NO VOTEM ALS PARTITS , VOTEM A LES PERSONES

18 Maig, 2007 08:38
Publicat per josepro, General

Ens trobem davant d’ un altra convocatòria electoral en la que s’ ens demana als ciutadans que triem els nostres alcaldes i regidors. Les persones que decidim votar, seran les que decidiran per nosaltres els propers 4 anys a cada un dels nostres municipis i ciutats .Decidiran en el nostre nom en tot allò que implica i afecta  el nostre municipi i per tant a cada un dels ciutadans.

Seran per tant un cop mes els dipositaris de la nostra confiança, els gestors del nostre model de poble. En ells dipositem els nostres valors ,les nostres inquietuds ,els nostres desitjos comunitaris.

Es per a mi , el fet de votar , un dels actes que mes en fan sentir que formo part d’ un col·lectiu amb inquietuds. Em fa sentir que puc decidir amb el meu vot  qui em governarà de manera lliure i democràtica  .

D’ altra banda he de reconèixer , i em fa aquesta impressió massa sovint , que els ciutadans no som mes que comparses de unes i altres sigles , en competició per aconseguir el nombre mes elevat de regidors , alcaldies ,consellers o diputats.

Massa sovint em sento menyspreat com a persona intel·ligent i capaç de veure allò que tinc davant dels meus ulls i no lo que em volen fer veure amb les consignes i promeses dels uns o dels altres. Vull pensar queles persones no som tan  beneits...al menys vull pensar que la majoria tenim criteri i veiem les coses per nosaltres mateixos  i no amb els ulls que ens vulguin  fer veure i molt menys per lo que ens vulguin fer creure.

 

Per això avui la reflexió que us comparteixo és la de que cal mobilitzar-se. Cal anar a votar .Hem d’ exercir el dret a participar del futur del nostre poble, però o em de fer en el ple convenciment de que les persones en les que dipositem la custodia de les nostres inquietuds ciutadanes son persones de paraula , que parlen solament de lo que podran fer. Que ens parlen sense pressions de cap mena .Que no utilitzen el poder per beneficiar el seu partit amb mes vots  ,si no per benefici del seu poble.

Jo avui dic que no votem els partits , que votem les persones. El mal és que les persones s’ encabeixen en els partits i una cosa va lligada intrínsecament en l ‘altra .

Això no treu però , pot ser referma encara mes el meu punt de vista , de que el nostre vot el meditem molt be .Pot ser mes enllà de les paraules, totes ben sonats i plenes de promeses que escoltem i escoltarem encara aquests  dies ,cal mirar qui és la persona que ens les diu.

La avantatge que tenim  als  pobles és que tots ens coneixem i ens ha de ser mes  fàcil , decidir , independentment de les sigles que representa ,quina és la cara , quina  és la persona que és mereix el valor , el gran valor del nostre vot.

Penseu-hi

 

Josep Roig Cardona

Comentaris | 0 RetroenllaçOs