Andorra arrassa entre els mitjans de comunicació presents a Helsinki

7 Mai 2007

Sessió de fotos dels andorrans Anonymous en la roda de premsa posterior a la segona sessió d'assajos, aquest diumenge 6 de maig (Font: EscMalta)

Sembla que arriben bones vibracions des de Helsinki. Mentre els eurofans (osia, els seguidors del Festival d'Eurovisió que en parlen del tema a internet durant tot l'any) no acaven d'estar convençuts amb els andorrans Anonymous i el seu tema "Salvem el món" (pensem que tampoc estaven prou convençuts ara fa un any amb els Lordi i el seu "Hard Rock Hallelujah"), els mitjans de comunicació i els editors de pàgines web sobre el Festival d'Eurovisió que estan fent el seguiment de les rodes de premsa i, sobretot, els assajos sobre l'escenari de les actuacions que es duran a terme el proper dijous 10 de maig, per tal de perfilar la posada en escena i la realització televisiva definitiva de les actuacions, estan volcant-se en general a favor de la cançó andorrana com a una de les deu cançons que arribarà a la Final del dissabte 12 de maig al Hartwall Areena de Helsinki.

Per exemple, a l'article dedicat al segon assaig en la web per excel·lència dels fans d'Eurovisió, ESCTODAY, es considera "Salvem el món" el tema més actual dels que sonaran durant la semifinal, que està pujant ràpidament esglaons en els rànquings que es fa la gent present durant els assajos de les delegacions, i que se li haurà d'estar a sobre del que faci el proper dijous durant la semifinal.

L'equip de la rival més directa de ESCTODAY, la grega Oikotimes, en un article d'opinió sobre les possibilitats de les diverses candidates, diuen que els agradaria veure una cançó fresca com la d'Andorra a la final, però que les coses estan dures per la qüestió dels veïnatges, avantatge del que disposen altres països participants. A favor d'Andorra, el fet que part de la lletra sigui en anglès, que farà trencar aquesta manca de veïns, i una cançó fresca que arriba alhora als joves i als no tan joves.

En una entrevista publicada a la web oficial del Festival d'Eurovisió, Eurovision.tv, Fred Bronson, que ha seguit el Festival per a la revista Billboard Magazine, especialitzada en cançons que poden obtenir un potencial èxit internacional, considera Sèrbia com la cançó que guanyarà enguany el festival, i considera que les cançons de Suècia, Andorra, Suïssa, Geòrgia i Bielorrússia són fermes candidates a entrar en les llistes internacionals de hits musicals.

En el blog "All kind of Everithing for Eurovision 2007" disposem de les opinions de Keith, Peter i Andrew. Andrew comenta en el seu article del segon assaig andorrà que està segur que Andorra es classificarà per a la final del dissabte, i si és així, es posicionarà molt amunt a la final. En Peter comenta a Mònaco que prengui nota d'Andorra (recordem que Mònaco s'ha retirat del Festival d'Eurovisió aquest 2007, desprès del seu retorn l'any 2004), doncs dessitja que Andorra es classifiqui, i considera "Salvem el món" com un bon tema per al festival. Per acabar, en Keith considera que Andorra fa un segon assaig tan bo com el primer, amb una cançó enèrgica i amb una coreografia senzilla, i que la gent veu a la cançó andorrana com un contrincant a tenir en compte. Li dona un 80% de possibilitats de passar a la final (pensem que només la superen en optimisme per part de Keith Sèrbia, Turquia i Bielorrússia).

Per acabar, no podia faltar el video, descarregat del blog oficial de la participació de la banda andorrana Anonymous en representació d'Andorra i Andorra Televisió, amb la cançó "Salvem el món" a Helsinki (webs: http://www.eurovisionandorra.ad/ i http://www.anonymouspunk.com/ ).

Es tracta del video del segon assaig dels andorrans, que ha tingut lloc aquest diumenge 6 de maig a les 14:30 del migdia (hora a Helsinki), preparant la posada en escena i la realització televisiva de la seva actuació, el proper dijous 10 de maig del 2007, a la Semifinal d'Eurovisió 2007. Video va...