Erdrag

Un espai personal a la xarxa.

Jo també cremo la corona (sense sectarismes)

erdrag | 30 Setembre, 2007 11:48

Aprofito aquest espai per a solidaritzar-me amb tots aquells qui han tingut o tindran problemes per culpa d'expressar la seva opinió pública i lliurement.
El rei d'espanya és, més enllà de la persona, un símbol. Un símbol de l'estat espanyol, un símbol d'una herència franquista, un símbol d'imposició i falta de democràcia, un símbol de moltes coses, i especialment un personatge públic que gaudeix de molts privilegis i també ha de "gaudir" dels problemes que això comporta, com que es puguin cremar imatges seves públicament.

Estem, una vegada més, davant d'un cas d'abús de l'Audiència Espanyola i de les institucions de l'estat contra la societat civil organitzada del nostre país, i això és molt greu.

També és molt greu, però, el sectarisme i l'egoisme de determinats moviments socials del nostre país. En aquest país no avançarem fins que no entenguem que no tots els que volem veure el nostre país nacionalment lliure podem pensar d'igual forma. Per sort pel país, hi ha moltes persones que hi creiem en això, i que hi creiem des de les nostres ideologies. Per sort hi ha anarquistes, comunistes, lliberals, d'esquerres, de dretes, rics, pobres, urbanites, rurals, etc. que defensen la llibertat nacional dels Països Catalans, i fins que no entenguem això, no avançarem mai.
Com a exemple d'això darrer, una acció patètica: des del primer moment de tot aquest conflicte de la crema de fotos del rei, es demanà solidaritat amb en Jaume i l'autoinculpació pública de personalitats conegudes, per a posar de manifest que aquí hi ha un conflicte nacional. Des del col·lectiu d'en Jaume (Endavant) es demanà, i es demana encara, l'adhesió i la solidaritat de tothom. Seguint aquesta crida, Uriel Bertran i Héctor López Bofill, s'autoinculpen a l'Audiència Espanyola, solidaritzant-se així amb en Jaume i posant-ho més difícil als jutges espanyols. Doncs, a partir d'aquí en Jaume Roura emet un comunicat rebutjant aquests suports. Resulta que aquestes inculpacions no valen, aquestes mostres de rebuig no valen pel simple fet que aquestes dues persones pertanyen a un partit polític (Esquerra), i per tant, suposadament pel Jaume i per Endavant, això ho fan per guanyar vots. En canvi, no ens diuen res de la resta de gent que ha manifestat el seu suport i que és militant d'altres partits polítics.

Ara resulta que hi ha adhesions bones i dolentes i que les que venen des d'Esquerra són dolentes i venen amb el suport del diable. Fem el favor d'obrir-nos de mires siusplau!

Es evident que entre Esquerra i algunes organitzacions com Endavant, Maulets, CAJEI, etc. hi ha molts punts de desacord i en els que no es coincideix, evidentment. Com també n'hi ha de coincidència, faltaria més! Però qui són ells per a decidir que els posicionaments d'Esquerra no valen per fer el camí cap a l'alliberament nacional? Qui són ells per menystenir un bon grapat de gent que lluita pel mateix que ells? Que potser es pensen que tothom qui vol la independència del país ha de pensar com ells?

Lamentant-ho molt, Jaume, no em puc solidaritzar amb tu, perquè suposo que també rebutjaries el meu suport pel fet de ser militant d'Esquerra i creure fermament en el seu projecte. 

 

Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb