CAL TENIR IL·LUSIONS PER SABER QUE SON ELS DESENGANYS

04 Maig, 2007 08:18
Publicat per josepro, General

He après molt dels llibres. Realment no se de qui he heretat el meu interès per la lectura però recordo aquesta avidesa lectora des de molt jovenent ,quan , essent responsable de la biblioteca el mateix José que ara a donat nom al centre de lectura local , una tarda m’ hi vaig apropar i m’ hi vaig fer soci. Tindria 11 o 12 anys.

Parlo avui de la meua afecció lectora perquè anit , abans d’ aclucar els ulls , encara vaig aguantar vigília uns minuts per llegir unes pàgines del llibre que tinc entre mans i una frase de les darreres que vaig llegir , em va fer pensar. Deia que les persones no hem de tenir il·lusions , no hem de concebre esperances per a no rebre desenganys ni decepcions.

Aquesta afirmació que podríem avaluar com a pragmàtica , m’ ha estat donant voltes encara aquest mati pel cap , fins que he decidit disseccionar-la i compartir aquesta autòpsia filosòfica amb els oients i lectors de” El Nostre Mati.”

I és que sí , pot ser lo pràctic per no banyar-se sia no sortir al carrer quant plou. Però si mai deixem que la pluja caigui sobre nosaltres , com sabrem la sensació que produeix el contacte del líquid amb la nostra pell. Com avaluarem si ens agrada o no la sensació salada o dolça ,amarga, o àcida dels aliments si no mengem ,si no o tastem i correm el risc d’ equivocar-nos.. o no.

La cuirassa que ens proposa la frase , no il·lusionar-se per no patir decepcions , em sembla senzillament tan inhumana com una pedra del barranc ,que espera ser moguda solament quant la corrent de la barrancada l’ empenyi... o no.

Les persones em de tenir il·lusions , projectes, esperances , perquè sense elles , sense aquesta gasolina , el motor de la vida no va , no avança i si no avancem , vivint , estem morts.

Pot ser per això acabo concloent que prefereixo córrer el risc d’ empassar-me decepcions i desenganys , caure en definitiva per tornar-me aixecar , que no pas viure amb l ‘asèpsia de l’ immobilitat anímica.

Vull notar cada dia que estic viu .Per això cada dia m’ il·lusiona tot lo que faig ,encara que se que al final de la jornada moltes de les meues esperances acabaran en desil·lusions ; però demà ,tinc la seguretat que serà un altre dia amb l’ oportunitat de poder tornar-me a aixecar.

Josep Roig Cardona


 (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs