BLOKEIJAN03 - JULIA COSTA - 27 Setembre - 2007

09 Octubre, 2007 17:08
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

La tercera entrevista "blocker" em portava per terrenys mes desconeguts....feia cap a La Panxa del Bou !!!

Dintre  s'hi trobava una barcelonina campetxana , que no es ruboritzava al confessar la seua edat ni al descobrir la sua prolífica afecció als blocs...crec que em va dir que en portava  mes de dos  !!!

La Júlia ens va explicar que pretén ,en clau d' humor , rememorar vivències del passat.
Ja que dir que vaig conèixer el seu bloc per casualitat ,tafanejant com fem molts pels laterals d' alguna d' aquestes pàgines També dir que la Júlia que no em va posar cap problema per a que tafaneges uns minuts  per l 'intimitat que representa moltes vegades el posar-se davant el teclat i deixar-se portar.
Gràcies Julia.I no deixeu passar l' oportunitat de conèixer-la si no la coneixeu ja.

Josep

 

Entrevista a Julia Costa-Panxadel Bou -27-09-07.mp3

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 09-10-2007

09 Octubre, 2007 07:37
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

09 octubre 2007

 

TALLER PER APRENDRE A EXPLICAR CONTES A DELTEBRE

LA BIBLIOTECA DELTA DE L’EBRE ACOLLIRÀ UN TALLER ADREÇAT A PARES, MARES I ADULTS EN GENERAL INTERESSATS EN APENDRE ALGUNES TÈCNIQUES A L’HORA D’EXPLICAR CONTES ALS MENUTS DE CASA. AQUEST TALLER, AMB UNA DURADA DE DUES HORES,  L’IMPARTIRAN ELS MATEIXOS  ACTORS QUE POSTERIORMENT PROTAGONITZARAN  L’ESPECTACLE INFANTIL  “EL DRAC DEL RIU”.

La ciutat d'Amposta iniciarà el pròxim dia 17 d'octubre la recollida selectiva dels residus urbans amb els nous contenidors soterrats.

Per conscienciar la ciutadania i evitar confusions o problemes, Consorci per a la Recollida de Residus del Montsià i l'Ajuntament ampostí iniciaran una campanya informativa entre la població amb el desplegament de comunicadors ambientals (així com anuncis i una exposició al vestíbul de l'Ajuntament) i un reforç de la brigada municipal, que orientaran als usuaris sobre la presència i la forma adequada d'utilitzar els nous contenidors. D'aquesta manera, Amposta es convertirà en el segon municipi de la comarca del Montsià que posa en marxa aquest sistema, després que Sant Carles de la Ràpita ho fes fa poc més d'un any que ha permès triplicar la taxa de recollida de paper i cartró o la fracció orgànica així com gairebé quadruplicar la d'envasos lleugers. A més, l'experiència rapitenca ha de servir, apunten els gestors de la recollida, per evitar els problemes que va haver de superar l'arrencada del sistema, com l'estancament de lixiviats que provocava males olors o l'ús inadequat dels contenidors per part dels usuaris davant la manca d'informació.

 El Departament de Medi Ambient i la Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) han dissenyat l'anomenat Pla Ulisses per afrontar l'epidèmia d'un virus, pràcticament mortal, que afecta els dofins de la Mediterrània.

Des de començament d'any, han arribat a les costes catalanes 35 exemplars del conegut com a dofí llistat, vuit dels quals eren vius. L'epidèmia que afecta aquests cetacis, de sang calenta, és el morbil·livirus, una mena de xarampió dels dofins, però que, a diferència del que afecta els humans, aquest és en la majoria de casos mortal. Per afrontar l'epidèmia, el Pla ha establert quatre punts d'assistència distribuïts al llarg de la costa catalana, amb l'objectiu de crear una xarxa que permeti una cobertura total del litoral. Així, els punts estan situats als ports de l'Ametlla de Mar, Vilanova i la Geltrú, Premià de Mar, i Palamós. Des del passat 22 de setembre, ja estan en servei els punts de l'Ametlla i de Palamós.

L’ Aldea inaugura el Telecentre

Aquesta tarda a les 19’30 el Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosh i Garcia, i Alcalde de l’Aldea  el Dani Andreu i Falcó inauguraran el nou Telecentre d’ aquesta localitat.

