BLOKEIJAN07 - VIOLETTE MOULIN - 03 Octubre 2007

17 Octubre, 2007 16:31
Publicat per josepro, Entrevistes blocaires

Encara no havia passat cap dia ,però aquell dia 3 d' octubre es va produir : parlaríem amb algú que volia mantenir el seu anonimat.

Vaig agrair que la Violette acceptes participar a l 'espai d' entrevistes i acceptar que o fes sense donar el seu nom.

L 'explicació que em va donar em va semblar raonable i creïble per reforçar l' atractiu dels blogs: l' anonimat ,el pseudònim ajuda a crear aquest ambient de misteri que també desprenen alguns blogs, i el de Violette Moulin és un d'ells.
Si que ens va descobrir que és una "profe" de francès que li agrada cuinar i la música tendra,recollida al seu pis de Barcelona.

La Violette ens va desmitificar la figura del bloguer afirmant convençuda que els autors ,al contrari de lo que es podria pensar no son persones esquerpes i solitàries  ,sinó tot lo contrari: obertes i extravertides. O puc comprovar cada dia quan estableixo els contactes amb els bloguers que els mateixos invitats em recomanen. Son persones ,en la seua majoria ,de fàcil accés i que solament em donen facilitats per poder conèixer-los.

Violette , merci beaucoup par ta poésie  !!

Entrevista a Violette Moulin 03-10-2007.mp3

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

Un Any de Bloc ( o blog)-L' Aniversari

17 Octubre, 2007 12:46
Publicat per josepro, General

Sembla que va ser ahir ,quan per casualitat i “jugant” a aprendre un poc mes d ‘aquesta màgica i diabòlica maquina que en diem ordinador , vaig parir la primera entrada a aquest bloc.( O he de dir blog com defensa l ‘amic Toni). Naixia el bloc ( o blog ) de La Plana Ràdio..

I ja ha passat un any .Es va complir el passat dia 12 d’ Octubre i cal fer un breu esment de l ‘aniversari , pot ser.

Ara que amb el programa d’ entrevistes he pogut conèixer alguns dels mes prestigiosos i elaborats de la xarxa ,m’ en dono conte de que el nostre es modestissim. No gaire ben estructurat i amb un grapat de mancances. Però és el nostre. El de tots aquells que s’ el vulguin fer seu i que consultant-lo cada dia , pugen tenir a l ‘abast tota l’ informació que arriba a la nostra emissora i que amb un treball extra m’encarrego cada mati , si pot ser abans de les 8 , de tenir llest per a la lectura.

Conscient de que no arribarem mai a tenir tants  lectors com “els grans” , ni és la nostra pretensió , ens conformarem amb ésser útils a aquells planers i planeres o ebrencs en generals que viuen lluny d ‘aquí i  que , amb el nostre treball , poden saber al moment lo que passa al seu poble o comarca.

En un any també cal destacar el canvis que han sofert  els  contigus del bloc (blog).Lo que va començar com una reflexió compartida públicament amb els comentaris que abocava al començament de “El Nostre Mati” i que pretenien ser una mena d’ editorial del magazzine, van passar per una etapa breu de confessions vacacionals el passat estiu i ara prenen forma , no se si definitiva , per explicar qui som i que fem “els de la ràdio”  amb les entrades que ens fa la Tere Gine. Un altra secció amb “Al Dia Terres de l’ Ebre” amb els titulars que oferim per la ràdio , als tres butlletins horaris de cada mati amb l’ informació supra comarcal i local a partir de les 9.

Ara incloem també un altra secció “penjant”  les entrevistes que fem als entrevistats i autors dels blocs (blogs) que ens serveixen d ‘entrada al nostre magazzine matinal i amb els qui descobrim qui ha darrera d ‘aquestes extraordinàries eines de comunicació interactiva que son aquestes pàgines personals .

No se ni quant de temps seguirem amb   la nostra  , ni si continuarem periòdicament mantenint-la , ni els continguts que hi posarem , però , de moment , l’ esforç ha valgut la pena al mirar  (llegir) cap  enrera i recuperar  els 167  articles  publicats i que resumeixen un any de treball , mes enllà de les nostres obligacions oficials com a treballadors de la ràdio municipal a Sta. Bàrbara

 

Josep Roig Cardona

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

BUTLLETINS INFORMATIUS "AL DIA , TERRES DE L' EBRE" - 17-10-2007

17 Octubre, 2007 08:02
Publicat per josepro, Al dia Terres Ebre

AL DIA ,TERRES DE L ‘EBRE

La Plana Ràdio-1006-FM

17 octubre 2007

 

Es millorarà la carretera de la Ràpita al Poble Nou, però l’ampliació encara no arriba
L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita portarà a l’aprovació del proper ple municipal l’acceptació d’una subvenció estatal per a la millora del camí del Poble Nou. Una actuació que suposa una inversió de 248.150 euros i que serà finançada en un 90 per cent pel Ministeri d’Agricultura. L’Ajuntament, per la seva part, hi destinarà una partida de 29.778 euros, corresponent al 10% del cost de l’obra que afecta al terme municipal de la Ràpita. L’actuació s’emmarca en una iniciativa impulsada per la Taula del Sénia per a la millora d’un total 26 camins rurals de diferents municipis de Castelló, Tarragona i Terol, que formen part de la mancomunitat.

L'Institut d'Estudis de la Seguretat, format pel Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya i el de Barcelona, ha presentat aquest dimarts l'informe 2007 de l'Observatori del Risc, que posa especial èmfasi en els riscos que pot comportar el canvi climàtic si no s'emprenen accions per frenar-lo.                                                                                                    Un d'aquests perills és la desaparició de destins turístics, com el Delta de l'Ebre o les platges d'algunes zones del litoral, a causa de l'increment del nivell del mar, segons dades del IV Informe del Panel Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic presentat a París el febrer passat, que assenyalen que el Delta de l'Ebre podria començar a submergir-se cap al 2045 i que el Delta de Llobregat també està amenaçat.ACN

El secretari d'estat de l'Energia, Ignasi Nieto, ha reiterat aquest dimarts a la tarda des de Tortosa que l'empresa Escal UGS (promotora del projecte Castor, que contempla habilitar un dipòsit submarí de gas davant la costa del Delta de l'Ebre) està buscant un nou emplaçament, dins del terme de Vinaròs, per a la planta de tractament de gas inicialment ubicada a poc més d'un quilòmetre del nucli d'Alcanar.                                               Nieto, però, que no ha aclarit en quin punt podria proposar-se novament l'emplaçament d'aquesta controvertida instal·lació, ha assenyalat que podria situar-se terra endins, a una distància de sis quilòmetres dels principals nuclis de població de la zona, sempre dintre del terme municipal de Vinaròs.ACN

El Govern encarregarà un estudi per preveure els efectes del canvi climàtic al Delta de l'Ebre i analitzar quines mesures d'adaptació i de prevenció s'hi poden aplicar.             Amb aquest treball es pretenen establir les bases analítiques i metodològiques per a altres àrees vulnerables i per a un futur pla d'adaptació i prevenció per a Catalunya. L'horitzó temporal d'aquest estudi se situa a l'any 2100, i compta amb un pressupost de 150.000 euros. Precisament, aquest dimarts l'Observatori del Risc ha alertat que el canvi climàtic pot fer desaparèixer destins turístics com el Delta de l'Ebre. En concret, segons dades del IV Informe del Panel Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic presentat a París el febrer passat, el Delta de l'Ebre podria començar a submergir-se cap al 2045.ACN

La Promotora immobiliària Promomed ha iniciat les obres d'un complex residencial amb 88 habitatges, distribuïts en tres edificis, a la zona de l'avinguda Aragonesa d'Amposta. L'empresa ha anunciat que hi té previst invertir 13 MEUR en un projecte que promociona, especialment, per la seva proximitat al Delta de l'Ebre. El desenvolupament d'aquest complex correrà a càrrec de la constructora Dragados i Construcciones.ACN

El manresà Jordi Calduch i la cerdanyolenca Belen Hildalgo s'han proclamat campions del circuit 'Aquathlon Tour' 2007, que ha tancat aquest cap de setmana al Delta de l'Ebre. Calduch i Hidalgo van emportar-se la darrera prova del calendari amb 2 hores, 12 minuts i 48 segons i 2 hores, 49 minuts i 57 segons, respectivament. L'aquatló constava de 4 quilòmetres inicials de natació i 20 de cursa a peu, per la zona del Trabucador, sobre un terreny de sorra compactada que semblava com córrer pel desert, segons han apuntat alguns dels participants.ACN

L'Administració territorial de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, i més concretament el seu Consell de Direcció farà el seguiment d'un total de 200 actuacions que la Generalitat ha posat o té previst posar en marxa fins el proper 2010 i que representen una inversió total d'uns 1.000 MEUR.                                                                                               Es tracta, segons ha precisat el delegat del Govern, Lluís Salvadó, d'actuacions estratègiques ja programades en tots els àmbits que s'han iniciat aquest mateix 2007 o que veuran començada la seva execució entre enguany i el proper 2010. Entre les actuacions incloses en aquest document de treball figura la revisió del Pla Territorial Parcial de les Terres de l'Ebre, la redacció d'un pla estratègic en promoció econòmica, infraestructures viàries (cas de l'anell viari del Delta o l'Eix de l'Ebre, entre d'altres), la plataforma logística a l'estació de l'Aldea, el foment de sòl industrial, el pla de dinamització turística, les obres de regadiu, la redacció del Pla Integral de Protecció del Delta de l'Ebre (PIPDE), la construcció d'equipaments en els àmbits socio-sanitari i educatiu o el desplegament dels Mossos d'Esquadra.ACN

Jordi Balart exposa ceràmiques i escultures  a Mora d’ Ebre
El dimecres 31 d'octubre s'inaugurarà a l'agrobotiga "7 de Ribera" de Móra d'Ebre una exposició de Jordi Balart, ceramista i escultor de Miravet. Tot seguit hi haurà un tast de vins i una explicació enològica a càrrec de Joan Pujades, vinater de l'explotació del Mas de la Caçadora dels Guiamets.

Canal 33 emetrà el proper divendres un documental sobre el grup de musica i dansa Saragatona

El documental que en els últims mesos s'ha estat rodant sobre el grup,

s'emetrà el divendres, 19 d'octubre a les 23,30h. i dintre del programa

"Taller.doc" del Canal 33. El programa tracta la tasca de recuperació de les

jotes i danses  que està portant a terme aquest grup del territori, exposant des de les primeres

aproximacions a la gent que els  facilita la informació i coneixement de les

danses fins la realització per part del grup de la coreografia, adaptació

musical i vestuari al nostre espectacle. Les danses que s’han incorporat al

repertori en esta ocasió son la de la Fatarella, que encara es balla

per Sant Blai al poble i les Majorales, provenint de la comarca del Priorat,

aquesta última actualment gaire bé no es balla en lloc. El documental es

complementa amb entrevistes i testimonis de membres de Saragatona.

Els dies i hores d'emissió que hi han programades son per al dia 19/10/2007 a

les 23,35h. i reemissió el mateix dia a les 03,05h. Aquest espai es sol

reemetre pels canals TVCi (canal internacional) i també sol estar disponible al servei de "3alacarta".

El documental ha estat elaborat pels ebrencs Guille Barberà i Santi Valldeperez.

El Consell Comarcal i els sis municipis de menys de 2000 habitants del Baix Ebre signen un conveni per al desenvolupament del “Pla municipal d’enjardinament del Baix Ebre II”
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, i els alcaldes dels sis municipis de menys de 2000 habitants de la comarca del Baix Ebre –Joan Ferré, alcalde d’Aldover; Bartomeu Roselló, alcalde d’Alfara de Carles; Jordi Monclús, alcalde de Benifallet; Júlia Celma, alcaldessa de Paüls; Moisès Fabra, alcalde de Xerta; i Xavier Mauri, en representació de l’ajuntament de Tivenys- han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la prestació de serveis de manteniment de les zones enjardinades per part dels alumnes treballadors del taller d’ocupació anomenat “Pla municipal d’enjardinament del Baix Ebre II”.El conveni signat preveu la prestació de serveis de jardineria per part dels alumnes treballadors del taller d’ocupació en els llocs que designin els ajuntaments conveniats, davant la impossibilitat que els mateixos ajuntaments puguin assumir aquests serveis per manca de recursos econòmics.

L’ Ajuntament de Roquetes reclama a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el restabliment de les baranes d’ un pont a sobre el canal Xerta-Senia
El passat divendres dia 5 d’octubre va produir-se un accident de trànsit mortal en un dels ponts de la carretera del canal Xerta-Sénia, al terme municipal de Roquetes. A causa d’aquest accident, part la tanca d’aquest pont que travessa el barranc de Lloret va quedar molt malmesa i va haver de ser retirada.L'Ajuntament de Roquetes hi ha col·locat unes tanques provisionals perquè l’espai no quedi buit, però és la propietària d’aquesta infraestructura qui s’ha de fer càrrec de restablir-la, és a dir, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. De totes maneres, i a causa de l’abundant trànsit que hi circula, caldria instal·lar-hi, en especial a les entrades i sortides dels ponts, barreres de seguretat reglamentàries i substituir així les baranes per a vianants de què actualment només disposen els esmentats ponts.

Tresserras visita Tortosa ,Gandesa i Horta de Sant Joan
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, visitarà avui  Tortosa, on presidirà la reunió de constitució del Consell Local de Patrimoni Cultural. La reunió, que es farà a l’Ajuntament d’aquesta ciutat, comptarà també amb la presència de l’alcalde, Ferran Bel, que és el vicepresident del Consell.
A les 11.30 del matí, Joan Manuel Tresserras visitarà Gandesa, on es reunirà a l’Ajuntament amb l’alcalde, Miquel Aubà, i altres membres del consistori. A les 12 del migdia, el conseller visitarà el Celler Cooperatiu de Gandesa, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell. A les 12.30 h atendrà els mitjans de comunicació i donarà a conèixer la inversió que farà el Departament per restaurar-lo.                                                                                                         Després de Gandesa, a les 13 h, el conseller Tresserras serà a Horta de Sant Joan, on es trobarà a l’Ajuntament amb l’alcalde, Àngel Ferràs, i altres membres de l’equip de Govern. Tot seguit, el conseller visitarà el convent de Sant Salvador d’Horta. A la tarda, a partir de les 16.30 h, Tresserras visitarà el Centre Picasso i l’Ecomuseu dels Ports.

Roquetes suprimirà les barreres arquitectòniques dels seus carrers                                   Dimecres dia 10 d’octubre, l’alcalde de Roquetes, Francesc Gas, i dos representants de l’Associació de Minusvàlids de les Terres de l’Ebre (AMITE) van fer un recorregut pels carrers de la ciutat per comprovar sobre el terreny les barreres arquitectòniques que encara té Roquetes i que dificulten el trànsit de les persones que pateixen deficiències físiques.En concret, el recorregut es va centrar en el barri de la Raval Nova i entre els carrers de l’Alcalde Marín i de Pau Casals, així com els limítrofs.

Enllestides les obres del refugi de Cova Avellanes
Aquest mes d’octubre han acabat les obres d’arranjament de la caseta-refugi de Cova Avellanes, propietat de l’Ajuntament de Roquetes i situada a la zona dels Ports que du el mateix nom.Les obres, realitzades per l’empresa roquetenca Josifer Construccions, han tingut un cost total de 48.000 €, trenta mil dels quals han estat aportats pel Parc Natural dels Ports. La millora ha consistit en l’obertura de portes i finestres, noves conduccions d’aigua i desguassos, instal·lació elèctrica amb plaques solars, lavabos i dutxes, disponibilitat d’aigua calenta i arranjament general de parets, teulada i accessos.                                                                                         De moment, el refugi –que estava molt deteriorat i mai no s’hi havia fet cap actuació de millora- resta tancat a l’espera de que l’Ajuntament n’adjudiqui la gestió de l’ús que, molt probablement, recaurà en l’única entitat excursionista de la ciutat: La Joca Club Alpí. 

La regidoria de Cultura de l’ ajuntament de Sta. Bàrbara recupera la Revista Municipal.                                                                                                             Desprès de que aquesta publicació trimestral desaparegués  en la legislatura passada , ara el nou equip de govern i dintre del pla per fer arribar tota l’ informació municipal als ciutadans ,està treballant per recuperar-la. Així i segons que explicava el responsable de l’ àrea Alfred Blanc , el primer numero de la nova revista Santa Bàrbara està a punt de publicar-se i serà un resum  condensat dels temes deixats de publicar el s darreres tres anys. A principis del 2008  Blanch deia que la revista sortirà ja amb l’ informació i continguts actualitzats.

La Coral francesa de Le Puy en Velay actuarà a Jesús aquest proper diumenge
Seguint amb la programació musical jesusenca , dins de la tardor, s’han programat per al proper diumenge, 21 d’octubre, dos propostes musicals de caire ben diferent.

A les 12.30h a l’Església Parroquial Sant Francesc, tindrà lloc el magnífic concert de la Coral de le Puy en Velay, acte inclòs dins de la programació del 26è Festival Felip Pedrell. L’entrada serà gratuïta.

Grup musical compost per uns 40 cantants que sota la  direcció de Thierry Reynaud faran les delícies de tot el públic assistent.

A les 19.00h, al Casal Jesusenc, dins de la Programació del centenari Joan Cid i Mulet, podrem gaudir del novedos espectacle multimedia (literari-musical) l’Escriptor Inexistent.

 

Comentaris | 0 RetroenllaçOs