A Barcelona els interessa la CORI...

31 Mai 2007

 

 

Doncs un antic company de feina de Barcelona, on fins fa poc més de mig any hi treballava, m'ha enviat el següent correu, ben curtet, a la feina:

 què valentí!, tú vas a votar a la C.O.R.I ?, je, je, que'n saps d'aquests frantxis ?

No me n'he pogut estar-me de contestar-li, encara que més que explicar qui són els de la CORI, m'he dedicat a explicar una de les possibles causes del seu petit triomf a les municipals reusenques del passat diumenge... I no he estat tan escuet com ell en la resposta... Aquí us la trasllado, per a curiosos i curioses, o no tan curiosos i curioses...

Doncs milito en un partit polític que ha estat directament tocat pel fenòmen CORI, liderat pel cantant "de pa sucat amb oli" (amb tots els respectes, representi el que representi, la seva música només es pot prendre d'una manera, com una curiositat, i així és com ho ven) Ariel Santamaria (el nom d'Ariel ja de per si és prou curiós, pensant en com va vestit - excepte quan va al seu lloc de treball de Correus, on vesteix com qualsevol de nosaltres- doncs força sabó del tambor ha de fer servir amb tanta americana en ple estiu, je je). Electoralment, la CORI ha ajudat a l'enfonsament local de la força política en la que milito (on sóc militant de base d'aquells que contem ben poc en les decisions de partit, i no mengem un rosco).

La CORI es va presentar a les municipals del 2003, on va recollir més de 1300 vots, i aleshores es va quedar a les portes del consistori reusenc. Aquest cop, amb 1831 vots, ha assolit que el símil frikie de l'Elvis Presley personalitzat en la figura extravagant de l'Ariel Santamaria estigui present al consistori reusenc. Es tracta d'un vot antisistema, que es pot dir que dintre de tot és prou democràtic (no com altres vots que poden anar a formacions del que anomenariem ultradreta, i que el dia que hi hagi una candidatura a les municipals de Reus no m'estranyaria que també treiés bons resultats, a causa del pes de la immigració a la ciutat - del 2003 al 2007 la població de Reus ha crescut en 12.000 habitants, i aixó no és només fruit de la fertilitat de la població autòctona), embolcallat de frikisme, que en la terminologia de la CORI s'autonomena "Juantxisme"


Tenen web, em sembla que és www.cori.cat. Allà trobareu informació... Si no ja intentaré fer-ne un dossier, per tal que pogueu disfrutar-ne de la nova irrupcció en el consistori reusenc. Per cert, durant la campanya electoral es va celebrar a Reuss, com cada any, el Festival de Circ Trapezi, i aquest any va acabar amb polèmica amb la policia local de Reus, doncs van detenir tres persones d'una colla de gent que estaven de festa (com a les placetes de Gràcia, si fa no fa, en pla mig okupa, transgressor, etc...) en un lloc públic (per cert, dels menys habitats dins el centre de la ciutat, poca gent podien molestar), a causa de la finalització del Trapezzi, i durant el seu tresllat, a un policia local se li va disparar l'arma reglamentària, ferint a la cama a un dels detinguts, el Bruno, al qual se l'havia adscrit a l'esfera de la CORI.

Suposo que aquest fet, en plena campanya electoral, ha catapultat a la CORI, que ha sigut la força que (honestament o deshonesta) ha rendivilitzat aquest fet, fent-se present en les manifestacions a la Plaça del Mercadal (Plaça de l'Ajuntament) en contra de l'actuació de la policia local en la detenció i posterior altercat amb ferida de bala d'un dels detinguts, i que ha estat manipulada per part de l'Alcalde de Reus, el socialista Lluís Miquel Pérez, que ha volgut fer creure com algo normal quelcom que té moltes irregularitats com ha estat la detenció i el tret de bala "accidental" que ha patit el ciutadà reusenc Bruno.

Just dies després de la manifestació, a la Plaça del Mercadal han aparegut parterres portàtils amb plantes que impedeixen físicament accions de protesta com les que van haver en protesta per l'actuació de la Policia Local de Reus durant la nit en que finalitzava el Festival de Circ Trapezi... D'aquest tema no se n'ha parlat, però suposo que ha sigut el fet que ha catapultat la CORI a tenir representació al consistori reusenc.

Una salutació, i mare de dèu senyor, quin correu que he escrit... Em descomptaran part del sou a l'haver estat escrivint tot aixó!!!!!
Records a tots,

Valentí.

En el següent correu que ens hem intercanviat li he comentat que el partit en el que milito a Esquerra, per si algú es queda amb el dubte de quin és el partit del que tinc carnet, i del que només sóc militant de base.

 

Publicat per vpa ( Opinió ) :: Comentaris (0) :: Enllaç permanent :: Retroenllaços (0)
Comparteix:
  • Facebook
  • Meneame
  • Twitter
  • Tafanera
  • Barrapunto
  • Tumblr
  • Fresqui
  • del.icio.us
  • E-mail
  • Google
  • Netvibes
  • digg