 El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Joan Caballol, ha presentat aquest dilluns la programació del 27è Festival de música Felip Pedrell.

Una edició que destaca per l'eclectisme de les propostes i per la varietat d'ubicacions on tindran lloc els diferents concerts i activitats. Segons ha explicat Caballol, 'enguany traiem part del festival del seu espai tradicional, el Teatre Auditori, i el portem a diferents espais de la ciutat'. Aquest canvi respon al nou enfoc que aquest any se li ha donat a la programació, la qual inclou l'actuació del grup Facto Delafé y las Flores Azules al pub Cool, The Black Birds a l'església de Sant Domènec, i un espectacle itinerant pel centre de Tortosa a càrrec de Bandarra Street Orkestra, encarregats de fer un original pregó d'inauguració.ACN

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, té previst comparèixer aquesta mateixa setmana per informar sobre l'entrada en vigor o no del Decret que legalitza la caça en barraca, tradicional a les Terres de l'Ebre.

La temporada de caça comença el pròxim divendres 12 d'octubre i, a hores d'ara, encara és incert l'aplicació d'aquest Decret, que ha rebut una allau d'al·legacions per part de grups i entitats ecologistes. El passat divendres, el director general de Medi Natural i el cap de Gabinet van reunir-se a Brussel·les per parlar del Decret, i aquest dilluns tenen previst analitzar-lo a la reunió del consell de direcció del Departament de Medi Ambient. Segons ha assegurat el director general de Medi Natural, Joan Pallisé, que no ha volgut avançar-ne cap detall, el conseller explicarà la decisió del Departament aquesta mateixa setmana, abans que s'iniciï la temporada de caça.ACN

 El Ministre, Joan Clos, es nega a reunir-se amb l’Ajuntament d’Alcanar

 En data 3 de setembre, l’ajuntament d’Alcanar va enviar una carta al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç en la que sol·licitava la possibilitat de poder mantenir una entrevista amb el ministre, Joan Clos, per tal de poder abordar diferents aspectes referents al projecte Castor, el qual, inicialment, ha previst les seues instal·lacions a només 1.500 metres del nucli urbà d’Alcanar.Divendres passat l’Ajuntament va rebre un carta en la que el ministre li comunica a l’alcalde, Alfons Montserrat, que “en aquests moments no li és possible concertar aquesta entrevista” (sense més explicacions). Com alternativa s’ofereix la possibilitat de ser rebut pel Secretari General d’Energia, per tractar sobre el tema.                                                                                                             Per la seua banda, Montserrat ha lamentat que a hores d’ara encara no s’hagi pogut mantenir cap contacte institucional, la qual cosa considera del tot imprescindible.

 L'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre ha obert dues convocatòries de subvencions per un total de 88.000 euros, destinades (Idece) a ajuntaments i entitats sense ànim de lucre, per a l'impuls d'iniciatives de promoció econòmica i suport a entitats.

L'anunci de l'obertura d'aquestes convocatòries ha estat publicat aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i, segons el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP), del qual depèn l'Idece, aquestes dues línies d'ajuts s'emmarquen en les funcions de l'ens intercomarcal d'impulsar plans de promoció i desenvolupament d'aquestes àrees que potenciïn els esforços que es fan a les quatre comarques de l'Ebre.

 Segons el portaveu del grup socialista a l’ Ajuntament de Santa Bàrbara ,la localitat disposarà de la deixalleria municipal abans d’ acabar l’ any.

Després de que fa unes setmenes el regidor d’ Agricultura de l’ ajuntament de Sta. Bàrbara  es queixes de la manca de resposta per part del Consell Comarcal del Montsià  per saber en quina fase es trobava el projecte de la deixalleria municipal , ahir el regidor socialista i cap d’ aquest grup polític a l’ ajuntament de la plana Fernando Llombart ,com a president de la comissio d’ Agricultura i membre de la comissio de govern comarcal , informava que  la deixalleria , tan de la localitat com de Masdenverge ,seràn una realitat abans d’ acabar l ‘any.L’ obra ,que esta ara en procés d’adjudicació , constarà a Sta. Bàrbara de dos molls de descarrega i 8 contenidors.

 La Guàrdia Civil va detenir aquest diumenge a la matinada a la urbanització Monstià Mar, a Alcanar, setze persones per tràfic de drogues, a la vegada que va comissar 3.030 kg d'haixix.

Entre els arrestats es troben quatre agents del cos destinats a la comandància de Tarragona, acusats de tràfic de drogues en connexió amb el contraban i d'omissió de perseguir delictes, segons informa la Direcció General de la Policia i de la Guàrdia Civil, que afegeix que no es descarten noves detencions.

Informe anual de l'Observatori Turístic de la Terra Alta sobre la campanya

L'Observatori Turístic del Consell Comarcal de la Terra Alta ha fet públic
l'informe  sobre l’ocupació turística a la contrada durant l'estiu de
2007. L’ocupació turística s’ha mantingut en els mateixos nivells que
l’any 2006, si bé s'ha constatat un allargament de la temporada fins al
setembre, quan anteriorment s'acabava a l'agost.
El període d’estada a la comarca de la major part dels visitants que trien
la modalitat de casa de pagès i d’apartament  és d’una setmana, mentre que
en la modalitat d’hotels i pensions s’hi estan majoritàriament d’un a tres
dies de mitjana, encara que un 40% dels visitants allotjats en hotels
passen una setmana a la zona. El 65% dels visitants de la comarca de la Terra Alta provenen de Catalunya.
La principal causa que motiva els visitants per venir a la Terra Alta és
l’atractiu natural i paisatgístic i, en gran mesura, poder gaudir de la
Via Verda, que és un recurs turístic ja consolidat.

 Presentació dels diagnòstics energètics a instal.lacions d’enllumenat públic i dependències municipals del Montsià

El president del Consell Comarcal del Montsià, Alfons Montserrat, acompanyat de la presidenta de l’ICAEN, Encarna Baras i del president de la Comissió de Medi Ambient del Consell Comarcal del Montsià, Josep Caparrós, presentaran en roda de premsa aquests estudis energètics, així com els objectius, polítiques i actuacions bàsics del Programa per a la millora de l’eficiència energètica i la utilització d’energies renovables en les administracions locals de la comarca del Montsià 2006-2010, dimecres, 10 d’octubre, a les 12.00 h a la Sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià.

 El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, va inaugurar ahir al vespre les noves instal·lacions de l’Ajuntament de Jesús, ubicades en la primera planta de l’antic col·legi de la Immaculada

 Les obres de la nova EMD de Jesús han consistit en la rehabilitació de la façana de l’edifici de la Immaculada, la construcció de noves escales i l’habilitació d’un ascensor. La primera planta té una superfície de 858,52 m2 i s’ha distribuït per acollir les dependències de l’EMD, dotze despatxos en total. També hi ha el Saló de Plens, un despatx de reunions i una àmplia zona per a l’arxiu. El cost d’aquest projecte ha estat de 837.782 euros i ha comptat amb subvenció del PUOiS de la Generalitat (306.250 euros), de la Diputació de Tarragona (232.891 euros) i del Departament de Cultura de la Generalitat (12.250 euros

 El President del CC.BE. Andreu Martí, ha avançat a les EMUTE que ha princips del 2008 es possarà en marxa un nou sistema de recollida de residus que és diu "Easy" (Fàcil). Aquest nou sistema de recollida estarà complementat amb una campany informativa a la Comarca del Baix Ebre per mig d'educadors ambientals que aniran casa per casa explican les avantatges d'aquest nou sistema i de la importancia de la recollida dels residus

L’atleta d’Ascó Christian Gutiérrez va proclamar-se ahir diumenge 7 d’octubre guanyador absolut de la II Milla Urbana de Jesús.

La Milla Urbana és una cursa organitzada en el marc de les Festes de Sant Francesc. Gutiérrez, també guanyador l’any passat, va fer els tradicionals 1.609 metres de la milla  en un circuit urbà previst al carrer prinicipal del poble on també van transcórrer la resta de curses de la matinal. La II Milla Urbana de Jesús va doblar el número d’inscrits respecte a la primera edició destacant la gran participació a les curses del més petits. La II Milla Urbana de Jesús va estar organitzada per l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús i el Club d’Atletisme Terres de l’Ebre, amb la col.laboració del Consell Esportiu del Baix Ebre.

.


 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs