PERQUE PLOREM ?

15 Maig, 2007 08:54
Publicat per josepro, General

Em va cridar l’ atenció el diàleg escoltat fa pocs dies a una pel·lícula en la que es parlava del plor. De les llàgrimes i la seua funció tant en l’ aspecte físic com en l’ emocional.

De fet si ens atenem al seu aspecte mes físic i científic , les llàgrimes tenen una funció molt important al nostre organisme . Les llàgrimes humitegen i eliminen la brutícia, la pols i altres agents irritants que traspassen les pestanyes i les parpelles i d’ aquesta manera protegeixen els nostres ulls de les infeccions

Però en l ‘aspecte mes humà , espiritual ...perquè davant de determinades situacions plorem.? Perquè s’ ens escapen llàgrimes en moments de tristesa , d’ emocions , de risa desenfrenada ¿?

Avui no buscaré donar-vos explicacions de perquè plorem , de perquè s’ ens escapen llàgrimes i desprès ens trobem mes conformats.

El plor te aquesta altra funció terapèutica de desengoixar les persones en situacions determinades. Avui llenço aquesta pregunta que em va quedar desprès d’ escoltar el diàleg de la pel·lícula esmentada...de la que no us dic el títol perquè no el recordo...disculpes .Si se que hi treballava la Kim Bassinger. En això si que m’ hi vaig fixar. .je je..

Un altra pregunta que em faig i faig per si algú me la pot respondre és, perquè s’ adjudica també el dret al plor com un rol bàsicament femení ??. Perquè els homes no poden plorar i expressar els seus sentiments. Perquè dels homes que ploren , en diuen que son mes dèbils ???...no és l ‘expressivitat dels sentiments i de la sensibilitat la que et pot fer arrencar una llàgrima , de tristor o d’ alegria ¿?

Enfi ,avui , mira tu per on , comencem "El nostre mati" plorant...de moment d’ alegria metafòrica per saber que tu estàs aquí i ...nosaltres també. No és motiu suficient ¿?

Josep Roig Cardona

Comentaris | 0 RetroenllaçOs