 15.30 a 19.30 hores, i el dissabte de 12 a 14 i de 17 a 19.30.
L’exposició es podrà visitar fins el dia 13 d’octubre.
Aquesta mostra ha estat organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Ribera
d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre, l’Arxiu Nacional de Catalunya i el
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

 

La Societat Cultural i Ecologista Sant Josep de Jesus fa una  Jornada de Portes Obertes.
Amb motiu del Dia Internacional de les Aus, que se celebra cada 6 d’octubre, dins dels actes de les Festes Patronals de Sant Francesc, farem una jornada de portes obertes a Jesús. Fent servir com a fill conductor l’anellament científic d’aus, ens aproximarem de la mà d’una anellador a la biologia de les aus, coneixerem aspectes com ara les migracions, la reproducció, l’adaptació al medi i curiositats que ens sensibilitzaran més encara per la natura.

 

 El Subdelegat es reuneix aquest mati  amb els alcaldes  d’Ascó i Flix
Joan Ma. Abelló es reunirà amb les primeres autoritats locals a partir de les 11  a Ascó i dos hores mes tard a Flix
per tractar de diversos temes d’interès relacionats amb el PENTA entre altres competències de l’Administració de l’Estat

 

Manel Ferré parlarà d’Amposta 2006 a Frankfurt
L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, parlarà de la Capital de la Cultura Catalana Amposta 2006 a la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt. Ferré intervindrà dimecres vinent, dia 10 d’octubre, a la taula rodona “Les ciutats, generadores de cultura”. A més de l’alcalde d’Amposta participaran en aquesta taula rodona el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló; l’alcalde de Lleida, Àngel Ros; l’alcalde de Perpinyà, Joan Pau Alduy; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana.

 

 

Camarles organtiza avui el Fòrum Local de Participació Ciutadana cap a la Sostenibilitat
Aquest dimecres, dia 3 d’octubre, a les 21:30 h. a la Sala Polivalent del Casal Camarlenc, tindrà lloc la 1a Jornada del Fòrum Local de Participació Ciutadana cap a la Sostenibilitat que servirà, a més de la presentació dels resultats de l’enquesta realitazada durant els mesos d’estiu,  de punt de partida en la implantació de l’Agenda 21 Local.

Aquest Fòrum constarà de 3 jornades més de treball en les quals podrà participar tothom: joves, grans, homes, dones, empresaris, treballadors, aturats, estudiants, associacions, etc. i que vulguin aportar idees i solucions als problemes detectats. La darrera sessió es presentarà un resum i les conclusions.

A més, s’ha activitat un fòrum virtual on poden participar tots aquells que no puguin assistir a les sessions. L’adreça és la següent:

http://groups.google.es/group/forum-sostenibilitat-camarles-virtual.

 

El club esportiu l’ Angel –Apasa participa al Campionat Territorial de Petanca

El proper 6 d'octubre es celebrarà a Torredembarra el XV Campionat Territorial de Petanca  per a persones amb discapacitat intel.lectual.Aquest Campionat està organitzat per l'ACELL (Federació Catalana d'Esports i Lleure per a persones amb discapacitat intel.lectual), i en el qual participarà el Club Esportiu l'Angel-APASA d’ Amposta  amb 15 esportistes.
També el 21 d'octubre el club amposti  participarà en el XX Campionat de Catalunya d'Atletisme a Reus  amb 10 esportistes.
Properament serà notícia la signatura del Conveni de col.laboració amb el Club Nàutic d'Amposta per a promoure l'esport nàutic en les persones amb discapacitat intel.lectual . Aquest conveni és únic a Catalunya, i ha nascut amb la finalitat de suprimir barreres socials en les persones amb discapacitat.
Amb aquestes iniciatives es vol apropar l'esport de les persones amb discapacitat intel.lectual .
Per rebre més informació cal adreçar-vos al telf:977.70.48.91 o manelpech@apasa.org o montsecervel1@xtec.cat

 

 

 

 


 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs