BLOKEIJAN04 - ORIOL GRACIÀ - 28 Setembre - 2007

11 Octubre, 2007 16:33
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

I avui tocava lo Gaiter de l' Ebre.Era divendres i arribàvem al final de la setmana .Feia falta música i lo gaiter la va posar per acabar la primera setmana que em viscut  amb aquesta enriquidora experiència xerrantalmbels autors de la xarxa bloger.

L' Oriol em va dir que estava a Barcelona , però que , essent divendres com era ,estava ja amb un peu al tren per tornar al seu Campredò. La terra , el poble , sempre estiren.
Entre moltes altres coses que podeu escoltar a l' entrevista , Lo Gaiter em va explicar una curiosa història vers el  nom del seu bloc.
Pensava que era mes  difícil entrevistar un periodista. Sempre acostumats a fer preguntes....contestar-les tampoc li va ser difícil.

Gràcies Gaiter , l' Ebre t' espera.

 

Entrevista a Oriol Graciá -El Gaiter de l'Ebre -28-09-07.mp3

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 11-10-2007

11 Octubre, 2007 07:43
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

11 octubre 2007

 

 

 

La Fira de l’ Oli Novell de Sta. Bàrbara es retardarà fins a finals de Novembre per poder disposar de mes reserves del primer oli de la temporada ,recentment començada.

 

Els dies 23, 24 i 25 de novembre és celebrarà a Santa Bàrbara la XI Ediciò de la Fira de loli novell, dels cítrics i del comerç. Aquesta fira s'ha convertint any rera any en visita obligada per aquestes dates. Alhora, és celebren les X Jornades gastronòmiques de la cuina de l'oli, on diferents restaurants del poble ofereixen menús de degustació.                                                      També cal destacar que enguany i coincidint amb el centenari de la Cambra de Comerç de Tortosa, aquesta , organitzarà un tast d’ oli.

3eres Jornades Micològiques aquest cap de setmana a Deltebre 

El grup de micologia de les terres de l’Ebre Bitxac conjuntament amb el museu comarcal del Montsià i els parcs naturals del Delta de l’Ebre i els Ports han preparat per aquest llarg cap de setmana una nova edició de les Jornades Micològiques. Aquestes començaran demà divendres amb una sortida per recollir bolets per a l’exposició a  3 àrees diferents del territori, dissabte tindrà lloc el muntatge i inauguració de l’exposició que es podrà visitar fins diumenge a l’ecomuseu de Deltebre i dissabte a la tarda  es farà la conferencia “Bolets secundaris a les TTE” a càrrec de Manolo Arrufat i Adrià Grau. Els objectius que persegueixen aquestes terceres jornades micològiques ens els explica Joan Moisés, president  del grup de micologia de les terres de l’Ebre Bitxac. 

Satisfacció per l’alliberament dels peatges de l’Aldea

Dani Andreu manifesta la seva satisfacció per l’anunci fet des del Govern de l’alliberament dels peatges de l’AP7 al seu pas per l’Aldea. L’anunci es produeix després del que el propi alcalde de l’Aldea hagués demanat al vicepresident del Govern de la Generalitat que es donés prioritat a la localitat de l’Aldea pel que fa a l’alliberament de peatges.                                                   Dani Andreu, alcalde de l’Aldea i càrrec que va demanar l’alliberament de peatges de l’Aldea, ha expressat la seva “satisfacció” per l’anunci fet aquest migdia pel Departament de PTOP. Malgrat aquesta satisfacció, Dani Andreu insisteix que “cal alliberar els peatges per a tots els vehicles que en l’actualitat passen pel municipi a través de l’N-340, tant dels de llarg com els de curt recorregut” i que com a alcalde de la localitat insistirà perquè així sigui. 

 El secretari de Comerç i Turisme del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Emili Valdero, presentarà avui dijous 11 d’octubre i a Tortosa   ,accions per incentivar la comercialització dels cítrics a les Terres de l’Ebre.

En aquesta presentació a la premsa, Valdero estarà acompanyat del director dels Serveis Territorials de Terres de l’Ebre, Josep Monclús, de l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, del coordinador territorial de les Terres de l’Ebre de la Unió de Pagesos, Joan Montesó, i del secretari del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Clementines, Josep Estrada.       En el marc d’aquesta visita, el secretari inaugurarà a Tortosa l’exposició itinerant “Passat i present. 75è aniversari de l’oficina de turisme de Catalunya”, una mostra que recull cartells artístics, documents de planificació i promoció turística elaborats pel primer ens turístic de la Generalitat de Catalunya.

 El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la comarca del Montsià incorpora la figura de l’orientadora laboral

El SIAD oferia fins ara assessorament jurídic i psicològic

La setmana passada el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Montsià va incorporar la figura d’una orientadora laboral per tal d’oferir assessorament a les dones que es troben en situació de recerca de feina i aquelles que volen emprendre un nou negoci.
Aquest servei ve a ampliar l’assessorament que ja es ve oferint des del SIAD en aspectes jurídics i psicològics i suposarà situar aquest servei com a espai de referència per a totes les dones del Montsià.
El SIAD està ubicat al C/ Jaume I núm. 2- 4 d’Amposta i per accedir als serveis professionals (jurídic, laboral i psicològic) cal trucar i demanar cita prèvia al 977.70.74.96.

 L’Institut Català de les Dones organitza a Tortosa una conferència sobre la Llei per a la igualtat de dones i homes

L'Institut Català de les Dones, organisme adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, va  organitzar ahir dia 10, a Tortosa, una conferència sobre la Llei orgànica per a la igualtat efectiva de dones i homes amb l'objectiu d'informar sobre els canvis que aquesta llei implica i la seva repercussió.
Aquesta sessió s’emmarca dins d’un cicle de conferències que organitza l’Institut Català de les Dones en el territori de Catalunya per informar sobre el contingut del nou text legislatiu.El nou text legal, que va entrar en vigor el passat mes de març, introdueix mesures a favor de les dones en els següents àmbits:

Laboral, empresarial, seguretat i conciliació

Administració pública

Contractació subvencions públiques

Política cultural, de creació artística, esport i cooperació al desenvolupament

Educació

Salut

Desenvolupament rural

Habitatge

Accés a noves tecnologies i societat de la informació

Mitjans de comunicació públics i privats.

 L’Ajuntament de Tortosa està i estarà al costat del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en la promoció turística de les Terres de l’Ebre.

Així ho va posar de manifest l’alcalde d’aquest municipi, Ferran Bel, en el transcurs de l’acte inaugural de l’exposició commemorativa del 20è aniversari del Patronat de Turisme de la Diputació “20 anys fent amics”, que es podrà visitar fins al proper 9 de novembre a l’Escola Oficial d’Idiomes, antiga casa diocesana.
A més, Ferran Bel va destacar l’aposta que la Diputació de Tarragona ha fet amb les Terres de l’Ebre: primer, a través de la gestió i la promoció de la marca turística, i després amb la creació d’una vicepresidència específica per a aquestes comarques, subratllant “la feina feta pel Patronat de Turisme en aquests dos anys i mig ha estat excel·lent, cosa que fa preveure que la marca turística Terres de l’Ebre arribi a nivells semblants als que ha assolit la marca Costa Daurada”.

 El Patronat Municipal d’Esports de l’Ametlla de Mar ha organitzat per dissabte dia 13 d’octubre, la presentació oficial de tot el futbol base de l’entitat.

La presentació tindrà lloc a les noves instal·lacions esportives municipals i servirà també per presentar les noves equipacions que lluiran els joves futbolistes caleros.En total, són més de 150 nois els que configuraran les plantilles de 9 equips de futbol base, tres en categoria pre-benjamí, dos en categoria benjamí, dos alevins(un se futbol-7 i un de futbol-11), un equip infantil i un en categoria aleví.                                                                                                             La presentació començarà a les 11 del matí i consistirà en la desfilada de tots els equips uniformats amb els seus monitors corresponents. En el transcurs de l’acte, es duran a terme les signatures dels convenis de col·laboració amb l’Hotel Ametlla Mar, Expert Serafí-Cifec i Tamoil com a  espònsors de les equipacions titulars i de recanvi, així com de tot l’equipament dels monitors.

 El Departament de Medi Ambient i Habitatge suspèn la tramitació del Projecte de decret de caça en barraca

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha ordenat suspendre la tramitació del Projecte de decret pel qual es regula l'autorització excepcional per a la captura de túrdids amb els mètodes tradicionals del vesc i del filat.
Després d’intenses converses amb els sectors implicats (caçadors i grups ecologistes) i amb la Comissió Europea, el Departament ha decidit aturar el Projecte de decret perquè no s’ajusta a les previsions de la Directiva 79/409/CEE, relativa a la conservació d’ocells silvestres, és a dir, és un mètode massiu i no selectiu.

Per tant, el Projecte de decret ha quedat suspès, la caça en barraca continuarà sent no autoritzada i el cos d’Agents Rurals seguirà fent el seguiment d’inspecció i obertura d’expedients sancionadors com fins ara.

 Tram final per al Centre Ocupacional per a Disminuïts de l’Ametlla de Mar

 Amb un cost de 180.000 € donarà servei a 16 persones i descentralitzarà el servei que ofereix el centre Verge de la Cinta de Campredó
El pròxim dilluns dia 22 d’octubre tindrà lloc la signatura del conveni entre l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i el centre Verge de la Cinta amb la presència també del propi Director de Serveis Territorial, que permetrà iniciar la gestió i per tant l’activitat del centre, el qual està ubicat a la planta baixa del Casal dels Avis, en ple Passeig Marítim de l’Ametlla de Mar
El centre donarà servei a persones amb discapacitat intel·lectual que no poden accedir al món laboral. Té la finalitat de facilitar-los una atenció diürna de tipus rehabilitador integral per facilitar la seva integració sociolaboral.

 Presentació dels diagnòstics energètics a instal.lacions d’enllumenat públic i dependències municipals del Montsià

 

Aquests estudis formen part del Programa d’Assessorament Energètic de l’institut Català d’Energia (ICAEN)
L’any 2005 el Consell Comarcal del Montsià i l’Institut Català d’Energia (ICAEN) van signar un conveni de col·laboració que tenia com a objectiu realitzar tota una sèrie de diagnòstics en l’enllumenat públic així com en algunes dependències municipals de la nostra comarca.
En el cas de dependències municipals, es van elaborar un total de 7 auditories entre 2005 i 2006: a la piscina municipal de Sant Carles de la Ràpita, a l’edifici de l’Ajuntament de Mas de Barberans, al CEIP Miquel Granell d’Amposta, a l’edifici de l’Ajuntament d’Alcanar, de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, al CEIP de Godall i al CEIP Rosa Gisbert de Masdenverge. A més a més, al 2006 es continuà amb els diagnòstics en l’enllumenat públic d’Ulldecona, Santa Bàrbara, Freginals, La Galera, Alcanar i Sant Jaume d’Enveja.Pel que fa al període 2007-2008 l’objectiu és el de continuar amb la realització d'estudis de diagnòstic energètic a les instal·lacions d’enllumenat públic dels Ajuntaments d’Amposta, de Mas de Barberans, de Sant Carles de la Ràpita, de Godall, de Masdenverge i en el cas de dependències municipals les de Freginals, d’Ulldecona i de Santa Bàrbara.
L’objectiu principal d’aquests diagnòstics, en els quals ha tingut un paper fonamental l’ICAEN, és el d’acabar implementant les mesures i actuacions d’estalvi energètic i d’eficència que s’hi proposen. A més a més, totes les actuacions podien acollir-se a la convocatòria d’ajuts econòmics que el mateix ICAEN tenia oberta fins el passat 30 de setembre.

 La Policia Local de Tortosa detecta una estafa en el fluid elèctric d’un habitatge a Ferreries

 Agents de la Policia Local de Tortosa han imputat un veí de Tortosa de 35 anys, P.S.T, per un delicte de defraudació del fluid elèctric. Els agents policials van iniciar una inspecció en un habitatge del barri de Ferreries arran d’una denuncia presentada per alguns veïns de la mateix edifici que havien detectat que les factures de llum de la comunitat havien augmentat en els darrers mesos considerablement i de forma injustificada. Fruit de la inspecció, la Policia Local va comprovar que hi havia un habitatge que es subministrava il·legalment i sense autorització de la llum de la comunitat mitjançant un cable empalmat a la xarxa elèctrica de l’ascensor. El propietari de l’habitatge, P.S.T. de 35 anys d’edat, va reconèixer els fets i ha estat imputat per la Policia per un delicte de defraudació del fluid elèctric.Les factures de la comunitat havien duplicat el seu import en els últims tres mesos, acumulant un import superior als 400 euros.

 Alumnes del Col·legi d'Ensenyament Especial Sant Jordi visiten la seu i la instal·lació fotovoltaica del Consell Comarcal del Baix Ebre

Uns vint-i-cinc alumnes del Col·legi d’Ensenyament Especial Sant Jordi de la Diputació de Tarragona a Jesús han visitat la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre per conèixer el funcionament d’aquesta institució i, especialment, la instal·lació d’energia fotovoltaica de l’edifici del consell comarcal.

 La Direcció General de Protecció Civil presenta avui 11 d’octubre, el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), a 52 Ajuntaments de les Terres de l’Ebre.
La sessió de treball tindrà lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa (passeig de la Rivera, 11) a partir de les 11.00 hores, i serà presidida pel delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, i pel director general de Protecció Civil, Josep Ramon Mora.

Els municipis convocats a aquesta sessió són els que, segons l’Inuncat, estan obligats a disposar d’un Pla d’Actuació Municipal (PAM) amb què prevenir emergències causades per les pluges i amb què fer-les front quan aquestes arriben (41 municipis). També estan convocats els Consistoris als quals es recomana disposar de PAM (un total de 11). Per tant, es tracta de municipis on es determinen diferents graus de vulnerabilitat als episodis de pluja.
En les presentacions s’explicarà als representants municipals el funcionament del pla Inuncat i les mesures de prevenció de les emergències causades per la pluja. En aquest sentit, s’informarà del funcionament de la xarxa de vigilància de fenòmens meteorològics, el sistema de predicció i el contingut de diferents estudis climàtics en què s’ha basat l’Inuncat a l’hora de definir zones de risc.

 El jutge ordena també presó per als quatre guàrdies civils i la dona detinguts en l'operació antidroga de diumenge

El titular del jutjat de primera instància i instrucció número tres d'Amposta ha ordenat l'ingrés a la presó dels quatre agents de la Guàrdia Civil i una dona que van ser detinguts el passat diumenge, juntament amb onze persones més que es troben ja empresonades des d'aquest dimarts, en una operació antidroga al terme municipal d'Alcanar que es va tancar amb el decomís de més de 3.000 quilos d'haixix. El jutge imputa als quatre agents del cos armat un delicte contra la salut pública, tipificat en l'article 368 del Codi Penal, amb l'agreujant 'd'extrema gravetat' en la seva conducta (corresponent a l'article 370), a més d'omissió del deure de perseguir delictes, tipificat en l'article 408. La dona detinguda també ingressarà a la presó imputada per un delicte de tràfic de drogues.ACN

 L'Associació de Veïns de l'Ampolla presentarà el pròxim dimecres, 17 d'octubre, a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre les més de 4.400 signatures que han recollit durant aquest estiu per salvar la platja de l'Arquitecte de l'ampliació del port prevista.

Els veïns defensen el manteniment d'aquesta platja 'urbana', i reclamen a la Generalitat que si s'ha d'ampliar el port ho facin mar endins. Les signatures s'han anat recollint cada dissabte a l'Ampolla, i els veïns s'han mostrat satisfets per la implicació tant dels habitants del poble com d'aquells de fora que gaudeixen de les seves platges o dels seus serveis.ACN

 Les entitats i grups ecologistes, promotors d'una campanya internacional contra la caça en barraca, han rebut amb satisfacció la decisió de del Departament de Medi Ambient de no tirar endavant amb el Decret que legalitzava aquesta modalitat de caça.

El president del Gepec, Damià Vernet, ha assegurat, en declaracions a l'ACN, que no tenien 'cap dubte' que Europa no permetria l'entrada en vigor d'aquest Decret, ja que no es pot 'legalitzar una cosa que és il·legal'. Amb tot, Vernet ha alertat que ara cal que s'extremin els controls i la vigilància per evitar aquesta pràctica, i ha reclamat que es persegueixi amb contundència als infractors. Així mateix, ha demanat que es destrueixin les estructures de les barraques i ha exigit la dimissió d'aquells responsables polítics territorials que han defensat aquesta pràctica, referint-se particularment al delegat de Medi Ambient a les Terres de l'Ebre, Víctor Gimeno.

 

 

 

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs