LA JOTA VIU A L' EBRE

08 Maig, 2007 16:45
Publicat per josepro, General

Resseguint un poc la temàtica encetada aquesta setmana sobre la conservació del nostre patrimoni cultural i etnològic , curiosament arriba fins al meu correu aquesta nota de premsa que em sembla interessant compartir amb els lectors del bloc de La Plana Ràdio ,perquè tot el que féssim per difondre’l l’ enforteix.

Ja o sabeu , la jota està viva i actes com aquest en són la millor prova.

Josep Roig Cardona


Les poblacions de les terres de l’Ebre es troben a Amposta aquest dissabte per a celebrar la festa al carrer ballant la jota

Balladors de jota, rondalles i músics d’Amposta, Benifallet, Bot, Gandesa, Paüls, Pinell de Brai, Prat de Comte, Sant Carles de la Ràpita i Xerta es troben aquest cap de setmana a la plaça Cecília Carvallo d’Amposta per a celebrar Amposta Jota Viva. A l’activitat, que celebra enguany la seva segona edició, hi participa com a convidat el grup de dansaires de Càlig, població del Baix Maestrat on es balla una dansa processional amb proliferació de dibuixos, i les jotes compassades amb passos senzills.

Aprofitant la capitalitat cultural d’Amposta 2006, el grup de dansa Paracota va tirar endavant la primera ballada de jotes de les terres de l’Ebre, a la capital del Montsià. La vistositat de la convocatòria anima el Grup a organitzar una nova trobada enguany, amb la col·laboració de la Lira Ampostina i el suport de la regidoria de cultura de l’ajuntament d’Amposta.

Paracota ha convidat els diferents grups de ball que mantenen viva la jota a la seva població a trobar-se per a celebrar una cercavila pels carrers d’Amposta fins a la plaça Cecília Carvallo, al bell mig de la ciutat. La trobada es realitzarà aquest dissabte, 12 de maig. A partir de les set de la tarda, cadascun dels grups podrà oferir una mostra del ball propi de la seva població, acompanyats per la música interpretada pels grups ‘Tal com sona’ de Paüls, per la rondalla de Teixidor i per diversos conjunts de grallers que, de ben segur, animaran els participants a ballar. Un berenar de germanor i el lliurament d’un record de la trobada posarà punt i final a l’encontre.

Comentaris | 0 RetroenllaçOs
 

LA FIRA DE RASQUERA ???

08 Maig, 2007 08:17
Publicat per josepro, General

Sembla mentida lo lluny que tenim de vegades les coses mes properes. No deixa de ser curiós que mentre molts de nosaltres segur que fa anys vam anar a la Expo de Sevilla o a la fira del Moble de València ,per posar els dos exemples que primer m’ han vingut al cap , desconeixem alguns dels patrimonis firals dels nostres pobles i fins i tot, desprès dels nostres 60 , 50 40 o menys anys , ni tan sols hem estat alguna vegada aquella població on es celebren.

 (Segueix)

Comentaris | 0 RetroenllaçOs